Jeuk poten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Hallo ik heb een vraag onze hond Storm is steeds aan zijn poten aan het  likken en daardoor is de huid tussen zijn tenen rood. Ik smeer en nu uierzalf op maar hij blijft het doen. Zijn eten is aangepast krijgt niets meer met granen etc. Is er iemand die weet wat je hier nog meer aan kunt doen. Heb ook puur derma besteld.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ben je al bij de dierenarts geweest? Er is prima zalf voor om het eerste leed te verzachten. Het kan van alles zijn. Sinds wanneer heeft hij het?

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Hallo ik heb een vraag onze hond Storm is steeds aan zijn poten aan het  likken en daardoor is de huid tussen zijn tenen rood. Ik smeer en nu uierzalf op maar hij blijft het doen. Zijn eten is aangepast krijgt niets meer met granen etc. Is er iemand die weet wat je hier nog meer aan kunt doen. Heb ook puur derma besteld. "

Mijn hond had dit ook toen ik hem kreeg, bleek een voedselallergie te zijn voor dierlijk eiwit en dan voornamelijk rund en kip. Ben toen 1 diersoort gaan geven (lam) en werd geleidelijk steeds minder, nu heeft hij er geen last meer van. Wanneer hij iets van de straat eet merk ik dat vaak ook meteen want dan speelt het gelijk weer op. Zou wel ff langs je DA gaan (als je dat nog niet bent geweest) want als hij er echt veel last van heeft krijg je er een zalfje voor. 

 

Heeft hij verder ook nog ergens anders last van (rode oren, liezen, kin, haaruitval, doffe vacht) of echt alleen pootjes? Ik deed ze voor en na elke wandeling afspoelen met lauw water dat verlicht de jeuk ook en houdt het iig schoon. Maar zoals Kees al zegt, kunnen honderden dingen zijn dus een bezoekje aan je DA zou ik in ieder geval sowieso op de planning zetten. Succes hp-smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Na iedere wandeling afspoelen met pyoderm, kan je bij je dierenart kopen ....goed drogen....rund en kip weglaten...konijn eend paard, zalm kan je aan je hond geven in kvv...blijft de allergie, dermatoloog.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Is het sinds een paar dagen? Denk dan ook aan de pekel op straat.

 

Verder als hierboven. Kriebel poten meestal allergie, kan ook voor een plant in de natuur zijn, gras of  dus voeding. Granen weglaten heeft bij Jouw hond dus geen zin. De meeste honden komen granen prima verteren. Meestal is het toch echt een allergie voor dierlijk eiwit.  Dat is heel eenvoudig uit te proberen. Koop een klein zakje dieet voer met gehydrolyseerde eiwitten. Bv. Rc hypoallergenic, soortgelijke voeding is er ook van trovet en sanimed geloof ik. . Is het een eiwit allergie zie je binnen een paar dagen verbetering. In deze voeding zijn de eiwitten zo klein gemaakt dat het lichaam ze niet meer als dierlijk eiwit herkend en er dus niet op reageert.  Geef niets maar dan ook niets anders, geen koekjes, geen kluiven ed in deze fase van uitproberen. 

 

Gaat het beter, ja dan toch gaan elimineren met dierlijk eiwit.

 

Dat is een lange weg, maar voor je hond wel heel fijn. Kriebel is zo erg.

 

En zoals gezegd ga even langs de dierenarts en neem wellicht onze tips mee.

 

Hier hielp brokjes met insecteneiwit heel goed, voor ons niets anders meer. Want een insect is een koudbloedig dier, het schijnt dat een warmbloedig dier hier ook niet op kan reageren met allergie. Heb ik ook ergens van internet gepikt overigens.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

vaak is het gist   dat jeukt ontzettend.

Die komt normaal ook voor op de huid maar kan uit balans zijn ivm minder goede bacteriën aanwezig ivm minder weerstand.

wat je kan doen naast inderdaad geen granen en koolhydraten meer voeren(dat wakkert gist aan)

is pootjes even een badje geven/dompelen bakje water  met flinke scheut biologische appelazijn en dan droog deppen 

(dus verder zelf laten drogen ivm de azijn dan beetje op de huid blijft)

gewoon de azijn flinke scheut  mengen per liter water en met nat washandje even pootjes behandelen

de azijn doodt de gisten stilt de jeuk .

