Maltipoo kopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JeffreyJeffrey

Hoi Allen,

ik ben nieuw op dit Forum maar het ziet er goed en betrouwbaar uit dus hier ben ik dan ook maar gelijk met mijn vraag ;)

Wij zijn op zoek naar een maltipoo pupp, bij de fokkers staat er geen, hebben jullie een betrouwbare? goede? gezonde?

Op zich hoeft hij niet direct nu beschikbaar te zijn maar op zich binnen 2 maanden zou prima zijn! Thanks alvast

Groet, Jeffrey

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Binnen 2 maanden ga je zeker geen pup vinden, of je moet gigantisch veel geluk hebben.

 

Ga voor de poedel of de maltezer. Beide een rasvereniging waar goede fokkers aangesloten zitten.

Beide ouderdieren getest op en vrijbevonden van erfelijke afwijkingen. Zo is de kans op gezonde pups groter.

En je werkt niet mee aan slechte fok die doorgaans voorkomen bij de zogenaamde pretnestjes, broodfokkers en 'oeps' nestjes.

 

Deze ouderdieren komen doorgaans al van slechte fokkers en hebben al aardig wat erfelijke afwijkingen die doorgegeven worden aan de pups. De kans dat je dus een pup koopt met erfelijke afwijkingen en dus vaak ook veel pijn, is zeer groot.

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Hoi Jeffrey,

 

Leuk dat je je hier hebt aangemeld. Is er een reden dat je voor de Maltipoo wilt gaan? De Maltipoo is namelijk geen ras, maar een kruising. Voor een Poedel of Maltezer kun je je aanmelden bij de rasvereniging.

 

De Maltipoo is een designer-hondje en de fok is vaak in de broodfok. Moederhonden welke aan de lopende band puppies krijgen en nooit de buitenlucht zien. Puppy's die veelal ziek verkocht worden. Daar wil je toch niet aan mee doen? Het gaat gepaard met zoveel dierenleed wat je dan in stand houdt. Als je al een nestje bij iemand thuis vind, moet je goed doorvragen of de ouders getest zijn op erfelijke afwijkingen. Er is geen rasvereniging die hier toezicht op kan houden.

 

Daarnaast ben ik bang dat je, zeker in deze corona-tijd, je verwachtingen bij moet stellen. Binnen twee maanden een pup in huis hebben van de goede fok is nagenoeg onmogelijk.

 

Ik zou kijken of je bij verschillende fokkers langs kunt komen om te kijken en als je perse een Maltipoo wilt (weet dat kruisingen onvoorspelbaar zijn hoe de karakters van de hondjes uitgroeien), je op een wachtlijst te laten plaatsen. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Dit gaat je absoluut niet lukken binnen twee maanden. Er zijn geen pups beschikbaar en goede fokkers hebben op dit moment een hele lange wachtlijst. Wat er overblijft zijn br00dfokkers, die fokken nu als een malle aangezien iedereen ivm corona opeens een pup wil kopen. Je moet nooit van zo’n fokker kopen want dan steun je dierenleed. Bij elke klant verdienen ze er weer aan en kunnen ze doorgaan met het mishandelen / verwaarlozen en misbruiken van hun honden. Ik wil je dus waarschuwen dat als jij nu ergens een pup kan vinden deze vrijwel zeker van een br00dfokker komt, hoe goed ze zich ook voordoen. 

Als je echt binnen korte tijd een hondje wil kan je het beste kijken naar herplaatsers uit het asiel bijvoorbeeld.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Schattige hondjes. Toch is een dwergpoedel of een Maltezer heus niet minder schattig. Waarom ga je niet voor een verantwoord gefokte pup? Een maltipoo is geen ras, maar een broodfok kruising waarvan beide ouders geen stamboom hebben en ook beide niet getest zijn op erfelijke afwijkingen. 

 

De broodfok steunen zou je niet moeten willen. Kijk maar eens op YouTube naar hoe de moeder honden er bij zitten. En ja, ook de moeder van jouw toekomstige  Maltipoo. Fokkers weten alles keurig netjes te veebloemen. 

 

Wat spreekt je zo aan in die kruising? Misschien kunnen wij je aanraden om voor een ander ras te gaan? 

 

Echter staan de wachtlijsten van de gemiddelde honden vol, binnen 2 maanden ga je echt geen goed gefokte pup vinden. Denk eerder aan 6 maanden tot een jaar, als je geluk hebt. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Deze hondjes vind je veel in broodfokkerijen, waar de teven worden uitgebuit en elke loopsheid worden gedekt. Als de teef niet genoeg pups produceert, wordt zij afgemaakt en daar komt geen dierenarts aan te pas.hp-cry Ook handelaren in pups uit de walgelijke broodfokkerijen uit Oost Europa proppen dit soort pups in benches boven op elkaar in een busje op transport naar NL of bijv. BE. Die dierenbeulen zien wel of alle pups deze reis overleven, dat maakt ze niets uit.yell

 

Blijf vooral uit handen van deze louche figuren door de volgende check list te volgen.

