Drie hernia’s bij ons Frans bulleke.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel regemortels ritaregemortels rita

Beste dierenvrienden, ben nieuw bij jullie en ook ten einde raad. Wij hebben twee schatten van honden. Een kloeke dame van negen jaar Kyra kruising labrador en een Frans bulleke van vier jaar RANKA. En daar gaat mijn vraag over. Ze is op twee jaar tijd drie maal geopereerd van een rughernia ( prijskaartje 11.000€) maar dat terzijde. Iedere keer is ze er terug bovenop gekomen. Echt door tomeloze inzet van ons en haar vechtlust. Ze trekt haar plannetje, ze stapt wel anders en is snel moe. Ze krijgt dagelijks gabapentine en daar reageert ze goed op. Nu heb ik gemerkt dat ze opnieuw symptomen heeft van een aankomende hernia. Vinden jullie het evident dat wij haar opnieuw zouden laten opereren of haar de pijn en revalidatie besparen en haar laten inslapen? Echt met het financieele heeft het niets te maken dan stellen we onze nieuwe keuken wel opnieuw uit, maar kunnen we haar dat opnieuw aandoen? Echt we zijn radeloos. Velen vinden ons nu al egoïstisch door het traject dat ze al achter de rug heeft. Maar de neuroloog verzekerd ons dat een mens met rugklachten toch ook blijft behandelen. Ik mag er niet aan denken om haar te laten inslapen maar op deze manier kan het ook niet verder. Ze kan zelfs niet gewoon hond zijn. Het spelen is er niet meer bij. Wandelen is geen optie meer. Wij wonen in een bos met 2000 vierkante meter speelruimte maar ze heeft er niets meer aan. Als ze een dag wat te uitbundig is moet ze het nadien bekopen. Aub geef jullie eerlijke mening, vind dit verschrikkelijk voor haar. Ze is zo lief zo dankbaar. Ze is als pup bij ons gekomen, ze werd gedumpt door haar baasje. We houden zoveel van haar maar loslaten is ook een vorm van liefde of vergis ik me?

bedankt dat jullie mijn verhaal willen lezen 

vriendelijke bedroefde groeten van mezelf 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Advies geven wat je moet doen is moeilijk voor ons, welke kliniek ben je en welke specialist, wanneer de specialist een goede prognose kan geven en het financieel haalbaar is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Wat moeilijk,

 

ik zou zelf voor je een beslissing neemt, nog naar een osteopaat gaan, wie weet kan hij of zij iets betekenen voor je hond. Ze is nog zo jong.

https://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/wervelkolom-van-de-hond/

Heel veel sterkte en wijsheid toegewenst

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik wil jou hetzelfde advies geven die ik toen kreeg bij mijn engelse stafford 4 hernia's kwamen uit de scan....hij was 10 jaar,de orthopeed adviseerde operatie. Ik voelde er niks voor

Een da toentertijd,die altijd eerlijk was, zijn advies gevraagd.

Zijn antwoord was....was het mijn hond geweest dan zou ik ook dezelfde keuze  hebben gemaakt ook als mijn hond jonger was geweest.

4 hernia's dat betekent een verrotte ruggegraat dan kan je de ene hernia opereren,komt er altijd een hernia bij ,een straatje zonder eind.

 

Ik weet wat het is,hoeveel verdriet het je als baasje doet,heb mijn hond nog anderhalf jaar na de diagnose een redelijk leuk leven kunnen geven met soms ook diepe dalen als hij zich verstapt had,te wild was geweest en als ik zag dat hij pijn had, sneed het door je hart,gelukkig hele goede pijnstillers.

De medicijnen hebben volgens mij hem ook de das omgedaan,ik was van plan om hem nog 1 zomertje te laten genieten,maar hij werd ziek en is voordat een da kon komen gestorven.

 

Ik wens je heel veel sterkte en wijsheid toe.

honden page profiel regemortels ritaregemortels rita

Bedankt Monique voor uw eerlijke reactie. Gelukkig geen verwijten omdat we haar al drie keer zo een lijdensweg hebben laten afleggen. Maar als ze dan een goede dag heeft of ze kijkt ons zo liefdevol aan dan vinden we dat het het waard is geweest. Kon ik maar in haar hoofdje kijken. Sorry naar al de dierenliefhebbers die hun diertje al hebben moeten afgeven dat ik hier ventileer. Ik ga uw reactie in gedachten houden Monique.

 

voor uzelf en degene die u na staan wees voorzichtig en blijf gezond sealed

honden page profiel regemortels ritaregemortels rita

Lieve mensen bedankt voor jullie reactie en medeleven. Neem me aub niet kwalijk als ik hier fouten maak. Een forum  is nieuw voor mij en wil niemand voor het hoofd stoten. 

wees voorzichtig en blijf gezond ????

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Wat vreselijk, nog maar 4 jaar.

Ik zeg, niet te lang wachten met een beslissing nemen, en als je er voor gaat, ga naar een specialist die er echt goed in is.

Zelf heb ik 3 operaties gehad, en ja, ze komen terug, alleen op een ander nivo, maar ik ken ook mensen die geen last meer hebben.

We

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 2 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik zou langs dr Aharon gaan en kijken wat die kan doen 

https://www.kreupeldier.nl/

Als er iemand is die hier wat mee kan is zij het .

Je hond is nog zo jong...inslapen is de laatste optie.

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes 2 doggies

honden foto van annette & de boefjes

" Ik zou langs dr Aharon gaan en kijken wat die kan doen 
https://www.kreupeldier.nl/
Als er iemand is die hier wat mee kan is zij het .
Je hond is nog zo jong...inslapen is de laatste optie. "

Dit zou ik dus ook doen. Heb zelf met een hond bij Aharon gelopen, echt geweldig en ze is eerlijk. Als zij er niks meer in ziet omdat alles te ver is zal ze het zeggen. Geef het nog een kans, inslapen kan altijd nog

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 2 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Dit zou ik dus ook doen. Heb zelf met een hond bij Aharon gelopen, echt geweldig en ze is eerlijk. Als zij er niks meer in ziet omdat alles te ver is zal ze het zeggen. Geef het nog een kans, inslapen kan altijd nog "

Ik denk er net zo over als jij dit hondje is zo jong nog en verdiend een kans.

Het is een bijzondere arts met zeer goede resultaten en wat je zegt eerlijk, dus hoop dat ts in de mogelijkheid is daarheen te gaan.

 

honden page profiel regemortels ritaregemortels rita

Lieve dierenvrienden. Laten inslapen is de allerlaatste optie. Prioritair is dat ze geen pijn heeft. De neuroloog die haar behandeld is echt top hoor.  We hebben meer als 1 da gecontacteerd met steeds dezelfde diagnose. Na haar laatste scan ( augustus 2020) en laatste rughernia wist hij te vertellen dat er al drie hernia’s klaar zaten. Bedankt voor jullie raad en medeleven. We gaan nu voor zes weken benchrust en haar pijnmedicatie  word aangepast. Voor ieder van jullie heel veel geluk en gezondheid voor uzelf en al degene waar u van houd. Diertjes inbegrepen. ????????????

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^