Dit mag je rustig een aantal keer per dag doen ..zo vaak als nodig

onderdompelen is het beste ivm je dan goed alle plekjes bereikt.

gist infectie gaat vaak samen met allergie en komt uit disbalans in de darmen

Probiotica is dan ook vaak aan te raden voor betere balans in de darmen 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje


Hier hielp brokjes met insecteneiwit heel goed, voor ons niets anders meer. Want een insect is een koudbloedig dier, het schijnt dat een warmbloedig dier hier ook niet op kan reageren met allergie. Heb ik ook ergens van internet gepikt overigens. "

Het gaat niet om warmbloedige dieren

Maar om verwarmende dieren en verkoelende dieren

Dat is chinese voedingsleer

Paard rund (neutraal)konijn en eend(verkoelend) zijn bv geschikt bij jeuk 

Lam geit hert haas en vette vis kan je beter niet geven die werken echt sterk verhittend en wakkeren jeuk aan

Insectenbrok zitten weer veel koolhydraten in en gezien er vaak en disbalans is in gist bij jeuk aan poten raad ik dat niet echt aan aangezien gist zich voedt met suiker

en koolhydraten worden omgezet in suiker

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Sorry Roos, het gaat in mijn reactie  wel degelijk over koudbloedige dieren. Insecten zijn koudbloedig en dat betekent dat ze zichzelf niet warm houden maar de omgevingstemperatuur aannemen. Een hond is net als de mens warmbloedig, zij kunnen hun eigen lichaamstemperatuur regelen, tot op zekere hoogte,  en handhaven.

Insecten voer voor honden en katten is ook nog eens milieuvriendelijk en ook goed voor warmbloedige dieren omdat ze niet allergisch op eiwitten van  koudbloedige dieren kunnen reageren.   

Dit heeft niets maar dan ook niets te maken met tcm, Chinese geneeskunst. Want daar is het verwarmend of verkoelend. Ik heb twee jaar tcm gehad in mijn propedeuse jaren, , daarna gekozen voor homeopathie.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zie dat je heel veel adviezen krijgt en dan niet precies weet wat moet ik nu doen....hier een hond met hooikoorts, geen voedselallergie...dermatoloog laten uitzoeken anders blijf je bezig.  ....hier wordt geen, ( nu geef ik ook wat advies embarassed). Kip en rund gegeven dat geeft 90% jeuk als je hond toch gevoelig is. , alleen paard eend konijn vis, geef je een lap pens eens in de week neem dan schapenpens en geen rund. je kan omega 3 bij voegen bij het voer, dat remt ontstekingen, maar een aanrader is het uit laten zoeken door een goede dermatoloog.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Sorry Roos, het gaat in mijn reactie  wel degelijk over koudbloedige dieren. Insecten zijn koudbloedig en dat betekent dat ze zichzelf niet warm houden maar de omgevingstemperatuur aannemen. Een hond is net als de mens warmbloedig, zij kunnen hun eigen lichaamstemperatuur regelen, tot op zekere hoogte,  en handhaven.
Insecten voer voor honden en katten is ook nog eens milieuvriendelijk en ook goed voor warmbloedige dieren omdat ze niet allergisch op eiwitten van  koudbloedige dieren kunnen reageren.   
Dit heeft niets maar dan ook niets te maken met tcm, Chinese geneeskunst. Want daar is het verwarmend of verkoelend. Ik heb twee jaar tcm gehad in mijn propedeuse jaren, , daarna gekozen voor homeopathie. "

Sorry hoor ientje maar even los van dat insecten voeren goed voor het milieu is en andere eiwit bron.

Voeren ze ook kikkers en hagedissen?(sorry flauwe grap)

Nogmaals als een groot deel van het voer uit koolhydraten bestaat (wat zo is bij insectenbrok en kvv) streeft het zijn doel voorbij.Bij op holgeslagen immuun systeem is het eerste wat je moet vermijden de koolhydraten bij een vleeseter

Dus al zou koudbloedig dier helpen qua eiwitbron gaat het effect compleet verloren door de koolhydraten.

