Steeds overgeven...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Sinds vanochtend is Nero veel aan het overgeven... het begon rond 8 uur vanochtend. Gister niks aan hem gemerkt, gewoon gegeten en gespeeld etc. Na de eerste keer spugen ging ik met hem wandelen en toen ook niks gemerkt. Hij had wel diarree, maar dat heeft hij vrij snel al(gevoelige darmen). Tijdens de wandeling was hij wel vrolijk, actief, alert etc. Vervolgens thuis weer een aantal keer gespuugd en werd hij ook down qua gedrag. Afwezig, rustig... Blijft hele tijd op dezelfde plek etc. Vervolgens weer een heerlijke lange wandeling gemaakt want dat ging weer heel goed, lekker gerend en gespeeld samen. Lekker actief. Thuis ging hij water drinken maar enkele minuten later spuugde hij ook dat weer uit helaas... Toen heb ik de dierenarts gebeld omdat ik me zorgen maakte. De dierenarts gaf aan dat met dit soort dingen altijd even een dagje wordt afgewacht hoe het zich ontwikkelt en dat ik hem goed in de gaten moest houden. Als ik het echt niet vertrouw mag ik natuurlijk gewoon langskomen. Maar het is nu wel weekendtarief natuurlijk, als het echt nodig is doe ik het wel maar als het een virus is wat vanzelf weer overgaat vind ik het ook niet echt nodig. Echter begin ik wel te twijfelen nu omdat hij door blijft gaan met spugen..  als laatste optie ben ik benieuwd of jullie iets weten wat helpt tegen misselijkheid/overgeven. Met de volgende keer overgeven stap ik in de auto en breng ik hem naar DA..

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Weet je, wij kunnen de hond niet zien, zijn geen dierenarts. Maar als je schrijft,  spugen en down worden. Zou dat voor mij reden zijn de dierenarts  minimaal nog een keer  te bellen. Ik weet niet hoe groot je hond is, maar een klein hondje is snel uitgedroogd

En dat hij dan buiten weer gezond oogt, een hond is een keihard dier  voor zichzelf, die verzet zich en buiten is leuk dus laat hij ander gedrag zien. 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Je zou Okugest van VSM in kunnen zetten . Bij elke drogist te koop 

Helpt tegen misselijkheid , overgeven en diarree 

honden page profiel RJRJ 3 doggies

naar de dierenarts!!

honden page profiel DanielleDanielle

" Weet je, wij kunnen de hond niet zien, zijn geen dierenarts. Maar als je schrijft,  spugen en down worden. Zou dat voor mij reden zijn de dierenarts  minimaal nog een keer  te bellen. Ik weet niet hoe groot je hond is, maar een klein hondje is snel uitgedroogd
En dat hij dan buiten weer gezond oogt, een hond is een keihard dier  voor zichzelf, die verzet zich en buiten is leuk dus laat hij ander gedrag zien.  "

Dank voor de reactie. Het is een golden retriever van ongeveer 32kg. Uitdroging houd ik de hele tijd goed in de gaten, nu heeft hij nog geen enkel uitdrogingsverschijnsel. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Je zou Okugest van VSM in kunnen zetten . Bij elke drogist te koop 
Helpt tegen misselijkheid , overgeven en diarree  "

Dank! Mag dat gewoon aan een hond gegeven worden.. ?

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

" Dank! Mag dat gewoon aan een hond gegeven worden.. ? "

Okugest brengt rust , het is geen diarree remmer 

Sommige da schrijven het ook voor 

 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Het kan natuurlijk veel verschillende redenen hebben dat een hond braakt. Van een onschuldig virusje tot ernstigere dingen. 

 

Omdat je zegt dat het ineens gebeurd, Nero ook dan down is, hij zelfs water uitbraakt en dat hij zo vaak braakt zou ik naar de dierenarts gaan, weekendtarief of niet. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Honden kunnen idd ook griepjes krijgen. Als je kvv geeft en je hebt toevallig net een merk waar teveel bot in zit? Zorgt dat ook voor het uitscheiden via braken. Als je echt zeker wilt weten dat er niets aan de hand is, even een bloed onderzoek aanvragen, foto van het braaksel meenemen kan ook helpen maar moet je wel een goeie DA hebben.

honden page profiel DanielleDanielle

" Het kan natuurlijk veel verschillende redenen hebben dat een hond braakt. Van een onschuldig virusje tot ernstigere dingen. 
 
