Oudere hond(12) overstappen naar KVV

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Sinds Malaika is overleden gaat eten met Sky af en toe moeizaam. Ofja moeizaam wil ik het nu ook weer niet noemen want vaak eet hij ook gewoon wel maar ik moet of bij hem blijven, brokjes voeren of het in zijn voerbal doen(kortom leuke activiteit van maken). Dan nog slaat hij af en toe een maaltijd over omdat hij er geen zin in heeft(ik wissel ook af en toe met brok smaken). Eerst at hij meestal als Malaika klaar was met eten meer zo van ohh ik eet het maar op anders doe jij het... Ik vind het helemaal niet erg om er een leuke activiteit van te maken, vind het ook leuk om te doen maar zou hem zo graag met meer smaak zien eten. Zijn voerbal vind hij ook echt wel heel leuk maar ik merk gewoon dat hij die brokken wel beu is. Geef hem groot gelijk trouwens(wilde ze vroeger al overzetten op vers maar dat zag moeders toen niet zitten)

Als hij er een beetje renske vlees bij krijgt(of alleen vlees) eet hij het wel meteen met veel smaak op. Nu zat ik dus te denken om gewoon over te stappen op KVV omdat hij dit waarschijnlijk veel lekkerder gaat vinden en ik de vleesmaaltijden van renske niet zie zitten als hoofdvoer. Ik gun hem ook gewoon lekker eten en wilde dit de honden vroeger al geven maar toen zag mijn moeder dit dus niet zitten. Maar heb het er laatst nog eens over gehad om het toch niet te proberen en we hebben nu extra koel en vries ruimte dus kan het ook makkelijk gescheiden houden van ons eten. Maar wil dus eerst een uitgewerkt plan/menu hebben om te laten zien. 

 

Ik heb me dus al vaker ingelezen over kvv maar er is zoveel informatie dat ik me afvroeg of jullie misschien ook nog tips en ervaringen willen delen.

Hoe zijn jullie begonnen(evt overstap van brok naar vers)?

Welke merken voeren jullie?

Hoe zien jullie menu's eruit?

Hoe gaan jullie te werk met maaltijd voorbereiding enz?

Waar halen jullie het vlees?

Wat zijn jullie per maand ongeveer kwijt?

 

Ik weet dat je verschillende diersoorten af moet wisselen en sommige er ook nog groenten en supplementen bij doen. Sky mag ook wel wat aankomen maar met zijn brokken lukt dat dus niet echt omdat hij af en toe een maaltijd overslaat omdat hij er geen zin in heeft. Of zouden jullie met een oudere hond niet meer overstappen naar vers? 

 

Ik hoor het graag! 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik geef gowill. Ik bestel verschillende varianten daarvan en geef dat vervolgens door elkaar. 

In het weekend geef ik Barf, daarvan bestel ik om de 10 weken en verdeel het dan in porties zodat ik ook maar gewoon uit te nemen en te geven heb.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Gewoon starten en kijken of het goed gaat. Mijn oudje wordt misselijk van kvv dus die zit weer op brok maar ieder hond is anders. 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

" Gewoon starten en kijken of het goed gaat. Mijn oudje wordt misselijk van kvv dus die zit weer op brok maar ieder hond is anders.  "

Ja de vleesmaaltijden vind hij super lekker maar echt rauw(naast stukje haring en 1 keer een zalmkop) heeft hij nog nooit gehad. Dus vraag me af of hij me niet raar aan gaat kijken van weet je het heel zeker...

Hoe heb jij de overstap toen gemaakt?

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

" Ik geef gowill. Ik bestel verschillende varianten daarvan en geef dat vervolgens door elkaar. 
In het weekend geef ik Barf, daarvan bestel ik om de 10 weken en verdeel het dan in porties zodat ik ook maar gewoon uit te nemen en te geven heb. "

dankjewel voor je reactie, ik ga er naar kijken hp-smile

 

Barf hoef ik met mijn prinsje niet te proberen...

