Vreemd gedrag (na wandeling)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RachellaRachella

Dag allen,

Onze podencomix van 14 maanden vertoont sinds ruim een week vreemd gedrag zodra ze thuiskomt van de lange wandeling (rond middaguur +- 1.5 uur op een bekende plek in losloopgebied.) Zodra ze binnenkomt springt ze in haar bench, springt er direct weer uit en loopt zenuwachtig rond door de kamer. Soms drukt ze zich in een hoekje van de kamer tegen de muur aan, maar ze probeert vooral bovenop ons te klimmen. Als we haar van ons af op de grond zetten zit ze naast ons, zojuist begon ze uit het niets te piepen. Ze heeft één kleedje waar ze (met tegenzin!) op wil gaan, en pas laat in de avond wil ze de bench weer in. Voorheen toonde ze dit gedrag nog niet, er zijn geen veranderingen geweest in de huiselijke omgeving en tijdens de wandelingen gebeurt er ook niks vreemds.

Geen idee of dit er iets mee te maken heeft, maar ik vermeld het er toch maar bij: ze is vrij sensitief (met regelmaat jeuk, smakken etc.) ze krijgt anti-allergie voer en heeft een prik gehad tegen huisstof allergie. We zijn er nog niet uit wat hier het probleem precies is.

Is er iemand die het bovenstaande gedrag herkent of heeft meegemaakt? Iemand tips?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Zodra ze thuiskomt na lange wandeling schrijf je ,dat klinkt mij toch als onrust door te veel impulsen.

Kan het frustratie zijn ivm wild geroken tijdens wandeling?

Geef je haar wel iets te kluiven na wandeling om tot rust te komen?

Ik vind dit wel vreemd gedrag als er niks is voorgevallen..

honden page profiel RachellaRachella

Dank voor je reactie! Dat vinden wij dus ook maar we letten altijd goed op en kunnen zelf echt niks bedenken.. Deze ronde maakt ze al sinds februari dit jaar (dagelijks) met ons, eerder nooit problemen en ging ze bij thuiskomst lekker liggen slapen in de bench. Is een bekende wandelroute, met bekende hondjes die ze tegenkomt op deze route. Geen wild of iets dergelijks. Ook niks raars gegeten. We zitten al een aantal weken in proces om te kijken naar voedselallergie, dus na wandelen krijgt ze haar (hypoallergene) hertengewei om mee te spelen / op te kluiven. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Heeft ze geen pijn? Wat bedoel je met tegen de muur aandrukken?

Misschien de grote wandeling een paar dagen overslaan en kijken of er iets veranderd?

honden page profiel RachellaRachella

Pijn zou wat ons betreft zeker een optie kunnen zijn, maar we kunnen haar overal aanraken en alles bewegen zonder dat ze een kik geeft. Gisteren waren we ook bij de dierenarts voor de allergieprik, dit hele verhaal gedeeld maar hij gaf er niet echt antwoord op, was vaag en zei vooral 'aankijken'. Ik ga voor nu op zoek naar een andere arts voor een soort second opinion want dit is echt heel sneu. 

@Iglo: het muur aandrukken, ik heb er geen foto van, maar ik bedoel dat ze kaarsrecht tegen de muur aangeplakt zit, op plekken waar ze normaal nooit zit.  

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Is maar een vraag hoor, heeft ze onlangs entingen gehad ? En wat voor allergieprik krijgt ze nu. ? 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Pijn zou wat ons betreft zeker een optie kunnen zijn, maar we kunnen haar overal aanraken en alles bewegen zonder dat ze een kik geeft. Gisteren waren we ook bij de dierenarts voor de allergieprik, dit hele verhaal gedeeld maar hij gaf er niet echt antwoord op, was vaag en zei vooral 'aankijken'. Ik ga voor nu op zoek naar een andere arts voor een soort second opinion want dit is echt heel sneu. 
@Iglo: het muur aandrukken, ik heb er geen foto van, maar ik bedoel dat ze kaarsrecht tegen de muur aangeplakt zit, op plekken waar ze normaal nooit zit.   "

