Welk merk nierdieet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Hoi, 

Ik haal veel info van de site (waarvoor dank), maar kan dit niet helemaal vinden. Ik heb heel veel vragen, dus hoop dat ik in de goede categorie zet.

Ik heb een reu van 9 jaar, een bullmastiff x labrador. Hij heeft sinds kort een aantal kwaaltjes. Hij is bekend met artrose. Hij heeft sinds 24 december 3x een blaasontsteking gehad, om deze reden is er een echo gemaakt. Hier kwam niets uit. Er is toen een bloedonderzoek en een urineonderzoek uitgevoerd. Hieruit kwam dat zijn schildklier niet goed werkte en zijn nierfunctie niet goed is (nierfunctie was niet extreem slecht, maar om verdere achteruitgang te vertragen). Voor de schildklier zijn we gestart met medicatie.

De dierenarts gaf aan dat hij het beste op een nierdieet gezet kon worden. Deze zou alleen bij een dierenarts verkocht worden. Maar ik zie nu online dat er best een groot aanbod is. Ik probeer dus om een brok te vinden, maar vroeg me ook af of ik hier wel goed aan doe.

Hij stond op een dieet, omdat hij alleen maar bijkwam en dit ivm de artrose juist niet kon hebben. Hij krijgt nu in de avond groente met vis of kip. Overdag krijgt hij dan brokken. 

Ik zat te kijken naar Animonda integra protect. Is dit wat? Of heeft er iemand ervaring met een ander goed alternatief?

Ik zoek een niet al te dure brok, aangezien hij ook medicijnen en supplementen (glucosamine, msm, chondroitine mangaan, cbd, puur cranberry, puur dolor, puur urogeni) krijgt.  

En ik twijfel ook een beetje aan de kip en vis. Mag dat nog? De dierenarts zei dat groente mocht, maar kan me niet meer herinneren of kip en vis nog mochten.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb die Animonda integra een aantal jaren gevoerd naar tevredenheid. 

 

Een andere hond van mij krijgt Trovet renal en oxalaat.

 

Welke brokken adviseert je dierenarts?

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Dat weet ik dus niet. Ik vroeg aan de assistente om een kleine zak. Maar het stond nog niet in het systeem. Het duurde te lang om er op te wachten.Er zou eigenlijk alleen een echo gedaan worden. Maar ik was daar uiteindelijk 1.5 uur en moest snel mijn kind van school halen.

Volgens mij werken zij veel met rc en hill's. Maar ik weet dit niet zeker. Ik vraag het binnenkort wel na, wanneer ik met de pup ga.

Ik zal ook eens naar die Trovet kijken. Ik heb zelf liever een tarwevrije brok, waardoor er veel afvallen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik heb daar geen ervaring mee behalve katten, zeer zoutloos houden. Meeste commerciële voedsel zit zout en suiker in. Ook voor ons als mens. Meestal op het etiket begint het met sodium, de term. Dat dus dat laag in % houden.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik gebruik Hills Prescription Diet KD and metabolic brokken en blikvoer.  Via googlen de prijzen vergelijken is het zeker waard. En ik droog zelf pens (geen toevoegingen) en haal andere gedroogde snacks als runderlong, pensstaafjes etc zonder toevoegingen. 1x Per week een makreeltje, de rest vd dagen zalmolie. En heel af en toe een eitje. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dat weet ik dus niet. Ik vroeg aan de assistente om een kleine zak. Maar het stond nog niet in het systeem. Het duurde te lang om er op te wachten.Er zou eigenlijk alleen een echo gedaan worden. Maar ik was daar uiteindelijk 1.5 uur en moest snel mijn kind van school halen.
Volgens mij werken zij veel met rc en hill's. Maar ik weet dit niet zeker. Ik vraag het binnenkort wel na, wanneer ik met de pup ga.
Ik zal ook eens naar die Trovet kijken. Ik heb zelf liever een tarwevrije brok, waardoor er veel afvallen.  "

Ik zie bij Integra dat er jodium aan toegevoegd is. Ik weet niet hoe dat werkt met de schildklier.

 

Ik zou toch met de dierenarts kijken wat kan. 

 

Er is ook wel kvv voor nierproblemen meen ik maar daar weet ik niks van.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik zie bij Integra dat er jodium aan toegevoegd is. Ik weet niet hoe dat werkt met de schildklier.
 

Dat is een hele goede Kees, dat kan invloed op de medicatie hebben, en op de schildklier.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Sanimed heeft ook een nier brokje. Sanimed wordt vaak goed gegeten, maar overleg met je dierenarts, kijk naar alle ingrediënten,

 Wat ik fijn vond was dat zowel trovet als sanimed mij goede informatie heeft gegeven op dit soort vragen.  Bij trovet kan je een klein proefzakje gratis opvragen om te kijken of je hond het wil eten. Nier dieet is vaak wat smakeloos, merkte ik aan mijn kat.

 

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Ik vraag het wel even na bij de da. Jodium zat er bij allemaal wel in dacht ik. Is maar een laag percentage, maar toch maar even navragen. Een tekort kan schildklierproblemen opleveren, maar wellicht is het van invloed in combinatie met medicatie.  Ik dacht dat ik alleen maar op de eiwitten en fosfor hoefde te letten. 

Bedankt voor de tip!

Van kvv was de dierenarts geen voorstander. Zij vond brokken beter. Ze gaf wel aan dat ik hem niet alles hoef te onthouden (ging over pens, luchtpijp, ei, groente), omdat er ook nog kwaliteit van leven mag zijn.

De hond heeft vroeger ook op kvv gestaan, deed hij het zo goed op. Tot het moment dat hij er van aan de diarree ging. Toen hebben we verschillende varianten en merken geprobeerd, maar het al (te) snel opgegeven. Hij kwam in de nacht 2x en op brok had hij nergens last van. Dus we hebben hem toen snel op brok gezet en gehouden. Hij krijgt vanavond wel een beetje kvv, omdat de pup dat ook krijgt. Maar alleen voor de lekker een beetje, niet als volledige maaltijd. Hij vindt brokken nu al niet lekker en slaat ook vaak de brokkenmaaltijd over. Ook wanneer hij alleen brokken krijgt. Daarom was het ook gek dat hij overgewicht had. Maar ik hoop dat hij wat meer honger krijgt vd schildkliermedicatie en het dan toch eet.

Ik zat net terug te kijken en ik ben half december overgestapt op een andere brok. Deze is hoog in de eiwitten(26%). Zou dit een oorzaak kunnen zijn geweest van het begin en aanhouden van de blaasontstekingen? Misschien toch nog eens aan de da vragen. 

Volgende forumvraag: Wat zie ik niet? Help!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^