Puppy graaft

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Floki234Floki234

Dag Iedereen! Ik heb een klein groot probleem. 
mijn pup van 4 maand graaft veel in de tuin en we vinden dit echt niet zo leuk. Mijn papa wordt er redelijk ambetant van. We zijn heel veel met hem bezig dus uit verveling is het denk ik niet. Hij is wel vaak buiten. Telkens als we hem betrappen maken we ons goed kwaad. Nu proberen we ook met een luide toeter die we van binnenuit gebruiken en dan verschiet hij ook. 
zou iemand ons kunnen helpen? 

alvast bedankt!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat voor ras is je hond?

 

Ik heb 2 honden die ook ontzettend veel graven, daar staat de HH ook wel om bekend, zo zijn er meer rassen die erg graag graven (denk aan terriers) 

 

Ik heb mijn honden de mogelijkheid gegeven om op 1 bepaalde plek in de tuin te mogen graven. In mijn geval een zandbak. Ook gaan we geregeld naar een grote zandverstuiving, of een speeltuin met zand als bodembedekking. Hier gaan ze dan helemaal los. 

 

Op het moment dat ze in de tuin graven, zeg ik 'nee' , haal ik ze weg uit de situatie  en probeer ze af te leiden met iets anders, we gaan dan even spelen oid. 

 

Wat krijgt je pup als alternatief? Hij mag niet graven, biedt hem iets aan dat hij wél mag doen hp-shiny

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ik ga mee met wat pascale zegt hp-thumbsup

 

Verder vind ik ook wel dat jullie heel veel inzetten op correctie (foei!, toeter,...) maar proberen jullie het ook te voorkomen? Als je graven problematisch vindt, laat hem dan niet zonder toezicht in de tuin. Vind je het te koud om zelf buiten te blijven, hang hem dan aan een superlange lijn en hengel hem binnen als hij graaft. Zo leert hij graven = naar binnen (ervan uitgaande dat hij liever buiten is). En zoals pascale zei idd een alternatief bieden dat wel wenselijk is voor jullie. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Is hij dan veel alleen buiten, zonder toezicht?

Misschien is het beter dat er dan aldoor iemand mee gaat, zodat hij sowieso al niet kan beginnen met graven.

Het is lastig om hem iets af/aan te leren als hij zonder toezicht zijn gang kan gaan, van binnen uit met een toeter gaan toeteren lijkt een beetje gemakzuchtig.

Iets van zelf geen zin hebben naar buiten te gaan?

En geef hem idd een eigen plekje waar hij wel mag graven, dit kan je aanleren door hier bijvoorbeeld een bot te begraven en hem te belonen als hij op deze plek gaat graven, en benoem hier altijd een woord aan zoals: hier mag je graven

Als hij op een andere plek gaat graven haal je hem daar weg en probeer hem op zijn eigen plek te laten graven.

honden page profiel Floki234Floki234

Euhm bedankt? Maar we houden hem constant in het oog van binnen uit . En nee we zijn heus ni te lui om naar buiten te gaan we zitten constant buiten met hem te spelen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Euhm bedankt? Maar we houden hem constant in het oog van binnen uit . En nee we zijn heus ni te lui om naar buiten te gaan we zitten constant buiten met hem te spelen. "

 

Spelen is leuk natuurlijk.

Maar heb je iets begrepen van de tip om hem een eigen plek te geven om te graven?

 

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Het gaat hem vooral om de timing. Als je buiten met hem speelt, is hij met jullie bezig en gaat dan waarschijnlijk niet graven. Ben je binnen maar hou je hem in het oog, gaat hij graven maar ben je ook wel wat aan de late kant om te voorkomen en een correctie kan ook wel beter getimed dan eerst naar buiten te moeten gaan. Je hond ergens op aanspreken werkt ook veel beter als je ernaast staat ipv vanuit de verte iets te roepen. Sterker nog, elke keer je iets roept naar hem en hij negeert het, leert hij dat het niet belangrijk is dat je iets zegt van die afstand. Je hond is nu nog jong en alles wat hij nu leert (en dan gaat het zowel om goed als slecht gedrag) zijn dingen waar je later 10-15 jaar van kan genieten of op gaat vloeken. 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Euhm bedankt? Maar we houden hem constant in het oog van binnen uit . En nee we zijn heus ni te lui om naar buiten te gaan we zitten constant buiten met hem te spelen. "

Vanuit binnen ben je altijd te laat met je reactie. Ik zou erbij blijven als ie buiten is. Dan maar korter maar kun je hem het gelijk goed aanleren. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb ook heel lang een zandbak gehad. Hoeft helemaal niet groot te zijn maar als hij ergens anders graaft stuur je m daar direct naar toe. Graven is gewoon normaal hondengedrag en ze worden er lekker moe van.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Honden houden van graven, net zoals ze graag snuffelen en geursporen volgen. Het is eigen aan het dier. 

