Paniek: hond heeft een stuk chocolade letter op

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GinxminxGinxminx

Hallo allemaal,

Mijn hond heeft een stuk chocolade letter op. Ik heb het laatste stuk uit zijn mond gehaald maar ik weet niet hoeveel hij er van op heeft. Ik had het te laat door. Mijn pup is 6,5 maand en 6 kilo.

Nu staat er op internet bel de dierenarts maar het is zondag en die zijn hier allemaal gesloten. Ik weet even niet meer wat ik moet doen. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Was het melk of puur?wat was cacao percentage

hoe zwaar was de hele letter?

even een kliniek bellen buiten je streek die wel open is bij twijfel en in nood heeft je da ook een spoednummer

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Bel je dierenarts ook op zondag is er een noodnummer wat je kan bellen, dat word in hun voicemail gezet

honden page profiel GinxminxGinxminx

Het was een melk letter met 34% cacao, van 70 gram. Ik heb nu een dierenarts die verder zat gebeld. Die zei dat hij zo snel mogelijk moest braken en anders langskomen. Voordat ik daar ben is het al 2 uur verder. Ik kan op het internet vrij weinig vinden om de hond zelf te laten braken. 

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Terug bellen en vragen wat je opties zijn als je hem zelf moet laten braken en bespreken of je als nog moet langs komen

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Je hebt een klein hondje, weinig chocolade is al snel gevaarlijk dus beter zekere voor onzekere. Ik weet niet waar je woont maar er zijn genoeg dierenartsen open op zondag! Google even op spoedkliniek dan vind je er vast snel een bij je in de buurt. Nooit thuis je hond laten braken!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De dierenarts bellen.

Die doen ook in het weekend.

Vaak staat er in het plaatselijke weekblad wat door je brievenbus komt, het nummer van de dienstdoende dierenarts.

 

En anders je eigen dierenarts bellen, die heeft een bandje met een spoednummer wat je kan bellen. 

 

Ik kan mijn dierenarts in het weekend en 's nachts ook op haar eigen spoednummer bellen. 

Misschien heeft jou dierenarts dat ook.

 

Voor de volgende keer: nummer van de dienstdoende spoedarts bewaren. Even elke week uitknippen. Je kunt ze elk moment dus nodig hebben.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ons hondje van 3 kg had vorig jaar ook een chocoladeletter op. Was ook op een zondag avond. Wij waren weg, een paar uur, en hadden dus geen idee hoe lang geleden het was toen ze het op at. Meteen de da gebeld en we zijn meteen vertrokken. Om 02.00 u s nachts. En maar goed ook, want er kwam echt een hoop uit!

 

Woon jij in Nederland? Zo ja, kan ik mij niet voorstellen dat het 2 uur duurt voor jij bij de dichtstbijzijnde dierenarts bent.. gewoon dus de dichtstbijzijnde opbellen en er heen gaan! Zelf laten braken kan behoorlijk gevaarlijk zijn voor een hond. Absoluut NIET werken met zout! 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Ons hondje van 3 kg had vorig jaar ook een chocoladeletter op. Was ook op een zondag avond. Wij waren weg, een paar uur, en hadden dus geen idee hoe lang geleden het was toen ze het op at. Meteen de da gebeld en we zijn meteen vertrokken. Om 02.00 u s nachts. En maar goed ook, want er kwam echt een hoop uit!
 
Woon jij in Nederland? Zo ja, kan ik mij niet voorstellen dat het 2 uur duurt voor jij bij de dichtstbijzijnde dierenarts bent.. gewoon dus de dichtstbijzijnde opbellen en er heen gaan! Zelf laten braken kan behoorlijk gevaarlijk zijn voor een hond. Absoluut NIET werken met zout!  "

ze moet gewoon spoednummer eigen arts bellen of taxi nemen(ja duur)of buren met auto om hulp vragen

Als je zelf geen auto hebt kan ov best lastig en tijdrovend zijn om van a naar b te komen.