Ze hebben ooit toen ze een heel stuk jonger waren een zalmkop gekregen en terwijl Malaika die met smaak op at, heb ik met plastic handschoenen aan Sky geholpen met de kop te ontleden en te voeren die weet niet zo goed wat hij met zulke dingen aan moettongue-out

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Haha ja, op deze leeftijd hoeft dat natuurlijk niet meer :p. 

Wisselen tussen merken kan en mag natuurlijk ook, daarvoor kijk best even rond aan wat je makkelijk kunt geraken. Ik doe het dus zelf niet meer en ben uiterst tevreden van hoe de honden er bijstaan.

 

 

 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer is ongeveer 1,5 jaar geleden volledig overgestapt van brokken naar kvv (ivm allergie). Ik heb niet eerst gemengd, ben het gewoon gaan voeren en toen het een paar dagen goed ging heb ik het zo gehouden.  Mijn hond krijgt verschillende merken; Smuldier, Carnibest, Carnis, Hunters Home en Daily Meat. Qua diersoorten krijgt hij vaak 2 dagen achter elkaar hetzelfde, niet met een boeiende reden maar gewoon omdat ik vaak rollen koop van 1kg en het dan in 4 stukken snijd (hij eet +- 500gr op een dag verdeeld over 2 maaltijden).  Dan leg ik het in de koelkast om te ontdooien (in een bakje/zakje). Ik snij dus vaak maar 1 of 2 rollen per keer, dat is gewoon een gewoonte geworden. Je kunt er ook voor kiezen om een hele dag in de keuken te staan om alles voor te bereiden, het is net wat je handig vindt. Hij eet o.a. rund, hert, paard, konijn, vis, en ik wissel het af met Renske gestoomde maaltijd of een blik Canagan. Groente krijgt hij er ook nog bij, zoals lichtgekookte sperziebonen of zoete aardappel. Ook ei, kwark en fruit erbij.  Soms eet hij een week Smuldier dus dan zijn we voordeliger uit, wat ik per maand uitgeef weet ik niet precies. Het hangt ook af van hoeveel je hond eet natuurlijk. Het vlees haal ik bij de dierenwinkel en onze trainer is verkooppunt. Moet bekennen dat ik er eigenlijk geen heel ingewikkeld iets van maak, ik gooi alles een beetje door elkaar en tot nu toe gaat dat heel goedhp-angel 

 

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Toen mijn flatcoated retriever haar brokken niet meer wilde eten, en echt afviel heb ik haar van de ene op de andere dag over gezet op vlees.

 

Smuldier en rodi kreeg zij toen ( niet de beste merken, maar wel makkelijk te verkrijgen). 

 

Heb het haar niet heel lang gegeven, omdat ze eigenlijk gewoon op was, en aan het eind van haar leven was. 

Ze was toen 13 jaar en had 3 tumoren op lever en milt, ook had ze haast geen bespiering meer. 

 

Mijn oudste australian shepherd staat sinds ze epilepsie heeft op kvv, eerst kreeg ze kvv van dogmeat, nu krijgt ze Lotgering, en dan 5 verschillende varianten ( bestel altijd 5 halve kratten, dat is wat ik in de vriezer kwijt kan ). 

 

Ben dan rond de € 80,00/€ 90,00 kwijt, hier eet ze rond de 4 maanden van. 

Ze eet een kilo op 3 dagen 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Ja de vleesmaaltijden vind hij super lekker maar echt rauw(naast stukje haring en 1 keer een zalmkop) heeft hij nog nooit gehad. Dus vraag me af of hij me niet raar aan gaat kijken van weet je het heel zeker...
Hoe heb jij de overstap toen gemaakt? "

Ik heb altijd kvv en brok door elkaar gegeven dus niet echt overgestapt. Maar merk dat het boven de 10 wel wat minder vanzelfsprekend werd dat ze het op alles goed doet.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Het is raadzaam om verschillende smaken van verschillende merken te geven. Elk kvv merk gebruikt zijn eigen samenstellingen en op deze manier bouw je weinig / geen tekorten op. 