Omdat je zegt dat het ineens gebeurd, Nero ook dan down is, hij zelfs water uitbraakt en dat hij zo vaak braakt zou ik naar de dierenarts gaan, weekendtarief of niet.  "

Dank voor de reactie! Ja je hebt gelijk, hoor. Hij ligt nu al een paar uur rustig op de bank te slapen. Net heb ik een paar keer mijn handen nat gemaakt en daar heeft hij aan gelikt, zo heeft hij toch wat vocht binnen maar niet zo veel in 1x.. Nu even afwachten of hij dat binnenhoudt. Ik blijf vannacht in elk geval bij hem. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Honden kunnen idd ook griepjes krijgen. Als je kvv geeft en je hebt toevallig net een merk waar teveel bot in zit? Zorgt dat ook voor het uitscheiden via braken. Als je echt zeker wilt weten dat er niets aan de hand is, even een bloed onderzoek aanvragen, foto van het braaksel meenemen kan ook helpen maar moet je wel een goeie DA hebben. "

Oei dat weet ik eigenlijk niet. De afgelopen week heeft hij KVV van Dogmeat gehad. Gister en eergister lam. Maar ik moet zeggen dat ik Dogmeat vaak geef, al ruim een half jaar maar Nero heeft nog nooit zo veel gespuugd.. Dank voor je tip!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik ben er redelijk makkelijk in wat dat betreft. Honden kunnen zich ook wel eens ziek voelen. Net als mensen. Als hij verder alert is, en nog graag mee wandelt zou ik even afwachten. Down zijn is logisch, want braken is vervelend. Maar als hij verder 'oke' kun je het best even aankijken. 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ik zou het water even op kamertemperatuur aanbieden 

Heb je misschien al aan gedacht ? 

Koud water kan ook weer een trigger zijn 

En soms id veel slapen/extra rust en even vasten al afdoende 

Dan heeft maag darmkanaal even rust 

En zijn temp even in de gaten houden 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Kan gebeuren, ik zou het inderdaad even aankijken. Zijn maag is van slag dus ik zou hem vandaag en morgen geen moeilijke dingen te eten geven. Heb je van dat blikvoer pathé spul in huis? Dat valt meestal wel goed en is makkelijk te verteren. Die kreeg ik mee toen mijn hond twintig keer had zitten kotsen op een dag. Als hij een paar uurtjes niet heeft overgegeven kan je proberen of hij een paar happen daarvan wil nemen. Niet gelijk een hele maaltijd. Er zit ook veel vocht in.

honden page profiel DanielleDanielle

Bedankt voor alle reacties! Ik heb inderdaad even afgewacht. Vannacht heb ik bij hem beneden geslapen. Hij ging weer veel drinken en dat was spannend dat ie het niet gelijk ging uitspugen, maar hij hield het binnen! Hele nacht ging ook goed, hij heeft goed geslapen en niet gespuugd. Net heb ik hem een beetje rijst gegeven. Niet erg voedzaam, wel licht verteerbaar dus wil even kijken of hij dit binnenhoudt. Als dit goed gaat probeer ik hem vanavond pens te geven. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Pens is wel meteen heel zwaar? Zou met iets lichters beginnen. Bouillon, gekookte kip filet?

honden page profiel DanielleDanielle

" Pens is wel meteen heel zwaar? Zou met iets lichters beginnen. Bouillon, gekookte kip filet? "

Thanks! Ik heb nog wat bouillon in huis. Maar hier zit toch best veel zout in? Rijst eet hij overigens nauwelijks, maar ik denk dat dat is omdat er weinig smaak aanzit. Ja, het is ook nog eens een kieskeurige eter..

honden page profiel JashinJashin 3 doggies

Bij ons adviseert de dierenarts rijst met geblancheerde (gaargekookt in water zonder toevoeging) stukjes kip in dit soort situaties. Zou geen bouillon doen, daar zitten juist allerlei smaakmakers in en een groot deel daarvan is inderdaad meestal zout. Tenzij het bouillon is die je zelf getrokken hebt van alleen de garende kip natuurlijk, dat is wel aantrekkelijker dan alleen water en zit wel wat aan voedingsstoffen in. Wij willen ook nog wel eens brokken weken in zulke bouillon als de hond twijfelt aan de smakelijkheid ervan ;)

Fijn om te horen dat het weer beter gaat. Als je het niet vertrouwd toch altijd de dierenarts bellen. Overigens zou ik zelf ook checken of de buik van de hond hard is, maar dat geeft de dierenarts misschien zelf ook al aan, helpt met diagnosticeren.

 

 

 

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Gaat het alweer wat beter met Nero?

honden page profiel DanielleDanielle

Dank voor de reacties! Nero heeft zondagavond voor het laatst gespuugd, dus dat gaat nu goed. Die dag heeft hij ongeveer 25x gespuugd. Gister en vandaag dus helemaal niets. Gister kip gemaakt maar ook dat hoefde hij niet echt, hij heeft wel iets gegeten maar echt heeel weinig. Gelukkig heeft ie wel alles binnen gehouden. Hij was iets actiever, maar ik merkte nog wel aan zijn gedrag dat hij zich niet helemaal goed voelde. Tijdens de wandelingen was hij traag, ging vaak liggen, etc. Hij had ook erg dunne diarree. Vanochtend was zijn ontlasting vast en zojuist heeft hij stukjes kip gegeten, meer dan gister. Wandelt nu meer op zijn normale tempo en ging niet meer liggen. Lijkt al meer opgewekter. Het gaat dus de goede kant op :) 

