Gescheurde nagel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OlafOlaf

Beste mensen,

Twee weken geleden is mijn hond tijdens het spelen vast komen te zitten waardoor zijn nagel afscheurde. We zijn gelijk naar de dierenarts gereden die de hele nagel er af heeft weten te trekken. Vervolgens is er een verband omheen gegaan en hebben wij het dagelijks twee keer per dag met Biotex gewassen.

Na een week liep hij nog mank en probeerde hij er veel aan te likken dus hebben we de kap steeds om gedaan. We zijn weer bij de dierenarts geweest waar hij een antibioticakuur heeft gekregen die nu klaar is.

Hij loopt niet meer mank maar gewoon normaal. Echter, als hij het kan wil hij nog veel aan z'n poot likken. Bijgevoegd een foto met hoe het er nu uitziet. Moet ik gewoon afwachten of wat raden jullie aan? 

honden page profiel OlafOlaf

Helaas lukt een foto plaatsen niet, excuus.

Ik heb wel een link: https://ibb.co/NyD1DjZ

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Sorry maar welke DA? Je hebt daar een spulletje voor en stopt het bloeden gelijk. Zo iets als de lijm die voor onze minder grote hechtingen wordt gebruikt. Denk aan een bokser wenkbrauw. Zit een ader eind in net als je eigen nagels.

 

Likt hij omdat er nieuw nagelbedje groeit misschien? Beetje bij veilen, dat kan best scherp zijn.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Zolang het er niet ontstoken uitziet zou ik het laten gaan en de hond zoveel mogelijk afleiden. Vaak groeit de nagel vanzelf terug, maar het is een vervelende en vaak pijnlijke plek.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik heb vorige week ook een nagel van mijn hond afgetrokken, stond 180° gedraaid. Ik doe er niets aan, ze likken eraan ja, maar het ziet er verder ok uit.

 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Hier nog nooit meegemaakt, heb dus ook geen tip voor je.

 

Wel even de foto uit de link bekeken, zal hem hier plaatsen

543728.jpg

honden page profiel OlafOlaf

Bedankt voor het plaatsen van de foto! Ik weet dus niet zeker of het nou normaal is dat het nog zo rood is. De dierenarts heeft het wel gezien van de week. Ik zal hem zoveel mogelijk afleiden en dan kijken we het nog even aan.

In ieder geval heel erg bedankt voor de reacties! Hopelijk is het snel beter. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bedankt voor het plaatsen van de foto! Ik weet dus niet zeker of het nou normaal is dat het nog zo rood is. De dierenarts heeft het wel gezien van de week. Ik zal hem zoveel mogelijk afleiden en dan kijken we het nog even aan.
In ieder geval heel erg bedankt voor de reacties! Hopelijk is het snel beter.  "

Ik denk dat t normaal is. 

 

Ik gooi dit spul er altijd op en als de hond blijft likken gaat de kap er weer op.

Ik doe er nooit verband om en ook geen badjes oid.

 

https://www.da.nl/dutimon-wondpoeder-12-g

honden page profiel DagmarDagmar

" Bedankt voor het plaatsen van de foto! Ik weet dus niet zeker of het nou normaal is dat het nog zo rood is. De dierenarts heeft het wel gezien van de week. Ik zal hem zoveel mogelijk afleiden en dan kijken we het nog even aan.
In ieder geval heel erg bedankt voor de reacties! Hopelijk is het snel beter.  "

Ja, dat is het vlees he ;)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als hij er nog steeds aan likt is het vermoedelijk pijnlijk.  Loopt de hond op 3 poten?

Dan zou ik toch vragen om tijdelijke pijnstilling.

Beterschap gewenst.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Ik zou toch wel voorkomen dat hij eraan kan likken. Heb met mijn hond slechte ervaringen met het likken aan kleine wondjes en het daardoor niet genezen. De mijne krijgt dan een schoentje aan als ik niet thuis ben.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik zou er niet te veel aan klooien. Je kunt wat haar wegknippen bij het wondje en na het wandelen met klam vochtig doekje schoonhouden. Overmatig likken tegen houden, gewoon je hand erover heen leggen en anders de welbekende lampenkap op. Let ook op met uitlaten dat het niet in takken en dat soort bende terecht komt. Net als bij ons is het heel gevoelig nog, moet eelt op komen zeg maar.