Ik ben niet tegen voeren van insecten als eiwitbron voor gezond dier

Maar zie het voordeel niet in de samenstelling voor jeuk hond

Tcm maakt goed gebruik van balans vinden in voeding bij problemen en daarnaast is het dus handig aan darmflora te werken bij allergie

en ik kan niet bedenken wat insect als voordeel daar kan opleveren ivm dat normaal geen groot onderdeel is van dieet vleeseter naast dat brok steriel is de insect kvv niet .

Maar mocht je interessante literatuur daarover weten sta ik er wel voor open.

Ken ook een hond die jaren op insect stond en nu alles weer kan eten ivm eindelijk aan de darmen gewerkt wordt

De hond had trouwens nog steeds last van ontstekings problematiek op insect

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je hebt toch het verschil van voedings allergie en omgevings allergie.

Maar een goede voeding zal bij beiden wel belangrijk zijn.

Alleen ik weet niet of een omgevings allergie alleen met voeding is op te lossen , het zal wel meehelpen, denk ik.

Maar de prikkel van buitenaf blijft nog wel, dus dan zou je denken dat de hond wel jeuk blijft houden.

 

 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

Denk dat voedsel gewoon het simpelst uit te sluiten is want kun je relatief makkelijk achterkomen of het hieraan ligt adhv eliminatie-dieet. Als er dan nog klachten zijn kun je dat iig afstrepen en verder kijken naar omgevingsfactoren.. helaas kun je dan veel minder makkelijk dingen uitsluiten/testen dus dan is een allergietest wel aan te raden. Testen ze ook niet voor alles maar wel meest voorkomende.

 

Denk idd wel ook dat goede voeding sowieso meespeelt, een hond met een slecht immuunsysteem/weerstand zal wss heftigere klachten hebben bij een allergie dan hond met sterk immuunsysteem. Voeding is dus sws de basis en zou je hier zeker wat in verdiepen TS, kan nooit verkeerd zijn hp-smile

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Hallo mensen bedankt voor jullie berichten. Ben bij de dierenarts geweest heb een zalf gekregen helpt niet. Ben overgestapt op farmfood. Eerst 14 dagen pens met hart rauw om alles schoon te maken daarna over gegaan op brokken van farmfood vermengd met gestoomde pens met hart en 1 keer in de week 1 dag alleen rauwe pens en hart. Toen had hij overal minder jeuk. Had nieuwe zakjes besteld maar dat blijkt dus gestoomd rundvlees te zijn. Dacht in eerste instantie dat dit niet veel zou uitmaken maar daar twijfel ik nu aan. Ga weer over op brokken met gestoomde pens en hart.

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Hallo mensen bedankt voor jullie berichten. Ben bij de dierenarts geweest heb een zalf gekregen helpt niet. Ben overgestapt op farmfood. Eerst 14 dagen pens met hart rauw om alles schoon te maken daarna over gegaan op brokken van farmfood vermengd met gestoomde pens met hart en 1 keer in de week 1 dag alleen rauwe pens en hart. Toen had hij overal minder jeuk. Had nieuwe zakjes besteld maar dat blijkt dus gestoomd rundvlees te zijn. Dacht in eerste instantie dat dit niet veel zou uitmaken maar daar twijfel ik nu aan. Ga weer over op brokken met gestoomde pens en hart. "

Fijn dat je al verbetering ziet na het overstappen op nieuw voer. Bij mij kan mijn hond vreemd genoeg wel tegen Pens maar verder niks anders wat van rund gemaakt is/rund in verwerkt zit. Dus die zakjes rund zou ik voor de zekerheid inderdaad dan niet gebruiken. Hopen dat hij straks volledig klachtvrij is hp-thumbsup

 

Wat was trouwens de uitslag bij de DA? Dacht hij ook allergie of iets anders?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Fijn dat het al iets beter gaat op ander voer.

Ik heb wel een vraagje uit nieuwsgierigheid.

