(Op) voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel shihtzu.blitzshihtzu.blitz

Hoi allemaal! 

over een paar weekjes komt mijn puppy naar huis!! Wachten duurt lang..... 

Omdat het voor mij me eerste puppy is zit ik met wat vraagjes:

hielden jullie een bepaald schema aan mbt het uitlaten/wandelen voor het zindelijk maken? 

de puppy krijgt nu bij de fokker brokjes van royal canin (mum and puppy mini) welke ik uiteraard ook in huis moet halen voor ik het kan gaan mengen met ander voer, ik las alleen dat dit voer tot een leeftijd van 8 weken is, hoe kan ik dit dan het beste aanpakken? 

vanaf wanneer namen jullie je pup mee op de fiets in een mandje? 

alle andere tips zijn natuurlijk ook welkom! 

alvast bedankt!!! 

honden page profiel DanielleDanielle

Met zindelijk maken: ik ging gewoon héél vaak met de pup naar buiten. Na het spelen, slapen, eten, etc. En wanneer hij in de 'poep/plashouding' ging zitten, pakte ik hem gelijk op en zetten hem buiten neer. Mijn hond ging al heel snel zelf voor de deur zitten als hij zijn behoeften moest doen. Snachts sliep hij op de slaapkamer en zodra hij piepte, ging ik ook snachts met hem gelijk naar buiten. Je kunt gewoon puppyvoer geven. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Over het zindelijk maken is wat Danielle zegt. En idd er zit er een puppy plas/poep stop op. Dat is optillen zodra er geplast of gepoept wordt en rennen naar buiten hihi. Ik had voor onze wel een strak schema en vaste tijden. Straatje en wild spelen gebeurde zo ie zo voor  de maaltijd. Dit was om maag kanteling te voorkomen. Sommige mensen doen het andersom maar dan moet je echt 1 tot 2 uur rust in lassen.  Qua voer, gewoon puppyvoer wat je meekregen hebt en als de tijd rijp is of hij/zij doet het er niet goed op? Kom je terug met vragen hier. De fietsmand zet alvast in huis, gooi wat speeltjes of trainers erin als zoekspelletje. Als ze volledig zijn geënt zet je ze in mandje en ga drie stapjes naast de fiets met hem/haar. Net als een auto moeten ze wennen aan de beweging. Dus dat bouw je langzaam op. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hier totaal geen schema gehad. Kijk vooral naar je pup. Wij deden 5 uitlaat rondes en tussendoor elke keer naar de overkant (grasveldje) om te plassen. Dit na elk slaapje, na het eten en spelen. Vooral je pup goed in de gaten houden. Ongelukjes horen erbij, pup oppakken en buiten neer zetten. Verder niks zeggen, niet mopperen, goed schoonmaken.

 

Je kunt ook de royal canin puppy brok halen als vervolg op de brok die ze nu hebben, de puppy brok is tot 10 maanden voor shih tzu's als ik het goed hebt. Het gaat om een shih tzu neem ik aan? 

 

Het fietsmandje vonden ze bij ons allebei geen probleem. Ik zou wel je pup minstens de eerste 2 weken rustig de tijd geven om te wennen, ze hebben al zoveel nieuws. Ik zou pas daarna starten met oefenen in het mandje. 

honden page profiel shihtzu.blitzshihtzu.blitz

" Met zindelijk maken: ik ging gewoon héél vaak met de pup naar buiten. Na het spelen, slapen, eten, etc. En wanneer hij in de 'poep/plashouding' ging zitten, pakte ik hem gelijk op en zetten hem buiten neer. Mijn hond ging al heel snel zelf voor de deur zitten als hij zijn behoeften moest doen. Snachts sliep hij op de slaapkamer en zodra hij piepte, ging ik ook snachts met hem gelijk naar buiten. Je kunt gewoon puppyvoer geven.  "

Dank je wel voor je reactie! Ik wil haar ook de eerste nachten op de slaapkamer laten slapen zodat ik inderdaad kan horen als ze gaat piepen! 