 

https://www.licg.nl/honden/de-puppy-checklist

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Welkom hp-smile En ik ben eens met de rest. In deze tijd ga je niet zomaar iemand vinden die deze kruising serieus lief heeft, de ouders test ect. De vraag naar honden is groter dan het aanbod met alle gevolgen van dien. Het is op het moment pure handelswaar. Dus liever nu op de wachtlijst bij de rasvereniging Maltezer of Poedel. Anders wachten op een herplaatser, die komen gerust nog alleen zijn die wat ouder en moet je iets harder trekken aan de opvoeding. Succes.

honden page profiel JeffreyJeffrey

Hoi allen,

allereerst bedankt voor al jullie snelle reacties.
Het was juist mijn vraag om betrouwbare fokkers te vinden en weg te blijven uit de louche handel, ik zal de checklist zeker meenemen.

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Het is jammer dat er niet een keurmerk bestaat voor het verantwoord fokken van kruisingen. Want op zich is er eigenlijk niks mis met het (verantwoord!) fokken van een kruising en levert de Maltipoo-kruising typisch honden op met over het algemeen een prettig karakter dat zeer geschikt is al gezelschapshondje, dat bovendien niet verhaart en vaak heel goed gaat bij allergie en goed is met kinderen. Ik snap heel goed dat je hier voor kiest! 

 

Verder sluit ik me aan met het bovenstaande, dat je enorm goed moet opletten en dat het heel moeilijk zal zijn op termijn een hond te reserveren bij een goede fokker vanwege de enorme vraag naar gezelschapshonden door de lockdown. De wachtlijsten zijn enorm. De kans is wel groot dat er in het najaar een enorme golf van honden komt die herplaatst moeten worden, omdat de baasjes weer normaal gaan werken, de kids weer volledig naar school en opeens blijkt dat de nieuwe huisgenoot helemaal niet alleen kan zijn omdat het nooit goed is aangeleerd ... Hou die mogelijkheid van een herplaatser ook in gedachten, zou ik zeggen!

NB: In een nieuwe situatie voegen honden zich vrij makkelijk naar nieuwe regels om zich aan te passen, en dat is een goed moment om vanaf dag 1 te gaan oefenen met alleen blijven - een must zelfs, altijd.

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Het is jammer dat er niet een keurmerk bestaat voor het verantwoord fokken van kruisingen. Want op zich is er eigenlijk niks mis met het (verantwoord!) fokken van een kruising en levert de Maltipoo-kruising typisch honden op met over het algemeen een prettig karakter dat zeer geschikt is al gezelschapshondje, dat bovendien niet verhaart en vaak heel goed gaat bij allergie en goed is met kinderen. Ik snap heel goed dat je hier voor kiest! 
 
Verder sluit ik me aan met het bovenstaande, dat je enorm goed moet opletten en dat het heel moeilijk zal zijn op termijn een hond te reserveren bij een goede fokker vanwege de enorme vraag naar gezelschapshonden door de lockdown. De wachtlijsten zijn enorm. De kans is wel groot dat er in het najaar een enorme golf van honden komt die herplaatst moeten worden, omdat de baasjes weer normaal gaan werken, de kids weer volledig naar school en opeens blijkt dat de nieuwe huisgenoot helemaal niet alleen kan zijn omdat het nooit goed is aangeleerd ... Hou die mogelijkheid van een herplaatser ook in gedachten, zou ik zeggen! NB: In een nieuwe situatie voegen honden zich vrij makkelijk naar nieuwe regels om zich aan te passen, en dat is een goed moment om vanaf dag 1 te gaan oefenen met alleen blijven - een must zelfs, altijd.
  "

Ik ben het niet met je oneens, maar zowel de poedel als de maltezer verharen niet, en beide hebben imo een prettig karakter. Dus de meerwaarde van de kruising is me niet echt duidelijk.

honden page profiel JeffreyJeffrey

" Ik ben het niet met je oneens, maar zowel de poedel als de maltezer verharen niet, en beide hebben imo een prettig karakter. Dus de meerwaarde van de kruising is me niet echt duidelijk. "

Wij zijn bij deze kruising terecht gekomen omdat we ervaring hebben uit het verleden waarbij we de maltezer net te soft vonden en juist met het beetje pit van de poedel meer tot iets wat wij leuk vinden en zonder het stempel te krijgen dat wij op zoek zijn naar een designerhond zien ze er ook op oudere leeftijd nog schattig uit.

 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Bij iedere hond zie je verschillen in karakters (ook als ze van hetzelfde ras zijn) dus ik vind het niet echt een reden dat het dan maar een kruising moet worden.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik reageer graag nog even op de laatste zin van Anouk,

Quote : Anders wachten op een herplaatser, die komen gerust nog alleen zijn die wat ouder en moet je iets harder trekken aan de opvoeding. Succes. Unquote.

Hier ben ik het niet mee eens. Een herplaatser is niet hoe dan ook meer werk dan een pup. Ik spreek uit eigen ervaring. Nooit een pup gehad, drie herplaatsers, nooit gedrags/opvoedings problemen ervaren.

Volgende forumvraag: Teef/reu uit eigen nest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^