Waarom op andere dagen pens en hart stomen?

Doodzonde om de toegevoegde waarde van vers weg te halen door het steriel te maken.

Ik zou overigens ook geen vet op de poten smeren...de vettige restjes zijn voedingsbodem voor vuil en bacterieen.

Vandaar de appelazijn tip ivm schimmels gist en bacterieen geen van allen gedijen in zure omgeving.

Naast dat pens aan de darmflora werkt wordt het lichaamsmilieu van een dier ook zuurder op vers en dat maakt het dier weerbaarder

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Je hebt toch het verschil van voedings allergie en omgevings allergie.
Maar een goede voeding zal bij beiden wel belangrijk zijn.
Alleen ik weet niet of een omgevings allergie alleen met voeding is op te lossen , het zal wel meehelpen, denk ik.
Maar de prikkel van buitenaf blijft nog wel, dus dan zou je denken dat de hond wel jeuk blijft houden.
 
  "

Allergieen komen zelden alleen.

Vaak is er al iets in de voeding wat aan de weerstand trekt en slaat immuun systeem steeds erger op hol.

Meestal hebben dieren ook al antibiotica kuur of prednison kuren gehad die ook veel goeds kapot maken.

De reactie wordt dan steeds erger en op steeds meer dingen..en ook huidmilieu verandert

Dus als de basis in de darmen weer klopt valt meestal ook de omgevingsreactie mee.

Bij honden met erge reactie op pollen wordt bv ook wel kleine beetjes rauwe honing(door voer) van lokale imker aangeraden om het lijf te laten wennen aan lokale pollen.

Jeff reageerde enorm op stofmijten bv maar later had hij daar nauwelijks last meer van.

Ook mootje heeft nagenoeg geen last meer van omgeving nu rest weer oporde is

Alleen Jeff's vlooienallergie bleef maar hij was niet super vatbaar voor vlooien(die houden ook niet van zuur milieu) dus een vlo werend middel volstond.

Jeukende voetjes zijn meestal gisten of schimmels of pollen of mijt.

afspoelen is dan het meest belangrijk en azijn geeft weer die zure basis waar gist schimmel en mijt niet van houdt en pollen worden eraf gespoeld.Verder remt het jeuk en is onschuldig en niet giftig

Dit is echter geen pollen hoogseizoen...dus onwaarschijnlijk dat dat opeens last geeft.

Meestal gaat een hond ook sterker ruiken als er gist of schimmel is en de jeuk is verschrikkelijk

dus als de voetjes naar popcorn of kaas ruiken weet je genoeg.

Maar niet iedereen kan dat goed ruiken.

Dus wat je zegt klopt deels ...maar over het algemeen als de weerstand weer op orde is ben je van meeste en grootste  problemen af.

 

 

 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Fijn dat het al iets beter gaat op ander voer.
Ik heb wel een vraagje uit nieuwsgierigheid.
Waarom op andere dagen pens en hart stomen?
Doodzonde om de toegevoegde waarde van vers weg te halen door het steriel te maken.

 
Misschien dat het sowieso al gestoomd is en TS dit niet zelf doet? Renske maaltijden zijn toch bijv. ook gestoomd (correct me if i’m wrong haha). 
Heb trouwens ook ergens de tip gelezen om baking soda met water te mengen zodat het een papje wordt en dan aanbrengen op het geïrriteerde lichaamsdeel. Zou ook erge verlichting van de jeuk geven, heb het zelf ook gedaan en leek wel te helpen.
 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

@vera &draco

Zou best kunnen hoor...geef zelf geen renske(vindt het onzin voer..het is gewoon gaar , stoom is 100 graden en veel rijst) Mijn dieren kregen de weinige keren dat ik het gegeven heb ivm handig,enorme bergen stink ontlasting dus ken niet alle variantenhp-wink

Zou best kunnen hoor dat bakingsoda ook jeuk remt (net als zeewater) op termijn droogt het huid beetje uit denk ik.

voordeel van azijn is dat de schimmels gisten en mijten er niet tegen kunnen.

zuurder milieu is beter voor de huid.

