Wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik wil dit even van me afschrijven.


Oh, wat baal ik. Volgende week vertrek (?) ik met beide honden naar Portugal. Alles is geregeld en gepland, lang mee bezig geweest, lang naar uitgekeken.


En dan... breekt Kahlúa haar voet (teen). Gisteren gebeurt, gewoon tijdens rennen achter Willow aan in het bos. Vandaag röntgenfoto's laten nemen, en mijn gevoel bevestigde het.


En nu.. weet ik niet wat ik moet doen. Neem ik haar mee? Op een 25 uur lange autorit?


Daar heb ik een eigen huisje met alles erop en eraan, maar wat is het nut als ze 4 weken lang rust moet nemen, niet eens een blokje om mag wandelen..


Hoe ga ik Willow vermaken tijdens de roadtrip? Het plan was om tussendoor mooie lange wandelingen te maken, maar dat gaat niet als ik nog een andere hond in de camper heb zitten..


Maar ik wil haar ook niet 3 maanden gaan missen, daar heb ik dit allemaal niet voor gepland en geregeld. Ik wil niet 3 maanden zonder Kahlúa daar zitten. Je kunt daar prachtig wandelen, we zitten vlak bij het strand, mooie open vlaktes achter het bedrijf waar ik ga werken.. moet ik helemaal niet gaan?


Ik baal zo verschrikkelijk.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Sorry ik heb geen tip voor je maar wat onwijs sneu! :( Veel beterschap voor Kalhúa. Hopelijk hebben anderen op dit forum goede ideeën voor je. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Dacht even aan een karretje maar dat is niet te doen met lange wandelingen ( hooguit naar het strand lopen ofzo). 

je gaat 3 maanden toch ? Dan de eerste maand lekker rustig aan doen, evt een oppas zoeken daar voor als je lekker gaat wandelen. Dan kan ze de overige 2 maanden toch mee genieten ? smile

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Oh wat vreselijk rot! Ik zie op de foto dat ze wel een brace hebben kunnen omdoen. Het is een rotkeuze om te maken. Maar eerlijk... ik zou haar bij iemand laten revalideren die je kunt vertrouwen.

Door mijn eigen ervaring ermee. Ik ben jou natuurlijk niet, maar ik vond het vreselijk lastig om te blijven vasthouden aan die verplichte rust. Niet van een hoogte af laten springen, eigenlijk alleen maar buiten om te plassen en te poepen en verder niets. Met de andere hond dus wel weggaan. Mijn hond kon geen brace op een of andere manier, in eerste instantie dacht men ook aan een kneuzing. Later bij 3-d foto's bleek het een breuk te zijn geweest en omdat ik te vroeg haar toch liet lopen (waarop ze ging rennen) is die herstellende breuk toen nogmaals kapot gegaan.

Om meerdere redenen (ze moest bij mij o.a. trap op en af om buiten te kunnen komen) heb ik toen besloten haar bij de fokker tijdelijk onder te brengen, die wel haar zeer strikt hield tijdens de revalidatie.

Ze is daarna gelukkig wel helemaal hersteld, is niet je vraag maar ik werd destijds er voor gewaarschuwd dat de teen er misschien af zou moeten als er woekering op het bot zou ontstaan en ze wellicht daardoor pijn zou houden en zou gaan manken na actie. Dat is gelukkig niet gebeurd, maar waarschijnlijk omdat ze echt een tweetal maanden echt rust had.

Sterkte met het herstel en het maken van een keuze!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dankjewel Danielle,

 

Marijke, hier heb je ook gelijk in. Op dit moment denk ik hier zelf ook zo over. 

 

Kahlúa is ontzettend hard voor zichzelf. De dierenarts maakte de naarste bewegingen en Kahlúa gaf geen kik. Dierenarts zei: ik ben vrijwel zeker dat het niet gebroken is, en denk een kneuzing. Maar om het zeker te weten kunnen we even een foto maken.. en jawel hoor.. gebroken. 

 

Blondie, ik snap je punt. Alleen ben ik zelf wel redelijk consequent hierin. Kahlúa is wat dat betreft ook een goedzak, zij accepteerd alles, en neemt nu ook goed haar rust (al is dit pas de eerste dag natuurlijk)

 

De spalk biedt veel steun, de dierenarts zei dat het belangrijk is dat ze wel af en toe loopt, maar de eerste 2 weken héél kort, het liefst gewoon een paar passen door de tuin. Dit ivm de doorbloeding. 