honden page profiel shihtzu.blitzshihtzu.blitz

" Over het zindelijk maken is wat Danielle zegt. En idd er zit er een puppy plas/poep stop op. Dat is optillen zodra er geplast of gepoept wordt en rennen naar buiten hihi. Ik had voor onze wel een strak schema en vaste tijden. Straatje en wild spelen gebeurde zo ie zo voor  de maaltijd. Dit was om maag kanteling te voorkomen. Sommige mensen doen het andersom maar dan moet je echt 1 tot 2 uur rust in lassen.  Qua voer, gewoon puppyvoer wat je meekregen hebt en als de tijd rijp is of hij/zij doet het er niet goed op? Kom je terug met vragen hier. De fietsmand zet alvast in huis, gooi wat speeltjes of trainers erin als zoekspelletje. Als ze volledig zijn geënt zet je ze in mandje en ga drie stapjes naast de fiets met hem/haar. Net als een auto moeten ze wennen aan de beweging. Dus dat bouw je langzaam op.  "

Bedankt voor je reactie! Slim idee om haar eerst langzaam te laten wennen aan het mandje inderdaad! Vind het wel makkelijk als ze straks lekker op de fiets mee kan als ze wat ouder is! Ik ga haar eind van de maand halen, denk wel dat ik wat voer meekrijg maar twijfelde om voor de zekerheid zelf nog een zak te halen zodat ik haar rustig aan ander voer kan laten wennen omdat ik niet weet hoeveel voer ik mee krijg. Alleen toen zag ik bij de beschrijving dat het voer wat de fokker gebruikt tot een leeftijd van 8 weken is en weet dus niet of het heel veel kwaad kan als ze dat dan bv nog 1 a 2 weken krijgt. 

honden page profiel shihtzu.blitzshihtzu.blitz

" Hier totaal geen schema gehad. Kijk vooral naar je pup. Wij deden 5 uitlaat rondes en tussendoor elke keer naar de overkant (grasveldje) om te plassen. Dit na elk slaapje, na het eten en spelen. Vooral je pup goed in de gaten houden. Ongelukjes horen erbij, pup oppakken en buiten neer zetten. Verder niks zeggen, niet mopperen, goed schoonmaken.
 
Je kunt ook de royal canin puppy brok halen als vervolg op de brok die ze nu hebben, de puppy brok is tot 10 maanden voor shih tzu's als ik het goed hebt. Het gaat om een shih tzu neem ik aan? 
 
Het fietsmandje vonden ze bij ons allebei geen probleem. Ik zou wel je pup minstens de eerste 2 weken rustig de tijd geven om te wennen, ze hebben al zoveel nieuws. Ik zou pas daarna starten met oefenen in het mandje.  "

Bedankt voor je reactie! Het is inderdaad een Shih tzu. Ik wilde voor haar de Shih tzu puppy brokjes gaan bestellen om haar op over te zetten. Alleen vind ik het voor het begin lastig, ze krijgt nu de mama&puppy mini brokjes en ik weet niet hoeveel ik precies van de fokker meekrijg dus dacht er zelf aan om daar een zak van aan te schaffen, maar ik zag in de beschrijving dat die tot een leeftijd van 8 weken is, ik weet niet of het kwaad kan als ze daar dan bv nog 1 a 2 weken van eet.

honden page profiel JashinJashin

Zo precies zijn die brokken niet hoor, een week meer of minder zal echt geen verschil maken.

Wat betreft het zindelijk maken hebben wij altijd veel succes gehad met het aanleren van een ritme: op vaste tijden voeren (4-5x per dag de eerste weken) en dan zodra het voer op is naar buiten om te plassen/poepen (dit timen kun je zelfs gebruiken om ze er een commando voor te leren, handig als je later je hond mee op vakantie neemt in de auto).
Daarnaast zodra ze wakker worden nadat ze 15 minuten of meer hebben geslapen, ook gelijk mee naar buiten, want dan moeten ze ook vaak, natuurlijk ritme van digestieve activiteiten tijdens de slaap -> ontlasten zodra wakker.
Dat voorkomt al zo'n 90% van 'oeps' plasjes.

Na een paar dagen zijn ze vaak al aan dat ritme gewend en koppelen ontlasten aan buiten. Wel een stuk makkelijker als je een omheind tuintje hebt natuurlijk.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Wat betreft nieuwe brokjes, staat meestal op de verpakking, kwart nieuw en driekwart oud voer mengen. Zo langzaam over gaan naar het nieuwe voer.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik weet niet hou oud de pup is, anders kun je de fokker ook vragen om alvast over te stapoen op de brok die jij wilt geven.

Zo heb ik dat met mijn nest wel gedaan. De kopers namen t voer mee en ik liet ze er aan wennen. Dan is de overgang straks niet zo groot.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^