Goede persbrokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BrandtBrandt

Goedemiddag,

Ik heb nogmaals een vraag voor mijn hond Goofy. Hij kreeg tot vorige week Pedigree brok en natvoer maar heb nu begrepen dat dit verre van optimaal is dus een zak Biofood besteld en deze lust hij helemaal niet. 

Ik heb wat zitten lezen en heb begrepen dat pedigree een krokante brok is van mindere kwaliteit en Biofood een geperste brok? Wat is het voordeel van een geperste brok? Goofy heeft heel veel stinkende ontlasting en deze is vaak ook slap. Ik lees ook dat geperste brok vaak minder ontlasting geeft?

kan iemand mij goede merken (of krokante) geperste brok aanraden voor een schappelijke prijs? Ik lees oa veel over Farmfood en Woof en Markus Muhle is dit goede voeding?

Ik heb nu 2 kleine zakken mee van de dierenwinkel, Optilife en Smolke maar volgens wat ik lees is dit ook niet de beste voeding? Sorry voor het warrige verhaal.

Budget is max 45 euro / 12 - 15 kg.

Alvast bedankt voor het meedenken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou  de biofoodbrokken met wat zelfgemaakte bouillon (zonder zout) overgieten en proberen of hij ze dan wel lust, misschien is het gewoon even wennen

 

of je neemt nog wat van de oude brokken en doet daar steeds meer van de nieuwe brokken door zodat hij langzaam aan, aan de smaak went

 

op Voerwijzer.nl is veel info te vinden

https://www.voerwijzer.com/veelgestelde-vragen-over-brokken/#verschil

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik geef mijn hondje o.a. Biofood Lam & Rijst krokante brokken, welke goed bevallen na tientallen soorten graanvrije brokken te hebben geprobeerd.

 

Hier geen geperste brokken in verband met daardoor veroorzaakte tandplaque. Daarna ontstaat tandsteen als je het gebit niet poetst. Een veel voorkomend euvel van m.n. kleine honden.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Als ik mijn hond brok geef, is dat tegenwoordig de geperste brok van Carnis (smaak konijn of zalm). Ik ben daar heel tevreden over. Biofood wilde mijn hond ook niet eten. Carnis gaat er met smaak in en is volgens mij precies €45. In sommige dierenwinkels hebben ze proefverpakkingen van brokken, soms zelfs gratis of voor een paar euro, dat is ook het overwegen waard. Kun je in ieder geval zien of je hond het wil eten. 

honden page profiel BrandtBrandt

bedankt voor alle reacties. Ik denk dat ik van verschillende merken proefzakjes of kleine zakjes ga kopen en zien wat Goofy graag eet en ontlasting goed op is. kan het kwaad om regelmatig af te wisselen? Ik zie dat er op zooplus regelmatig promoties zijn wat qua prijs soms het ene merk interessanter maakt.

Voerwijzer is ook een hele informatieve duidelijke site ben daar nu mijn licht aan het opsteken. bedankt voor de tips en info.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Kleine proefzakjes worden meestal met smaak gegeten, maar als je het dan constant voert wil het enthousiasme wel eens minder worden.  Soms is het ook gewoon doorzetten, want ze moeten soms aan het eten wennen.

Dus niet te vaak wisselen en tegen de hond zeggen :  dit is het, iets anders komt er niet.  Een beetje warm water over brokken doet soms wonderen.

Als je van het ene naar het andere merk overgaat moet je dit geleidelijk doen, om darmproblemen te voorkomen.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Carnis  of darf brokken.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Mijn honden krijgen al jaren wooof zalm. Theoretisch is het niet de beste brok, maar ze doen het er super op, in combinatie met kvv. Het was destijds de enige brok die ik kon vinden waar puck tegen kon, vandaar dat ik dit ben gaan voeren. Maar we zijn zo tevreden dat we niet meer gaan overstappen.

 

Darf vol is ook een goede geperste brok, die hebben we ook staan thuis. hp-shiny

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik ben heel tevreden over darf, het is geen goedkope brok, maar ik heb van alles geprobeerd, de ontlasting was nooit hard, met opruimen liet het altijd een spoor achter.

Sinds ik darf geef, heeft Sam hele goede drollen, ik kan ze zo oppakken, maar nog belangrijker, hij is veel speelser geworden, alsof hij beter in zijn vel zit..

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Mijn honden krijgen al jaren wooof zalm. Theoretisch is het niet de beste brok, maar ze doen het er super op, in combinatie met kvv. Het was destijds de enige brok die ik kon vinden waar puck tegen kon, vandaar dat ik dit ben gaan voeren. Maar we zijn zo tevreden dat we niet meer gaan overstappen.
 
