Hondenbelasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

" Ach, afgeschaft of niet, de gemeente vindt wel een andere manier om je te belasten. Dan betaal je geen hondenbelasting, maar is je afvalstoffenheffing of je onroerende zaakbelasting weer torenhoog."

Klopt hoor, maar als hondenbelasting voornamelijk wordt gebruikt om de controleurs van te betalen, terwijl niet-hondenbezitters ook gebruik maken van het groen, dan is het natuurlijk best stom. Beetje geld rondpompen. Ik betaal liever gewoon aan groen via andere belasting, dan hondenbelasting en dat ze daar controleurs van betalen.

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne

Dit jaar weet ik nog niet.

Verleden jaar

hond 1..   67.,20

Hond 2.. 112,10

Hond 3 ..   157,00

 

Enige wat je er voor krijgt zijn vuilnisbakken met poepzakjes. Gemeente zelf geeft toe dat het er is om rest van hun begroting rond te krijgen. Bakken staan er nog maar paar jaar ..  zoethoudertje omdat ze daarvoor niets van het geld besteden aan honden en dat niet meer uit te leggen was. 

Afschaffen deden ze niet omdat ze het geld nodig hadden voor andere dingen, dus kwamen toen bij de vuilnisbakken poepzakjes.

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

" Het was hier al nooit zo hoog (~30 euro per hond oid), maar er zijn dan ook nul faciliteiten want we wonen aan het bos.
Echter hadden we een paar jaar geleden een (kleine) golf van inbraken, waarna lokale politie mensen aanraadde om vooral een waakhond aan te schaffen, want de inbrekers sloegen duidelijk huizen met honden over terwijl ze zich van inbraaksystemen niets aantrokken. Waarna mensen bij de gemeente gingen klagen dat je financieel belast werd terwijl je aangemoedigd zou moeten worden, en dat bij serieus bedoeld advies dan ook de hondenbelasting ter vervalling zou moeten komen om er daadwerkelijk toe te stimuleren.
Zo geschiedde. Sindsdien geen hondenbelasting meer. Ik klaag zeker niet! "

 

Paar jaar geleden was hier een inbraakgolf, vroeg gemeente hulp aan hondeneigenaren of ze bij hinden uitlaten extra wilde opletten.... Aan mijn hoela.. ik stel mijn honden en mezelf biet bloot aan het ontdekken van inbrekers. Laat ze dan maar van de hondenbelasting wat meer politie op straat sturen. Wanneer ik wat zie bel ik zo wie zo politie dat lijkt me logisch. Maar met dat doel ga ik niet de straat op.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ach, afgeschaft of niet, de gemeente vindt wel een andere manier om je te belasten. Dan betaal je geen hondenbelasting, maar is je afvalstoffenheffing of je onroerende zaakbelasting weer torenhoog.
 
Joop

wat een onzin argument...het ene wordt door iedereen betaald...het andere niet...zonder dat het geld iets over voorzieningen zegt.

 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" wat een onzin argument...het ene wordt door iedereen betaald...het andere niet...zonder dat het geld iets over voorzieningen zegt.
  "

Onroerend zaakbelasting wordt niet door iedereen betaald.

honden page profiel JashinJashin 3 doggies

" Woon je buiten de bebouwde kom van groningen dan betaal je geen hondenbelasting. ...      
Geen hondenbelasting
U hoeft geen hondenbelasting te betalen voor:
puppy’s jonger dan twee maanden bij de moederhond
honden die buiten de bebouwde kom worden gehouden.
blindengeleidehonden en hulphonden met certificaat
honden in een dierenasiel of hondenpension, "

 

Jeetje, dat is toch wel belachelijk. Woont U in deze straat? 200 euro per jaar aftikken graag. Woont U in die? Nee hoor, dat is dan goed zo. Ik weet niet wat ze aan voorzieningen betalen maar kan me toch haast niet voorstellen dat dat zo duur is.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"  

Paar jaar geleden was hier een inbraakgolf, vroeg gemeente hulp aan hondeneigenaren of ze bij hinden uitlaten extra wilde opletten....
Aan mijn hoela.. ik stel mijn honden en mezelf biet bloot aan het ontdekken van inbrekers. Laat ze dan maar van de hondenbelasting wat meer politie op straat sturen.
Wanneer ik wat zie bel ik zo wie zo politie dat lijkt me logisch. Maar met dat doel ga ik niet de straat op. "

Deze actie? Wij hebben hem omgedaan maar de rest volgde niet. Dan ga ik het ook niet uitlokken met mij voormalig  mopsie al waren zijn tandjes net zo scherp. En ook met een grotere hond.

543428.jpg

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Hier 1e hond € 74.

Wel hondenuitlaatplaatsen, hondenlosloopgebieden, nauwelijks afvalbakken behalve in de parken.

Hondenpoepzakjes; nergens.

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne

" Deze actie? Wij hebben hem omgedaan maar de rest volgde niet. Dan ga ik het ook niet uitlokken met mij voormalig  mopsie al waren zijn tandjes net zo scherp. En ook met een grotere hond. "

Ik heb me niet aangemeld dus weet niet of je toen zo'n band kreeg.

Ik zou mijn honden ook nooit daar voor gebruiken. Ze kunnen wel groot zijn en sterke tanden hebben maar ze zijn super sociaal en slaan niet eens aan als er iemand bij ons huis zit te rommelen.

Paar jaar geleden hebben ze 2 fietsen gestolen uit onze schuur.. voordeur waar 1 van onze herders  achter sliep zit naast schuurdeur ....  Hij heeft heerlijk doorgeslapen hp-shinyhp-shiny

 

 

Daarbij zijn niet alle inbrekers zonder wapens , moet er niet aan denken dat ze wat gebeurd en dat om bezittingen. 

 

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Sinds 2020 hier afgeschaft,gelukkig.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ik ben moe !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^