Puppy kopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SverSver

Hallo iedereen,

Ik ben een meisje van 19 jaar en mag eindelijk van mijn ouders een pup kopen. Ik heb gekozen voor het ras toypoedel!

Ik heb een thuisnestje gevonden bij een lieve vrouw die haar honden goed verzorgd. Ik wilde dit weekend voor het eerst gaan kijken.

Ze zei dat haar hond getest is op erfelijke afwijkingen maar geen stamboom heeft, en de dekreu heeft wel een stamboom.

Nu zei ze vandaag dat haar hond wel heel licht last heeft van Patella maar er niks aan gedaan hoefde te worden van de dierenarts.

Nu baart me dit toch zorgen want volgens het internet is dit wel erfelijk. Weet iemand hoe groot de kans is dat het pupje deze aandoening ook heeft? En of de kans dan groot is dat het ook in lichte vorm is net als bij de moederhond... Of dat dat ook maar eens goed ernstig kan zijn.

Advies is heel welkom!

Groetjes!

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

T hangt van de graad van de moeder af en of de vader vrij is. Nog even doorvragen! Dat ze t al wel noemt is positief.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe oud zijn de puppy's dan?

Zijn ze pas geboren of zijn ze al zo oud dat je ze meteen mee mag meenemen, zeg maar?

Over de PL valt weinig te zeggen in welke mate de pups het wel/niet krijgen maar het is inderdaad erfelijk.

Meestal wordt er niet gefokt met honden die deze aandoening hebben.

Maar het is inderdaad wel eerlijk van deze mevrouw dat ze het vermeldt!

 

Waarom fokt deze mevrouw met dit hondje?

Heeft ze meerdere hondjes waar ze mee fokt, of ook nog andere rassen?

Heb je dan de testresultaten gezien van het moederhondje en de stamboom en testresultaten van de reu?

 

De vraag naar honden/puppy's is ontzetten groot dus daarom moet je nu ook extra goed uitkijken dat je niet bij een verkeerde fokker terecht komt.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Moeder heeft geen stamboom- heb je wel enige weet van haar ouders en voorouders? Komt PL daar vaker in voor? In welke gradaties? Het gaat hierbij inderdaad om een aandoening die polygenetisch kan vererven, maar ook levensomstandigheden kunnen risicofactoren zijn. Om hiertussen te differentiëren voor de meest waarschijnlijke oorzaak, is het o.a. van belang de gezondheidssituatie van de voorouders te kennen. Het is, in theorie, inderdaad mogelijk dat jouw pupje een ernstigere gradatie ontwikkelt dan moeders. Persoonlijk zou ik afzien van het nestje, of uitgaan van het ergste en een goede verzekering afsluiten met daarnaast een ruime spaarpot.. 

honden page profiel DagmarDagmar

Als je ervoor gaat, zou ik in alle geval wel een contract laten opstellen dat er een PL test gedaan wordt op kosten van de fokker als de pup oud genoeg is en bij aanwezigheid pupprijs (al dan niet deels) wordt terugbetaald.

 

De fokker is hier wel in zijn recht door jullie in te lichten. Als je beslist er voor te gaan, weet je dus wel dat het risico op aandoening meer aanwezig is dan anders en is er van een verborgen gebrek geen sprake. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Bij sommige rassen mag je officieel met graad 1 fokken ,

Geen idee hoe dat bij de poedels is ,maar bij de fokkers van andere kleine rassen is over jaren genomen de gradaties verhoogd als er met graad 1 gefokt wordt ,

Het zou goed kunnen dat deze fokster je inlicht ,omdat als ze dat niet doet zij voor alle voortvloeiende kosten op kan draaien .Nu heeft ze het verteld ,dus jullie weten het .Persoonlijk zou ik niet fokken met graad 1 en ook geen pup kiezen uit niet vrije ouders .

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Als je daar een pup van zou aanschaffen zou ik toch wel vragen naar de testuitslagen van de ouders. De poedel is een ras dat momenteel erg in trek is, dus zou wel heel erg uitkijken :-s. 

