Advies nodig.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Nee dit is absoluut géén optie. Dit omdat Willow niet met het hondje van mijn zusje kan, mijn moeder en zusje beide niks met Willow hebben en héél blij zijn dat zij weg gaat voor een tijdje. Ze vinden haar echt wel lief, maar vooral heel druk en irritant en ze verlangen dus echt naar die paar maanden rust  
 
Ik heb het er ook met de fokker over gehad en zij gaf ook aan dat de kans groot is dat ze juist niet samenkunnen als ze zo lang bij elkaar vandaan zijn. Dit heeft ze helaas al verschillende keren meegemaakt. Dus dat wil ik dan ook voorkomen. 
 
Ik denk persoonlijk dat het voor hun band wel goed is. Mijn zijn 2en op een totaal vreemde plek, ze zijn dan echt op elkaar aangewezen. Het is ook echt niet dat ze niet bij elkaar kunnen. Op dit moment liggen ze heerlijk tegen elkaar aan te slapen op de grond.  "

T zal ook vast makkelijker worden als je helemaal alleen met ze bent.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Fijn dat je reageert. Mijn gevoel bij het dikgedrukte dan met name. 
Het is een positie die zij forceert, doordat jij over haar heenstapt en de ruimte op die manier vrijmaakt klapt ze er toch weer op. Weet dat zo'n situatie lastig is en dat je snel moet schakelen om te bedenken hoe je zelf reageert. Mijn gevoel zegt dat op dit moment de opwinding op een of andere manier te groot is. Willow wil op een of andere manier volgens mij de touwtjes in handen krijgen in huis. Als je weer met haar alleen weg bent geweest en thuis komt weet je dat Kahlua blij is om jou te zien, Willow zou ik even laten wachten tot jij Kahlua hebt begroet en aandacht hebt gegeven. Deze situatie zou ik niet meer laten ontstaan.
Had ik de manoeuvre gevoeld dan denk ik dat ik mijn benen had geklemd en gezegd had dat ze "achteruit of weg" moest gaan. Maar dat is achteraf een koe in de kont kijken natuurlijk. Maar jij bepaald wat je wel en niet toestaat in huis. Het zich opdringen, via je benen of langs je heen is echt niet ok op dit moment gezien de spanning die daarbij nu ontstaat.
Het lijkt sterk echt op het gedrag wat ik met het kruising teefje had. Die wilde soms echt een punt maken omdat ze zichzelf hoger op de kaart wilde zetten. Bij de bazen gaan staan, tegen bazen aan staan en als de andere hond voor de hond haar gevoel te dicht bij kwam of aandacht kreeg dan wilde ze daar wat van zeggen.
Bij tweede dikgedrukte zeg je als laatst dat voor jouw gevoel Willow niets verkeerds deed. Ik denk eerlijk gezegd dat je op dat moment juist zeer goed hebt gehandeld. Het van Kahlua tegen jou aanliggen maakte dat Willow overeind kwam en daar iets van wilde gaan vinden. Je greep op tijd in met je stem. Dat ze met een zucht weer terug ging liggen, vind ik alleen maar prettig. Ze accepteert jouw tijdige interventie.
Het voelt nu absoluut niet leuk, want je voelt zelf die spanning. Maar met het oog op je lange reis en het verblijf daar, kun je nu niet anders dan er zelf bovenop zitten. Daarnaast is Kahlua dan wel bij machte nu weer om haar plek te stabiliseren, maar voor haar herstel zijn dit soort confrontaties natuurlijk niet bevorderlijk.
Mijn advies in deze zou echt zijn om Willow op dit moment echt even kort te houden en niet al te veel privileges te geven. En echt, een bepaalde blik, een tongel, of een bepaalde houding kan al een trigger zijn.
Probeer wel weer balans te vinden. Het moet nu ook niet zo zijn dat Kahlua wel veel aandacht krijgt en tegen je aan mag liggen bijvoorbeeld.  "

Dankjewel voor je reactie! Ja je hebt helemaal gelijk, achteraf gezien had ik haar gewoon moeten vast klemmen en tegen houden ipv weg te stappen, dit gaf haar misschien inderdaad juist het idee dat ze de vrijheid kreeg van mij om toe te happen, in plaats van wat ik dacht, mijzelf uit de situatie weghalen zodat Willow niet het gevoel had mij te moeten 'claimen' 

 

