Vocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HuibHuib

honden foto van Huib

Beste Lezers,

Ik heb me net aangemeld op de Honden Page.  Ik was aan het surfen om een probleem bij mijn Bull Terrier te verklaren.

Hij heeft sinds een paar dagen een explosie noem ik het maar van roodheid, bebloede voetjes en vooral heel veel vocht tussen zijn tenen.

Ik las hier een aantal tips die mij maar vooral hem  hopelijk kunnen helpen.

Shampoo van de dierenarts al een paar weken geleden gekregen ivm met een ontstoken en gebroken teen.

Prednison gehad en Cortizone en het probleem was opgelost. Tot afgelopen vrijdag

Begon met roodheid ,toen likgedrag en nu is het zo dramatisch dat hij amper kan en wil lopen.

Weer dierenarts geweest en pijnstillers gehad ondertussen was ik zijn voetjes met de shampoo droog ze goed af maar er blijft vocht komen en best wel veel.

Morgenmiddag weer een afspraak bij de arts wat me ook zorgen baart.Tyson is 3 jaar en ik heb hem vanaf 15 mnd  en is bij de vorige eigenaar weggehaald ivm met verwaarlozing.Hij heeft tot nu toe nooit last van allergie etc gehad. Zijn er Bull liefhebbers die dit probleem kennen want ben best radeloos omdat het zo snel en aan alle 4 vier zijn voetjes is.

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hoi! Ik heb ook een bull. Bulleke hier op het forum heeft ook bullen en veel ervaring met het ras. Die zal vast nog reageren. 

 

Een vervelend probleem en helaas vaker voorkomend bij de bullterrier. Is het erger nadat je gewandeld hebt in het gras of bos oid? De kans is groot dat je Bull allergisch is voor gras of pollen. Dan zou je kunnen beginnen met de poten na het wandelen afdoen met een nat washandje.  Je zou met de dierenarts kunnen overleggen voor een allergietest zodat je weet wat het is. Onze dierenarts schreef ook  een corticosteroïdeninjectie voor. Dit heeft geholpen maar het kwam ook weer terug. Ik was de poten nu met shampoo van Pyoderm en dat werkt wel, maar daar heb je nu niets aan. 

 

Succes bij de dierenarts, hopelijk komt die snel met een plan, allergieën zijn echt heel vervelend en je wordt er echt moedeloos van...

honden page profiel HuibHuib

honden foto van Huib

Dank je wel voor je reactie. de shampoo heb ik al gelukkig en was hem er 2x pd mee zijn pootjes dan. Hij heeft dit nog nooit gehad in de 2 jaar dat hij bij mij is dus ik schrik er van. Ik hoop dat het morgen opgelost word ????

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Dank je wel voor je reactie. de shampoo heb ik al gelukkig en was hem er 2x pd mee zijn pootjes dan. Hij heeft dit nog nooit gehad in de 2 jaar dat hij bij mij is dus ik schrik er van. Ik hoop dat het morgen opgelost word ???? "

Succes morgen!! Laat hier ff weten wat de dierenarts zei. Ik ben benieuwd. Hopelijk snel een stap dichterbij de oorzaak!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Dank je wel voor je reactie. de shampoo heb ik al gelukkig en was hem er 2x pd mee zijn pootjes dan. Hij heeft dit nog nooit gehad in de 2 jaar dat hij bij mij is dus ik schrik er van. Ik hoop dat het morgen opgelost word ???? "

Na iedere wandeling in en emmer met Pyoderm , dat is champo, coogle er maar even op, werkt goed, je kan het aanmaken en wegzetten na de wassing, de poten buik even afspoelen ermee, pollen die zijn er amper nog, je zou er mee naar een dermatoloog mee kunnen, prednison is een produkt met veel bijwerkingen een kuur okee maar kan je niet blijvend maar geven...dermatoloog zoekt verder, bloed afnemen en bij een lab gaan ze kijken waar je hond allergisch voor is, geen voedselallergie dat heeft weinig zin maar wel een omgevingsallergie...en dan een behandeling inzetten, heb zelf een goede ervaring hiermee.

honden page profiel HuibHuib

honden foto van Huib

Dank je wel voor je reactie. De shampoo heb ik en spoel daarmee zijn pootjes schoon.ik heb vanmiddag een afspraak bij de dierenarts. Het is zo raar ik loop elke dag dezelfde route en het komt ineens opzetten aan alle vier zijn poten. Hij loopt nu ook niet omdat dat natuurlijk pijn doet. Hoop dat er vanmiddag een oplossing komt .