 

 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

Bij mij zitten er 4 dierenartsen in de buurt maar ook dicht in het weekend. Bij elke kliniek op hun site staat altijd wel ergens een spoednummer die je 24/7 kan bellen. Komt dienstdoende arts naar de kliniek of mocht het echt ernstig zijn kunnen ze zelfs op huisbezoek. Denk echt wel dat er een kliniek dichterbij is hoor!! Gewoon ff googlen, ik was ook verbaasd hoeveel er hier bleken te zitten hp-smile

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Bij mij zitten er 4 dierenartsen in de buurt maar ook dicht in het weekend. Bij elke kliniek op hun site staat altijd wel ergens een spoednummer die je 24/7 kan bellen. Komt dienstdoende arts naar de kliniek of mocht het echt ernstig zijn kunnen ze zelfs op huisbezoek. Denk echt wel dat er een kliniek dichterbij is hoor!! Gewoon ff googlen, ik was ook verbaasd hoeveel er hier bleken te zitten  "

Als er geen eigen vervoer is, moet je met ov. Taxi neemt vaak geen hond mee. Openbaar vervoer rijdt veel minder op zondagen. Dus ja dan ben je een paar uur onderweg wat je met een auto in een half uur of korter doet. Mijn dierenarts zit hier hemelsbreed 6 km vandaan,  ruim een uur lopen, en op zondag ben ik minimaal  1,5 uur bezig met die bussen om er te komen en dan moet ik niet moeten wachten of een aansluiting missen.  Dus zeg niet te snel het kan sneller.

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Als er geen eigen vervoer is, moet je met ov. Taxi neemt vaak geen hond mee. Openbaar vervoer rijdt veel minder op zondagen. Dus ja dan ben je een paar uur onderweg wat je met een auto in een half uur of korter doet. Mijn dierenarts zit hier hemelsbreed 6 km vandaan,  ruim een uur lopen, en op zondag ben ik minimaal  1,5 uur bezig met die bussen om er te komen en dan moet ik niet moeten wachten of een aansluiting missen.  Dus zeg niet te snel het kan sneller. "
 

Nee ik heb ook geen auto hoor dus weet hoe lastig dat kan zijn idd. Dichtstbijzijnde hier is 20 min lopen maar als je hondje superziek is lukt dat ook niet snel. Daarom zei ik dat sommige dierenartsen ook aan huis komen als het spoed is. Ik vroeg dat namelijk ook aan mijn DA omdat ik geen auto heb wat ik in geval van zo’n situatie moest doen. Toen zei ze dat ze ook wel naar je huis komen maar is uiteraard wel duur en doen ze miss ook niet allemaal geen idee. Hoe dan ook is het een hele nare situatie en hoop maar dat het helemaal goedkomt met je hondje TS! frown

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hoop ik ook Vera. Mijn da zat hier kwartier lopen vandaan maar is helaas verhuisd naar een stuk verder weg. En nee, in het weekend komt hier geen da aan huis en door de weeks met moeite en zeker niet bij spoed. In het weekend hier de  speciale spoedkliniek, bijna niet te bereiken met ov. Half uurs dienst en met een enorme omweg omdat je twee bussen moet nemen. Taxi,s nemen hier geen honden mee.

honden page profiel GinxminxGinxminx

Wij hebben inderdaad geen auto dus het had met het OV gemoeten wat helaas minimaal 1,5 uur was. Gelukkig heb ik een auto van de buren kunnen lenen en zijn we naar het dierenziekenhuis gegaan. Ze hebben hem daar laten overgeven en ik heb nu geactiveerde kool meegekregen. Als het goed is moet alles goed komen dus! Bedankt voor alle reacties.