Ik probeer Willow echt heel kort te houden. Zij krijgt absoluut haar nodig knuffels, en gezien hier zichtbaar van, maar ik laat haar niet meer zelf bepalen wanneer ze ze krijgt. Ik vind het ergens ook wel sneu voor haar, het is echt nog een beetje een 'baby' in gedrag en het is duidelijk te merken dat zij zelf gewoon niet helemaal weet hoe met deze situatie om te gaan.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik herken het van een vriend die dit had met zijn twee border teefjes die bij even oud waren. Daar ging het iedere keer mis als er spanning was in huis. Hij heeft er op een gegeven moment voor gekozen dat in die periodes (een operatie, verhuizing, baanwissel etc) 1 van de teefjes (degene die niet begon) naar onze roedel kwam. Zodat ze even konden afkoelen. Daarna ging het vaak ook weer. Er was altijd wel wat spanning maar een blik of denkt er om was vaak wel genoeg. Wat ook hielp was om ze heel duidelijk een eigen zone te geven. Als hij out riep ging de een naar de keuken en de ander naar de hal en bleef hij zelf in de woonkamer. Lagen ze dan lekker te mokken maar de spanning was wel weg. Maar dat werkte dus alleen als hij lekker in zijn vel zat. Altijd handig die gevoelige dames. Heel veel sterkte en ook wijsheid gewenst. Ben je vaker met de twee dames op reis geweest en weet je hoe dat gaat? Want ik kan me voorstellen dat nu samen in een kleine ruimte zijn niet handig is. Maar dat kun je natuurlijk zelf het allerbeste inschatten. Heel veel succes!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

En op dat moment wurmde Willow zich tussen mijn benen en ik voelde haar gewoon verstijven. Ik stap over haar heen van haar weg, en terwijl ik dat doe vliegt ze Kahlúa weer aan.

Gisteravond zaten we op de bank. Willow kwam tegen mij aanliggen en ik heb haar weggestuurd. Dit heeft ze 3 keer geprobeerd en de 3e keer was het klaar vond ik. Ik heb haar toen aan de riem op de grond gelegd. Hier is ze heel snel in slaapt gevallen en ik heb later de riem los gemaakt. Toen kwam ze er bij op de bank, op het kleedje, ver bij mij vandaan.
Kahlúa kwam op een gegeven moment tegen mij aanliggen en Willow kijkt meteen op en is super allert. Ik zei 'LAAT HET' en met een diepe zucht plofte ze weer neer.
Maar ik merk wel dat ik gewoon niet lekker zit. Niet ontspannen, en dit is dus iets waar ik aan moet werken, want Willow deed niets verkeerds.

Misschien zijn het ook wel een beetje de zenuwen wat het reizen betreft. Ik zie op tegen de 25 uur lange rit, en ben er constant mee bezig. Wellicht dat ze ook wel wat aanvoelen dat ik een beetje gestrest ben. "

Als je Willow voelt verstijven, is meteen het moment daar om haar af te blokken en te waarschuwen: Hela, pas op, jij! Not gonna happen!

Van haar wegstappen is het omgekeerde signaal: dan geef je haar de ruimte om uit te voeren wat ze van plan is. Een soort toestemming dus.

 

Zoals al is aangehaald: bij begroeting kan je op voorhand al managen. Willow even laten wachten tot je Kahlua hebt begroet, dan Kahlua vragen ruimte te maken zodat Willow binnen kan. Dat hoeft niet letterlijk worden uitgesproken, dat kan ook met je lichaamstaal/houding. Maar dat geeft duidelijkheid aan beide honden: Willow weet dat ze zich moet inhouden, Kahlua weet dat ze Willow daarna toegang moet verlenen. 

 

Was Willow elke keer bezitterig als ze bij jou kwam liggen? Want het hoeft natuurlijk niet zo te gaan dat jullie niet meer lekker kunnen kroelen op de bank.

Je voelt/ziet het aan je hond, wanneer het lief en leuk bedoeld is, of wanneer het opeisen wordt. Dus lekker aaien en samen op de bank, waarom niet. Zolang die spanning er maar niet is.

Voor Kahlua net hetzelfde. Het is niet omdat jij met Willow effe op de bank ligt, dat zij er elke keer moet tussenkomen. Ook zij mag gerust eens een keertje 'in wacht' gezet worden.

Probeer het fair te houden, voor beide honden. 

 

Ik denk dat je eigen zenuwen hier zeker mee te maken hebben, hoor. Dus probeer het niet te dramatisch te zien.

Er is heel wat aan de hand, wat allemaal invloed heeft op de stemmingen: de voorbereidingen van je reis, met al die corona-regels in de doorreislanden, voor 't eerst zo ver met je nieuwe busje, Kahlua die net nu haar voet breekt, Willow die loops moet worden en uit haar hum is door de hormonen... dan is het echt niet vreemd dat spanningen en zorgen leiden tot dit soort bitsigheden en gekissebis. 

