Kaakmyositis / kaakspierontsteking hoe snel eerste verbetering

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AniekAniek

Tijdelijk een hond in de pleeg met kaakprobleem.
Meest voor hond liggende is kaakmyositis. Mijn vraag is voor de mensen die hier ervaring mee hebben, hoe snel zagen jullie iets van verbetering op de Prednison?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb een Chihuahua in de buurt die dat had/heeft, hij knapte op na 1 week, maar was nog niet beter, ik hem hem nu al een tijdje niet gezien, dus ik weet niet of het terug is gekomen of niet.

Dit hondje liep met zijn bek open, hij had ook pijnstillers, want het zag er ook pijnlijk uit. Na 1 week was zijn mond weer dicht, maar kon moeilijk eten, ik heb toen aangeraden om renske te geven, en dan met wat water er doorheen, dat zouden ze gaan doen.

Dus dit kleine hondje kreeg verbetering na 1 week..

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Hoi Aniek. Hoe is de diagnose MMM gesteld bij jullie pleeghond? Serologisch onderzoek, een biopt of allebei? Heeft de dierenarts je iets verteld over het stadium van de MMM bij de hond? De snelheid (en mate) van de verbetering hangt namelijk erg af van de hoeveelheid atrofie en of (en hoeveel) er reeds sprake is van fibrosering. Vaak vindt de grootste verbetering plaats binnen een maand, met in enkele gevallen een kortdurende verslechtering na aanvang van de behandeling. Maar nogmaals, een schatting van de werkzaamheid van de therapie is dus patiëntafhankelijk. Indien er nog geen diagnostiek is uitgevoerd zou ik dit zeker aanraden alvorens met de prednison te beginnen, om de MMM daadwerkelijk te bevestigen. Veel beterschap voor de hond hoor. 

honden page profiel AniekAniek

Bedankt voor jullie reacties.
@Rocky
Hij zit al op de dexamethason, waardoor diagnostiek niet uitgevoerd kan worden. Hij heeft het typische MMM ei kop en ook onder de ogen. Het is mogelijk dat er nog wat anders aan de hand is natuurlijk en helaas geheel onbekend hoe lang hij al eventuele klachten heeft. Beetje zoekende hoe lang we heel hoog moeten aanhouden met medicatie, want tot nog toe is er niet iets van verbetering te zien na een week op het hoogst, maar hij plast en drinkt. Helaas begint hij ook af te vallen en erg dof eruit te zien waardoor twijfels hoe verder. Toch verder kijken of er niet wat anders is middels MRI bijvoorbeeld, maar is zonde als dit nog wel aan kan gaan slaan.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Dag Aniek, de Stafford van mijn schoonzus en zwager heeft het ook, inmiddels denk ik al zo'n 3 a 4 jaar. Zat aan de Prednison en Tramadol. Zij is CBD olie gaan gebruiken en hij is van de medicijnen af. Soms gaat het wat slechter en moet hij wel weer wat hebben tegen de pijn.

 

Volgende forumvraag: Hond met suikerziekte
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^