Hulp nodig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KruimelKruimel

Hoi allen,

Ik heb zojuist maar een profiel aangemaakt, omdat ik hier al zoveel nuttige informatie vandaan heb kunnen halen. Dank daarvoor.

 

Ik kan alleen nog geen specifiek antwoord op ons huidige probleem vinden, maar dat is ook redelijk complex denk ik. Vandaar dat ik nu zelf maar een onderwerp aanmaak.

 

Het is als volgt:

Ik ben in het bezit van een Stafford (Engels? Amerikaans? Of toch een Pitbull? Geen idee) van intussen 8,5 jaar oud. We hebben hem al ruim 7 jaar. Het is een reutje en echt een super lief dier. Alleen hij is ontzettend snel bang. Voor van alles en nog wat en dat lijkt naarmate hij ouder wordt erger te worden. We hebben hier al veel voor gedaan en geprobeerd en hebben ontdekt dat hij heel snel fysieke blokkades krijgt ter hoogte van het emotionele gedeelte in zijn hersenen (ik kom even niet op de naam). Zodoende ga ik met regelmaat met hem naar een Chiropractor/fysiotherapeut/osteopaat. Hij wordt dan behandeld en kan dan weer een stuk beter met het leven om gaan. Dit is eigenlijk het enige wat tot nu toe helpt. Dit is even wat informatie vooraf.

 

Nu zijn er de laatste tijd een paar dingen veranderd in ons leven: we hebben een nieuwe woning gekocht waar we sinds 2 weken wonen, ik ben in verwachting en ik werk meer overdag dan ik deed ivm mijn zwangerschap. 

We hebben onze hond in de 6 weken dat we aan het verbouwen waren in ons nieuwe huis (voor we erin trokken) al veel meegenomen zodat hij kon wennen. Hij was/is er ook veel meer op zijn gemak dan in ons oude huis voor mijn gevoel. We weten namelijk dat hij het nodig heeft om te wennen, dus vandaar dat we dat zo gedaan hebben. Hij heeft meteen een vaste plaats gekregen en ging/gaat daar ook uit zichzelf liggen. Ik ben tijdens de verbouwing wel veel thuis geweest natuurlijk. Maar ik heb het alleen daar thuis blijven ook vast opgebouwd, zodat hij rustig kon wennen. Alleen thuis blijven kan hij namelijk gewoon goed.

Nu ben ik weer meer aan het werk. En als wij van huis zijn, ligt hij in de tuin, want hij sloopt onze hele inboedel. Hij graaft namelijk graag een holletje om in te liggen en daar kan de bank bijvoorbeeld niet zo goed tegen met die sterke poten van hem. Dat doet hij echt om een bedje te creëren, want dat heb ik hem al vaak zien doen. Hij heeft dus lekkere dekens en een eigen kussen, welke ik met regelmaat moet vervangen, maar vooruit. Hij gaat in de ochtend minstens een uur mee naar het bos, want ik heb ook nog 3 paarden en die moet ik zelf verzorgen, dus dan wandelt hij mee naar de wei en struint lekker door de wei heen waarna we weer terug wandelen. Hij is dan vanaf ongeveer half 9 in de ochtend alleen (als ik overdag werk tenminste). Als ik dan pas rond etenstijd weer terug ben van mijn werk, gaat hij rond de middag ook nog met een kennis mee wandelen met een van zijn hondenvriendjes en 's avonds mag hij weer mee naar de paarden of ik wandel nog in de buurt met hem (dit laatste vindt ie maar saai trouwens).

 

Maar nu heeft hij afgelopen weekend dus ontdekt dat hij kan ontsnappen en hebben we iedere keer dat hij ontsnapte (hij is net Houdini blijkbaar) de afsluiting van de tuin nog hermetischer gemaakt. En toch vindt hij steeds een uitgang. Ik snap er niets van. De tuin is nog deels open, omdat de werkzaamheden nog niet klaar zijn. Het open stuk is nu afgezet met bouwhekken en daar heb ik gaas tegenaan gemaakt. Voor de bouwhekken ligt ook nog een stapel hout, zodat ie er zeker niet onderdoor kan. Nadat het gisteren een dag heel goed ging, was het vandaag weer mis. Ik was net een uur of twee van huis (en vandaag al pas rond 13.00 van huis vertrokken), toen iemand uit de buurt belde dat ze hem gevonden had. Zij heeft zich gelukkig even over hem kunnen ontfermen terwijl ik iets kon regelen. Nu is het plan om komend weekend een kennel te maken, zodat hij in ieder geval echt niet meer weg kan. Maar dit is hij niet gewend en vind ik dus een beetje zielig. Al is het nog zieliger als ie aangereden wordt ofzo natuurlijk.