Darf vol is ook een goede geperste brok, die hebben we ook staan thuis.  "

Ik moet een beetje lachen om je betoog voor wooof zalm

ik denk dat het magische woord is in combinatie met kvv.

Da's natuurlijk wel een mooie aanvulling naast een matige brok 

en de darf vol wordt neem ik aan ook gevoerd en staat niet alleen maar te staan.hp-angel

 

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" bedankt voor alle reacties. Ik denk dat ik van verschillende merken proefzakjes of kleine zakjes ga kopen en zien wat Goofy graag eet en ontlasting goed op is. kan het kwaad om regelmatig af te wisselen? Ik zie dat er op zooplus regelmatig promoties zijn wat qua prijs soms het ene merk interessanter maakt.
Voerwijzer is ook een hele informatieve duidelijke site ben daar nu mijn licht aan het opsteken. bedankt voor de tips en info. "

nee afwisselen kan nooit geen kwaad.

Als de hond het er goed op doet juist beter, ivm samenstelling anders voorkom je tekorten en intoleranties ivm darmflora gewend raakt en zich aanpast op 1 soort voeding.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Als ik mijn hond brok geef, is dat tegenwoordig de geperste brok van Carnis (smaak konijn of zalm). Ik ben daar heel tevreden over. Biofood wilde mijn hond ook niet eten. Carnis gaat er met smaak in en is volgens mij precies €45. In sommige dierenwinkels hebben ze proefverpakkingen van brokken, soms zelfs gratis of voor een paar euro, dat is ook het overwegen waard. Kun je in ieder geval zien of je hond het wil eten.  "

Hier ook Carnis konijn af en toe. De enigste brok die hij eet. Alleen de prijs is ff anders hp-angel Zak konijn is 70 euro en zalm 60 euro. En anders hoor ik heel graag waar jij het vandaan haalt hp-smile

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt voor alle reacties maar wat precies is kvv is dat vers vlees of blikvoer? is dat een merknaam of een type voer? 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Bedankt voor alle reacties maar wat precies is kvv is dat vers vlees of blikvoer? is dat een merknaam of een type voer?  "

kvv is gemalen vlees bot en orgaan (kant en klaar vers vlees)

dus type voeding er zijn vele merken

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik geef zelf barf en kvv, maar nu op reis geef ik darf brokken. Zéér tevreden over. Mijn beide honden hebben totaal geen last gehad van de overgang van vlees op brok met geperste brokken van darf, wat ze voorheen op andere merken wel hadden. 

honden page profiel BrandtBrandt

Ok bedankt en qua kvv welke merken zijn goed? Hoeveel kost dat? Ik ga is kijken op voerwijzer wat er daar allemaal over staat. is dat hier op het forum de rubriek vervsvoer?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Hier ook Carnis konijn af en toe. De enigste brok die hij eet. Alleen de prijs is ff anders  Zak konijn is 70 euro en zalm 60 euro. En anders hoor ik heel graag waar jij het vandaan haalt  "

Ja had verkeerd gekeken. Andere smaken zitten zo rond de 45 euro, bijv kip/rund. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ok bedankt en qua kvv welke merken zijn goed? Hoeveel kost dat? Ik ga is kijken op voerwijzer wat er daar allemaal over staat. is dat hier op het forum de rubriek vervsvoer? "

 

Je kan prima afwisselen tussen merken Op voerwijzer kan je wel een goed idee krijgen over kwaliteit inderdaad rubriek versvoer Je kan daarin ook goed schipperen tussen duur en goedkoop en vooral ook meerdere diersoorten Bij complete kvv zit er een vitamine mix in en is afwisselen in principe niet nodig(wel beter) Sommige mensen wisselen ook af met brok. In algemeen is vers wel duurder als brok ivm je meer moet geven voordeel is wel dat rauw voer veel goede bacterieen bevat die goed zijn voor de darmflora en de weerstand een brok is steriel sommige mensen voeren 1x per week dag vuile pens naast brok. Let op .als je dat wil geef dan eerst klein beetje pens...pens is orgaan en kan laxerend werken en ook darmflora van de hond moet zich misschien beetje aanpassen. dus soms handig met kleine beetjes te beginnen naast de brok dagelijks en evt overgieten met heet water.

