Speelgeluiden puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariaMaria

Hoi! Wij hebben een pup van 12 weken. En 3 katten. Als de pup met de katten wil spelen dan blaft hij een beetje naar ze en maakt brommende geluidjes. Is dit een normale manier van uitdagen om te spelen?

Wij hebben 2 jaar geleden een hond (ook pup) terug naar de fokker gebracht omdat deze erg pittig was naar ons toe..gromde en viel uit naar ons bij bv dingen die hij niet wilde.

Vandaar dat ik het wat spannend vind als een pup brommerige geluiden maakt.  De pup die we nu hebben is naar ons toe superlief..maar hij daagt de katten dus uit met een hoog blafje en een brommerig geluidje..is dit herkenbaar?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Dat is heel normale hondentaal. Grommen, piepen, janken, mauwelen, blaffen,... ze hebben nu eenmaal stembanden, en dus gebruiken ze die ook. Sommige honden kletsen je de oren van je hoofd, haha. hp-wink

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne

Pups snappen katten niet zo. Komen vaak uit nest met meerdere puppies en daar word heel wat afgespeeld. Ik weet niet of ze bij de fokker ook katten hadden maar zo niet dan snappen ze het helemaal niet en willen spelen. Wat je beschrijft is gewoon de katten uit dagen voor een spelletje. En daar sloven ze zich soms behoorlijk voor uit. Janken,piepen, lijfje alle kanten op kronkelen en soms uitdagende bewegingen maken. 

Hij moet dus leren dat katten , de meeste gewoon geen zin hebben in dat honds gedrag en hij pas aandacht krijgt als hij ze rustig benadered.

Je kan hem afleiden met een spelletje bijv. 

honden page profiel MariaMaria

Dank je voor jullie reacties..dus grom achtige geluiden zijn niet altijd een teken van boosheid maar kunnen ook uitdagen tot spelen betekenen? Hij komt verder namelijk enthousiast over alleen denken de katten daar anders over ja????

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Mijn hond maakt als sinds ze een puppy is extreen veel geluid als ze wil spelen, grommen, blaffen enz. Ook als ze bijvoorbeeld een trekspeeltje heeft gromt ze er op los. Is heel normaal! Hier gromt ze nu nogsteeds super hard en vol overtuiging hahah. Het is een puppy, bijten, grommen, blaffen, joelen alles kan hp-shiny ik moet er vooral om lachen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

dus grom achtige geluiden zijn niet altijd een teken van boosheid maar kunnen ook uitdagen tot spelen betekenen? 

Natuurlijk. Grommen kan vanalles betekenen, het hangt af van de context en de emotie die de hond voelt.

Grommen kan dus zowel ingezet worden als waarschuwing (iets niet prettig vinden), als grommen van plezier, of grommen van opwinding, of grommen om kracht bij te zetten, enz. 

 

honden page profiel Manon - SuusManon - Suus 3 doggies

honden foto van Manon - Suus

Er klinkt veel onzekerheid door jullie verhaal. En eerlijk gezegd ook angst en verkeerd oppikken van signalen. Ook misschien door jullie eerdere ervaring met een agressieve /pittige (?) pup. Wat is jullie pupje voor raals eigenlijk?

 

Ik denk dat het voor jullie heel erg goed is om met je pupje een puppycursus te volgen. Al is het maar individueel of online bij een echt goede puppyschool. Daar leren ze je ook te kijken maar signalen van honden en kunnen ze je vaak ook bij dit soort vragen helpen.

Het zou jammer zijn als jullie het pupje weer moeten herplaatsen ivm niet begrijpen van het pupgedrag/onzekerheid

honden page profiel MariaMaria

Manon, klopt..heb je goed gelezen..is ook spannend allemaal. De hond die we terug naar de fokker gedaan hebben was een labrador. In dat nest waren er meerdere pups waar problemen mee waren hoorden we achteraf. Deze hond is een bearded collie..heel lief is hij. Ik merk idd dat ik nog wat onzeker wordt van geluiden die hij maakt die ik nog niet kan plaatsen ,we hebben hem pas 9 dagen dus we moeten elkaar nog leren kennen. Heb wel goed contact met de fokker, kan haar alles vragen..maar ik vind het ook fijn om hier dingen te vragen. En we starten idd met puppycursus maar die begint pas eind januari.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik snap niet hoe het kan maar mn berichtjes worden dubbel geplaatst. "

Dat gebeurt soms. Als de reageerknop een beetje 'blijft hangen'. hp-smile

Kan jij niks aan doen. hp-smile

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Hier ook een pup sinds 1,5 week in huis en ik herken wat je schrijft. Ook hier flink grommen naar speelgoed, onze enkels, pantoffels, etc etc. Het is echt spelen! En uitdagen. Gewoon lekker speeltjes erbij pakken en beetje stoeien/ trekspelletje doen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

dubbele reakties verwijderd door modteam

Volgende forumvraag: Pup en kat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^