Lotgering ervaringen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BrandtBrandt

Goedemorgen iedereen,

Ik heb jullie ervaring en expertise weer nodig :-). Via een meneer op het hondenveld heb ik een paar pakjes lotgering gekregen en Goofy eet het graag. Het is volgens mij mooi grof gemalen vlees. Ontlasting is goed. Deze meneer bestelt maandelijks direct bij Lotgering en ik zou via hem kunnen mee bestellen. Het is aantrekkelijk geprijsd zeker nu ik mij een grotere diepvries heb aangeschaft.

Wel lees ik veel negatieve zaken over Lotgering o.a. rot vlees en slecht dierenwelzijn? Hebben jullie ervaring of zijn dit dingen vanuit het verleden? 

Goofy eet voor het moment Smuldier en Rodi.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Heb dat vroeger weleens gehad ja, is idd mooi grof. Alleen liep ik laatst tegen iets aan van een tijd geleden op radar. Ik weer niet hoe stand van zaken nu is. Een aantal merken schijnt dus een te hoog schildklierhormoon te bevatten, waaronder Lotgering ook. Het blijft natuurlijk wel slacht afval. Er wordt nogal wat afgesjoemeld helaas in de dierenvoeding.

https://dierenspeciaalzaakvoesenek.nl/blogs/news/radar-en-schildklierhormoon-in-rauw-vlees-voeding

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt Anouk, dit heb ik inderdaad ook gevonden maar voor zover ik kan lezen gaat dit op voor de meeste kvv en niet enkel Lotgering. Geef je nog altijd Lotgering?

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mijn oudste australian shepherd krijgt al ruim 3 jaar vlees van lotgering, dit vooral omdat het niet al te duur is, en mijn Aussie hoge medische kosten heeft. 

 

Zij doet het er erg goed op, en dat vindt ik het aller belangrijkste.

 

Verder vindt ik het erg prettig dat het wat grover gemalen is en weinig vocht bevat na het ontdooien. 

Gaf voorheen vlees van dogmeat, en daar waren sommige soorten heel erg papperig, en was er veel vocht na ontdooien. 

 

Overigens heb ik nog nooit vlees gehad wat rot was. 

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt Danielle, fijn dat je hond het er goed opdoet. Het is idd erg prettig geprijsd. Mijn hond eet 500g per dag en met Lotgering kom ik dan op 35 euro per maand. Ik vind het ook een prettige verpakking en idd niet papperig en bloederig.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Bedankt Anouk, dit heb ik inderdaad ook gevonden maar voor zover ik kan lezen gaat dit op voor de meeste kvv en niet enkel Lotgering. Geef je nog altijd Lotgering? "

Nee maar dat is omdat deze rakker wel brokken kan hebben. Bij mijn vorige lieverd was het echt nodig vanwege allergie. Ik ben er niet tegen hoor vers vlees maar er wordt zoveel mee gesjoemeld. En dan niet te spreken dat soms het aanbod van een bepaald diersoort er niet was. Met brokken wordt ook gesjoemeld maar daar weet ik iig van dat erin zit wat ze nodig hebben, al blijven dat natuurlijk vitamine pillen bewijs van spreken.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Van de vele merken was lotgering niet eens zo slecht. 

ik ben er mee gestopt omdat de dieren waar het vlees vandaan komt het niet goed hadden. 

Ook lustte onze hond het niet meer. 

Hij eet nu al wat jaren energique en dat vind hij nog steeds erg lekker. 

Als ik wat anders probeer laat hij de bak staan. 

 

 

honden page profiel BrandtBrandt

" Van de vele merken was lotgering niet eens zo slecht. 
ik ben er mee gestopt omdat de dieren waar het vlees vandaan komt het niet goed hadden. 
Ook lustte onze hond het niet meer. 
Hij eet nu al wat jaren energique en dat vind hij nog steeds erg lekker. 
Als ik wat anders probeer laat hij de bak staan. 
 
  "

Bedankt Gabber. Dat is idd geen fraai artikel. Gaat het over de dieren die in het vlees verwerkt worden die verwaarloosd zijn of de meneer zijn 'huisdieren' of is Lotgering ook een soorts fokker? Hoe dan ook is dit niet goed te praten :-(

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Bedankt Gabber. Dat is idd geen fraai artikel. Gaat het over de dieren die in het vlees verwerkt worden die verwaarloosd zijn of de meneer zijn 'huisdieren' of is Lotgering ook een soorts fokker? Hoe dan ook is dit niet goed te praten :-( "

Het zijn de dieren die naderhand verwerkt worden voor het vlees. 