Sta dus even stil bij wat je wenst, en dat is dat ie zijn natuurlijk gedrag niet mag uitvoeren. 

Als mens vinden we graven niet altijd zo fijn, omdat het de planten vernielt, het gras kapot maakt, enz. 

Wat je kan doen is een compromis bedenken: bekijk welk stuk tuin de hond krijgt om lekker hond te kunnen zijn. En scherm de rest (perkje, moestuin,...) af.

Zo wordt het duidelijk voor de hond waar ie wel en waar ie niet mag graven.

 

Als je van je hond verlangt dat ie nergens graaft, laat hem dan ook niet alleen in de tuin. 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Ik zie dat je een BC pup hebt, wat doen jullie allemaal aan mentale en fysieke uitdaging? 

honden page profiel Floki234Floki234

We gaan 2 a 3 keer per dag mee wandelen en spelen er ook veel mee, ook met de lange lijn hem laten crossen op de wei. Maar hij krijgt ook genoeg rust. Helaas zijn de hondenscholen dicht dus dit lukt niet zo goed

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" We gaan 2 a 3 keer per dag mee wandelen en spelen er ook veel mee, ook met de lange lijn hem laten crossen op de wei. Maar hij krijgt ook genoeg rust. Helaas zijn de hondenscholen dicht dus dit lukt niet zo goed "

Doen jullie ook aan hersenspelletjes/zoekspelletjes met hem? Merk bij mijn hond dat ik er nog zo lang mee kan wandelen maar echt moe en voldaan wordt hij daar echt niet van. Doe ik naast die wandelingen ook een half uurtje per dag zoekspelletjes o.i.d met hem ligt hij echt alleen maar te snurken voor de rest. Dus wellicht dat een idee mochten jullie iets dergelijks nog niet met jullie pup doen hp-smile

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Wat voor spel doen jullie dan? 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Misschien dat de andere border eigenaren er nog op in kunnen springen, maar geen van de bc's die ik ken, graven. Klinkt dan in mijn oren toch wat naar verveling. Laat een border collie zijn eigen taken bedenken en hij zal wel wat verzinnen, maar dat is regelmatig iets wat je niet echt wil. 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Misschien dat de andere border eigenaren er nog op in kunnen springen, maar geen van de bc's die ik ken, graven. Klinkt dan in mijn oren toch wat naar verveling. Laat een border collie zijn eigen taken bedenken en hij zal wel wat verzinnen, maar dat is regelmatig iets wat je niet echt wil.  "

Ik neig ook naar verveling .. al kan ik me wel voorstellen dat het op zo’n leeftijd met een BC pup erg lastig is om een balans te vinden aangezien fysieke uitdaging nog niet echt toegestaan is. 

TS: misschien kan je investeren in wat hersenspelletjes en snuffelmatten? Daar worden ze mentaal heel voldaan van, kijken of dat helpt :) 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Ik neig ook naar verveling .. al kan ik me wel voorstellen dat het op zo’n leeftijd met een BC pup erg lastig is om een balans te vinden aangezien fysieke uitdaging nog niet echt toegestaan is. 
TS: misschien kan je investeren in wat hersenspelletjes en snuffelmatten? Daar worden ze mentaal heel voldaan van, kijken of dat helpt :-)  "

Hoeft zelfs niet eens wat te kosten als je beetje crea bent! Oude spijkerbroek/opgerolde handdoeken etc. volstaan hier ook prima als snuffelmat hihi. En verstop wel eens snoepjes in de gang of andere kamer en maak dan ook wat moeilijke plekjes zoals in een handschoen, onder plastic bekertje, in een schoen. Moet die wachten tot ik klaar ben met alles verstoppen en dan mag hij zoeken. Moet soms wel helpen met eentje maar dan de keer erna heeft hij het zelf door. Vindt hij echt superleuk en na 3 of 4 ‘rondes’ is hij ook echt helemaal moe van al dat nadenken haha en kost je in principe niets op die manier hp-shiny

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

verlatingsangst duidelijk 

honden page profiel DanielleDanielle

Mijn hond graaft wanneer hij onvoldoende beweging of uitdaging krijgt. Wellicht heeft hij toch meer nodig dan je denkt.. Ik zou aanraden om een sport of cursus met hem te gaan doen, vaker en langer met hem te lopen en denkspelletjes doen. 