Dit muurdrukken vraag ik, omdat dit een teken kan zijn van een medisch probleem. Mijn vorige hond drukte haar voorhoofd tegen de muur, dit bleek een neurologische ziekte te zijn (epilepsie), ze had waarschijnlijk erge hoofdpijn op dat moment. Soms drukken honden hun lichaam ergens tegenaan om de pijn “weg te drukken”. Maar dit ziet er vaak wel anders uit dan honden die in een rare bui tegen de muur gaan staan. Mijn hond bleef bijvoorbeeld een half uur lang zo staan. 

Goed dat je voor een second opinion gaat! Bij honden die opeens zonder duidelijke aanleiding zich vreemd gaan gedragen, denk ik altijd: hebben ze geen pijn? Maar tegelijk zeg je dat dit alleen gebeurd na de lange wandeling, dus misschien heeft het toch met prikkels te maken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

grasmijten zijn ook nog aktief, aan mijn hond kan je dat echt merken vanaf ongeveer september tot december jeukt ze meer.

 

(wil niet zeggen dat dit bij jouw hond is natuurlijk, maar het kwam zo in me op)

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Loop je altijd dezelfde route? Ik herken het namelijk. Als Ik met mijn vroegere  hond op een bepaalde plek in het najaar,  wandelde was hij helemaal knetter als hij thuiskwam, rondlopen, trekken met poten, vegen met zijn poten over degrond, rollen en langs de muur wrijven, geen rust vinden, heel sneu, na een paar uur werd dat minder. Hij beet dan ook op zijn poten. Bleek een bepaalde plant te zijn, die daar groeide waar hij enorme jeuk ? van kreeg.

 

Dus als het altijd op dezelfde wandeling gebeurt, loop eens een andere route.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dus na een wandeling wil ze liefst in jullie armen zitten en niet met het lichaam/voeten aan de grond komen?

Heb je na de wandeling al es naar haar voetjes gekeken, aangeraakt? Zit daar het probleem? Bijvoorbeeld: allergische reactie van ergens door te wandelen?

 

Je zegt dat je elke dag in hetzelfde gebied wandelt, ik zou dat eens helemaal omgooien: neem de auto( als je die hebt) en rijd eens naar een compleet ander wandelgebied. Kijken of ze daarna ook last heeft.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik dacht ook gelijk aan jeuk. Ik herken wel een klein beetje dit gedrag van 1 van mijn vorige honden. Die kon gillend gek worden van de jeuk.

Als het jeuk is, dan zou ze vandaag dit gedrag dus eigenlijk niet moeten laten zien. ze heeft gisteren de enting gehad tegen de jeuk. Doet ze aankomende dagen nog zo vreemd, dan zou ik verder gaan zoeken.

 

@ er vanuit gaande dat het een injectie was met corticosteroïden. 

honden page profiel RachellaRachella

Fijn dat jullie zo meedenken! Aan de kussentjes / voeten niks te zien, ze is ook niet aan het vegen of graven (heb inderdaad meer gelezen over die reactie aan de poten door gras of planten na de wandeling). Ik vind het ook zo typisch dat ze in de bench op haar kussen (wordt regelmatig gewassen op 60+ graden, zonder zeep) springt en er dan dramatisch weer uitspringt, alsof er daar iets inzit waar ze niet tegen kan. Pas in de avond wil ze daar weer gaan liggen. Ze likt wel af en toe aan haar oksels (hier zat na overmatig likken een wondje) en buik, DA zei dat het door voedsel/huisstof allergie zou komen. Ze duikt wel elke wandeling het water in, misschien zit er hier iets in waar ze in het najaar last van krijgt?