Gelukkig is die van jou helemaal hersteld! Kahlúa heeft 6 jaar geleden ook haar poot gebroken, en ook hier is zij helemaal van hersteld (zitten wel 12 pinnen en een plaat in haar poot) nu is het gelukkig 'maar' een teentje. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Wat enorm vervelend!

Als ik naar mijn honden kijk zouden ze onrustig raken door de verandering van omgeving, en zou ik dat vervolgens oplossen door lange wandelingen te maken zodat ze voldaan zijn. Maar dat kan jij dus niet. Dus dan is de vraag hoe jouw honden zijn. Worden ze snel onrustig? Ik zou mijn keuze laten afhangen van het karakter van de honden. Zijn ze snel nerveus zou ik niet gaan, vinden ze alles best zou ik wel gaan. 


Als je besluit niet te gaan, zou ik een maand later vertrekken, als dat mogelijk is.

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Wat enorm vervelend!
Als ik naar mijn honden kijk zouden ze onrustig raken door de verandering van omgeving, en zou ik dat vervolgens oplossen door lange wandelingen te maken zodat ze voldaan zijn. Maar dat kan jij dus niet. Dus dan is de vraag hoe jouw honden zijn. Worden ze snel onrustig? Ik zou mijn keuze laten afhangen van het karakter van de honden. Zijn ze snel nerveus zou ik niet gaan, vinden ze alles best zou ik wel gaan. 
Als je besluit niet te gaan, zou ik een maand later vertrekken, als dat mogelijk is.
  "

Kahlúa is echt heel makkelijk in nieuwe situaties. Ze is eigenlijk met alles tevreden zolang ze bij mij is. Maar.. ondertussen loop hier wel een vervelende puber hond rond die niét rustig is, en een echte zenuwpees kan zijn. Nu kan dat bij haar ook opgelost worden met lange wandelingen.. maar hoe Kahlúa gaat reageren als ik een tijd met Willow weg ben, in een vreemd huis.. dat weet ik gewoon niet.. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Kahlúa is echt heel makkelijk in nieuwe situaties. Ze is eigenlijk met alles tevreden zolang ze bij mij is. Maar.. ondertussen loop hier wel een vervelende puber hond rond die niét rustig is, en een echte zenuwpees kan zijn. Nu kan dat bij haar ook opgelost worden met lange wandelingen.. maar hoe Kahlúa gaat reageren als ik een tijd met Willow weg ben, in een vreemd huis.. dat weet ik gewoon niet..  "

Rijd je alleen richting portugal? Misschien de heenreis zo kort mogelijk maken. Denk dat het gedeelte in de camper het grootste stresspunt gaat vormen.

Zodra je in Portugal bent kan de rust terugkeren. Je schrijft dat er een groot strand is en vlaktes. Dat is fijn want dan hoef je in principe helemaal niet ver te lopen. Kahlua kan je aangelijnd laten, terwijl Willow zich vermaakt op het strand en in het water. Ideaal is het niet maar dan hoef je in ieder geval niemand alleen te laten.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Of bied iemand twee weken portugal aan laughing. Dan heb je iemand die ook af en toe het stuur over kan nemen. En een oppas voor Kahlua.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ach nee toch! Balen is dat!

 

Misschien kan je een tweetal weken later vertrekken? Dan heb je al een beter zicht op hoe snel ze hersteld, wat ze al aankan tegen dan. Als het geen lelijke breuk is, kan de revalidatie erg meevallen.

 

Ik weet niet of ze momenteel de camper al goed gewoon zijn? Anders zou je daar ook nog op kunnen inzetten: korte ritjes maken, Kahlua aanleren even alleen te blijven in de camper terwijl jij buitengaat met Willow.

Eigenlijk het typische alleen-blijven zoals je thuis een pup aanleert, maar dan in de camper. Als je weet dat ze zich daar prima bij voelt, is dat vast al minder stress voor onderweg.  

 

Eenmaal in Portugal denk ik dat er niet zoveel verschil zal zijn met thuis. Dan heb je een eigen stek, wandelmogelijkheden kortbij, kan je één op één lopen met de honden, enz. 