 

Straks zijn jullie weg. Nu nog effe moeilijk en lastig, maar eenmaal ginder komt het zeker goed! Als je zelf weer rustiger bent, komt die standvastigheid wel terug en vinden de honden ook hun draai wel terug! Komt goed! hp-thumbsup

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

@ Klara, Ik ben toen Willow 10 maanden was een weekje weggeweest met ze. Ging heel goed, ze zijn sowieso erg relaxed in nieuwe omgevingen zolang ik er bij ben. Na druk de omgeving rond snuffelen ploffen ze vaak snel al neer.


@Alaska's Finest, Nee. Willow is eigenlijk niet bezitterig als ze niet bijna loops wordt of loops is. Maar, bij haar vorige loopsheid was dit ook het geval, alleen werd dit toen nog niet echt op Kahlúa af gereageerd.


Ja ik had het ook echt verkeerd aangepakt. Dacht er later pas aan. Op dat moment dacht ik dat ik er goed aan deed van haar weg te stappen, zodat ze mij niet meer 'kon claimen' maar dit gaf haar dus een toegang tot aanvallen. Jammer, maar gebeurt niet nog eens.


Er is ook echt niet constant spanning in huis, net aaide ik ze allebei en beide honden waren relaxed, maar toch merk ik iets van een zenuw bij mijzelf: 'wat als Willow nu toch ineens uitvalt' Ik merk ook dat ik er teveel druk op begin te leggen en dit wil ik ook niet.


Nu op dit moment is het overigens heel relaxed. Beide honden op de bank, Kahlúa tegen mij aan en Willow in de buurt en we zijn hier allemaal tevreden mee.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Nu op dit moment is het overigens heel relaxed. Beide honden op de bank, Kahlúa tegen mij aan en Willow in de buurt en we zijn hier allemaal tevreden mee. 

hp-thumbsup

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

honden foto van Loetjekoe

Zou het geen optie zijn om ze beide een kleed te geven als hun plek, en deze verplaatsen? Kahlua dichterbij, wanneer dit goed gaat willow ook wat dichterbij laten komen? Als willow al op haar plek ligt kahlua roepen en op haar plek laten gaan liggen. Hier hadden we ook zo'n jaloerse tr*t, met wandelen kon ik geen andere hond aanhalen want ze klapte erop. Als zij aandacht kreeg van de andere baas en die hond kwam dichterbij, hetzelfde.

Ik denk dat het voor een groot deel ook echt het karakter is, en je gemoedstoestand en die van haar die het extra triggert. Heeft ze kahlua al vaker uitgetest? In de zin van of ze haar plaats in de roedel over kon nemen? Krijgt kahlua als eerste het eten/snacks?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Zou het geen optie zijn om ze beide een kleed te geven als hun plek, en deze verplaatsen? Kahlua dichterbij, wanneer dit goed gaat willow ook wat dichterbij laten komen? Als willow al op haar plek ligt kahlua roepen en op haar plek laten gaan liggen. Hier hadden we ook zo'n jaloerse tr*t, met wandelen kon ik geen andere hond aanhalen want ze klapte erop. Als zij aandacht kreeg van de andere baas en die hond kwam dichterbij, hetzelfde.
Ik denk dat het voor een groot deel ook echt het karakter is, en je gemoedstoestand en die van haar die het extra triggert. Heeft ze kahlua al vaker uitgetest? In de zin van of ze haar plaats in de roedel over kon nemen? Krijgt kahlua als eerste het eten/snacks? "

Ze hebben opzich gewoon beide een eigen mand waar ze in liggen. Ik kan Willow prima op haar plek af laten liggen, op elke plek trouwens, en Kahlúa aanhalen, en andersom. Ze luisteren hier dan ook naar. 

 

Ik merk de laatste paar weken vooral dat er wat mot is met die 2 onderling. Ofja, Willow met Kahlúa. Kahlúa accepteert een hele boel bij Willow, maar klaar is ook écht klaar, en dat weet Willow maar al te goed. Hier geeft ze dan ook boodschap aan. Of ze echt de plaats in de roedel over wil nemen weet ik niet. En eerlijk gezegd denk ik dat ze dat zelf ook niet weet.

 

Ik trek niet 1 hond voor als in, jij krijgt het eerst eten, jij wordt als eerste aangelijnd, jij krijgt als eerst een snack etc. Ik let er niet eens op eigenlijk wie als eerst iets krijgt dus het is heel wisselend. Dan Willow eerst, dan Kahlúa, en andersom. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wat nu?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^