13 weken en niet zindelijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanaDana

Hallo allemaal,

Ik heb sinds een aantal weken een boomertje, zij is nu 13 weken. Nu vraag ik mij af of het "normaal" is dat ze nog niet helemaal zindelijk is? 9 van de 10 x plast ze buiten, maar ongeveer 1 of 2 x per dag gebeurt het ook nog wel binnen. 

Poepen doet ze wel altijd buiten. Ik ga altijd na het eten, spelen en slapen met haar naar buiten. Ik hoor graag of dit normaal is.

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Het gebeurt wel vaker dat pups op die leeftijd nog niet zindelijk zijn, ik heb het zelf nog niet meegemaakt. Het is een kwestie van enorm goed op de signalen letten. Kijk goed naar wat je pup aangeeft voor ze moet plassen. Draait ze een rondje, snuffelt ze wat, wordt ze onrustig? Allemaal signalen voor jou om haar meteen buiten neer te zetten. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Drie maanden nog maar, heel normaal hoor. Het blijft opletten binnenshuis. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Mijn pup is morgen 14 weken en soms mis ik ook nog eens het signaal en dan heeft hij een ongelukje binnen. Het lijkt me heel normaal ze zijn nog zo klein.

honden page profiel DanielleDanielle

Is normaal, tot 9 maanden hebben ze nog niet volledige controle over hun sluitspieren. Mijn hond was met 10 weken al zindelijk maar ik kende ook honden die pas na een half jaar zindelijk waren. Het komt echt wel goed. 

honden page profiel DanaDana

Dank jullie allemaal! Ik let altijd heel goed op, maar soms voorkom je het niet (ik werk vanuit huis en zit soms in een vergadering waar ik dan niet uit kan). Ik blijf volhouden en hoop dat het snel goedkomt! 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Dank jullie allemaal! Ik let altijd heel goed op, maar soms voorkom je het niet (ik werk vanuit huis en zit soms in een vergadering waar ik dan niet uit kan). Ik blijf volhouden en hoop dat het snel goedkomt!  "

Ik heb precies hetzelfde. Ik zat in een meeting en jake had diarree .... in de woonkamer !! Haha. En dan als je opruimt met de rol ervandoor gaan ... multitasking haha

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Precies wat iedereen zegt. Blaasje en darmpjes zijn nog maar klein en ze kunnen het niet al te lang ophouden. Ene pup is ook sneller dan de andere. Standaard dweilemmer in de hoek, het beeld van de pupper bezitter ;)

honden page profiel DD

honden foto van D

De mijne was toen 'zindelijk', maar omstandigheden zaten ontzettend mee; ik woonde nog bij mijn ouders, die een gigantische tuin hebben en twee eigen honden. Ik kocht Remi in de zomer, dus de buitendeur stond bijna elke dag de hele dag wel open. Ook was ik vrij. Ze had hoogstens een ongelukje per week, laatste ongelukje was met 16 weken, maar ik zat er 24/7 met mijn neus bovenop (ze sliep in mijn slaapkamer, en ik 'had niks beter te doen', en er waren 2 honden die ook 'het goeie voorbeeld gaven tongue-out). Het was niet alsof ze toen al piepte bij de deur, of zelfs al bij de deur ging dralen mocht deze dicht zijn, volgens mij gebeurde dat vanaf een week of 14/15/16. Ze lag/speelde de hele tijd bij mij in de buurt, behalve als ze moest plassen, dan zocht ze het meest ver verwijderde plekje van mij in huis op. En dan wist ik genoeg. Als ik had moeten werken of andere verantwoordelijkheden had gehad, waren er meer ongelukjes geweest. Of ik haar dus ook al echt zindelijk kon noemen op die leeftijd, is dus de vraag hp-angel Ze had bijna geen ongelukjes ja, maar dat kwam door mij, niet omdat ze het niet in huis wilde doen; ik gaf haar gewoon niet de mogelijkheid toe XD

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hallo Dana,

Het is sowieso moeilijker om een pup in de winter zindelijk te maken dan in de zomer, vanwege de kou.

En dan heb je ook nog het vuurwerklawaai gehad.  Geduld is een schone zaak. Het kan nog maanden duren.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Hallo Dana,
Het is sowieso moeilijker om een pup in de winter zindelijk te maken dan in de zomer, vanwege de kou.
En dan heb je ook nog het vuurwerklawaai gehad.  Geduld is een schone zaak. Het kan nog maanden duren. "

Haha idd. Wij kregen Peanut in de herfst dus leerde hem plassen en poepen op blaadjes. Had zijn voorkeur. Toen was er ineens sneeuw, paniek in tent! Heb echt letterlijk sneeuw staan weg te schrapen. Toen toch maar gras aangegeven.

honden page profiel DanaDana

Dank allemaal! Het is fijn om te weten dat het dus niet aan mijzelf ligt. Ik heb ook nog geen tuin dus daar kan ik haar ook niet snel neerzetten als ik doorheb dat ze moet plassen. We moeten gelijk echt naar buiten. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Dank allemaal! Het is fijn om te weten dat het dus niet aan mijzelf ligt. Ik heb ook nog geen tuin dus daar kan ik haar ook niet snel neerzetten als ik doorheb dat ze moet plassen. We moeten gelijk echt naar buiten.  "

Moet je ook nog in de zomer met je vrienden en familie erin zitten o.O Lekker weg meuren haha. Als je het idd ziet? Optillen, is een natuurlijk puppy plas stop en naar buiten.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^