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt voor de uitleg. Wordt dit over het algemeen graag gegeten door honden, liever dan brokken? ik ben net bij mijn lokale dierenwinkel aan het kijken online en die verkopen toch Hunters home, Degomeat, duck en kivo. Dit zijn verschillende merken? Ik ga volgende daar is naar kijken en uitrekenen hoeveel ik hier op maandbasis aan kwaad zou zijn. Kan ik ook bv sochtends brokken en savonds dan vlees of enkele dagen vlees en de rest brokken. Volgens google zou Goofy ongeveer een 500 g kvv per dag eten en kost het gemiddels 3 a 5 euro per kg. Dan kom ik uit op ongeveer 60 euro per maand en dat is een pak meer dan brokken. De combi half brok en half kvv is ok?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Bedankt voor de uitleg. Wordt dit over het algemeen graag gegeten door honden, liever dan brokken? ik ben net bij mijn lokale dierenwinkel aan het kijken online en die verkopen toch Hunters home, Degomeat, duck en kivo. Dit zijn verschillende merken? Ik ga volgende daar is naar kijken en uitrekenen hoeveel ik hier op maandbasis aan kwaad zou zijn. Kan ik ook bv sochtends brokken en savonds dan vlees of enkele dagen vlees en de rest brokken. Volgens google zou Goofy ongeveer een 500 g kvv per dag eten en kost het gemiddels 3 a 5 euro per kg. Dan kom ik uit op ongeveer 60 euro per maand en dat is een pak meer dan brokken. De combi half brok en half kvv is ok? "

De merken die je dierenwinkel verkoopt zijn prima. Bij kvv is het idd belangrijk dat je goed afwisselt tussen verschillende smaken. Bijvoorbeeld eens per week vis, en de andere dagen iets van gevogelte, pens, konijn, paard enz. Dit om eventuele tekorten te voorkomen. Je kunt het ook "opleuken" met een rauw eitje, groentes enz.  De meningen over brokken en kvv geven zijn verdeeld.  Ik geef het hier gewoon door elkaar en dat gaat prima, het wordt graag gegeten en de ontlasting is goed. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Ik moet een beetje lachen om je betoog voor wooof zalm
ik denk dat het magische woord is in combinatie met kvv.
Da's natuurlijk wel een mooie aanvulling naast een matige brok 
en de darf vol wordt neem ik aan ook gevoerd en staat niet alleen maar te staan.
 
 
  "

Wat is daar grappig aan? tongue-out

 

Die krijg Jara momenteel omdat ze slappe ontlasting had door giardia. Dat was 1 zak en die is bijna op, dan gaat ze weer op wooof. 

 

Alle opvangers kregen alleen wooof, ze zijn daar ontzettend van opgeknapt allemaal. 

 

Maar wooof was zeker niet mijn eerste keuze geweest als puck niet allergisch was geweest. Maar ik ben er dus ontzettend tevreden over. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Bedankt voor de uitleg. Wordt dit over het algemeen graag gegeten door honden, liever dan brokken? ik ben net bij mijn lokale dierenwinkel aan het kijken online en die verkopen toch Hunters home, Degomeat, duck en kivo. Dit zijn verschillende merken? Ik ga volgende daar is naar kijken en uitrekenen hoeveel ik hier op maandbasis aan kwaad zou zijn. Kan ik ook bv sochtends brokken en savonds dan vlees of enkele dagen vlees en de rest brokken. Volgens google zou Goofy ongeveer een 500 g kvv per dag eten en kost het gemiddels 3 a 5 euro per kg. Dan kom ik uit op ongeveer 60 euro per maand en dat is een pak meer dan brokken. De combi half brok en half kvv is ok? "

het belangrijkst is dat je kijkt naar je eigen hond.

Ook moet je vriezer ruimte hebben en kijken naar evt bezorgkosten of lokale verkooppunten

Ja je kan in principe prima afwisselen met brok maar in mijn ervaring is vers veel lekkerder

dus met erge kieskeurige hond heb je kans dat ze geen brok meer willen .hp-angel..en of dat nu in je voordeel werkt?

Vuile pens is goedkoop kan je evt af en toe geven...

Inderdaad ook met groente en eitje hier en daar kan je kosten drukken

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt voor de uitleg. Hij eet normaal gezien het meeste juist de biofood brokken vond hij heel vies. Ik ga 2 kleine zakjes opmaken en ga dan nog wat andere merken kleinere zakken bestellen. Ga volgende keer als ik in de dierenwinkel ben wat kvv kopen en proberen. Ik hou jullie op de hoogte hoe het afloopt :-)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Wat is daar grappig aan? 
 
Die krijg Jara momenteel omdat ze slappe ontlasting had door giardia. Dat was 1 zak en die is bijna op, dan gaat ze weer op wooof. 
 
Alle opvangers kregen alleen wooof, ze zijn daar ontzettend van opgeknapt allemaal. 
 
Maar wooof was zeker niet mijn eerste keuze geweest als puck niet allergisch was geweest. Maar ik ben er dus ontzettend tevreden over.  "

omdat je 3 soorten voer noemt en 1 daarvan loopt op te hemelen.

terwijl ze sowieso dus combinatie krijgen van wooof en kvv en wooof schijnbaar ook niet volstaat na giardia.