PL komt sowieso al veel vaker voor bij kleine rassen. Zou als ik jou was mij toch bij een goede fokker op de wachtlijst laten zetten.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Vraag aan de fokker of ze zowel van de moeder als de vader uitslagen van de testen van beide knieën als ook van de ECVO ogentest aan je kan sturen. Beide testen moeten  door veterinair specialisten ( orthopeed en oogarts) uitgevoerd worden. Dit zijn de verplichte testen van het fokreglement  van de rasvereniging.

 

https://www.nederlandsepoedelclub.nl/fokken/aangifte/dekbericht/11-bestuur/22-fokreglement

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Vraag aan de fokker of ze zowel van de moeder als de vader uitslagen van de testen van beide knieën als ook van de ECVO ogentest aan je kan sturen. Beide testen moeten  door veterinair specialisten ( orthopeed en oogarts) uitgevoerd worden. Dit zijn de verplichte testen van het fokreglement  van de rasvereniging.
 
https://www.nederlandsepoedelclub.nl/fokken/aangifte/dekbericht/11-bestuur/22-fokreglement
  "

En verplicht is ook de DNAtest op DM (degeneratieve myelopatie) Dat is 1 malig .

De rest van de oogziektes zit allemaal in de ecvotest.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Vraag aan de fokker of ze zowel van de moeder als de vader uitslagen van de testen van beide knieën als ook van de ECVO ogentest aan je kan sturen. Beide testen moeten  door veterinair specialisten ( orthopeed en oogarts) uitgevoerd worden. Dit zijn de verplichte testen van het fokreglement  van de rasvereniging.
 
https://www.nederlandsepoedelclub.nl/fokken/aangifte/dekbericht/11-bestuur/22-fokreglement
  "

Als ze volgens t fokregelement zou fokken zou moeders toch een stamboom hebben? Of ben ik nu blond?

 

Zelf zou ik voor een ander nestje gaan. Je hebt nooit garantie op een pl vrije pup en t is echt niet fijn als je pup t krijgt.

 

Waarom heeft de moeder geen stamboom? Haar ouders wel?

honden page profiel SverSver

Het is geen officieele fokker. Gewoon mensen met een thuisnestje omdat ze het leuk vonden om ooit een nestje te hebben met hun eigen hond. De vrouw zegt nu dat omdat de dierenarts gezegd heeft dat de aandoening geen kwaad kan omdat de last die haar hond heeft zo te verwaarlozen is. Alle intenties voor de pups zijn zo goed, moederhond krijgt biologisch eten en wordt goed voor gezorgd. Ik was zo blij dat ik eindelijk een nestje gevonden had die ik wel vertrouwde van lieve mensen (had ook wat dubieuze mensen gesproken) omdat alle wachtlijsten van officiele toypoedel fokkers gesloten zijn vanwege drukte. Ze zei dat de hond een dna test gehad had dus dat is goed. Ik hoorde dus alleen gisteren pas dat haar hond dit misschien heel licht heeft , ze had er zelf eerder niet eens echt aan gedacht..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou echt af zien van de koop.

Je gaat waarschijnlijk veel ellende krijgen als je wel een pup hiervan koopt. Vind dat die vrouw er nogal makkelijk over doet allemaal. 

 

Beter een tijd wachten, je op een wachtlijst plaatsen bij een fokker die wél fokt met gezonde honden en dit ook daadwerkelijk kan aantonen.

 

Geeft geen garantie op alleen maar gezonde pups. Je kunt pech hebben natuurlijk.

Maar dan weet je dus wel dat die fokker er alles aan gedaan heeft om zo een gezond mogelijk nest te fokken.

 

De vrouw met wie je nu contact hebt, volgens mij neemt zij het totaal niet serieus wat erfelijke afwijkingen betreft. Dat haar dierenarts hier ook nog eens aan bijdraagt door te zeggen dat de hond gezond is...

 

Weet dat operaties in de duizenden euro's kunnen lopen en je hond met erfelijke aandoeningen wel degelijk heel veel pijn kunnen hebben.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Opzich is er niets mis met een verantwoord gefokt thuisnestje. Maar je moet dan wel zéker weten dat dit het geval is.. ik zou in ieder geval de testresultaten willen zien van de dna test en de erfelijke afwijkingen. Een goede fokker laat deze zonder problemen aan de pupkoper zien. 

