LPC hond van 15 maanden, opereren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TaljaTalja

Beste hondenliefhebbers,

8 maanden zijn wij op zoek geweest naar de reden van de zo en dan kreupelheid aan de voorpoten van onze Tibetaanse Terrier. 3 rontgenfoto’s verder en niets te zien, diverse orthopeden bezocht en uiteindelijk toch een CT scan laten maken. Wat blijkt LPC aan beide ellebogen, een aandoening die eigenlijk weinig voorkomt bij kleine honden en daardoor niet veel als diagnose wordt gesteld.  MCA heeft het advies gegeven niet te opereren omdat ze op dit moment weinig last heeft. Ze loopt alleen mank nadat ze lange racemomenten heeft gehad met honden en ook niet altijd. Maar we moeten altijd toch voorzichtig met haar zijn en na 2 keer rennen moet ze dan uit voorzorg weer vast, dat is jammer voor haar.

 

Als je de CT scan ziet zie je het losse bot, je zou zeggen, haal die gewoon weg en dan is de klacht over, maar dat zal te simpel gedacht zijn.

Nu lezen we dat je voor 2 jaar moet laten opereren, ze is nu bijna 1,5 jaar, nu weten we niet wat wij moeten doen.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet Mirjam

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Met de orthopeed overleggen, losse stukjes bot zijn goed weg te halen....

honden page profiel toto

MCA heeft het advies gegeven niet te opereren

 

je bedoeld het medisch centrum voor dieren in Amsterdam??

Wat werd erbij gezegd dan??  Waarschijnlijk wachten totdat ze uitgegroeid is??

 

Nu lezen we dat je voor 2 jaar moet laten opereren, ze is nu bijna 1,5 jaar, nu weten we niet wat wij moeten doen.

Heeft iemand hier ervaring mee?

bovenstaande lijkt me onzin, er zijn ook oudere honden die op later leeftijd last krijgen van LPC.

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Second opinion? Als je twijfelt! Wij kunnen hier de scan niet beoordelen. Jij twijfelt. Vraag de beelden van de scan op en vraag een beoordeling door een andere, specialist.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" MCA heeft het advies gegeven niet te opereren
 
je bedoeld het medisch centrum voor dieren in Amsterdam??
Wat werd erbij gezegd dan??  Waarschijnlijk wachten totdat ze uitgegroeid is??
 
Nu lezen we dat je voor 2 jaar moet laten opereren, ze is nu bijna 1,5 jaar, nu weten we niet wat wij moeten doen.
Heeft iemand hier ervaring mee?
bovenstaande lijkt me onzin, er zijn ook oudere honden die op later leeftijd last krijgen van LPC.
 
  "

Eens. Volgens mij wordt dat alleen gezegd omdat een hond in de groei sneller hersteld. Dan nog is het een richtlijn. Bij onze hond zeiden ze dat we mooi optijd waren wbt haar leeftijd en op de scan zagen ze later dat ze geen groeischijven meer had (zo noemen ze dat toch?). Onze hond is geopereerd aan haar voorpoot en is prima hersteld.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Losse stukjes bot zullen toch verwijderd moeten worden anders ontstaat er arthrose, een second opinion lijkt me een goede keuze.    Wanneer er al arthrose is zal een operatie niet snel meer gedaan worden....

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Onze rottweiler had ook lpc, dit kwam pas naar voren toen ze al 3,5 was. Tot die tijd nooit mank gelopen. De botwoekering was alleen zo ver gevorderd dat er steeds bot op bot contact was, middels kijkoperatie, hebben ze iets kunnen verwijderen, maar zelfs met een heel klein tangetje kwamen ze er niet goed tussen. Hierna heeft ze eigenijk nooit meer goed gelopen, dagelijks op pijnstillers gestaan en later ook fysio/hydro. Nu was dit wel n probleem gevalletje met in het verleden 2 gescheurde kruisbanden, lichte hd, zwakke achterhand en hierdoor steunde ze het meest op de voorhand wat voor de ellebogen ook niet goed was.

Mijn advies zou dan ook een second opinion zijn, los bot wil je er gewoon uit hebben en niet wachten tot het zo erg is dat ze wel dagelijks manken

honden page profiel toto

Als de diagnose gesteld is door het MCvoorDieren in Amsterdam, kan je er vanuit gaan dat die diagnose klopt hoor.

Dan is een second opinion weg gegooid geld.

Maar dat weten we natuurlijk niet precies.. want Talja reageert niet.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Jep. Heb je vragen en krijg je niet genoeg info -> second opinion aanvragen. 

In Zwaneburg zit een goede orthopeed (bij verwijskliniek HUGO) die mijn hond binna 7 weken terug heeft geopereerd: Nathalie Leenheer-Schigt. Ze legt ook goed uit aan een leek, erg prettig. Succes 

honden page profiel TaljaTalja

Sorry ik wist niet zo goed hoe ik moest reageren.. ik dacht dat ik per bericht kon reageren, maar dat kan volgens mij niet.

 

Ja Medisch Centrum Amsterdam, een zeer goede orthopeed, gaf het advies niet opereren omdat ze weinig last had. Ze heeft namelijk alleen last als ze flink heeft geracet met een andere hond, dan zie je in principe nog niets maar als ze dan geslapen heeft en weer opstaat loopt ze kreupel. Niet heel lang, 10 passen ongeveer. Ze zeggen bij MCA dat het vaak voorkomt als je opereert dat ze artrose ontwikkelen op latere leeftijd. Maar als ik op internet kijk wordt er toch vaak geadviseerd om het wel weg te halen en dan zou ze helemaal geen last meer hebben. Ik vraag het daarom omdat Cooper nog steeds niet hetzelfde mag als andere honden en ik haar toch iedere keer weer moet beperken in het heerlijk spelen met andere honden. Nu kan ik haar 1 x laten rennen en dan moeten we toch weer voorzichtig zijn en haar vastlijnen. Ik vind dat voor de hond gewoon niet leuk..

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Ik zou gaan voor een second opinion. Losse stukjes bot die door een gewricht gaan zwerven zijn nooit goed. Ik zeg het wat gechargeerd maar zo denk ik er wel over. Zelf ben ik gisteren met Eefke terug gekomen van de tweedelijns DA. Eefke heeft een CT scan gehad omdat ze LPC in de rechter elleboog heeft. Dat was op een gewone röntgenfoto al geconstateerd maar toch kijken of er verder wat meer aan de hand is. Het is een oude hond maar op die elleboog na nog helemaal gezond. Dinsdag de uitslag. Ik laat in ieder geval die elleboog, liefst met een kijkoperatie behandelen. Ik wil niet dat het dier het door het lopen verder beschadigd en dan steeds meer pijn krijgt.

honden page profiel TaljaTalja

Bedankt allemaal, ik heb idd nu toch door al jullie reacties een 2nd opinion aangevraagd bij een arts in Sleeuwijk waar ik goede ervaringen mee heb.. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^