Maar ik vraag me af waarom hij die drang steeds voelt om te vertrekken. Ik snap er niks van. Als hij wel braaf thuis is gebleven, hoort ie niet eens dat ik thuis kom, zo lekker ligt ie te slapen. Dan is ie wel heel enthousiast als ik thuis kom en knuffel ik hem ook natuurlijk. Dus hij lijkt echt gewoon op zijn gemak te zijn. 

Nu heeft hij wel een blessure aan zijn poot (knie) en bleek na de rontgenfoto's ook dat hij flinke artrose in zijn heupen heeft. Dus ik heb ook al zitten denken dat ie misschien meer pijn heeft dan hij laat merken (hij laat nooit wat merken eigenlijk, maar ik ken hem inmiddels goed genoeg om te weten dat ie ergens last van heeft) en dat hem misschien onrustig maakt. Ik weet het echt niet meer. 

In een bench is geen optie, want die breekt ie ook af en daarmee bezeert ie zichzelf ook heel erg. 
Dat is ook een belangrijk punt, hij maakt zichzelf op bepaalde momenten helemaal stuk in zijn ontsnappogingen. Maar dat is meestal wel als hij dan blokkades heeft, dus dat proberen we te voorkomen. 

Ik hoop dat jullie nog goede tips hebben, want dit is voor hem, maar ook voor ons echt niet meer leuk.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Voelt zich toch wat alleen als je er niet bent...vandaar dat tie wilt uitbreken, een kennel is een goede optie, maak hem natuurlijk wel groot voor je hond, zo,n drie bij vier , leg er goede botten in en zijn dekens, laat de hond eens nakijken bij je dierenarts hoever de arthrose is en een goeie pijnstiller, honden zijn hard voor zich zelf, fijn dat je de hond ook met iemand uit laat gaan in de middag,  en zo te horen en te .lezen heeft de hond het goed bij je, alleen misschien juist dat tie veel pijn heeft voelt tie zich wat alleen...??  Overleg eens met je dierenarts voor wat rustgevends een medicatie.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Als ik het zo lees wilt meneer meer actie maar dan heb je dat volgende probleem, angst en lichaam. Zou het zo snel niet weten maar het idee van een grote kennel klinkt goed. De gene die hem uitlaat moet iets korter doen. Hond met artrose moet je soms remmen al willen ze verder. 3x 15m met tussen pauzes van 10 minuten bv. Zwemmen met je hond is ook geniaal met artrose. In avond beentjes rond draaien om alles gewichtloos soepel te houden.

honden page profiel KruimelKruimel

" Als ik het zo lees wilt meneer meer actie maar dan heb je dat volgende probleem, angst en lichaam. Zou het zo snel niet weten maar het idee van een grote kennel klinkt goed. De gene die hem uitlaat moet iets korter doen. Hond met artrose moet je soms remmen al willen ze verder. 3x 15m met tussen pauzes van 10 minuten bv. Zwemmen met je hond is ook geniaal met artrose. In avond beentjes rond draaien om alles gewichtloos soepel te houden. "

Dank je en zeker voor de tip mbt de artrose! Het is idd heel lastig om een goede balans te vinden nu. Maar daar gaan we vast uit komen. 

honden page profiel KruimelKruimel

" Voelt zich toch wat alleen als je er niet bent...vandaar dat tie wilt uitbreken, een kennel is een goede optie, maak hem natuurlijk wel groot voor je hond, zo,n drie bij vier , leg er goede botten in en zijn dekens, laat de hond eens nakijken bij je dierenarts hoever de arthrose is en een goeie pijnstiller, honden zijn hard voor zich zelf, fijn dat je de hond ook met iemand uit laat gaan in de middag,  en zo te horen en te .lezen heeft de hond het goed bij je, alleen misschien juist dat tie veel pijn heeft voelt tie zich wat alleen...??  Overleg eens met je dierenarts voor wat rustgevends een medicatie. "

Dank je! Ga ik proberen, maar ben bang dat rustgevende medicatie ook niet ideaal is. Al kan ik hem misschien wel homeopathisch ondersteunen voor wat rust. Dat leek met vuurwerk enz. Altijd wel goed te werken. 

Volgende forumvraag: Dementie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^