Ik weet niet hoe het er nu voor staat maar omdat onze hond het ook niet lekker meer vond ben ik met lotgering gestopt. 

honden page profiel BrandtBrandt

" Het zijn de dieren die naderhand verwerkt worden voor het vlees. 
Ik weet niet hoe het er nu voor staat maar omdat onze hond het ook niet lekker meer vond ben ik met lotgering gestopt.  "

Oei dat is idd niet zo fraai. Ik heb een hond die het meeste eet of het nu eetbaar is of niet laughing dus dat is hier gelukkig geen probleem. Ik ga lotgering laten voor wat het is maar wel jammer, het is mooi vlees.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik heb onder andere soms lotgering in de vriezer. Fenrir eet de meeste smaken niet graag, ik denk dat hij het te grof en taaiig vind. De zalm, pens en wildsmaak gaan er wel goed in . Ik merk wel dat hij van lotgering hardere ontlasting krijgt, ik voer het daarom alleen nog af en toe erbij! 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb 2 jaar lang Lotgering gegeven aan mijn honden. Was er heel tevreden over. Tot ik steeds vaker vieze stinkende rollen geleverd kreeg. 

 

Toen bestelde ik bin Dogmeat. Vergeleken dat vlees, is Lotgering echt ontzettend goor en ziet het er slecht uit. En kwa prijs verschilt het niet / nauwelijks. Ik zou dan dus eerder daar naar kijken. Maar nogmaals, mijn honden deden het er altijd prima op. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Ik heb 2 jaar lang Lotgering gegeven aan mijn honden. Was er heel tevreden over. Tot ik steeds vaker vieze stinkende rollen geleverd kreeg. 
 
Toen bestelde ik bin Dogmeat. Vergeleken dat vlees, is Lotgering echt ontzettend goor en ziet het er slecht uit. En kwa prijs verschilt het niet / nauwelijks. Ik zou dan dus eerder daar naar kijken. Maar nogmaals, mijn honden deden het er altijd prima op.  "

Ik voerde voor ik Lotgering gaf dogmeat, vondt dat echt heel erg papperig, en toch echt wel een stukje duurder dan Lotgering. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik voerde voor ik Lotgering gaf dogmeat, vondt dat echt heel erg papperig, en toch echt wel een stukje duurder dan Lotgering.  "

Ik denk dat..... dat ook precies het probleem is met hondenvoer. Vers of brok, de prijs. Wanneer z'n fabrikant start, is het allemaal heel prachtig en als ze gaan uitbreiden? Dan zakt de kwaliteit ervan. Lotgering is begonnen van een slagerij. Ik blijf het moeilijk vinden wat te voeren. Wij eten ook steeds meer troep, ondanks biologisch. Vaak moet dat er rottig uitzien want dan is het biologisch. Bij groenten betekend dat wel dat vitamine eruit zijn. Te lang doorkoken betekend ook verlies aan vitamines.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik voerde voor ik Lotgering gaf dogmeat, vondt dat echt heel erg papperig, en toch echt wel een stukje duurder dan Lotgering.  "

De enkelvoudige kvv vind ik niet papperig. Althans, in 6 jaar tijd nog nooit meegemaakt gelukkig. Altijd stevig mooi vlees wat je niet ruikt. Maar de andere varianten heb ik nog nooit gegeven. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb het een tijd gegeven een aantal jaar terug, maar als je ziet hoe andere merken er uit zien, begrijp je het prijsverschil wel.

Idd ook een paar keer gehad dat het vlees er al wat minder uitziet. Nu, zicht is maar 1 factor uiteraard en niet de bepalende. Maar toch, je wilt wel een beetje versheid, ook al is het goedkoop.

Ik voer nu uitsluitend gowill, ze hebben sinds een paar maanden ook een + variant en grootverbruik pakketten, die + is grover gemalen en zonder premix. Ideaal voor mij. Ik haal het ook af waar het gemaakt wordt en heb dus al bijgevolg vaak gezien dat er prachtig vlees doorheen gaat en alles ligt er altijd proper bij.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Tja,  ik zou het nooit aan een pup voeren 

Alle waar naar zijn geld 

Niet elke hond heeft kwaliteit nodig , er zijn honden die het jaren goed doen op dit merk 

Er zijn n echter ook honden die er vroeg of laat behoorlijk ziek van geworden zijn 

Ik kwam in 2017 geregeld bij mij  pro vers d.a met mijn hoogbejaarde.  Hij vertelde me dat ie zeer regelmatig honden te zien kreeg en weer op .mocht lappen 

Deze eigenaren waren wel genezen 

Dan denk je goedkoop te voeren   , maar je hebt wel een torenhoge da rekening en een chronisch zieke hond 

Ik ben zelf ook begonnen met KVV 

In 2004 , toen had je een handvol 

Nu hebben we een landvol ,en wat er allemaal in die prakken wordt verwerkt.  Ik houd het in veel gevallen op een leuk verdienmodel 

Er zijn merken die echt hoed zijn en ook al jarenlang goed scoren 

Vele pups zij n er gezond op groot geworden 

En bleven tot hoge leeftijd vitaal en gezond 

Maar in deze merken wordt o.a hoogwaardig Spiervlees verwerkt en geen strotvlees bv 

 

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^