Parkiet voorstellen aan pup (labradoodle)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PamellaPamella

Hoii, ik had dus een vraagje voor jullie. Wij krijgen dus deze zaterdag een pup maar wij hebben thuis al een grasparkiet van 8 jaar oud. 

Hoe stel je hun nou goed aan elkaar voor en hoe laat je ze aan elkaar wennen. Mijn  grasparkiet is echt super tam en vliegt altijd los. Maar hoe kan ik hun het beste aan elkaar laten wennen. 

ik hoop dat een van jullie mij kan helpen met de beste optie !! :) 

honden page profiel DanielleDanielle

Een labradoodle is een kruising van een labrador en een poedel. Poedels kunnen echte jagers zijn, ik zou ze dus niet bij elkaar laten en je parkiet in bescherming nemen door hem in een ruimte te laten vliegen waar je hond niet mag komen. (overigens kan een Labrador ook ineens achter je parkiet aan gaan, het blijven dieren en je parkiet is te kwetsbaar.)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Mijn hond mag niet eens kijken naar mijn vogels, mijn vorige hond ook, als ik ze eten geef, dan moet hij 4 meter verderop gaan zitten in plaats van mee lopen naar de kooien.

Mijn vorige hond was echt een jacht hond, soms lande er wel eens een papegaai naast he, hij keek weg, want dat hebben we hem geleerd.

Mijn huidige hond heb ik precies hetzelfde geleerd, maar hij wil heel graag papegaai eten, het lukt voor geen meter, wel houd hij afstand van de kooien als ik eten aan ze geef, maar zodra er een vogel fladdert, dan word hij helemaal gek. Heel vervelend voor de papegaaien.

We hebben hem wel geleerd als hij jankend en piepend en grommend en dat doet hij allemaal tegelijk, dat hij naar ons toen komt, hij weet dat het niet mag, zodra hij bij mij komt, dan beloon ik hem heel erg..

Nu heb jij een pup, het is zeker de moeite waard om het te proberen, maar ik ken ook parkieten die gewoon uit de lucht zijn gehapt en doodgebeten.

Je moet er dus bovenop zitten.

Bij mij werkte dus, de ene hond wel heel goed, en de andere niet echt.

 

Oh proberen is niet met een vliegende vogel, als je pup het parkietje volledig negeert, dan kan je met de hond aan de lijn oefenen, maar het blijft linke soep.

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Eens met voorgaande reacties. Het blijft uitkijken. Ga er niet vanuit dat het zomaar kan. En dan nog, ook een speels bedoelde beet of poot kan zomaar einde parkiet zijn. 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Sowieso niet buiten zicht bij elkaar laten denk ik smile Als de parkiet vooral hoog zit dan kun je er mee oefenen. 
Als die ook geregeld op banken etc land zou ik echt heel erg uitkijken. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wees voorzichtig, altijd.   

Bij mijn vorige hond vloog op een gegeven moment een vogeltje zijn bek in, we liepen buiten.                                        Hap - slik- weg.  En hij had totaal geen jachtinstinct.....

honden page profiel anoukanouk

honden foto van anouk

Veel lekkere snacks (gekookte kipfilet is mager en vinden ze heerlijk) punt, vooral als ie de parkiet met rust laat tongue-out Labdoodle heeft dat snel genoeg door, beloning. Ze zijn gefokt als anti allergische hulphond. Design hondjes noemen we dat in de volksmond. Heb zelf een herplaatser nu in huis van dat probeersel, zou teckel/mops moeten zijn maar wij vermoeden boxer/mops.

Denk dat dezelfde regels gelden voor alle introducties, eerste week geef je de parkiet als eerste eten (maakt niet uit of je parkiet het wel of niet eet) Als je de parkiet loslaat hou de pup aan de riem gewoon los op de vloer maar dat je snel kan in grijpen als het misgaat. (Wel eerst riem training doen, anders nog even apart houden) Moment dat ie erachter aangaat? kamer uit, stoppen met alle activiteiten tot hij weer rustig is en terug naar binnen. Maar sinds het een pup is? Als je hem voldoende spel geeft zal hij er niet eens naar kijken. Gewoon opvoeden naar wens dus hp-smile Succes.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een labrador is ook een  jachthond smile dus je hebt een kruising tussen twee jachthonden. Hoewel de poedel nu onder de gezelschapshonden  valt, van origine is de grote poedel een jachthond. Ik zou de pup aan de lijn doen en afleiden met lekkers of spelletjes als de parkiet los is. En zo wie zo niet samen alleen laten ook niet als de vogel in de kooi zit. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Als je je pup gelijk langzaam aan je parkiet laat wennen dan kunnen ze leuke vriendjes worden. 

Net als alle andere huisdieren vergt het wel een goede kennismaking en met geduld kan je hond heel veel andere dieren leren accepteren. 

Probeer iets voor te stellen wat nog leuker is dan de vogel, bv een nieuw speeltje of iets lekkers. 

Zorg dat je hond niet gefixeerd raakt op je parkiet, want dan wordt het introduceren moeilijker.

542029.jpg

Mijn dochter met 2 valkparkieten en de hond. 

 

Zorg voor de veiligheid van je parkiet. 

Een stevige kooi waar je hond niet bij kan, of zeker niet omver kan springen of waar de hond gefixeerd voor kan zitten. 

Een veilige plek voor je parkiet is een noodzaak. 