 

Snel weer beter worden, Kahlua! 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Dacht even aan een karretje maar dat is niet te doen met lange wandelingen ( hooguit naar het strand lopen ofzo). je gaat 3 maanden toch ? Dan de eerste maand lekker rustig aan doen, evt een oppas zoeken daar voor als je lekker gaat wandelen. Dan kan ze de overige 2 maanden toch mee genieten ?  "

Dit dacht ik ook gelijk! Ik zou haar zeker meenemen, vooral omdat je 3 maanden gaat. Als het nou 1 maand of korter was was het simpel en had ik haar thuis gelaten. Maar nu kunnen jullie na dat maandje rust er heerlijk op uit met z'n drietjes. Dat maandje gewoon gebruik om te acclimatiseren en de nabije omgeving te verkennen (eventueel dus met bolderkar oid).

 

En beterschap uiteraard! En veel plezier!! hp-thumbsup

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Of bied iemand twee weken portugal aan . Dan heb je iemand die ook af en toe het stuur over kan nemen. En een oppas voor Kahlua. "

 

hier moest ik ook gelijk aan denken 

 

 

Balen Pascale, hopelijk vind je een zo goed mogelijke oplossing

 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Of bied iemand twee weken portugal aan . Dan heb je iemand die ook af en toe het stuur over kan nemen. En een oppas voor Kahlua. "

Haha, ik heb er echt geen geld voor 2 weken iemand te onderhouden, in een ver land hp-shiny ik doe daar ook maar vrijwilligerswerk.. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Rijd je alleen richting portugal? Misschien de heenreis zo kort mogelijk maken. Denk dat het gedeelte in de camper het grootste stresspunt gaat vormen.
Zodra je in Portugal bent kan de rust terugkeren. Je schrijft dat er een groot strand is en vlaktes. Dat is fijn want dan hoef je in principe helemaal niet ver te lopen. Kahlua kan je aangelijnd laten, terwijl Willow zich vermaakt op het strand en in het water. Ideaal is het niet maar dan hoef je in ieder geval niemand alleen te laten. "

Ja ik reis er alleen heen.. ik hoop dat ik er in 3 dagen kan zijn, maar.. ik weet niet hoe het allemaal gaat lopen. 

 

Ja in principe kan dat, + het is op een boerderij, honden kunnen mee terwijl ik aan het werk ben, op die plek kan Willow vast haar energie wat kwijt. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Wat balen zeg. Zelf zou ik dan denk ik met pijn in het hart toch de keuze maken om alleen met Willow te gaan. Maar ik weet natuurlijk niet hoe de honden zonder elkaar zijn en of je een fijne oppas hebt die je hiermee kunt vertrouwen. Ik weet wel dat een gebroken voet/teen voorzichtig moet helen anders houden ze er last van. En dat je echt heel rustig moet  opbouwen. En dat lijkt me super lastig als je aan het werk bent. Uiteindelijk is het ook maar drie maanden en die vliegen ook weer voorbij. Zelf ook een keer die keuze moeten maken en mijn hond had het toen heerlijk bij mijn ouders. Ik vond het verschrikkelijk maar uiteindelijk hielpen de vrolijke foto's. 

honden page profiel MurphyMurphy 3 doggies

honden foto van Murphy

Wat vervelend zeg, en nare timing! 

Hoe doe je dat nu met ze? Laat je Kahlúa thuis terwijl je met Willow wandelt? Is er dan iemand bij? 

Ik zou voor vertrek inderdaad zo veel mogelijk oefenen met de camper, en dan zorgen dat je onderweg stopt bij campings met (honden)strandjes of zoiets. Of anders halverwege de dag even van de snelweg af naar een zwemplek. Dan hoeven jij en Kahlúa niet super veel te bewegen maar krijgt Willow wel beweging.

Jammer dat ik niet in NL ben, ik was zo met je meegereden en dan een vliegtuig terug! hp-thumbsup Heel veel sterkte en wie weet vind je nog iemand die het leuk vind om gewoon mee te liften / sturen en die wel gewoon eigen onkosten voor zijn/haar rekening neemt. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Wat balen zeg. Zelf zou ik dan denk ik met pijn in het hart toch de keuze maken om alleen met Willow te gaan. Maar ik weet natuurlijk niet hoe de honden zonder elkaar zijn en of je een fijne oppas hebt die je hiermee kunt vertrouwen. Ik weet wel dat een gebroken voet/teen voorzichtig moet helen anders houden ze er last van. En dat je echt heel rustig moet  opbouwen. En dat lijkt me super lastig als je aan het werk bent. Uiteindelijk is het ook maar drie maanden en die vliegen ook weer voorbij. Zelf ook een keer die keuze moeten maken en mijn hond had het toen heerlijk bij mijn ouders. Ik vond het verschrikkelijk maar uiteindelijk hielpen de vrolijke foto's.  "

Ik werk ongeveer 3 uur op een dag. Het is vrijwilligerswerk en de rest van de tijd heb ik voor mezelf. 

