Inbalance hondenvoer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Ik vroeg me af of er meer mensen negatieve ervaring hebben met Inbalance petfood? Zelf heb ik inmiddels geen facebook meer, maar ben lang geleden al eens geblokkeerd toen ik kritische vragen stelde op hun facebook. Nu verneem ik dat een vriendin ditzelfde is overkomen én dat er meer mensen zijn. 

Inbalance is een kopie van WOOOF hondenvoer en claimt 65% vlees. WOOOF claimt 65% dierlijk eiwit van het totale eiwit, 2 heel verschillende dingen. Nu blijft Inbalance volhhouden dat het om 65% Vlees gaat; vers vlees. Maar dit kan niet in een persbrok ivm bacteriën. Toen zeiden ze weer dat het vleesmeel was. Daarna vroeg ze waarom ze dan vers vlees claimen als dat er niet inzit, en dat van vers maar heel weinig over houdt. Daarna is ze geblokkeerd. Zelf heb ik iets soortgelijks meegemaakt. Ze claimen bovendien het beste voer van NL te hebben, iets wat je niet zomaar mag zeggen.

Zijn er meer mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt met dit merk?

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Nee niet echt maar het proces van het maken van elke brok gaat altijd met meel, wat ik er nog van weet. Diervoeders mogen dan het percentage aan wat vers vlees was (en dus verwerkt is naar meel) op de verpakking aangegeven. Dat is pure marketing.

https://ec.europa.eu/food/safety/animal-feed/feed-marketing_en hier kun het één en ander vinden over de wetgeving.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Persoonlijk zou ik de claims eerst heel goed zelf bekijken door middel van de richtlijnen van bijvoorbeeld FEDIAF.

Hier zijn namelijk de officiële richtlijnen voor het maken van claims vastgelegd. Als ze daar aan voldoen, dan kun je eigenlijk weinig met wat ze zeggen. Hoe vaag ze dan ook zijn.

Verder zou ik zelf afstand nemen als dat het geval mocht zijn  

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Bedankt voor jullie reacties! Ik ben redelijk bekend met FEDIAF en de claims die je mag maken. Maar ze hebben gewoon de tekst van WOOOF onterecht gekopieerd (die suggereerden ook eerst 65% dierlijk, later werd dit dierlijk eiwit). Feit is dus dat als je hen erop wijst, ze ipv uit te leggen hoe zij tot die 65% komen, ze iedereen gewoon blokkeren. Dus zelfs als ze rehydratiefactor gebruiken, dan moet komen ze hier vermoedelijk nog niet aan. Daarnaast staan deze percentages niet bij de ingrediëntenlijst.

Daarnaast claimen ze wel meer opmerkelijk zaken die niet mogen van FEDIAF. Zoals zeggen dat hun voer nier- en blaasproblemen voorkomt. En 'beste voer' is ook een claim die je moet kunnen onderbouwen, wat niet kan. 

Die 65% vlees claimen ze trouwens op de website en niet bij de ingredienten, de ingrediëntenlijst voldoet ook niet aan FEDIAF trouwens. Dit is hem voor de standaard variant: 'Rund/(dierlijk eiwit)-ontsloten mais', Gevogeltevet, Gevogelte vleesmeel, lijnzaad, Zalmolie, L-Carnitine, Taurine. 

Daarnaast maken ze ook een hele rare vergelijking met andere brokken, puur op basis van analyse. Dit zegt weinig, want als je een leren schoen vermaalt krijg je ook een prima analyse voor hondenvoer. Dit zegt verder niks over de opneembaarheid of kwaliteit van de ingrediënten. https://www.inbalance-petfood.nl/service/vergelijk-hond/ 

Maar ik was dus even benieuwd of er meer mensen waren met negatieve ervaringen met dit merk. 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Hier verder geen ervaringen met de voeding, maar is het anders een idee of WOOOF te informeren? 

Misschien dat zij wel iets kunnen doen?

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Dat is inderdaad een idee, maar ook zij hebben al een paar keer toegezegd de website aan te passen en dat hebben zij ook nog steeds niet gedaan tot nu toe (andere ingrediëntenlijst op de zak als op de website). Denk ook dat het gewoon een private label receptuur is die zowel zij als Inbalance inkopen in eigen verpakking :) Dan heeft Wooof er verder ook niks over te zeggen. Fabriek zou je wel kunnen aanspreken, maar ik heb geen idee waar dit wordt gemaakt. Daar heb ik een zak voor nodig maar die was ik niet van plan om te bestellen :P

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Nog erger vind ik dat ze de naam gebruiken van een brok van het merk dog lovers gold. 

 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

" Dat is inderdaad een idee, maar ook zij hebben al een paar keer toegezegd de website aan te passen en dat hebben zij ook nog steeds niet gedaan tot nu toe (andere ingrediëntenlijst op de zak als op de website). Denk ook dat het gewoon een private label receptuur is die zowel zij als Inbalance inkopen in eigen verpakking :-) Dan heeft Wooof er verder ook niks over te zeggen. Fabriek zou je wel kunnen aanspreken, maar ik heb geen idee waar dit wordt gemaakt. Daar heb ik een zak voor nodig maar die was ik niet van plan om te bestellen :P "

Dan ben ik bang dat er niet al te veel meer gedaan kan worden. Of je zou het moeten aangeven bij FEDIAF of de NVWA.

 

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

" Dan ben ik bang dat er niet al te veel meer gedaan kan worden. Of je zou het moeten aangeven bij FEDIAF of de NVWA.
  "
 

Dat is natuurlijk ook nog een idee. Kan dit ook bij FEDIAF? Dit wist ik niet :)

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" Dat is natuurlijk ook nog een idee. Kan dit ook bij FEDIAF? Dit wist ik niet :-) "

Dat vermoed ik wel (weet ik niet zeker), maar gezien het een instantie is dat zich bezighoud met dit soort richtlijnen kan ik me bijna niet voorstellen dat je geen melding kunt maken bij de FEDIAF.

Volgende forumvraag: Welk merk nierdieet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^