 

542030.jpg

Even echt contact maar vervolgens weer spelen met iets waar je hond mee kan spelen, niet je vogel. 

Die hoort bij het gezin. 

Het zal de gewoonste zaak van de wereld worden. 

542032.jpg

Zo kan je al je dieren aan elkaar leren wennen. 

 

 

 

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Wat Anouk en Gabber zeggen .. pup kan je het goed leren. Ik heb vroeger ook parkiet en hond gehad. Parkiet zat later op zijn kop. Goed trainen en je leert ze dat het normaal is. Veel belonen en regels stellen. 

Pup moet alles nog leren dus dit  er gewoon bij.

 

 

honden page profiel anoukanouk

honden foto van anouk

Gabber wat lief hp-heart Honden kunnen echt gekke vriendschappen hebben. Onze vorige was bevriend met een Lama, Barry waren niet bij mekaar weg te houden als ik langs liep.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Gabber wat lief Honden kunnen echt gekke vriendschappen hebben. Onze vorige was bevriend met een Lama, Barry waren niet bij mekaar weg te houden als ik langs liep. "

Geweldig is dat. lama en hond, super. 

 

474138.jpg

542043.jpg

Ook mijn vorige honden vonden andere dieren de gewoonste zaak van de wereld. 

 

honden page profiel PamellaPamella

Super tof al deze reacties ik zal zeker goed mijn best doen!

Mijn vogel staat gelukkig dus ook op een veilige hoogte waar de hond niet bij zou kunnen :) 

Ik zal in het begin zeker voorzichtig zijn en de hond zoveel mogelijk afleiden en niet laten fixeren op de vogel.

Jullie reacties hebben mijn zeker goed geholpen bedankt, meer tips zijn altijd welkom !

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Succes morgen. hp-thumbsup

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Ik heb dan wel geen vogels maar wel knaagdieren.

 

Ik introduceerde mijn knaagdieren in een reismandje. Iedere keer wanneer hij te veel interesse toonde (oren naar voren, vixeren, hyper) correctie (een strenge NEE). wanneer hij zijn hoofd afwend van de dieren beloning. ik zou dus beginnen met vogel in de kooi en correctie bij vixeren en belonen bij wegkijken. Als ik nu een knaagdier uit zijn hok doe dan draait hij zich er automatisch van weg.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Hier dan geen parkiet maar wel is een kip in huis gehad. (Met een wolfhond) lang achter een hekje gehouden zodat ze aan elkaar wennen. Na aantal weken bij elkaar gelaten maar er goed bij blijven. Zal niet voor elke hond zijn natuurlijk maar als ze eenmaal een dier zien dat het bij de roedel hoort, 'kan' het goedkomen, maar hou er rekening mee dat een vogel veel beweegt en dat voor de hond heel interessant is.

531385.jpg

honden page profiel PamellaPamella

Nou even een snelle update het gaat helemaal goed, ze hebben echt geen omkijk naar elkaar. Lex is heel erg bezig met ons en soms als Rocco mijn vogel vliegt en skettert kijkt hij even om en dan gaat hij weer verder. Rocco zat laatst bij hem in de voerbak en het maakte Lex helemaal niks uit hij was bezig met zijn eigen eten. Alles gaat goed en zodra Lex ouder is en Rocco meer interessant gaat vinden ga ik direct aan de slag met wat jullie zeiden ! Maar misschien is dat niet nodig.0?ui=2&ik=620db2a187&attid=0.1&permmsgid

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Nou even een snelle update het gaat helemaal goed, ze hebben echt geen omkijk naar elkaar. Lex is heel erg bezig met ons en soms als Rocco mijn vogel vliegt en skettert kijkt hij even om en dan gaat hij weer verder. Rocco zat laatst bij hem in de voerbak en het maakte Lex helemaal niks uit hij was bezig met zijn eigen eten. Alles gaat goed en zodra Lex ouder is en Rocco meer interessant gaat vinden ga ik direct aan de slag met wat jullie zeiden ! Maar misschien is dat niet nodig. "

Super, fijn om te horen. 

Knuffel maar lekker met je nieuwe pup. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Nou even een snelle update het gaat helemaal goed, ze hebben echt geen omkijk naar elkaar. Lex is heel erg bezig met ons en soms als Rocco mijn vogel vliegt en skettert kijkt hij even om en dan gaat hij weer verder. Rocco zat laatst bij hem in de voerbak en het maakte Lex helemaal niks uit hij was bezig met zijn eigen eten. Alles gaat goed en zodra Lex ouder is en Rocco meer interessant gaat vinden ga ik direct aan de slag met wat jullie zeiden ! Maar misschien is dat niet nodig. "

Wat fijn :) krijgen ook wat foto's van je rare roedeltje binnen kort?

honden page profiel PamellaPamella

Jaaa zeker ik moet alleen deze pagina een beetje uit vogelen hahaha, jullie krijgen zeker leuke foto’s! Ik ga er zo snel mogelijk mee bezig??

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Jaaa zeker ik moet alleen deze pagina een beetje uit vogelen hahaha, jullie krijgen zeker leuke foto’s! Ik ga er zo snel mogelijk mee bezig?? "

Had ik ook moeite mee haha, op je profiel klikken en dan foto tab en rechts daarvan kun je uploaden.

542246.jpg

Volgende forumvraag: Bijt gedrag Mechelse herder pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^