 

Als het heel vochtig en rood wordt? Dan wel even terug maar gezien er een antibio kuur is geweest zal het niet snel infecteren. Biotex badje is lief maar hoe vochtiger het is, des minder snel het heelt.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo heeft dit 2 keer gehad. De eerste keer heeft de dierenarts de nagel kort afgeknipt, maar de laatste keer was hij helemaal ingescheurd en heeft de dierenarts de nagel er in een ruk af getrokken. De poot werd ingetaped en de dierenarts zei me dat hij zo lang mogelijk het verband met rust moest laten. Maar ze kent Romeo. We waren nog niet buiten of Romeo lag midden op de stoep en begon het verband er al af te trekken. Dat lukte gelukkig niet meteen en het heeft er een paar uur omgezeten. Dat was genoeg volgens de dierenarts. Romeo ging zelfs onder de serretafel zitten, zodat ik er niet bij kon, maar uiteindelijk bleef hij eraf. Ik heb de wond de eerste dagen een paar keer per dag ontsmet met lauwwarm water met een paar druppels Betadine/Jodium en met een gaasje gedept. Na een tijdje begon de nagel aan te groeien en inmiddels zit er een mooie nieuwe nagel. Als de nagel eraf is, zit er een wond en die moet goed gedesinfecteerd worden. Hopelijk blijft hij er lang genoeg vanaf. 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Scotty heeft een paar maanden terug zijn "duim" nagel helemaal horizontaal gescheurd. Die is toen onder narcose kort afgeknipt. Scotty bleef ook regelmatig manken en likken, dus ook mee naar de DA geweest en zelfs foto's laten maken om te kijken of er niks gebroken was. DA zei dat het er keurig uit zag, maar dat het teruggroeien van de nagel erg pijnlijk kan zijn en dat hij waarschijnlijk daarom mank liep en likte. Ik heb er toen een verbandje om gedaan zodat hij het met likken niet zou ontsteken, en na een paar dagen was het over. Al heeft hij nog zo af en toe een dagje mank gelopen.

 

Ik zou dus persoonlijk denken dat het inderdaad bij het genezen hoort, maar wel proberen de hond niet teveel te laten likken. Bij twijfel kan je altijd gewoon de dierenarts nog even bellen natuurlijk.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Scotty heeft een paar maanden terug zijn "duim" nagel helemaal horizontaal gescheurd. Die is toen onder narcose kort afgeknipt. Scotty bleef ook regelmatig manken en likken, dus ook mee naar de DA geweest en zelfs foto's laten maken om te kijken of er niks gebroken was. DA zei dat het er keurig uit zag, maar dat het teruggroeien van de nagel erg pijnlijk kan zijn en dat hij waarschijnlijk daarom mank liep en likte. Ik heb er toen een verbandje om gedaan zodat hij het met likken niet zou ontsteken, en na een paar dagen was het over. Al heeft hij nog zo af en toe een dagje mank gelopen.
 
Ik zou dus persoonlijk denken dat het inderdaad bij het genezen hoort, maar wel proberen de hond niet teveel te laten likken. Bij twijfel kan je altijd gewoon de dierenarts nog even bellen natuurlijk. "

Liever geen verband hoor, mag wel bij uitlaten natuurlijk maar het is belangrijk om het zo droog mogelijk te houden. Hoe natter het is des de minder snel het heelt en de nagel gaat groeien als het bedje niet beschadigd is.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

" Liever geen verband hoor, mag wel bij uitlaten natuurlijk maar het is belangrijk om het zo droog mogelijk te houden. Hoe natter het is des de minder snel het heelt en de nagel gaat groeien als het bedje niet beschadigd is. "

De dierenarts vond het toevallig een goed idee van mij wink juist om de nagel schoon en droog te houden en het likken te voorkomen

Volgende forumvraag: Teek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^