Pup angstig bij bezoek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LysanneLysanne

Hoi allemaal :)

Afgelopen zaterdagochtend heb ik mijn pup Tommy opgehaald. Hij is tussen de 14 en 16 weken oud en gevonden met zijn zusjes op straat in Roemenië. Hij heeft dus de belangrijke socialisatie gemist.

Toen ik hem ophaalde was het een erg angstig hondje, hij heeft de eerste twee dagen alleen in zijn bench gelegen. Ik heb hem toen lekker met rust gelaten en inmiddels is hij een ontzettend vrolijk hondje en loopt hij al rond in huis. Het gaat dus wat dat betreft eigenlijk erg goed!

Buiten tijdens het uitlaten gaat het steeds beter, de eerste dag was hij niet vooruit te krijgen en zat hij ontzettend te trillen. Inmiddels loopt hij al goed mee aan de riem en niet meer in elkaar gekropen. Ik merk alleen dat hij nog wat angstig is voor nieuwe indrukken als auto's, fietsen etc.  Ook vindt hij mensen nog eng.

Als Tommy alleen met mij is, is hij een vrolijke pup met echte pup streken als schoenen stelen etc. Ook loopt hij vrolijk rond in huis. Maar wanneer er visite komt, ligt hij erg angstig in zijn bench en wil hij er niets van weten.

Nu is het nog maar de vierde dag, maar ik wil graag bij jullie navragen wat jullie ervaringen met deze angst voor visite en mensen over het algemeen zijn? Ik las dat negeren en hem zelf het initiatief laten nemen het beste is. Heeft dit bij jullie gewerkt?

Ook ben ik benieuwd of iemand ervaring heeft met het Adaptil junior halsbandje? Het maakt voor mij niet uit en hij moet nog rustig wennen maar als ik het voor hemzelf iets makkelijker kan maken hiermee, doe ik dat maar al te graag.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik heb zelf geen persoonlijke ervaring met een buitenlandse hond maar je hondje is er dus nog maar sinds zaterdag? Ik denk dat je echt je hondje even rust moet geven, dus nog even geen visite en dergelijken. Laat hem eerst zelf goed wennen aan zijn nieuwe baasjes, omgeving etc, het is niet niks! Ik denk dat het daarna vanzelf wel losloopt!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je puppy doet het al supergoed op zo'n korte tijd. Dus ik zou ook wat kalmer-aan doen en, zoals hierboven al gezegd, eerst het hondje de tijd geven om te wennen aan zijn nieuwe thuis en nu nog helemaal geen bezoekers te ontvangen. Er is al zoveel gebeurd de laatste dagen, dus al die extra's nog maar even beperken. Laat het vanuit de pup zelf maar groeien, je merkt het dan wel wanneer ie zelfzekerder wordt en klaar is voor een nieuwe stap.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Geef het echt de tijd. Dit komt zó vaak voor. Verwacht voorlopig helemaal niks van hem, want hij doet het eigenlijk al supergoed. Wees er ook op voorbereid, dat  als het een tijdje goed gaat, hij een terugslag kan krijgen.  Komt ook geregeld voor. Dan weer naar de basis en opnieuw beginnen. 

Misschien is het ook verstandig om gewoon even nog geen visite toe te laten. Kennelijk is je diertje daar helemaal nog niet aan toe. 

honden page profiel SusanSusan

Wat doet hij het al goed! 

Die van mij durfde de eerste twee weken niet buiten de tuin en is na 3 maanden nog steeds erg onzeker als er bezoek komt. Wat ook heel normaal is, dit gaat niet zomaar binnen een paar maanden weg maar moet heel rustig worden opgebouwd.

Wat hierboven ook gezegd wordt; lekker rustig aan doen. Hij doet het echt al super hoor!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zou het bezoek echt nog even uitstellen. Het is heel wat voor zo'n hondje. Hij is er nog geen week, en op deze manier krijgt hij wel héél veel nieuwe indrukken. 

Volgende forumvraag: Halsband of tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^