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" @vera &draco
Zou best kunnen hoor...geef zelf geen renske(vindt het onzin voer..het is gewoon gaar , stoom is 100 graden en veel rijst) Mijn dieren kregen de weinige keren dat ik het gegeven heb ivm handig,enorme bergen stink ontlasting dus ken niet alle varianten
Zou best kunnen hoor dat bakingsoda ook jeuk remt (net als zeewater) op termijn droogt het huid beetje uit denk ik.
voordeel van azijn is dat de schimmels gisten en mijten er niet tegen kunnen.
zuurder milieu is beter voor de huid. "

Haha ja mijn hond gaat er ook echt van stinken uit alle gaten en hoeken die die heeft dus ik deel je mening tongue-out 

 

jaaa smeerdere het daarna meestal in met gesmolten kokosolie tegen uitdroging. appel Azijn had ik idd ook in huis gehaald en maak ik nu zijn oren wel eens mee schoon maar als de huid behalve jeukend ook droog/geïrriteerd is kan die appelazijn dus mega erg prikken door de zuurgraad. Dus mocht TS dit proberen, eerst even klein plekje proberen om te testen of het geen pijn doet hp-smile

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Haha ja mijn hond gaat er ook echt van stinken uit alle gaten en hoeken die die heeft dus ik deel je mening  
 
jaaa smeerdere het daarna meestal in met gesmolten kokosolie tegen uitdroging. appel Azijn had ik idd ook in huis gehaald en maak ik nu zijn oren wel eens mee schoon maar als de huid behalve jeukend ook droog/geïrriteerd is kan die appelazijn dus mega erg prikken door de zuurgraad. Dus mocht TS dit proberen, eerst even klein plekje proberen om te testen of het geen pijn doet  "

hahaha ja dat ook.

voor droge huid gebruik ik aloevera maar kokosolie kan ook

nadeel van vet is dat er veel troep in blijft hangen..zeker als vacht wat langer is en onder voetjes

Azijn goed verdunnen met water dan prikt het echt niet hoor.

Klopt inderdaad zijn veel soorten oor reinigers op zelfde zure basis voor zelfde doel (doden schimmels en gisten)

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" hahaha ja dat ook.
voor droge huid gebruik ik aloevera maar kokosolie kan ook
nadeel van vet is dat er veel troep in blijft hangen..zeker als vacht wat langer is en onder voetjes
Azijn goed verdunnen met water dan prikt het echt niet hoor.
Klopt inderdaad zijn veel soorten oor reinigers op zelfde zure basis voor zelfde doel (doden schimmels en gisten) "

Oh ja aloevera wou ik inderdaad ook nog eens halen want las daar veel positieve dingen over. Alleen waar haal jij dat? Geen idee waar ik dat moet kopen namelijk, kan overal alleen dingen met aloevera vinden maar je moet de pure variant hebben toch?

 

Ja das waar van die olie, wordt wel een beetje een smeerboel en hond vindt het superlekker dus je moet dan ook echt zorgen dat hij niet aan likt wat erg onhandig is haha. Ga appelazijn nog eens proberen maar dan super verdund, thanks!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Oh ja aloevera wou ik inderdaad ook nog eens halen want las daar veel positieve dingen over. Alleen waar haal jij dat? Geen idee waar ik dat moet kopen namelijk, kan overal alleen dingen met aloevera vinden maar je moet de pure variant hebben toch?
 
Ja das waar van die olie, wordt wel een beetje een smeerboel en hond vindt het superlekker dus je moet dan ook echt zorgen dat hij niet aan likt wat erg onhandig is haha. Ga appelazijn nog eens proberen maar dan super verdund, thanks! "

bij natuurwinkel kan je pure aloevera gel en sap vinden.

Je hebt het in gel (prima genoeg voor gel huid zolang er geen alcohol of kleur of geurstoffen zijn toegevoegd)

Maar ook kan je puur sap kiezen wat geschikt is om te drinken en die op de huid smeren die heb van meerdere merken.

bv forever aloevera heeft beide

Ik heb nu 100% aloevera van kruidvat en dat werkt ook prima..zit alleen wat in om gel stabiel te maken en trekt super snel in.

