Zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Charlotte MeijerCharlotte Meijer

Hoi!

Sinds een week heb ik een nieuwe pup erbij, een teckel. Nu ben ik uiteraard snel begonnen met de zindelijkheid en ook benchtraining.

Het in de bench zelf willen en blijven gaat heel goed en ze houdt het steeds langer vol. Nu zit ik alleen met de zindelijkheid, want.. zodra ik buiten geweest ben met haar (min. 10 minuten) en ik kom binnen plast ze bijna altijd wel direct. Buiten doet haar niks en ze gaat zitten. Ik geef haar geen aandacht maar houd haar wel strak in de gaten voor als ze toch iets doet.

Iemand tips om het leuker te maken of om haar haar behoeftes te laten doen buiten, naast al het geduld. 

groetjes ????

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

En wat doe je op het moment dat ze binnen plast? Zet je haar dan meteen weer buiten of hoe reageer je dan?

honden page profiel SierramaxSierramax

honden foto van Sierramax

waar ga je met haar naar buiten? 
ga je in de tuin/op het balkon? Of ga je de straat op? Zo ja, is dit bijvoorbeeld een drukke straat? 

gaan zitten betekent vaak ook dat het spannend is en er veel prikkels zijn. Grote kans dat ze dan simpelweg vergeet dat ze moet plassen en dan zich dit in een vertrouwde omgeving weer herinnert. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Je schrijft dat je pup er een week is, ik denk dat hij/zij dan nu 9 of 10 weken oud is? Nog erg jong en nog maar kort bij jullie. 

 

Buiten is denk ik nog erg spannend. Veel geluiden, veel geuren en kan heel indrukwekkend zijn voor zo'n jong pupje. Binnen is veiliger. Gewoon naar buiten blijven gaan en zeker niet straffen ed als het binnen gebeurd. Het komt echt vanzelf wel hoor. Zodra er buiten wordt geplast meteen een feestje bouwen en de hemel in prijzen hp-smile

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Je gaat max 10 min naar buiten? Dan eerst dat even veranderen. Ga lekker ergens zitten buiten, laat je pupje wat rond scharrelen, en zodra ze plast uitbundig belonen. 

 

Pups geven het echt wel aan, maar de signalen kunnen heel subtiel zijn. Een fractie van een seconde aan de grond snuffelen, een rondje draaien, kunnen voor jou al redenen zijn je pup op te pakken en buiten neer te zetten. Vooral héél goed op de signalen letten dus. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Herkenbaar hoor. Ik ging in t begin heel dicht bij huis met haar, steeds op t zelfde plekje. Op een gegeven moment viel het kwartje. Komt goed.

 

Benchtraining deed ik zo snel nog niet. Wel t eten er in zetten en lekkere dingen.

honden page profiel Charlotte MeijerCharlotte Meijer

Minimaal 10 minuten naar buiten met haar. Ze is nu 16 weekjes oud, laatste uit het nest. Ik ga met haar naar een klein stukje gras achter bij mijn huis waar het rustig is zodat ze niet sneller afgeleid wordt door steeds nieuwe geuren. Zodra ze binnen iets doet negeer ik haar of zet ik haar direct even buiten (onder toezicht). Ik blijf gewoon naar buiten gaan en hopen dat het snel beter wordt. :)

Volgende forumvraag: Puppy graaft
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^