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje) 3 doggies

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Fijn dat het beter gaat weerlaughing. Bij saar gaven we een paar dagen kip met rijst en daarna toch pens, ging goed en hielp bij haar juist wat eetlust betreft en goede ontlasting. Maar elke hond reageert anders en de oorzaak van braken en diarree kan ook enorm verschillen dus dat de pens bij ons goed gaat na 2 dagen kip is geen garantie voor nero. En misschien werkt het in sommige gevallen averechts 

honden page profiel DanielleDanielle

" Fijn dat het beter gaat weer. Bij saar gaven we een paar dagen kip met rijst en daarna toch pens, ging goed en hielp bij haar juist wat eetlust betreft en goede ontlasting. Maar elke hond reageert anders en de oorzaak van braken en diarree kan ook enorm verschillen dus dat de pens bij ons goed gaat na 2 dagen kip is geen garantie voor nero. En misschien werkt het in sommige gevallen averechts  "

Dankjewel! Ja, hij heeft gister kip met rijst gehad. Maar dan moet je net Nero hebben, die is zo kieskeurig dat ie alleen de kip heeft opgegeten hp-shiny Gister ging het beter maar hij is nog niet 100% beter, dus vannacht ging ik weer in mijn eigen bed slapen en heb Nero ook meegenomen naar de slaapkamer. Rond 1uur was hij onrustig, liep naar de zolder, begon te piepen. Toen ben ik met hem naar beneden gegaan. Daar begon hij gelijk het rijst te eten, wat hij dus nog had laten liggen. Hij zal dan wel honger hebben gehad. Ik deed vervolgens de deur naar de tuin open, want ik dacht misschien moet ie wel behoeften doen? En ja hoor, hij zat gelijk aan de diarree. De rest van de nacht ging het goed en heeft hij prima geslapen. Nu hoop ik alleen dat hij snel van de diarree af is...

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Misschien overheen gelezen maar ben je al bij de dierenarts geweest? Als klachten meerdere dagen aanhouden doe ik dat meestal wel. Even iets tegen de diarree en de misselijkheid en ze zijn vaak zo weer de oude. En zo niet is het helemaal goed om er even mee naar de dierenarts te gaan.

honden page profiel DanielleDanielle

" Misschien overheen gelezen maar ben je al bij de dierenarts geweest? Als klachten meerdere dagen aanhouden doe ik dat meestal wel. Even iets tegen de diarree en de misselijkheid en ze zijn vaak zo weer de oude. En zo niet is het helemaal goed om er even mee naar de dierenarts te gaan. "

Ik ben inderdaad niet naar de dierenarts geweest, omdat het steeds beter gaat. Als het niet beter gaat, zal ik er zeker mee naar de dierenarts gaan! Maar het begon zondag met de hele dag spugen, niets binnenhouden. Maandag hield hij water binnen en een beetje eten, maar had nog niet erge eetlust. Hield wel alles binnen. Dinsdag (gister) eet hij al een stuk beter, gedrag als normaal, vrolijk, opgewekt. Alleen nog wat diarree.. Vandaag is hij ook vrolijk, ontlasting vanochtend was al wat beter maar nog zacht. 

honden page profiel RJRJ 3 doggies

was allang lans een dierenarts gegaan....

honden page profiel DanielleDanielle

" was allang lans een dierenarts gegaan.... "

Had gekund uiteraard maar het is niet nodig geweest hp-smile

honden page profiel RJRJ 3 doggies

" Had gekund uiteraard maar het is niet nodig geweest  "

is dat jouw mening of dat van een dierenarts?

honden page profiel DanielleDanielle

" is dat jouw mening of dat van een dierenarts? "

Beiden. In mijn openingspost schreef ik dat ik met de dierenarts heb gebeld, die zei dat ik het even kon aankijken. In de gaten houden, langskomen als het niet verbetert. En als het beter gaat is het niet nodig om langs te komen, want ze verwachtte dat het een virus is en hij moest even 'uitzieken'. Vanaf zondag ging het elke dag een stukje beter, inmiddels is Nero weer beter; eet normaal, weer goede ontlasting, speelt, normaal/actief gedrag, net zoals vóór afgelopen zondag.hp-smile

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" was allang lans een dierenarts gegaan.... "

Niet iedereen rent om elke scheet naar de dierenarts hp-angel

honden page profiel RJRJ

" Beiden. In mijn openingspost schreef ik dat ik met de dierenarts heb gebeld, die zei dat ik het even kon aankijken. In de gaten houden, langskomen als het niet verbetert. En als het beter gaat is het niet nodig om langs te komen, want ze verwachtte dat het een virus is en hij moest even 'uitzieken'. Vanaf zondag ging het elke dag een stukje beter, inmiddels is Nero weer beter; eet normaal, weer goede ontlasting, speelt, normaal/actief gedrag, net zoals vóór afgelopen zondag. "

je hond heeft in totaal 25 keer overgegeven? dat lijkt mij toch wel een goede reden om even langs de dierenarts te gaan....

 

maar goed, iedereen denkt zijn eigen mening denk ik dan maar zo....

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Lavendel plant
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^