 

Ik kan haar bij mijn moeder laten, maar ik wil haar het liefst bij mij houden.. hier revalideren, of daar revalideren, is in principe hetzelfde. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Wat vervelend zeg, en nare timing! 
Hoe doe je dat nu met ze? Laat je Kahlúa thuis terwijl je met Willow wandelt? Is er dan iemand bij? 
Ik zou voor vertrek inderdaad zo veel mogelijk oefenen met de camper, en dan zorgen dat je onderweg stopt bij campings met (honden)strandjes of zoiets. Of anders halverwege de dag even van de snelweg af naar een zwemplek. Dan hoeven jij en Kahlúa niet super veel te bewegen maar krijgt Willow wel beweging.
Jammer dat ik niet in NL ben, ik was zo met je meegereden en dan een vliegtuig terug!  Heel veel sterkte en wie weet vind je nog iemand die het leuk vind om gewoon mee te liften / sturen en die wel gewoon eigen onkosten voor zijn/haar rekening neemt.  "

Kahlúa blijft inderdaad alleen thuis. Dit kan ze goed en heeft hier nooit problemen mee. Ze laat de brace mooi zitten, komt er niet aan. Ze ligt gewoon lekker. 

 

Ja ik denk het het zo iets wordt. In principe is alleen de reis er naar toe niet praktisch, maar als ik eenmaal daar ben, is het hetzelfde als hier.. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ja ik reis er alleen heen.. ik hoop dat ik er in 3 dagen kan zijn, maar.. ik weet niet hoe het allemaal gaat lopen. 

Had je al overnachtingsplaatsen in gedachte, of was het de bedoeling dat dit zichzelf wel zou uitwijzen onderweg?

Het zou eventueel gemoedsrust kunnen geven om je route nu wat strakker te plannen. Ook met de huidige lockdown-regels in de doorreislanden, is dat misschien wel handig. 

Een goeie, betrouwbare, rustige slaapplek kan nu wel handig zijn met Kahlua. Bijvoorbeeld kleinschalige natuur- of boererdijcampings. Je vindt er ook die gerund worden door Nederlanders, wat misschien handig is om op voorhand het een en ander af te spreken qua oppas voor Kahlua, qua rustige staanplaats voor de camper, enz. Dat je zo wat backup hebt om op te steunen.

Hetzelfde voor goeie stopplaatsen onderweg. Bekijk waar er natuurgebieden of grote bossen zijn in de buurt van de snelweg, zodat je regelmatig kan stoppen zonder te veel drukte rondom je. Zo kan je Willow meerdere kortere (maar toch fijne) wandelingen aanbieden en hoeft Kahlua niet erg lang alleen in de camper te blijven. 

Ik weet niet hoe de lockdown-regels onderweg voor reizigers gelden (avondklok, beperkte afstand qua wandelen, etc.), dus best even checken voor je een boete aan je broek hebt. hp-wink

 

Het is misschien niet je oorspronkelijk idee van je roadtrip, maar gezien de situatie nu, kan je zo misschien met een geruster hart aan de rit beginnen.

 

Komt goed! Dat dametje van je gaat mooi genezen, en jullie vinden vast wel een manier om de rit zo aangenaam mogelijk te maken. Succes!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Had je al overnachtingsplaatsen in gedachte, of was het de bedoeling dat dit zichzelf wel zou uitwijzen onderweg?
Het zou eventueel gemoedsrust kunnen geven om je route nu wat strakker te plannen. Ook met de huidige lockdown-regels in de doorreislanden, is dat misschien wel handig. 
Een goeie, betrouwbare, rustige slaapplek kan nu wel handig zijn met Kahlua. Bijvoorbeeld kleinschalige natuur- of boererdijcampings. Je vindt er ook die gerund worden door Nederlanders, wat misschien handig is om op voorhand het een en ander af te spreken qua oppas voor Kahlua, qua rustige staanplaats voor de camper, enz. Dat je zo wat backup hebt om op te steunen.
Hetzelfde voor goeie stopplaatsen onderweg. Bekijk waar er natuurgebieden of grote bossen zijn in de buurt van de snelweg, zodat je regelmatig kan stoppen zonder te veel drukte rondom je. Zo kan je Willow meerdere kortere (maar toch fijne) wandelingen aanbieden en hoeft Kahlua niet erg lang alleen in de camper te blijven. 
Ik weet niet hoe de lockdown-regels onderweg voor reizigers gelden (avondklok, beperkte afstand qua wandelen, etc.), dus best even checken voor je een boete aan je broek hebt. 
 