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Dank je wel voor je reactie. De shampoo heb ik en spoel daarmee zijn pootjes schoon.ik heb vanmiddag een afspraak bij de dierenarts. Het is zo raar ik loop elke dag dezelfde route en het komt ineens opzetten aan alle vier zijn poten. Hij loopt nu ook niet omdat dat natuurlijk pijn doet. Hoop dat er vanmiddag een oplossing komt . "

Misschien iemand die gif spuit tegen onkruid?

Geen idee of dat bij dieren zo'n reactie kan geven? 

 

honden page profiel HuibHuib

honden foto van Huib

Ja daar heb ik ook aan gedacht ! Heb afgelopen week een nieuw stuk rubber folie over mijn achterbank geplaatst waar hij op ligt . Dat is het enige wat ik kan bedenken wat er in de 2 jaar dat hij bij mij is is veranderd. Dus dat gaat er sowieso ook uit. Al is het maar om het uit te sluiten. Ben er gewoon een soort van slag van zeg maar omdat het 4 poten tegelijk zijn. Zo zielig. Hoop dat de arts hem kan helpen .

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Snap dat je van slag bent, het is ook zeker niet fijn om je hond zo te zien.

 

Ik hoop echt dat je de oorzaak gaat vinden.

 

Misschien eens bij de huizen aanbellen waar je langs loopt, om te vragen of ze misschien gif of iets hebben gespoten en wat het dan is.

Ook even uitleggen wat het probleem met je hond is.

honden page profiel HuibHuib

honden foto van Huib

Ja heb al contact met de buren en de omgeving gehad. Het is alleen niet logisch nu in de herfst om verdelger te spuiten en er is ook niemand hier die dit doet. Woon in een hele vrije en groene omgeving dus zoveel buren heb ik niet. Ik neem jullie advies ook op en heb een bak met de shampoo klaar staan zodra hij zijn behoefte heeft gedaan spoel ik zijn pootjes gelijk af en droog ze goed. Vanmiddag maar afwachten zal wel prednison worden helaas en misschien een zalf ofzo.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Wat een ellende voor jullie. Ben helaas maar al te bekend met Bullen en atopie.

Van de 5 (witte) bullen hebben/hadden er 4 atopie, de ene veel ernstiger dan de ander overigens, al kan ik met onze huidige bull van 14 maanden nog niet te vroeg juichen.

 

De 2 die het meest last hebben gehad, kwamen ook uit dezelfde lijn. De eerste had ook altijd ontstekingen en veel vocht tussen de tenen. Ook ontstekingen op haar lichaam zelf zo groot als eieren. Ontzettend veel pijn heeft zij gehad. Destijds, zo'n 20 jaar geleden waren er nog niet zoveel mogelijkheden op het gebied van atopie. Zij heeft overigens wel de desensibilisatiekuur van Artuvetrin gehad, maar die heeft voor haar niets gedaan. Zij heeft van haar 6e tot aan haar dood (14 jaar) op de prednison gestaan. Niet altijd in hoge doseringen. Tevens vele antibioticakuren. Een wonder dat ze nog zo oud is geworden. Tussen haar teentjes deed ik vaak wat talkpoeder (geen menthol, maar zwitsal) om het wat te drogen. En hele periodes smeerde ik hydrocortiderm tussen haar teentjes, dat was op zich redelijk effectief, maar ook weer op basis van cortico's en dat maakt de huid ook dunner. Maar soms heb je even geen andere keuze.

   

Bij onze reu is 3x een allergietest van Artuvetrin gedaan, maar daar is nooit een allergie uitgekomen. Maar hij had verschrikkelijke jeuk. Hij kon zichzelf zo erg krabben dat op een gegeven moment zijn tepeltjes helemaal los hingen.

Hij heeft langdurig op de Atopica gestaan en later op de Apoquel. Ook ben ik met hem naar een holist geweest en is hij een kleine 2 jaar van de jeuk af geweest. Dit neemt wel behoorlijk wat tijd in beslag voordat je resultaat ziet. Helaas heeft hij in 2016 3x een antibioticakuur moeten krijgen voor andere dingen, de nieuwe L4 enting, de Rabiës en toen waren we terug bij af. Toen heb ik dus naar de Apoquel gegrepen uit pure wanhoop. Hij was van de jeuk af, dat wel, maar deze middelen kunnen nare bijwerkingen hebben.