We hebben inderdaad één gebied waar we altijd doorheen wandelen. Los van andere dierenarts gaan we de komende dagen allereerst een ander gebied opzoeken om te kijken of dat iets doet. Daarnaast ook korter wandelen om te kijken of het geen pijn of overbelasting is. En uiteindelijk hetzelfde gebied eens opzoeken, zonder dat ze het water in gaat. (Andere honden eigenaren in het gebied herkennen het gedrag overigens niet).

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Denk dat het nu inderdaad een kwestie is van dingen uitsluiten.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Misschien is het handig om dit gedrag te filmen en het t.z.t. aan de dierenarts te laten zien.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Sowieso een second opinion doen om pijn uit te sluiten, en inderdaad eens een andere wandeling doen om te kijken of het anders is.

Waar ik ook nog aan denk, mijn hond gedraagt zich buiten anders dan binnen, als er iets engs gebeurd dan kan hij binnen ook gaan ijsberen, op dit moment is dat vuurwerk, geen idee of er bij jou in de buurt vuurwerk is, het tegen de muur aandrukken, ik heb geen idee, kan pijn zijn, kan angst zijn om veilig te zijn, kan van alles zijn.

Inderdaad filmen wat Jantien zegt.

Ik heb trouwens ook een Podenco mix, leuk, heb je een foto? gewoon omdat dat leuk is..

 

honden page profiel RachellaRachella

@ Yoooop: Niks engs gebeurd, ze geeft niks om vuurwerk gelukkig!

Super bedankt voor de input allemaal. Wat we gaan doen: gedrag filmen en meenemen naar nieuwe DA, andere route lopen, kortere route, niet in water. Verder met dieetvoer etc.. en afwachten.

 540553.jpg 

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

Inderdaad zoals Iglo al zei muur drukken kan een teken van pijn zijn of dat de hond zich probeert gerust te stellen. Dus zeker goed dat je naar een tweede DA gaat voor een second opinion zou er ook niet gerust in zijn als ze zo plots zonder duidelijk teken vreemd gaat doen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Super bedankt voor de input allemaal. Wat we gaan doen: gedrag filmen en meenemen naar nieuwe DA, andere route lopen, kortere route, niet in water. Verder met dieetvoer etc.. en afwachten.
   "

even off topic wat een schatje zeg.hp-heart

Ik ben gek op zwarte hondjes met zo'n engeltje op hun borst.

Ik vind haar niet echt podenco achtig  om te zien op de oortjes na...en dat smalle staartpuntje.

Mix zou wel kunnen wellicht podenco stafford of iets dergelijks?

(niet dat dat uitmaakt hoor)

Begrijp dat jagers nog wel eens dat soort mixen fokken

Komt ze uit spanje?

Succes met uitproberen van alles 

Ik hoop dat je snel vindt wat er nou is

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Wat een beauty zeg.

 

Heel vervelend voor jullie... Goed dat jullie naar een andere dierenarts gaan voor een second opinion! Het klinkt toch niet helemaal goed.. Ben benieuwd hoe het gaat als jullie inderdaad de ronde omgooien en naar een andere plek gaan!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" @ Yoooop: Niks engs gebeurd, ze geeft niks om vuurwerk gelukkig!Super bedankt voor de input allemaal. Wat we gaan doen: gedrag filmen en meenemen naar nieuwe DA, andere route lopen, kortere route, niet in water. Verder met dieetvoer etc.. en afwachten.
   "

Gelukkig, dan kun je dat afstrepen, tis een knapperd!! Maar ik zie er ook geen Podencomix in,  zoals Roos zegt, dat zal best wel eens kunnen, mijn vorige hond was een Podenco/stafford, wel belangrijk om te weten, voor als de stafford eigenschappen het overnemen, ik heb me er toen wel in verdiept, er is hier een prachtig topic over, lezen is aangeraden daar! Ik eb er sowieso heel veel geleerd.