Ik zelf geef voornamelijk barf, ik stel alle maaltijden zelf samen. Maar de merken kvv die ik geef zijn Dogmeat, Hollandvoer, Kivo, Carnibest, en soms nog wat andere merken die bij de dierenwinkel vandaan komen (barf menu, duck, renske etc) Het is slim om dus verschillende diersoorten te geven, en ook 'moet' je 1 vis en 1 pens dag houden per week. Ik zelf geef enkelvoudige kvv omdat ik niet van de premix varianten houdt, maar ik voeg dan zelf groeten, fruit, zaden en noten toe + regelmatig wat jodium in de vorm van zeewier.


De voorbereidingen van kvv zijn niet zo spannend. Ik haal het er s avonds uit om te laten ontdooien en leg het in een speciale afsluitbare kvv bak. S ochtends maak ik het open en zet het na het geven in de koelkast. Even een doekje over het aanrecht en klaar. Ik weet niet hoeveel gram Sky eet, maar ik koop rollen van 1 kg, en samen eten ze ook 1 kg kvv per dag. Ze hebben ook rollen kvv van 200 en 500 gram bij Dogmeat. Deze halen we voor ons kleine hondje. De 500 gr rollen snijden we met een warm mes in porties door midden zodat het niet te lang bewaard hoeft te blijven.


Wat ik aan mijn 2 honden per maand kwijt ben is heel verschillend. Het ligt aan de barf producten. Maar ik gok gemiddeld 150 tot 200 euro voor 6 weken. Het hondje van mijn zusje is 3.5 kg, en zij heeft laatst een bestelling gedaan voor 24 euro, en kan hier ruim 5 maanden mee vooruit.


Ik bestel meestal bij Dogmeat. Toevallig ga ik deze week bestellen, en dan komt het volgende week dinsdag binnen. Jij woont in het zelfde dorp als ik toch (of niet meer inmiddels?) als je wil, zou je wat rollen met mij mee kunnen bestellen. Ik kom altijd ruim boven de 100 euro uit waardoor er ook geen sprake is van verzendkosten. Laat maar weten of je dit wil.

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Sinds Malaika is overleden eet Sky heel slecht. Sky is z'n maatje kwijt en misschien nog in de rouw. Ook honden kunnen zich triest voelen wanneer een huisgenoot overlijdt. Wat betreft de KVV, ik zou niet weten waarom je niet over zou kunnen stappen op KVV. Toen ik Eefke overzette van brok naar KVV heb ik wel eerst enige dagen schapenpens gevoerd als een soort probiotica. Hier wordt nu Tammenga gevoerd. Dat heeft zowel enkele diersoorten als mixen. 's Avonds krijgt ze nog wel een bak met verschillende groenten met wat visolie en lijnzaadolie. Ze is nu bijna dertien en doet het er goed op.

honden page profiel Gero † & Lara Gero † & Lara 3 doggies

honden foto van Gero † & Lara

Ik geef Lara (mijn Duitse Herder)vanaf het begin KVV, ze doet het goed op, Ik geef haar Carnibest, omdat het compleet is (vitamines etc.).

Het nadeel van Carnibest is, het is duur, ruim 6 euro per kilo.

Ik haal het ongeveer 14/15 uur van te voren uit de diepvries, laat het ontdooien in de koeling,Lara krijgt 3/4 kilo per dag, 1 kwart in de ochtend en een 1/2 laat in de middag, ik giet er wel eerst kokend water eroverheen voordat ik het haar geeft.

