Blaffen, blaffen en nog eens blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Kan het niet gewoon zo zijn dan dat hij nu gewend is dat als hij blaft dat beloond wordt (jullie komen naar hem toe, mag ook even naar buiten etc.) in dat geval opzich logisch dat hij het blijft proberen. Denk dat je het dan alleen op kunt lossen door vanaf nu structureel te negeren zodat hij doorkrijgt dat er niks meer gebeurt qua aandacht als hij blaft. 

Dit denk ik ook wel! Verder lijkt het me ook wel dat je honden al vrij vroeg alleen zitten, aangezien je aangeeft dat hij tussen 7 en 9 kan gaan blaffen? Ik neem aan dat je overdag ook andere dingen te doen hebt dan ganse dagen innde veranda te zitten, dus misschien heeft ie ook gewoon wat meer nood aan aanwezigheid van de baasjes? Ik onderneem niet extreem veel met mijn honden, de een gaat 2 uur per dag wandelen en de ander maar om de dag een uur, maar het is voor hen een wereld van verschil om in de buurt te kunnen slapen :) 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Dat zou misschien wel kunnen ja, misschien moeten we hem inderdaad gewoon wat meer negeren, hier heb je echt wel een punt in. Het is alleen zo dat ik dan weer nadenk van misschien blaft hij om een reden bijvoorbeeld poepen of plassen of iets, weetjewel? Maar als wij goed uit zijn geweest kan dit ook niet zo zijn... 
Ik denk dat het inderdaad misschien geen kwaad kan om er minder op te reageren samen in combinatie met een leuke activiteit voor zijn blafmomentjes en de avond daarna rustig afsluiten.
En klopt! Daarom heb ik het hier ook geplaatst, ik had gewoon even iemand nodig die even mee wilde denken. Daarvoor alvast super bedankt! 
  "

Als ze gewoon een aantal x op de dag tijd hebben om hun behoeftes te doen kunnen ze het absoluut gewoon tot het volgende moment volhouden hoor! Veel honden die ik ken gaan 3 x per dag en laatste keer rond 10 savonds tot 8/9 sochtends niet meer en ze kunnen het allemaal prima ophouden dus dat zal voor die van jou ook geen probleem zijn. Mits die gezond is natuurlijk maar bij een 7 maanden oude hond verwacht ik van wel hp-wink 

 

Goed dat je het zo gaat proberen, hoop dat het wat rust voor beide partijen brengt. Aangezien hij nu hele tijd beloond is voor het blaffen kan het denk ik wel een tijdje duren voor hij doorheeft dat er nu echt niemand meer komt maar is kwestie van even doorzetten. Als je vlak voor die tijd ze nog even uitlaat weet je ook zeker dat hij niet hoeft te plassen/poepen dus kun je voor jezelf ook wat geruster zijn dat hij echt alleen aandacht aan het vragen is. Succes !! hp-thumbsup

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

Woops dubbel undecided

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Dit denk ik ook wel! Verder lijkt het me ook wel dat je honden al vrij vroeg alleen zitten, aangezien je aangeeft dat hij tussen 7 en 9 kan gaan blaffen? Ik neem aan dat je overdag ook andere dingen te doen hebt dan ganse dagen innde veranda te zitten, dus misschien heeft ie ook gewoon wat meer nood aan aanwezigheid van de baasjes? Ik onderneem niet extreem veel met mijn honden, de een gaat 2 uur per dag wandelen en de ander maar om de dag een uur, maar het is voor hen een wereld van verschil om in de buurt te kunnen slapen :-)  "

Ja leek mij ook daarom vroeg ik hoe de dynamiek tussen de honden was. Als ze echt maatjes zijn is het niet erg om wat langer alleen te zitten denk ik maar als die andere hem niet zo moeten en hij meer naar de baasjes trekt is het wel erg vroeg (ervan uitgaand dat TS ze sochtends pas weer eruit laat natuurlijk)

 

heb ik ook met mijn hond idd, wij zijn ook niet overmatig actief ofzo, soms meer dan anders maar zolang die in men buurt kan rondhangen vind hij het allemaal wel best. Hoeft niet eens activiteit te zijn, gewoon slapen en liggen idd hp-smile

