Tips gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miek&ZukoMiek&Zuko

honden foto van Miek&Zuko

Hii,

Ik ben nieuw op het forum, wel al heel veel gelezen hier. Normaliter ben ik een echte lurker, maar wilde nu toch graag mee praten en hier tips vragen.

Mijn vriend en ik hebben sinds afgelopen zondag een pup, Zuko. Zuko komt uit Roemenië, is bijna 5 maanden oud en is een heerlijk beest. Eigenlijk gaat alles boven verwachting (ik was gewoon van ergste uitgegaan, van zindelijkheid tot aan de lijn lopen, maar hij deed alles keurig buiten. Lijn met veiligheidstuig is nog beetje wennen maar ook dat komt goed). 

Wij zijn beiden maandag en dinsdag vrij geweest, mijn vriend is sinds woensdag weer werken (en dus van huis), ik werk thuis. Dat gaat prima samen met het opvoeden, ik krijg de ruimte van werk om dat te doen. 

We hebben een bench voor hem, deze gaat niet dicht maar is zijn veilige haven. Zo gebruikt hij hem ook. 'snachts liggen om beurten mijn vriend of ik bij hem op de bank zodat hij niet alleen is. 

We hebben twee katten, van 15 en 13 jaar. Ze waren een oppas hond gewend, een pup vinden ze toch wat minder leuk. De ene kat is al wel weer terug in de woonkamer, de andere vertoeft nog op de bovenverdieping. Daar heeft ze alles, dus we laten haar rustig wennen. (Toen ik haar 10 jaar geleden kreeg zat ze de eerste 3 maanden onder de bank. Bij haar is het echt geduld hebben). We zijn wel van slaapkamer veranderd zodat ze wel gezelschap heeft en overdag gaan we ook meerdere keren even kijken en knuffelen. 

Dan nu vraag 1 over pup Zuko. Ik zit een beetje na te denken over hoe we weer terug naar de slaapkamer kunnen op den duur en hij beneden blijft. We hebben geen haast, maar ik ben graag voorbereid. Intussen kan ik overdag wel een aantal minuten naar boven zonder dat hij zit te piepen, maar als ik terugkom dan zit hij al wel te wachten op me. Dit ben ik beetje bij beetje aan het uitbouwen.
Savonds gaat hij een beetje moeilijk slapen, maar als 1 van ons op de bank ligt dan heeft hij wel door dat het bedtijd is. We laten hem ook nog snachts een plasje doen in de achtertuin (hij geeft dat zelf ook aan). 
We willen hem niet boven in de slaapkamer, hier slapen de katten ook en dat moet (net als de bank waar hij niet op mag) hun veilige haven blijven. Ook is hij nu al 16kg, die ga ik niet blijvend de trap op en af tillen :P 

Vraag 2 gaat over de stofzuiger. Ik heb het nog niet geprobeerd om deze aan te zetten, ik vroeg me af of mensen hier ervaring mee hebben met een pup uit het buitenland die toch al wel wat ouder is voordat hij bij mensen kwam. Ik geloof niet dat er in Roemenië heel veel werd gestofzuigd ;-)
Dus ook daar graag tips over. 

Sowieso is het lekker om dit even weg te schrijven, ik vraag me soms wel af of ik het wel goed doe :) Maar dan lees ik dat dat vrij normaal is. We hebben beiden wel ervaring met honden, maar een puppy is heel lang geleden. Ik heb zelf een dierenopleiding gedaan (4 jaar dierverzorging en dierenartsassistent opleiding. Nu alweer bijna 20 jaar geleden... en ook weinig mee gedaan, ben niet werkzaam gegaan in de dierenbranche, muv aantal jaren op een dierenafdeling). 

Dus hallo lieve dierenvrienden en bedankt alvast voor de reacties. 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Vraag 1: ik zou het voorlopig nog zo houden, iemand die beneden slaapt. Je pup doet het zo ongelofelijk goed, het zou jammer zijn om nu te snel en ongeduldig te zijn en je doel voorbij te schieten. Je merkt vanzelf wel wanneer de pup zich helemaal goed en ontspannen voelt bij het slapengaan. En dan kan je wat meer afstand gaan nemen. Dus beter nu een weekje of zo langer beneden slapen, dan te vlug te gaan en met een jankende hond te zitten en opnieuw te moeten beginnen.

 

Vraag 2: Je zou, op een moment dat de pup rustig en ontspannen is, de stofzuiger eens gewoon aan kunnen zetten zonder ermee te werken. Dus gewoon apparaat aan en wat anders gaan doen. Kijken hoe de pup daarop reageert. Dan kan je ook es een keertje met de stofzuiger door het huis lopen, zonder dat je hem aanzet (dus geen lawaai), en weer: kijken hoe de pup erop reageert. Als ie nieuwsgierig is, laat 'm maar snuffelen aan dat ding. Hou het luchtig, alsof het de normaalste zaak ter wereld is. En kijk dus naar de pup: vindt ie het eng: dan ga je voorzichtiger aan de slag, vindt ie het okee: kan je beginnen met stukjes stofzuigen en als dat goed gaat, doe je gewoon je werk. hp-smile

honden page profiel Miek&ZukoMiek&Zuko

honden foto van Miek&Zuko

" Vraag 1: ik zou het voorlopig nog zo houden, iemand die beneden slaapt. Je pup doet het zo ongelofelijk goed, het zou jammer zijn om nu te snel en ongeduldig te zijn en je doel voorbij te schieten. Je merkt vanzelf wel wanneer de pup zich helemaal goed en ontspannen voelt bij het slapengaan. En dan kan je wat meer afstand gaan nemen. Dus beter nu een weekje of zo langer beneden slapen, dan te vlug te gaan en met een jankende hond te zitten en opnieuw te moeten beginnen.
 
Vraag 2: Je zou, op een moment dat de pup rustig en ontspannen is, de stofzuiger eens gewoon aan kunnen zetten zonder ermee te werken. Dus gewoon apparaat aan en wat anders gaan doen. Kijken hoe de pup daarop reageert. Dan kan je ook es een keertje met de stofzuiger door het huis lopen, zonder dat je hem aanzet (dus geen lawaai), en weer: kijken hoe de pup erop reageert. Als ie nieuwsgierig is, laat 'm maar snuffelen aan dat ding. Hou het luchtig, alsof het de normaalste zaak ter wereld is. En kijk dus naar de pup: vindt ie het eng: dan ga je voorzichtiger aan de slag, vindt ie het okee: kan je beginnen met stukjes stofzuigen en als dat goed gaat, doe je gewoon je werk.  "

Thanks! 

We hebben ook geen haast hoor, maar zoals ik al zei, ik ben graag voorbereid haha. Ik denk graag beetje na over hoe aan te pakken. Voorlopig blijven we nog bij hem liggen, zolang het in ieder geval nodig is.


Volgende forumvraag: Pup heeft 1 baas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^