 

Ons derde teefje had ook een lichte vorm van atopie, ook weer de Artuvetrintest gehad en zij is ook behandeld met injecties. Bij haar had het een zeer gunstig effect. Ik denk dat we met die injecties ongeveer een jaar zijn bezig geweest, zij heeft daarna nooit meer jeuk gehad. 

 

Ons huidige reutje heeft (laat ik het afkloppen) nog niet echt duidelijk atopie. Alleen van de zomer dus ook rode pootjes, nu nog wel een beetje. Dat kan ik tot nu toe in de hand houden met Cortavancespray, overigens ook op basis van cortico's. Hij heeft nog geen test gehad, schijnt ook niet helemaal betrouwbaar als ze nog zo jong zijn. Ik hoop dat het niet erger wordt, maar heb er een beetje een hard hoofd in.

 

Als ik jou was, zou ik met de arts overleggen voor een eventuele test en mocht daar uitkomen dat hij flink allergisch is voor het één of het ander, zou ik eerst gaan desensibiliseren. 

Mocht dat niet afdoende zijn, dan nadenken over Cytopoint, volgens mijn DA niet geheel onschuldig, maar dat claimen ze wel.

En anders een goede holist opzoeken, maar daar moet je voor open staan en dat doet niet iedereen.

 

En ook niet onbelangrijk, laat de pootjes even goed nakijken op schimmel of mijten. Al is een afkrabsel momenteel wel pijnlijk voor je bulletje denk ik. 

Toevallig iemand laatst gesproken met een bull, die had last van één of andere schimmel of mijt. Hondje heeft 2 weken Apoquel gehad + 3 maanden Simparica en het beestje is tot nu toe van de klachten af.   

 

Sterkte met je bulletje, zo erg als zij zo'n jeuk hebben   

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ga naar een goede holist arts door alle chemische middelen kan je hond ook extra gevoelig reageren

Zeker niet met verdelgers in de weer...is nog meer gif

een holistart

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ga naar een goede holist arts door alle chemische middelen kan je hond ook extra gevoelig reageren

Zeker niet met verdelgers in de weer...is nog meer gif

een holistarts  kan ook prima naast reguliere behandeling maar ze zijn beter met gevoeligheids reacties ect 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Dat rubber in de auto, dat zou ik dan weer even weghalen, rubber is vaak troep..

honden page profiel HuibHuib

honden foto van Huib

Dat heb ik ook acuut gedaan en weer dekens geplaatst . Om het in iedergeval uit te sluiten.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Huib als je hond jeuk heeft, vraag naar de cytopoint, werkt goed tegen de jeuk en is veiliger dan prednison of apoquel, hier wordt het al drie jaar gebruikt..

honden page profiel HuibHuib

honden foto van Huib

Dank je wel voor de tip, maar jeuk heeft hij momenteel niet . De shampoo werkt heel goed en likt ook niet. Het is nu afwachten of de wonden herstellen met de antibiotica. Maar ik hou alle tips bij elkaar voor het geval het niet verbeterd. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Ik begrijp dat hij een gebroken voetje heeft gehad ook? Gaat het om dezelfde poot? Want anders kan het ook vochtophoping zijn wat door de huid heen eruit komt en dat kan bloederig zijn als er te lang niks aangedaan wordt. (Bij mensen zou je het oedeem noemen). 

honden page profiel HuibHuib

honden foto van Huib

Dankjewel voor je reactie. Hij heeft een gebroken teen gehad maar dit is goed geheeld volgens de foto. Hij heeft aan 4 poten tussen teen ontsteking en word nu behandeld met antibiotica prednison en pyo shampoo en vooral de laatse heeft goed effect . Maakt het bacterie vrij . Het is alleen lastig om alle goed bedoelde adviezen te filteren. Gisteren is de medicatie gestart dus moet even minimaal 3 dagen afwachten of ik verbetering zie. Hij is gelukkig wel happy en zoals bulls zijn soms ff zo gek als een deur. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Oh dan heb ik het verkeerd begrepen, gelukkig dat het goed geheeld is verder! Dan heb ik helaas ook geen adviezen verder. Hopelijk knapt hij snel op hp-heart

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^