 

 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

" Het is raadzaam om verschillende smaken van verschillende merken te geven. Elk kvv merk gebruikt zijn eigen samenstellingen en op deze manier bouw je weinig / geen tekorten op.  Ik zelf geef voornamelijk barf, ik stel alle maaltijden zelf samen. Maar de merken kvv die ik geef zijn Dogmeat, Hollandvoer, Kivo, Carnibest, en soms nog wat andere merken die bij de dierenwinkel vandaan komen (barf menu, duck, renske etc) 
Het is slim om dus verschillende diersoorten te geven, en ook 'moet' je 1 vis en 1 pens dag houden per week. Ik zelf geef enkelvoudige kvv omdat ik niet van de premix varianten houdt, maar ik voeg dan zelf groeten, fruit, zaden en noten toe + regelmatig wat jodium in de vorm van zeewier. De voorbereidingen van kvv zijn niet zo spannend. Ik haal het er s avonds uit om te laten ontdooien en leg het in een speciale afsluitbare kvv bak. S ochtends maak ik het open en zet het na het geven in de koelkast. Even een doekje over het aanrecht en klaar. Ik weet niet hoeveel gram Sky eet, maar ik koop rollen van 1 kg, en samen eten ze ook 1 kg kvv per dag. Ze hebben ook rollen kvv van 200 en 500 gram bij Dogmeat. Deze halen we voor ons kleine hondje. De 500 gr rollen snijden we met een warm mes in porties door midden zodat het niet te lang bewaard hoeft te blijven. Wat ik aan mijn 2 honden per maand kwijt ben is heel verschillend. Het ligt aan de barf producten. Maar ik gok gemiddeld 150 tot 200 euro voor 6 weken. Het hondje van mijn zusje is 3.5 kg, en zij heeft laatst een bestelling gedaan voor 24 euro, en kan hier ruim 5 maanden mee vooruit. Ik bestel meestal bij Dogmeat. Toevallig ga ik deze week bestellen, en dan komt het volgende week dinsdag binnen. Jij woont in het zelfde dorp als ik toch (of niet meer inmiddels?) als je wil, zou je wat rollen met mij mee kunnen bestellen. Ik kom altijd ruim boven de 100 euro uit waardoor er ook geen sprake is van verzendkosten. Laat maar weten of je dit wil. "

Dankjewel voor het aanbod!

Ik ga vanmiddag even kijken welke soorten ze hier bij de dierenwinkel hebben. Zal eerst eens een rol halen en kijken of meneer het überhaupt zelf aandurft om rauw te krijgen.

Hoe geef jij de groenten/fruit? Maak je zelf in 1x een hele grote mix en maal je die dan om vervolgens in porties in te vriezen of geef je ze er vers bij?

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

" Sinds Malaika is overleden eet Sky heel slecht. Sky is z'n maatje kwijt en misschien nog in de rouw. Ook honden kunnen zich triest voelen wanneer een huisgenoot overlijdt. Wat betreft de KVV, ik zou niet weten waarom je niet over zou kunnen stappen op KVV. Toen ik Eefke overzette van brok naar KVV heb ik wel eerst enige dagen schapenpens gevoerd als een soort probiotica. Hier wordt nu Tammenga gevoerd. Dat heeft zowel enkele diersoorten als mixen. 's Avonds krijgt ze nog wel een bak met verschillende groenten met wat visolie en lijnzaadolie. Ze is nu bijna dertien en doet het er goed op. "

Sky heeft nooit echt heel fantastisch gegeten maar nu heeft hij geen reden om het perse op te eten aangezien niemand het meer steelt. Dus nu slaat hij af en toe over. Hij eet niet mega slecht maar ook niet geweldig. Behalve als hij dus renske vleesje krijgt of ik er iets lekkers bij doe. Vaak eet hij ook gewoon wel als ik er een activiteit van maak, maar af en toe heeft hij echt geen zin. Vandaar dat ik mama nog een keer wil proberen over te halen om toch niet kvv te proberen. 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

" Ik geef Lara (mijn Duitse Herder)vanaf het begin KVV, ze doet het goed op, Ik geef haar Carnibest, omdat het compleet is (vitamines etc.).
Het nadeel van Carnibest is, het is duur, ruim 6 euro per kilo.
Ik haal het ongeveer 14/15 uur van te voren uit de diepvries, laat het ontdooien in de koeling,Lara krijgt 3/4 kilo per dag, 1 kwart in de ochtend en een 1/2 laat in de middag, ik giet er wel eerst kokend water eroverheen voordat ik het haar geeft.
 