 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Hoop ik ook Vera. Mijn da zat hier kwartier lopen vandaan maar is helaas verhuisd naar een stuk verder weg. En nee, in het weekend komt hier geen da aan huis en door de weeks met moeite en zeker niet bij spoed. In het weekend hier de  speciale spoedkliniek, bijna niet te bereiken met ov. Half uurs dienst en met een enorme omweg omdat je twee bussen moet nemen. Taxi,s nemen hier geen honden mee. "

Oh ja dat is heel rot.. bij ons is de speciale spoedkliniek/dierenziekenhuis ook gelijk mijn eigen die dus maar 20 min lopen is. Daar heb ik dus wel echt geluk mee maar dat is idd eerder uitzondering dan regel natuurlijk. OV is echt niet te doen, zeker int weekend niet! Ervan uitgaande dat je geen vertragingen ofz hebt ook (wat bijna altijd isfrown) Wel heb je op veel plekken hondentaxi’s, zijn speciale taxi-bedrijven juist voor mensen met honden. Vriendin van mij heeft daar ook al 2 keer een beroep op gedaan. Echt handig wel! Maar wel prijzig en als er geen in je buurt zit natuurlijk helemaal. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Als er geen eigen vervoer is, moet je met ov. Taxi neemt vaak geen hond mee. Openbaar vervoer rijdt veel minder op zondagen. Dus ja dan ben je een paar uur onderweg wat je met een auto in een half uur of korter doet. Mijn dierenarts zit hier hemelsbreed 6 km vandaan,  ruim een uur lopen, en op zondag ben ik minimaal  1,5 uur bezig met die bussen om er te komen en dan moet ik niet moeten wachten of een aansluiting missen.  Dus zeg niet te snel het kan sneller. "

bij taxi centrale kan je aangeven dat er een hond bij is

in mijn ervaring lukt het dan wel(maar aanbod chauffeurs is natuurlijk groot in de stad)

Ov kan inderdaad een drama zijn zelfs als afstand niet groot is

Ook wel eens in de nacht met vriendin met hond met taxi geweest ivm spoed..en toen Jeff doodziek was ook naar de kliniek met taxi(ivm bakfiets niet bij me)

Meestal de bakfiets met tent erover zodat  ik zelf makkelijker gaan met een spoedje en ziek dier.

Maar zou ook niet schromen bij alle buren aan te bellen met auto in nood.

Ik hoop dat ze meteen vertrokken is en we straks goed nieuws krijgen

da thuis lukt ook niet altijd en als kliniek open is al zeker niet met spoed

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Wij hebben inderdaad geen auto dus het had met het OV gemoeten wat helaas minimaal 1,5 uur was. Gelukkig heb ik een auto van de buren kunnen lenen en zijn we naar het dierenziekenhuis gegaan. Ze hebben hem daar laten overgeven en ik heb nu geactiveerde kool meegekregen. Als het goed is moet alles goed komen dus! Bedankt voor alle reacties.
  "

Ahh superfijn dat je die auto kon lenen. Lieve buren heb jij zeg! Komt dus gelukkig helemaal goed met je hondje, top hp-thumbsup

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Wij hebben inderdaad geen auto dus het had met het OV gemoeten wat helaas minimaal 1,5 uur was. Gelukkig heb ik een auto van de buren kunnen lenen en zijn we naar het dierenziekenhuis gegaan. Ze hebben hem daar laten overgeven en ik heb nu geactiveerde kool meegekregen. Als het goed is moet alles goed komen dus! Bedankt voor alle reacties.
  "

Super, je hebt geweldige buren, en nu snel herstellen ....

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mooi opgelost dus. Nog een paar uurtjes gammel en dan is ze er weer hoor.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Wij hebben inderdaad geen auto dus het had met het OV gemoeten wat helaas minimaal 1,5 uur was. Gelukkig heb ik een auto van de buren kunnen lenen en zijn we naar het dierenziekenhuis gegaan. Ze hebben hem daar laten overgeven en ik heb nu geactiveerde kool meegekregen. Als het goed is moet alles goed komen dus! Bedankt voor alle reacties.
  "

super gedaan hoor !!!(had over je reactie heen gelezen)

Nu even bijkomen jullie en wat enorm aardig van je buren!

 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Fijn dat je het uiteindelijk gelukt is. Beterschap voor je hondje! Desnoods de volgende keer 144-red een dier (dierenambulance) bellen anders? Weet niet of ze daarvoor komen normaal gesproken, maar als je het uitlegt..

Volgende forumvraag: Wilde puppy dag(en) na activiteit
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^