Chemische castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Janine_SJanine_S

Aankomende maandag wordt bij onze toypoedel zijn dubbele tanden getrokken. Daarnaast zitten wij te denken om hem ook direct chemisch te laten castreren. Wij willen dit niet direct definitief doen, omdat wij eerst willen kijken hoe hij hierop reageert. Onze hond heeft erg last van zijn hormonen. Wanneer wij buiten met hem wandelen is hij alleen maar bezig met snuffelen, plasjes likken en hij is enorm druk in zijn koppie. Hij lijkt helemaal opgefokt als wij buiten lopen.. Daarnaast was hij altijd heel onderdanig naar honden en nu springt hij als een malle heen en weer en blaft hij extreem. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met chemische castratie! 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik heb mijn vorige hond chemisch laten castreren toen hij prostaatproblemen kreeg. Het duurt ongeveer 6 weken voor je er watvan merkt. Bij mijn hond vond ik het geen fijne uitwerking hebben, maar dat was echt omdat het van zichzelf al een onzekere hond was en dit werd heel erg versterkt door het wegvallen van testosteron. Ik was blij dat het uitgewerkt was, toen kwamen we de prostaatproblemen terug dus heeft hij op andere medicatie gestaan daarvoor.

 

Maar nogmaals dit is wel wat andere situatie, ik deed de castratie dus niet omwille gedrag. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ligt aan de leeftijd, wanneer je hond mooi is uitgegroeid ....het heeft het zelfde effect als castratie, na een week of vier/zes....dus eerst je hond mooi uit laten groeien, hormonen zijn nodig voor een hond om mooi op te groeien, botten skelet...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mijn hond ging er liters van drinken gelukkig is dat bij het uitwerken vd chip weer overgegaan. Het blijft een chemisch goedje.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hi, ik wilde net een vraag stellen over chemisch castreren... mijn hond (Weimaraner, reu, bijna 1 jaar oud) 5 dagen geleden chemisch laten castreren. Ja, ik vind het ook jong (daarom chemisch gekozen) het is echt niet van harte, echter hij begon erg te rijden en kreeg veel problemen in de roedel (2 x oer week in dagopvang), zijn karakter is al vrij pittig (type: stoere vent maar heel klein hartje). Ik hoop echter dat hij met meer rust wellicht ook een beetje rust in dat koppie krijgt om wat te leren en minder stoer te doen ;-)

Ik weet dat het even duurt voor de chemische castratie werkt, het is erg kort geleden en de ballen zijn hier dan ook nog van hetzelfde pingpong-formaat, en ik merk nog niet veel verandering (ook niet heel negatief) BEHALVE....: hij moet ineens veel meer poepen en kan het ook niet ophouden... maandagochtend lag een flinke spoor van hopen poep verspreid door mijn woonkamer (vanaf achterdeur)... dit heeft hij nog nooit gedaan, hij was heel snel zindelijk en kan (kon) behoorlijk netjes ophouden. Afgelopen nacht met de oren open geslapen en hoorde hem rond 4u blaffen, naar beneden en ik was net op tijd, om hem buiten weer een flinke hoop (bijna koeienvlaai) te laten leggen. Hij had laatste wandelronde (tegen middernacht) ook nog gepoept en wandeling rond 17u ook. Laatste maaltijd rond 17u gehad.

HELP! Ik kan niks hierover vinden als eventueel gevolg van de chemische castratie (implantaat voor ca. 6 maanden), echter heeft iemand hier ervaring  mee...? Of ooit gehoord? Of een ander idee waarom hij plots zo poeperig is en niet kan ophouden?

Sorry dat ik je topic hiervoor gebruik Janine, ik denk echter dat dit voor jou ook belangrijk is te weten, mocht het toch een gevolg zijn van chemische castratie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Vijf dagen geleden is de chemische castratie nog niet echt werkzaam....wel is het zo dat de chemische castratie op langere termijn de spieren van de blaas niet meer aanspannen, maar na vijf dagen....incontinentie kan opspelen bij castratie en ook bij de chemische maar lijkt me vroeg na vijf dagen......kan ook zijn dat je hond een virusje hebt opgelopen....anders even een belletje dierenarts.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hij kan een darmvirus te pakken hebben? Hoeft niets te maken hebben met de chip, maar sluit het zeker niet uit. Ook het vele drie ken van mijn hond was pas na heel diep graven te vinden........ door mijn dierenarts.  

Volgende forumvraag: Probleem na castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^