  "

At ze het zonder kokend water niet of wat is de reden dat je dat doet?

honden page profiel Gero † & Lara Gero † & Lara 3 doggies

honden foto van Gero † & Lara

" At ze het zonder kokend water niet of wat is de reden dat je dat doet? "

als ik het niet opwarmt dan zie ik het gelijk aan haar ontlasting (dun), even kokend water erover (een paar seconden) goed afgieten / roeren en serveren, Lara is er gek op.

ooh ja ,op advies van de D.A. moest ik haar ook meer kauwtractaties geven, want als je een hond  vers vlees geeft dan kauwen ze ook wat minder (het eet makkelijker weg), zodoende meer kauwkluifjes geven , dat was goed tegen tandsteen.

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne

Kiya van 11 krijgt 250gr kvv per dag en daarnaast nog 1x per dag vegan brokken. Zonder brokken zou ze 500gr krijgen en Aisyah van 14 weken krijgt kilo kvv per dag .

 

Ze krijgen 6 diersoorten per week en 1 dag pens. Daarbij ook 10% groente. Van Kiezelbrink en dogmeat. Deze koop ik bij dogmeat. En smuldier soms.

Verschillende merken in beter. En als je enkelvoudige koopt dan moet je om volwaardig menu te geven 5 dieren in 2 weken geven.

 

Kiya kreeg bij de fokker al kvv. Aisyah kreeg bij fokker brokken maar hebben we toen ze hier kwam meteen kvv gegeven.

Ze doen het er allebei heel goed op en eten met smaak.

 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

542817.jpg

Nou de grote test. 1e keer kvv eten met een beetje groentenprut wat ik nog had.

Ze verkochten in de buurt barf/tinlo, carnibest, farmfood en nog iets maar weet niet meer wat. Heb een rol carnibest natuur gepakt en ontdooid voor vandaag. 

Voor het geven eerst op kamertemperatuur laten komen. Meneer keek eerst heel bedenkelijk naar zijn bordje, maar heeft het daarna toch opgegetenhp-thumbsup 

Heb nog genoeg van de rol voor vandaag en morgen, even testen of hij hem helemaal braaf op wil eten en dan ga ik meer halenhp-smile Kon nog niet goed pijlen of hij het wel of niet lekker vond en zou zonde zijn als ik al een hele voorraad in de vriezer heb voor niks. Maar zijn ontbijt heeft hij in ieder geval op.

 

Ietsje verder zitten nog meer dierenwinkels daar ga ik ook nog even kijken. 

honden page profiel Gero † & Lara Gero † & Lara 3 doggies

honden foto van Gero † & Lara

" Nou de grote test. 1e keer kvv eten met een beetje groentenprut wat ik nog had.
Ze verkochten in de buurt barf/tinlo, carnibest, farmfood en nog iets maar weet niet meer wat. Heb een rol carnibest natuur gepakt en ontdooid voor vandaag. 
Voor het geven eerst op kamertemperatuur laten komen. Meneer keek eerst heel bedenkelijk naar zijn bordje, maar heeft het daarna toch opgegeten 
Heb nog genoeg van de rol voor vandaag en morgen, even testen of hij hem helemaal braaf op wil eten en dan ga ik meer halen Kon nog niet goed pijlen of hij het wel of niet lekker vond en zou zonde zijn als ik al een hele voorraad in de vriezer heb voor niks. Maar zijn ontbijt heeft hij in ieder geval op.
 
