Hulp gevraagd!! pup 14 weken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lindalinda

Goedenavond allemaal,

Sinds afgelopen zondag hebben wij een pup in huis gekregen. Deze franse bull. is al ruim 13 weken, nooit buiten geweest en/of gesocialiseerd met mensen en kinderen. Nu valt het op dat hij erg angstig is en met name richting mijn jongste zoon (2jaar) piept, gromt, blaft en hapt. Ik vraag me af hoe ik deze 2 het beste aan elkaar kan laten wennen zonder dat dit geforceerd. Ik merk dat het me best nerveus maakt als ik zie hoe ze op elkaar reageren. Mijn zoon heeft er niet veel van maar vind het wel spannend. De pup reageert naar mijn idee met name uit angst en mogelijk wat voorzichtige nieuwschierigheid. 

Ik hoop dat jullie tips/trics hebben en mij enigzins gerust kunnen stellen. 

 

mvg en alvast dank 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waarom hebben jullie speciaal voor deze pup gekozen?

Kwam hij uit een nare situatie of zo of uit een kennel?

 

Met 13 weken heeft je pup al groot deel van de socialisatie periode gehad.

De periode van 8 - 12 weken is een pup erg ontvankelijk om nieuwe dingen en situaties te leren.

Daarom komen pups normaal gesproken ook met 8 of 9 weken bij hun nieuwe eigenaar zodat hun socialisatie periode volop benut kan worden.

Daarna kan het ook nog wel, alleen dan zal het niet zo vanzelfsprekend en soepel gaan.

Als je hond tot 13 weken oud veel negatieve ervaringen heeft meegemaakt met bepaalde dingen, dan raakt hij dat ook niet zo snel kwijt.

Enige wat je kan doen is heel rustig aan doen met je hond, veel geduld en tijd voor hem hebben, niet onder druk zetten.

Misschien kan je zoon hem gaan voeren (met jouw hulp natuurlijk) zodat je hond hem als iets positief gaat zien.

En verder proberen te zorgen dat je zoontje niet zelf naar je hond toe kan gaan, alleen onder toezicht.

 

honden page profiel lindalinda

Bedankt voor je reactie. We stonden op de wachtlijst voir een pup welke 24 december zijn geboren echter kwam via de Fokker het bericht dat de nieuwe eigenaar van deze pup tot 3 x toe de pup niet is komen ophalen waardoor er met spoed behoefte was aan een plek. Vandaar dat wij voor deze pup hebben gekozen. Ik zal geduldig moeten zijn denk ik. Hij komt bij een Fokker vandaan en is enkel de laatste 3 weken met zijn moeder en zusje geweest. Ook waren er nog 6 volwassen bullen en dus het nestje aanwezig. Nare ervaringen denk ik niet aan de orde geweest echter natuurlijk wel erg laat met socialiseren. Ik besef me wel dat een kind van 2 natuurlijk onzekerder maakt dan oudere kinderen en volwassenen gezien de mogelijke acties onvoorspelbaar zijn. 

 

Hoop dat geduld en een hoop oefening voldoende zijn

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat Sylvia zegt. Ik kan er aan toevoegen. Ik kreeg onze tollerpup met 16 weken. Bang hondje, maar is helemaal goed gekomen. Je hebt je pup pas, laat hem wennen en dwing  niets af laat de hond naar jou toekomen en beloon dit met wat lekkers, brokje uit zijn eigen eten. Observeer je pup, zodra hij of zij contact zoekt, ook al is het maar een seconde, maar je kijkt, hoog stemmetje, knappe hond en wat lekkers geven. Ga zo min mogelijk zelf naar je puppy toe, dat is moeilijk, maar komt bedreigend over bij de pup. Ook je zoon,  niet achter de pup aan gaan, hoe moeilijk ook, laat de pup zelf komen, dan komt er vertrouwen. Inderdaad, laat je zoon ook met brokjes op zak lopen en als hij bv eens langs de hond moet lopen, laat hij een brokje vallen, of julkie doen dit samen, niets meer, niets minder,  niet kijken, puppie associeert en denkt, ha zoon, brokje. Oh zie je zoontje is 2 jaar, dat is heel lastig een kindje van 2 en een pupje, die vast nog wel eens zijn puppie tandjes in hem gaat zetten. Dus blijf er bij en voorkom dat

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je pup heeft dan 3 maanden bij de fokker geleefd.

Heeft de fokker dan ergens een poging gedaan tot socialiseren?

Heb je de moederhond gezien, zodat je een beeld zou hebben wat voor hond dit is (vriendelijk en sociaal of eerder wat afstandelijker, zag ze er goed verzorgd uit?)

Leefde jouw pup daar in huis of buiten in een andere ruimte met andere honden?

Hoe zag het leven van jouw hond er de eerste 13 weken van zijn leven uit?

Als je dat weet zou je je pup beter begrijpen en hem beter kunnen begeleiden.

.

 

Volgende forumvraag: Pup 3 maanden loopt soms raar.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^