 

En jullie laten hem 2 á 3 keer per dag uit. Dat klinkt mij best weinig, maar natuurlijk afhankelijk hoe lang hij wordt uitgelaten. Als hij 2 á 3 keer per dag een uur wordt uitgelaten is dat natuurlijk helemaal niet weinig. Maar is dat alle keren 15 á 30 minuten is dat wel weinig. 

honden page profiel Floki234Floki234

Het is nog maar een pup hé! En we gaan er een half uur mee wandelen. Je mg ze niet over belasten

 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Het is nog maar een pup hé! En we gaan er een half uur mee wandelen. Je mg ze niet over belasten
  "

Een half uur per dag lijkt mij eerlijk gezegd wel wat weinig... goed dat je hem niet wil overbelasten maar de pup geeft volgens mij best duidelijk aan dat hij zijn energie niet kwijt kan! En wat voor spelletjes je doet geef je ook geen antwoord op dus vermoedt niet veel, wellicht kun je daar dus mee starten en wat langer en vaker wandelen. Grote kans dat je hond dan rest vd dag lekker ligt te luieren hp-smile

honden page profiel DanielleDanielle

" Het is nog maar een pup hé! En we gaan er een half uur mee wandelen. Je mg ze niet over belasten
  "

Dan mag je zeker wat meer wandelen. Een pup van 4 maanden oud mag je 40 minuten per wandeling mee lopen. Met 'gewone' wandelingen, overbelast je een hond niet zo snel. Als je merkt dat je hond moe wordt, kun je de wandeling wat korter houden. 

 

Toen mijn hond 4 maanden was, liepen we 5x per dag 35/40 minuten mee. Ik zou beginnen met in ieder geval 3 á 4x per dag 40 minuten. En daarnaast denkspelletjes.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Een half uur per dag lijkt mij eerlijk gezegd wel wat weinig... goed dat je hem niet wil overbelasten maar de pup geeft volgens mij best duidelijk aan dat hij zijn energie niet kwijt kan! En wat voor spelletjes je doet geef je ook geen antwoord op dus vermoedt niet veel, wellicht kun je daar dus mee starten en wat langer en vaker wandelen. Grote kans dat je hond dan rest vd dag lekker ligt te luieren  "

verlatingsangst duidelijk 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik heb zelf een Border die graag graaft. Ik heb zelf geen tuin maar in het bos of op het strand kan hij soms lekker losgaan.

 

Dit oplossen denk ik redelijk hetzelfde als alle andere dingen die je van ee  pup niet wil (zoals je meubels kauwen of je schoenen jatten als voorbeeld). Probeer te voorkomen dat je hond dit gaat doen. Zorg dat je hond niet zonder toezicht in de tuin is. Als je ziet dat hij voor een plek gaat om te graven, roep hem en geef hem iets anders om te doen.

Door boos te worden op je hond leert hij dit niet snel af, hij heeft namelijk zijn zin al, hij ís al aan het graven. Voorkom dus dat hij gaat graven en beloon hem flink als hij ervoor kiest bij jou te komen ipv te gaan graven als je hem roept.

honden page profiel IgloIglo

Ik merk bij mijn honden dat ze rond die leeftijd vaak niet super ontvankelijk waren voor correcties. (Je kan honderd keer hetzelfde zeggen, maar een beetje volhardende pup blijft het doen). Daarom denk ik dat voorkomen voor nu even beter is. Laat hem niet zonder afleiding in de tuin.

Over enkele maanden begrijpen jullie elkaar beter en kan je hem veel beter sturen met je stem. Dan kan je prima duidelijke maken dat in je tuin graven niet mag, en in het bos bijvoorbeeld wel. Dat onderscheid snappen ze. 

 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" verlatingsangst duidelijk  "

Volgens mij is de pup niet alleen maar zitten zijn baasjes gewoon binnen en kiest hij er zelf voor in de tuin te gaan graven terwijl hij ook naar binnen kan om bij zijn baasjes te zijn dus verlatingsangst zie ik er niet echt in?

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

Ik zou ook veel kauwmateriaal voorzien bv runderoren, pensstaafjes, nylabot etc en geef dagelijks een gevulde kong. Ik zou het eten ook niet in de bak geven maar in een kong of verstoppen in de tuin of uitstrooien op het gras. Met 3 maal daags 30 min wandelen vind ik genoeg maar maak de wandelingen leuk. Loop verschillende routes, laat de hond lekker los rennen en snuffelen, spreek af met andere honden. Oefen regelmatig kort bv 2 maal daags 10 min op commandos zit af blijf pootje etc.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^