Nu gebruik ik het maar incidenteel nog.Vroeger had ik een grote tank van forever aloevera(dus ook voor inwendig) of hun gel.

Qua azijn echt flinke scheut in liter water..onderdompelen of mee wassen...niet afspoelen maar droogdeppen en op laten drogen...Niet op  de kop gebruiken ivm ogen en neus.

Maar rest van lijf prima

oren apart doen met zure oordruppels indien gewenst

 

 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" bij natuurwinkel kan je pure aloevera gel en sap vinden.
Je hebt het in gel (prima genoeg voor gel huid zolang er geen alcohol of kleur of geurstoffen zijn toegevoegd)
Maar ook kan je puur sap kiezen wat geschikt is om te drinken en die op de huid smeren die heb van meerdere merken.
bv forever aloevera heeft beide
Ik heb nu 100% aloevera van kruidvat en dat werkt ook prima..zit alleen wat in om gel stabiel te maken en trekt super snel in.
Nu gebruik ik het maar incidenteel nog.Vroeger had ik een grote tank van forever aloevera(dus ook voor inwendig) of hun gel.
Qua azijn echt flinke scheut in liter water..onderdompelen of mee wassen...niet afspoelen maar droogdeppen en op laten drogen...Niet op  de kop gebruiken ivm ogen en neus.
Maar rest van lijf prima
oren apart doen met zure oordruppels indien gewenst
 
  "

Wat veel mogelijkheden zeg en ook gewoon te koop bij de ‘normale’ winkels dus gewoon. Deze week maar eens wat halen dan, gebruik zelf ook een aloevera vaseline op mijn huid die ook super gevoelig is dus hoop dat dit voor hem ook zo fijn gaat zijn hp-smile

 

ahh een scheut op 1 L water, nee ik had echt 50/50 gedaan vorige keer dus begrijpelijk dat hij het niet zo prettig vond dan oeps.. hij heeft sinds gister weer beginnende oorinfectie, maar heb 2 eetlepels kokosolie gesmolten en 2 teentjes knoflook doorheen geperst en daarna 15 min afkoelen. Vervolgens watje erin gedrenkt en beide oren voorzichtig bedruppeld/schoongemaakt en vandaag is het al bijna niet rood meer!! Haha was echt verbaasd maar maakte meteen goed dat heel men appartement al een dag naar knoflook ruikt hihi undecided

 

super bedankt voor de uitgebreide tips sowieso!!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Wat veel mogelijkheden zeg en ook gewoon te koop bij de ‘normale’ winkels dus gewoon. Deze week maar eens wat halen dan, gebruik zelf ook een aloevera vaseline op mijn huid die ook super gevoelig is dus hoop dat dit voor hem ook zo fijn gaat zijn 
 
ahh een scheut op 1 L water, nee ik had echt 50/50 gedaan vorige keer dus begrijpelijk dat hij het niet zo prettig vond dan oeps.. hij heeft sinds gister weer beginnende oorinfectie, maar heb 2 eetlepels kokosolie gesmolten en 2 teentjes knoflook doorheen geperst en daarna 15 min afkoelen. Vervolgens watje erin gedrenkt en beide oren voorzichtig bedruppeld/schoongemaakt en vandaag is het al bijna niet rood meer!! Haha was echt verbaasd maar maakte meteen goed dat heel men appartement al een dag naar knoflook ruikt hihi 
 
super bedankt voor de uitgebreide tips sowieso!! "

50 /50 moet ook gaan hoor 

maar als huid super geirriteerd is misschien even verder verdunnen.

Ik zou gewoon zure oordruppels kopen voor de oren ..is niet duur en gaat lang mee.

Ik vind dat wat veiliger in de oren.

Google maar je hebt ze van vele merken

(edit: ik zie dat je het over buiten oor hebt...dat kan prima met kokosolie mits je zorgt dat het niet in binnenoor komt ..zure druppels beter voor gehoorgang reinigen

Het is wel van belang dat de infectie niet dieper in het oor doorwoekerd)

Volgende forumvraag: Voor vlooien en teken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^