Het is misschien niet je oorspronkelijk idee van je roadtrip, maar gezien de situatie nu, kan je zo misschien met een geruster hart aan de rit beginnen.
 
Komt goed! Dat dametje van je gaat mooi genezen, en jullie vinden vast wel een manier om de rit zo aangenaam mogelijk te maken. Succes! "

Dankjewel! Een route uitstippelen wil ik absoluut gaan doen / ben ik al mee bezig. Ook voor Kahlúa haar voet brak. Zeker ivm corona is dit gewoon nodig. In de landen waar ik doorheen reis, is inderdaad een avondklok dus alles op voorhand plannen is zeker fijn. 

 

Inderdaad slim om voor rustige kleinschalige staanplaatsen. Desnoods maak ik Willow wel moe met een bal of frisbee, als ik op die manier Kahlúa goed in de gaten kan houden. 

Ik verwacht dat even alleen in de camper voor haar ook geen grote ramp gaat zijn. Dat heeft ze nog nooit gedaan, maar haar kennende accepteert ze dit gewoon. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Kleine praktische tip:

Heb je dakrails, Pascale? Of is er ergens aan je dak een haak of oog waar je een musketon aan kan bevestigen?

Dan kan je daar een lijn aan vastmaken zodat Kahlua ook buiten de camper kan liggen (en toch niet wegkan) zonder dat je het gevaar loopt dat de lijn rond haar poot kan draaien. De lijn loopt dan immers van de halsband of het tuigje rechtstreeks omhoog naar het dak en komt niet op de grond te liggen. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Kleine praktische tip:
Heb je dakrails, Pascale? Of is er ergens aan je dak een haak of oog waar je een musketon aan kan bevestigen?
Dan kan je daar een lijn aan vastmaken zodat Kahlua ook buiten de camper kan liggen (en toch niet wegkan) zonder dat je het gevaar loopt dat de lijn rond haar poot kan draaien. De lijn loopt dan immers van de halsband of het tuigje rechtstreeks omhoog naar het dak en komt niet op de grond te liggen.  "

Slim.. bedoel je dakdragers? Die heb ik nog niet.. maar.. ik denk dat ik haar wel ergens aan het dak kan bevestigen. Slim!! Dankjewel. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Pascal, gaan met beide honden zou ik zeggen. De eerste weken even voorzichtig aan, maar zal snel beter worden. Het is niet zo, tot vier weken gaat het niet en de volgende dag opeens helemaal goed, het gaat iedere dag een beetje beter.  Ik zou nog een controle laten doen voor je vertrekt en dan definitief beslissen. Gaat het de goede kant op? Dan beiden meenemen, 

Kahlua had toch al eerder een poot gebroken. Is dat iets met slechtere botjes of gewoon enorm veel pech?

 

Maar stel het was onderweg gebeurd,  dan was je ook Verder gegaan. Als je daaraan denkt , dan is het bij je vertrek, nu al twee weken geleden gebeurd en twee weken verder naar volledig herstel.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Pascal, gaan met beide honden zou ik zeggen. De eerste weken even voorzichtig aan, maar zal snel beter worden. Het is niet zo, tot vier weken gaat het niet en de volgende dag opeens helemaal goed, het gaat iedere dag een beetje beter.  Ik zou nog een controle laten doen voor je vertrekt en dan definitief beslissen. Gaat het de goede kant op? Dan beiden meenemen, 
Kahlua had toch al eerder een poot gebroken. Is dat iets met slechtere botjes of gewoon enorm veel pech?
 
Maar stel het was onderweg gebeurd,  dan was je ook Verder gegaan. Als je daaraan denkt , dan is het bij je vertrek, nu al twee weken geleden gebeurd en twee weken verder naar volledig herstel. "

Dankjewel!!

 

Nope, het is echt dikke vette pech. Ze hebben tijdens de eerste operatie aan haar poot 6 jaar geleden, meerdere boortjes moeten gebruiken omdat ze bijna niet door het bot heen kwamen. Ze is ook helemaal nagekeken toen, en heeft hartstikke stevige gezonde botten. 

 

Er zit een flinke schaafwond / deuk in haar teen. Ik gok dat ze achter een boomwortel of iets is blijven hangen, in ieder geval lijkt ze klem gezeten te hebben. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Ik werk ongeveer 3 uur op een dag. Het is vrijwilligerswerk en de rest van de tijd heb ik voor mezelf. 
 