 

Maar van 1 foto?, wie zal het zeggen, je mag ons best spammen met foto's .

 

Je hebt in ieder geval een plan, hou je ons op de hoogte, uiteraard leven we allemaal mee.

Sterkte ermee!

honden page profiel SmollySmolly

Ik herken het gedrag op zich niet, maar heb hier wel een hond met een grasallergie...Meer bepaald nat gras (ja ik weet ook nt waarom). En dan voornamelijk meer in de herfst/winter.

Hij hinkelde meer en beet bij thuistkomst non stop op zijn poten, terwijl hij luid piepte...Lang moeten zoeken naar de oorzaak, maar door uitsluiten de oorzaak gevonden (vb enkel wandelingen op beton, en reactie afwachten, erna op zand/kiezels, reactie afwachten, etc). Het was het gras. In de zomer/lente nergens last van, gekke hond.

Probeer op deze manier ook een aantal ondergronden weg te schrappen als oorzaak. Is maar een tip Waarom ik toch richting allergie denk? omdat de hond wel in zijn mand wilt, maar er als een bezetene weer af springt...Dan voelt er wss iets niet goed aan de poten, mss schrikt hij daarvan en drukt hij zich als reactie tegen de muur? Ik bedoel, als de mand die altijd goed ligt plots niet fijn aanveolt, dan kan ik die reactie verstaan. En als dat he geval is, dan ligt het aan een gevoel aan de poten. Zou ook verklaren waarom hij onrustig heen en weer wandelt, je kan nu eenmaal niet anders dan op je poten staan als hond e

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Water, nat van de wandeling onder haar buik en poten?

Diesel doet dat ook nog weleens, die heeft er een ontzettende hekel aan als zijn buik nat is en hij wil gaan liggen.

 

Mooie hond trouwens.

honden page profiel RachellaRachella

540664.jpg540663.jpg

 

Hoi allemaal,

We hebben inmiddels een aantal kortere rondes gelopen, door andere gebieden. Dit helpt want ze vertoont geen onrustig gedrag meer en wil gewoon weer in haar bench liggen als ze terugkomt van de ronde. Afspraak met andere DA staat op de planning.. hoop dat dit een stijgende positieve lijn is! Op deze andere plekken heeft ze overigens ook door nat gras gerend dus ik vermoed dat het het water / een ander soort plant is op de gewone route. Het waren ook niet echt haar voeten, want lopen en liggen deed ze wel, maar alleen op de gewone mat bij de voordeur of haar losse kleedje in de kamer. Ergens denk ik dat ze misschien pijn had ergens in haar spieren of gewrichten door lomp rennen / botsen met andere honden en dat het fluffy benchkussen na de lange wandeling te onprettig is geweest. Anyway, voor nu gaat het goed en vanuit de DA horen we vast nog meer. Dank allemaal!

Ps. Het gaat inderdaad om een mix Podenco - Stafford (ze komt uit Spanje inderdaad, via asiel/organisatie waar ik gewerkt heb en pups voor heb opgevangen). Nu al bijna een jaar bij ons en we zijn super blij met haar, ondanks dat ze erg gevoelig is (eten, prikkels etc.) is het echt een geluk om haar in huis te hebben :)

 

540662.jpg

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Wat een gewéldige foto! Ze heeft heel erg genoten, zo te zien! hp-shiny

 

En wat fijn dat het beter gaat!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ze is echt prachtig!

Jaaa spierpijn heeft mijn Sam ( ook een podenco mix mijn 2de) ook zo spierpijn gehad, ik heb daar echt niet aan gedacht, maar voor de zekerheid, houd het in de gaten..

 

Hihi Dozen zijn altijd leuk om te slopen hp-shiny kost wel energie, ze lijkt liggend wat betreft vorm op mijn (overleden) Faro. De oren ook natuurlijk, echte Podenco oren.

 

 

Volgende forumvraag: Hond 7 maanden jankt plots
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^