stress krabben

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Na mijn vorige topic over de relax o dog maak ik toch even een nieuwe aan.

Voor ik weer geld uit ga geven aan allerlei dingen wil ik ook graag eerst even wat tips.

 

Voorgeschiedenis: Joep heeft een voedingsallergie. Stond op rc anallergenic waarmee hij na een week of 4 zonder apoquel kon.

Langzaam overgestapt op een andere vegan brok. Dat ging ongeveer tegelijk met dat ons huis in de verkoop ging.

Huis verkocht, nieuw huis gekocht en de jeuk kwam weer op.

Nu zijn we sinds 6 weken verhuisd en hij staat op de kop van de jeuk.

Weer overgestapt op RC anallergenic en terug op apoquel. Eerste een week dubbele dosis daarna afbouwen.

Woensdag mee begonnen en na een paar uur was de jeuk weg.

Echter donderdag begon hij weer met krabben.

Het bestaat niet dat hij jeuk heeft.

 

Hij kan overdag geen rust vinden, slaapt niet echt, komt bij elk geluid omhoog.

Er wordt regelmatig aangebeld door buurkinderen wat in ons vorige huis niet zo was. Als hij ligt heeft ie geen jeuk, tijdens het wandelen schudt ie zich hooguit een paar keer uit.

Hij heeft jeuk na het "slapen", als we gaan wandelen, als we daarvan terugkomen maw bij wisselingen.

 

Ik hou de apoquel nog even aan, ook omdat hij weer een oorontsteking heeft gehad.

Maar verder, back to basic?

Heb de bench weer opgezet. Geef hen meer commando's zodat ie weet wat er verwacht wordt. Bv liggen op de mat tot ik m'n jas en schoenen aan heb. Zitten tot ik zeg dat je naar buiten mag etc.

Na het wandelen gaat ie weer verplicht een uurtje in de bench om tot rust te komen.

 

Heeft iemand verder tips om dit gedrag om te buigen? Ik denk echt dat het stress is namelijk.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Weet alleen iets over allergie of immuun problemen.

Allergie? Als het voedsel is? Is er ook vaak een pol of een andere onschuldige contact, in het ergste geval? Peanut ontwikkelde een allergie voor konijn waar we mee geëlimineerd hadden. Wij dachten meelmijt bij Royal of de kip, bleek rijst te zijn. Zit je dan met 10kg zak.... Later kwam daarbij te hoog percentage zeewier, lavendel, te rood vlees zoals paard, hert, wilde duif ect. Sommige boompollen (de zwarte Es is altijd leuk) en bosjes pollen. Bakje betadine als rozebotel thee kleur en na iedere wandeling afnemen met een washandje doet wonderen.

Dagboek bij houden en als het gras of huismijt is? Dat kan aangetoond worden met een huidtest. Dan moet je gewoon overstag en de medicatie voor lief nemen, dat valt niet te vermijden.

Qua voedsel? Kun je koken en Goddank hebben ze totaal supplementen nu, gebruik die dus ook. Recept is 100gr eiwit op 300gr koolhydraat, zoals aardappel, bataat, rijst (wit) of pasta op 10kg gewicht van de hond. Daar kan je langzaam, dingen aan toevoegen om te kijken wat reactie uitlokt en die te elimineren.

Pak 1 voor één voor één aan en niet alles te gelijk want dan weet je het nog niet. Alles opschrijven,  één verandering in omgeving of voedsel en kijken waar er reactie is.

Krabben, likken als er al uitslag is? Wordt je wanhopig van maar toch even tegen houden. Calendula zalf voor baby reet heeft ons daar in gered. Goed schoonmaken met lauwwarm water , goede drogen en dan smeren. Niet de ene plek met de andere vermengen. Dus nieuwe plek uitslag? Nieuw stukje handdoek en andere vinger voor de zalf en NOOIT de tube aanraken gewoon op je vingers laten vallen.

 

honden page profiel ModesteModeste

Wij hebben 2 maand geleden een hond geadopteerd uit Spanje. Haar huid was goed en ze had geen kale plekken. Na een dag of 2,3 begon ze echt heel erg te krabben en schuren tegen de muren, ze werd er zelf echt onrustig van...Ze kreeg kale plekken en roodheid. We dachten eerst aan een voedsel allergie en zijn ook naar de dierenarts geweest om alle  andere huidproblemen uit te sluiten. Haar voeding was ook al reeds hypo allergeen en is zalm met aardappel en enkele supplementen, verder kook ik er nog verse sperziebonen, broccoli of spinazie bij... Na veel zoeken en advies vragen toch ondervonden dat het stress jeuk was... Een verhuis staat in de top 5 van de meest stressvolle gebeurtenissen bij een mens, laat staan bij een dier.... Wij hebben ook Apoquel gebruikt maar na enkele dagen moest zij overgeven... hebben afgebouwd en nu is er geen jeuk meer. Haar gedrag is ook veel rustiger tegenover in het begin... Ze heeft echt haar rust gevonden. Wel geven wij dit supplement en lijkt wel geholpen te hebben (Organimal , Gedrag in balans).

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Wat de deurbel betrefr zou ik nu even niet meer reageren daarop, dus niet opstaan, niet kijken, niet open doen. Vraag bezoek om even te smsen / bellen als ze er zijn (let wel op dat dat de nieuwe trigger ipv deurbel kan worden daardoor). Als je een mobiele deurbel hebt, kan je die even binnen nemen en oefenen op het deurbel geluid

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het kan een combinatie zijn. Andere omgeving, andere geluiden, andere pollen, andere bacterien e.d.

 

Het blijft lastig zoiets. Een vast dagritme zonder al te veel druk op de hond lijkt me prima.

De relax o dog moet wel aangeleerd worden op momenten dat er rust heerst en de hond zelf ook rustig is.

 

 

Jenna is ook een jeukerd, ook met veranderingen, en dat kan al zijn als we een tijdje niet gepraat hebben en er ineens een gesprek ontstaat, dat ze gaat jeuken. Maar ze is ook allergisch voor pollen, grassen, mijten. 

Acupunctuur zou ook kunnen ondersteunen, maar ik heb hier geen geschikte arts die dit kan doen in de buurt. Tui-na of andere massage zou kunnen ondersteunen, alleen Jenna houdt daar niet zo van.hp-angel

De aanpak voor haar is in het voorjaar een paar keer kuurtjes chinese kruiden, dat doet zichtbaar goed. En regelmatig kuurtjes met egyptische zwarte kummelolie door de zomer heen.

https://www.drkarafitzgerald.com/2018/06/05/consider-nigella-sativa-for-asthma-and-allergies/

 

 

 

Volgende forumvraag: gedragsverandering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^