Geen idee wat de achtergrond was van jullie opvangers qua voeding(wel jammer dat die niet mee mochten smikkelen van de kvv)

Ook geen oordeel dat het voor puck schijnbaar goed viel.

Maar als betoog op zich kwam dat op mij vreemd over..verder niks hoor hp-smile

 

 

 

 

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" omdat je 3 soorten voer noemt en 1 daarvan loopt op te hemelen.
terwijl ze sowieso dus combinatie krijgen van wooof en kvv en wooof schijnbaar ook niet volstaat na giardia.
Geen idee wat de achtergrond was van jullie opvangers qua voeding(wel jammer dat die niet mee mochten smikkelen van de kvv)
Ook geen oordeel dat het voor puck schijnbaar goed viel.
Maar als betoog op zich kwam dat op mij vreemd over..verder niks hoor 
 
 
 
 
  "

Ze vroeg naar wooof, vandaar dat ik daar op reageer en niet over de rest. Maar voor een eerlijk beeld geef aan dat ze ook vlees krijgen. 

 

Met kvv en wooof bleef ze inderdaad slappere ontlasting houden, net als op volledig kvv en volledig licht verteerbare brokken. Inmiddels heeft ze prima ontlasting trouwens en ze is negatief getest voor het geval daar aan wordt getwijfeld. tongue-out

 

Wooof hemel ik niet op, ik vertel gewoon mijn ervaring. Het zou niet mijn eerste keuze zijn qua brok omdat het theoretisch niet ideaal is. Maar tot nu toe doen alle honden het er dus wel super op. Dus als iemand daar naar vraagt vertel ik dat gewoon eerlijk. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ze vroeg naar wooof, vandaar dat ik daar op reageer en niet over de rest. Maar voor een eerlijk beeld geef aan dat ze ook vlees krijgen. 
 
Met kvv en wooof bleef ze inderdaad slappere ontlasting houden, net als op volledig kvv en volledig licht verteerbare brokken. Inmiddels heeft ze prima ontlasting trouwens en ze is negatief getest voor het geval daar aan wordt getwijfeld. 
 
Wooof hemel ik niet op, ik vertel gewoon mijn ervaring. Het zou niet mijn eerste keuze zijn qua brok omdat het theoretisch niet ideaal is. Maar tot nu toe doen alle honden het er dus wel super op. Dus als iemand daar naar vraagt vertel ik dat gewoon eerlijk.  "

prima hoor.hp-smile

schijnbaar voel je je aangevallen als iemand op je reageert ivm onduidelijke reactie...

...erg kinderachtig steeds dat uitgestoken tongetje.

Ik twijfel heus niet aan je ervaringen, vond het alleen wat vaag als betoog voor wooof.

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" prima hoor.
schijnbaar voel je je aangevallen als iemand op je reageert ivm onduidelijke reactie...
...erg kinderachtig steeds dat uitgestoken tongetje.
Ik twijfel heus niet aan je ervaringen, vond het alleen wat vaag als betoog voor wooof.
  "

Roos, ben jij Moderator? 

Nee toch? 

Gedraag je dan ook niet zo. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" prima hoor.
schijnbaar voel je je aangevallen als iemand op je reageert ivm onduidelijke reactie...
...erg kinderachtig steeds dat uitgestoken tongetje.
Ik twijfel heus niet aan je ervaringen, vond het alleen wat vaag als betoog voor wooof.
  "

Nee hoor, als het ergens op slaat niet. Maar dit is gewoon muggenziften. 

 

Ze vraagt ervaring met wooof en die geef ik, punt. Meer is het niet. 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Hier krijgt mijn jongste australian shepherd geperste broken van inbalance, https://www.inbalance-petfood.nl/  zij doet het er erg goed op. 

Bestel elke keer 2 verschillende zakken, zodat ze wat afwisseling krijgt ( wat haar overigens niet uitmaakt, ze eet echt alles wat ik haar voorschotel ).

 

Dit voer is ook nog eens goed betaalbaar ( je heb 2 zakken van 12 kilo voor € 40,00 a € 50,00 beetje afhankelijk van welke soort of soorten je koopt ).

 

Mijn oudste australian shepherd krijgt kvv van Lotgering, zij doet het daar erg goed op ( de prijs van deze rollen ligt gemiddeld op € 2,20 per kilo, afhankelijk van welke soorten ik bestel), ik bestel altijd 4 of 5 halve kratten. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Roos, ben jij Moderator? 
Nee toch? 
Gedraag je dan ook niet zo.  "

wooof...

mag best mijn mening geven daar is een forum voor

Wie gedraagt zich nou als moderator?Jij of ik?

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: hondenbrok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^