Ietsje verder zitten nog meer dierenwinkels daar ga ik ook nog even kijken.  "

Dat is goed nieuws, bij mij hond kan je heel goed zien of ze het lekker vindt of niet, ze likt haar etensbak helemaal schoon, maar dan ook helemaal schoon.

Heb je het nog overgoten met kokend water ??

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Overgieten met gekookt water zou ik niet doen. In kvv zit bot, en de ene variant is grover gemalen dan de ander. Kokend water verhit het bot, en zoals we allemaal weten of verhit bot niet het beste om te geven. 

 

Sky heeft altijd op brokken gestaan, klein gemalen bot kan dus al een omschakeling voor hem zijn wat verteren betreft, ik zou het niet nog lastiger (en gevaarlijker) maken door het bot te verhitten dmv gekookt water of magnetron. Als hij het te koud vindt, kun je er warm warm water uit de kraan bij doen. 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Nee overgieten met heet water was niet nodig. Heb het uit de koelkast in zijn bak verspreid en na iets minder als een half uur was het al op kamertemperatuur hp-thumbsup

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Nee overgieten met heet water was niet nodig. Heb het uit de koelkast in zijn bak verspreid en na iets minder als een half uur was het al op kamertemperatuur hp-thumbsup

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Nee overgieten met heet water was niet nodig. Heb het uit de koelkast in zijn bak verspreid en na iets minder als een half uur was het al op kamertemperatuur hp-thumbsup

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Nee overgieten met heet water was niet nodig. Heb het uit de koelkast in zijn bak verspreid en na iets minder als een half uur was het al op kamertemperatuur hp-thumbsup

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Nee overgieten met heet water was niet nodig. Heb het uit de koelkast in zijn bak verspreid en na iets minder als een half uur was het al op kamertemperatuur hp-thumbsup

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Mijn telefoon flipte n beetje....

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

maarreuh, heb je er nu heet water overgegoten? hp-angeltongue-out

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

" maarreuh, heb je er nu heet water overgegoten? "

Nope. Stomme telefoonhp-frustytongue-out

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Zijn bordje ging net zonder te bedenken meteen leeghp-thumbsup

 

Mama vond het alleen heel veel lijken. 

Sky is 8,5 kilo ongeveer maar wat te mager. Als ik 8.5x20 doe kom ik op 170 en 30x8.5 op 255. Had n rol van 500 dus voor de handigheid door de helft gedaan en dus 250 gegeven(125 per keer). Hoeveel zouden jullie geven?

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Zijn bordje ging net zonder te bedenken meteen leeg
 
Mama vond het alleen heel veel lijken. 
Sky is 8,5 kilo ongeveer maar wat te mager. Als ik 8.5x20 doe kom ik op 170 en 30x8.5 op 255. Had n rol van 500 dus voor de handigheid door de helft gedaan en dus 250 gegeven(125 per keer). Hoeveel zouden jullie geven? "

Als hij 250 gram per dag eet, en 8.5 kg, eet hij voor 3 % van zijn lichaams gewicht. Voor een oudere hond is dit redelijk veel. Maar dat zegt niet. Is hij intact? Kahlúa weegt 25 en eet maar 1.5% van haar lichaams gewicht. Willow echter weegt 20 kg en eet 5% van haar lichaams gewicht op het moment (1 kg per dag) 

 

De gemiddelde hond eet 2% van zijn lichaams gewicht. Wat is Sky's streef gewicht? Stel je wil dat hij 9 kg komt te weten, zou je hem 180 gram kvv per dag kunnen geven. 250 lijkt mij inderdaad wat veel. 

 

Kvv voeren doe je vooral op het oog. Geregeld wegen tussendoor. Wordt hij te zwaar geef je minder, valt hij af geef je meer. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^