Ik kan haar bij mijn moeder laten, maar ik wil haar het liefst bij mij houden.. hier revalideren, of daar revalideren, is in principe hetzelfde.  "

O als het maar drie uur per dag is is het zeker wel te doen. Maar ik denk niet dat hier revalideren of daar revalideren helemaal hetzelfde is. Het is ongetwijfeld een stuk onrustiger voor haar. Plus bij eventuele complicaties zit je wel met hulp ver weg en een taalbarrière. Daarbij is het op warme dagen onmogelijk om haar in de camper te laten en zou ik het op afgelegen plekken ook niet snel doen. Ik wil verder geen complicaties opwerpen hoor maar altijd veel gereisd met mijn honden, dus herken het dilemma wel. Hier nooit een gebroken poot gehad maar wel andere medische complicaties onderweg en makkelijk is het niet.  O en nog een aanvulling. Volgens mij zijn tussenstops nu redelijk onmogelijk en moet je papieren bij je hebben als bewijs dat je op doorreis bent. Zeker in Spanje is het super ingewikkeld begreep ik van vrienden. Informeer je vooraf echt goed en bel even met mensen daar voor de laatste regels. Portugal zelf is goed te doen begreep ik (daar zitten ze inmiddels)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" O als het maar drie uur per dag is is het zeker wel te doen. Maar ik denk niet dat hier revalideren of daar revalideren helemaal hetzelfde is. Het is ongetwijfeld een stuk onrustiger voor haar. Plus bij eventuele complicaties zit je wel met hulp ver weg en een taalbarrière. Daarbij is het op warme dagen onmogelijk om haar in de camper te laten en zou ik het op afgelegen plekken ook niet snel doen. Ik wil verder geen complicaties opwerpen hoor maar altijd veel gereisd met mijn honden, dus herken het dilemma wel. Hier nooit een gebroken poot gehad maar wel andere medische complicaties onderweg en makkelijk is het niet.  O en nog een aanvulling. Volgens mij zijn tussenstops nu redelijk onmogelijk en moet je papieren bij je hebben als bewijs dat je op doorreis bent. Zeker in Spanje is het super ingewikkeld begreep ik van vrienden. Informeer je vooraf echt goed en bel even met mensen daar voor de laatste regels. Portugal zelf is goed te doen begreep ik (daar zitten ze inmiddels) "

De mensen waarvoor ik werk zijn allemaal Nederlanders. + ik spreek goed Engels. 

 

Ik heb een bewijs dat ik op doorreis ben en heb een bewijs dat ik voor een bedrijf ga werken, + mijn 'baas' heeft zijn bsn nr en gegevens op een formulier gezet. Dan is stoppen op een camping plaats gewoon legaal gelukkig. 

 

Tsja, en dat het onrustiger is voor haar, wellicht. Maar ik zie dat niet perse als iets slechts.. ze krijgt daar hoe dan ook veel mentale uitdaging, nieuwe geuren, nieuwe plek etc. Zonder lichamelijke beweging, heeft ze op die plek nog genoeg 'te doen' 

 

Ik heb al gebeld met buitenlandse zaken :)

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Volgens mij heb je keuze dus al lang gemaakt. ;)  Veel reisplezier en hoop op weinig corona gedoe onderweg. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe gaat het met Kahlua? Gaat het met die brace? 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Hoe gaat het met Kahlua? Gaat het met die brace?  "

Ze heeft nu geen brace meer maar een spalk. De dierenarts belde diezelfde dag nog op, dat ze een rekenfout gemaakt hadden. Ipv dat de brace 60 euro zou kosten, had Kahlúa nu een 250 euro brace om haar poot. Nou, dat ga ik dus even niet betalen haha. 

 

Nu dus een spalk, gaat redelijk goed! Ze loopt, maar het voetje van de spalk zorgt er voor dat ze niet op haar tenen komt te staan. 

 

540418.jpg

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Pfff wat rot dit Pascale. Arme Kahlua...

 

Je zegt dat Kahlua rustig is in nieuwe situaties. Ik zou ze allebei fijn meenemen naar Portugal. Misschien een idee om van tevoren ergens te oefenen om te kijken hoe ze zich gedraagt in haar eentje in een vreemd huis? Misschien bij een vriend of vriendin?

 

Veel sterkte voor Kahluahp-heart

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Moeilijk afscheid nemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^