Voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bellabella

honden foto van bella

Beste leden,

ik heb een vraagje. Mijn dwergkeesje van 9 maanden wil geen brokjes eten.  Ze heeft wel 4-5 maanden brokjes gegeten ( Vigor&sage). En laatste week gaat echt niet eten. Ook al haal ik wel. Of juist hele dag laten. Ze wil niet eten. Daarna heb ik Renske geprobeerd en dat dat ze wel lekker. Ze at alleen kip want dat waren enige kleine brokken. En ik gaf ook maaltijd een klein beetje. En na 3-4 dagen lust ze weer geen brokken en maaltijd vindt ze ook niet meer lekker. Wat is jullie ervaringen???  Van sommige hoor ik geen rauw vlees geven. Sommige zeggen juist wel. Ik wil de beste voor mijn schatje en ik wil dat ze met plezier gaat eten en niet omdat het moet. Ze eet met plezier zalm en rundvlees  gekookt. Maar dat is toch niet voldoende om te blijver geven....  super bedankt voor jullie reacties. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dag Bella, je hebt een moeilijke eter lees ik, ga eens kijken bij de dierenwinkel naar carnibest, heerlijk vlees voor je hondje....ze hebben van het metk allerlei varianten, begin eens met twee varianten...wat er over blijft van een rol kan je in een tupperwahr in de koelkast een twee dagen bewaren, overleg met de dierenwinkel de hoeveelheid die je moet geven aan je hondje....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ik denk niet dat je een moeilijker eter hebt maar een kieskeurige hihi. Gekookte zalm en rund wie lust dat nou niet? tongue-out Wat je kunt doen als je brokjes wilt blijven geven? Is twee of drie eetlepels natvoer erdoor met een beetje water erbij zodat je de brokjes erin coat. Dat doen wij hier ook hp-smile Die blikjes van vigor&sage is mooi blikvoer. Zitten hele stukjes vlees in. Let wel op dat je iets minder brokjes geeft als het gaat combineren anders wordt ze weer te dik.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Misschien heeft ze geen honger? De meeste honden hebben op die leeftijd een periode dat ze niet willen eten. Is ze al loops geweest?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Even een up-je Dat zou ook nog kunnen, loopsheid dat heb ik vaker gelezen hier dat daardoor de trek vertrekt.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Door je hond contant wat anders aan te bieden, leer je je hond ook: niet eten = wat lekkerders krijgen. Ik had het ook wel geweten als ik jou hond was.

 

Hier krijgen ze 3 keer per dag eten, willen ze niet? Prima, ruim ik het met 10 min weer en op krijgen ze savonds weer. Dat leren ze snel genoeg. 

 

Wel vinden onze honden hun brokken lekker, maar kunnen ook erg kieskeurig zijn. Savonds krijgen ze altijd een half bakje Renske met brokjes erdoor. Sinds ik 3x per dag eten geef en het na 10 min weg haal, heb ik goed etende honden. Toen ik het de hele dag moet staan, braakte ze regelmatig gal vanwege een lege maag omdat ze dan gewoon te weinigen aten. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Er zijn periodes in het hondenleven dat de hond niet  eet. Toevallig lees ik nu een boek waardoor dit kan komen. De hond komt in een nieuwe fase. Hij moet alles in de gaten houden en dat lukt niet met de kop in een voerbak. Gevolg, niet eten. 

Probeer, en dat bedenk ik zelf, een voerbal, of de brokjes uitstrooien  over de vloer. 

honden page profiel bellabella

honden foto van bella

" Misschien heeft ze geen honger? De meeste honden hebben op die leeftijd een periode dat ze niet willen eten. Is ze al loops geweest? "

Is onduidelijk eigenlijk. 2-3 dagen ietsjes bruin en daarna is ze schoon 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Probeer eens Renske Vers; kuipjes 395 gr.

 

De visvariant beviel hier niet.. Kan je ook in afgewogen porties in de vriezer doen. De meeste honden zijn dol op Renske Vers. Dit is gestoomd. Niet aangebroken kuipjes hoeven niet in de vriezer. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

enkel gekookt vlees is zeker niet voldoende.

Ik geef mijn honden rauwe voeding, maar dat bevat dan wel alles (spiervlees, bot, orgaan, groenten).  Er bestaan compleet maaltijden in vers vlees, heel veel verschillende merken. Zelf geef ik gowill, maar je hebt ook duck, carnibest, kivo, smuldier, lotgering,... Zoals met brok zijn er betere en mindere merken, sommige honden doen het goed op het ene, andere op het andere etc.

Voordeel is dat je zo dagelijks iets anders kunt geven. Nadeel is dat je vriezerruimte nodig hebt en je er aan moet denken te ontdooien.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Mijn nu volwassen hond had op die leeftijd ook helemaal geen interesse meer in haar brok. Verschillende merken geprobeerd, ze at alles wel hoor maar zonder enthousiasme. 

Momenteel krijgt ze al een aantal maanden rauwe voeding (KVV&BARF) en ze is altijd enthousiast als ik haar eten klaarmaak. 

Zelf voer ik voornamelijk Dogmeat als hoofd voeding en wissel daarbij de merken Bandit en Kivo af. Kivo geef ik niet heel vaak omdat het een vrij vet merk is en ze het minder goed doen op dat vette vlees. Het liefst zou ik Bandit als hoofd voeding geven (dit is ook biologisch vlees) maar dat is niet te betalen met bijna 2 kg vlees per dag in totaal. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Eten is vaak het eerste jaar uit proberen, wat is wel lekker, wat  iet.

9 maanden. Zijn alle tanden, hoektanden en kiesjes gewisseld, staat er niets dubbel want dat kan problemen, tandsteen, ontstoken tandvlees ed veroorzaken en daar kan je hondje dan pijn van hebben.

Volgende forumvraag: Overnemen brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^