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Ja leek mij ook daarom vroeg ik hoe de dynamiek tussen de honden was. Als ze echt maatjes zijn is het niet erg om wat langer alleen te zitten denk ik maar als die andere hem niet zo moeten en hij meer naar de baasjes trekt is het wel erg vroeg (ervan uitgaand dat TS ze sochtends pas weer eruit laat natuurlijk)
 
heb ik ook met mijn hond idd, wij zijn ook niet overmatig actief ofzo, soms meer dan anders maar zolang die in men buurt kan rondhangen vind hij het allemaal wel best. Hoeft niet eens activiteit te zijn, gewoon slapen en liggen idd  "

Oh juist, dat telt natuurlijk ook wel he, die band tussen de honden. Op zich geen probleem dat ze al vroeg alleen zitten als ze overdag veel bezigheid en gezelschap hebben gehad. Wandelen en andere activiteiten worden al gedaan, maar honden hebben toch ook gewoon graag de baas vlakbij. bvb als je thuiswerkt, tv kijkt of gewoon op je gsm tokkelt, een boek leest... 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hoi je zegt de veranda is overdekt en verwarmd, er is dus stroom,  misschien voor de honden er naar toe gaan een radio aanzetten op een klassieke zender, rustige muziek, moet je geen operazangeres hebben, want dat kan verkeerd uitpakken. Maar piano muziek, cd er van bv? 

 

Relaxopet, kijk daar ook eens naar, maar moet je wel heel goed aanleren,

 

Thundershirt.

 

Sanal relax, zijn pilletjes, basis met tryptofaan een aminozuur. Geeft rust zonder de hond knock out te laten gaan. Werkt snel. Is natuurlijke basis. Hij moet even de ervaring krijgen dat rust fijner is dan zichzelf over de rooie te blaffen en daardoor een kick te krijgen,

 

Is er vuurwerk geweest, een knal waar hij van geschrokken is?  Of iets anders? 

 

Kan hij op straat kijken, komt er iedere dag op die tijd iemand langs met een hond die flat, of is er een kat die daar rond loopt?

 

En breng de honden er niet heen als ze nog druk zijn, maar als ze rustig zijn! Geef de snuffelmat daar , maar alleen,als dat een rustgevend effect heeft, niet als de hond er opwinding door ervaart. 

 

Een kong, idem, sommige, veel honden gaan daar zo mee aan de slag dar de opwinding toeneemt en als hij leeg is...... de kong dan, opeens niets meer en stress , ook daar voor oppassen.

 

Het is echt een lastig probleem, laten blaffen geeft de hond een kick, dus lijkt mij zeker niet goed, maar er naar toe gaan kan als beloning worden opgevat. 

 

En overdag je hond wakker houden is onzin, de hond moet kunnen slapen als hij dat wil . Wakker houden geeft stress en dat is niet goed.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

"
En overdag je hond wakker houden is onzin, de hond moet kunnen slapen als hij dat wil . Wakker houden geeft stress en dat is niet goed. "

Ik heb deze tip nergens gezien in dit topic, of kijk ik er misschien over? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Oke sorry, kom nu pas achter de quote functie haha.
Maar klopt, ik vond het ook een beetje wazig. Hij vertelde ons dat wij gewoon eerst moesten oefenen met slapen en dat dat blaffen daar bij hoorde en misschien vanzelf wel zal wegtrekken als hij weer relaxter zou worden. Dit was eigenlijk zijn uitleg en hij zei dat we dit even moesten aankijken. Eerst lieten we hem ook nog niet veel slapen overdag wat waarschijnlijk overprikkeling bezorgde, nu doen we dat wel. Dus misschien is het echt nog even een kwestie van afwachten? Maarja ik dacht misschien zit er hier iemand met de ultieme tip haha. Het is wel een echte goede therapeut, heeft er ook een opleiding etc. voor gedaan. Ook hebben we van hem tips gekregen voor het uitlaten wat wel gelijk werkte.  "

Dat heb ik gelezen , misschien verkeerd  begrepen? 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Dat heb ik gelezen , misschien verkeerd  begrepen?  "

Oooh sorry inderdaad, hij zei het zelf. Ik denk wel dat het eerder is dat de hond zelf zijn rust niet nam en nu dus verplichte rust krijgt zodat ie niet heel de dag wakker is en niet zozeer dat de baasjes hem expres wakker hielden 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Oooh sorry inderdaad, hij zei het zelf. Ik denk wel dat het eerder is dat de hond zelf zijn rust niet nam en nu dus verplichte rust krijgt zodat ie niet heel de dag wakker is en niet zozeer dat de baasjes hem expres wakker hielden  "

En zo zie je dus, de een leest dit er in en de ander dat. laughing

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vreemd gedrag (na wandeling)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^