 

En dan inderdaad de afspraak maken dat, mocht je pup PL hebben, deze kosten voor de fokker zijn. 

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

" Het is geen officieele fokker. Gewoon mensen met een thuisnestje omdat ze het leuk vonden om ooit een nestje te hebben met hun eigen hond. De vrouw zegt nu dat omdat de dierenarts gezegd heeft dat de aandoening geen kwaad kan omdat de last die haar hond heeft zo te verwaarlozen is. Alle intenties voor de pups zijn zo goed, moederhond krijgt biologisch eten en wordt goed voor gezorgd. Ik was zo blij dat ik eindelijk een nestje gevonden had die ik wel vertrouwde van lieve mensen (had ook wat dubieuze mensen gesproken) omdat alle wachtlijsten van officiele toypoedel fokkers gesloten zijn vanwege drukte. Ze zei dat de hond een dna test gehad had dus dat is goed. Ik hoorde dus alleen gisteren pas dat haar hond dit misschien heel licht heeft , ze had er zelf eerder niet eens echt aan gedacht.. "


Ik weet niet wat de fokker je precies verteld heeft hierover, maar ter verduidelijking: er is nog geen DNA test beschikbaar voor PL. Hier is dus niets over te zeggen.

Het valt natuurlijk te prijzen als een fokker een algehele DNA screening uitvoert (bijvoorbeeld via Embark), maar besef hierbij dat van de +- 190 aandoeningen waarop getest wordt, maar een klein deel überhaupt in je ras voorkomt. Van héél veel aandoeningen die voorkomen bij honden, is daarnaast nog helemaal geen test van beschikbaar (mutatie(s) onbekend). Een hond die goed door een dergelijke screening komt, kan dus nog steeds belast zijn met erfelijke aandoeningen. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Het is geen officieele fokker. Gewoon mensen met een thuisnestje omdat ze het leuk vonden om ooit een nestje te hebben met hun eigen hond. De vrouw zegt nu dat omdat de dierenarts gezegd heeft dat de aandoening geen kwaad kan omdat de last die haar hond heeft zo te verwaarlozen is. Alle intenties voor de pups zijn zo goed, moederhond krijgt biologisch eten en wordt goed voor gezorgd. Ik was zo blij dat ik eindelijk een nestje gevonden had die ik wel vertrouwde van lieve mensen (had ook wat dubieuze mensen gesproken) omdat alle wachtlijsten van officiele toypoedel fokkers gesloten zijn vanwege drukte. Ze zei dat de hond een dna test gehad had dus dat is goed. Ik hoorde dus alleen gisteren pas dat haar hond dit misschien heel licht heeft , ze had er zelf eerder niet eens echt aan gedacht.. "

Heb je dit nestje op puppyplaats gevonden?

Wat voor DNA test heeft de moeder gehad dan ? en wat zou er goed aan zijn ?

En haar hond heeft het of niet  ,misschien licht dat klopt al niet ,als je het licht hebt is het graad 1 ,

Hoe lief en aardig de fokker ook is en hoe goed zij voert ,ze had beter de testen kunnen laten uitvoeren die bij dit ras horen ,verder zou ik ook kijken naar testen van de voorouders want sommige erfelijke afwijkingen slaan wel eens een generatie of wat over .

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik vind het wel super dat je zoveel research doet, kunnen velen een voorbeeld aan nemen :-).

Niemand van het forum wil je een teleurstelling of hoge kosten aanjagen, daarom de voorzichtigheid.

Ik zou ook zeggen, neem niet het risico, PL is een dure en pijnlijke bedoening...Deze fokker(ook al zijn de bedoelingen misschien goed) heeft totaal geen idee waar ze mee bezig is. Als fokker heb je de verantwoordelijkheid te kunnen aantonen dat je fokt met ouderdieren die getest zijn op erfelijke afwijkingen. Wat in dit geval dus al absoluut niet juist is, ook al is ze er wel eerlijk in. 

Wil jij het risico lopen op een pup met deze aandoening, weet dan dat dit enkele 1000 den euro's kan kosten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ben benieuwd of je hier nog terug komt in je topic?

 

Heb je wat aan onze ibformatie gehad?

Wat ga je met de informatie doen?

Ben je nog steeds van plan om te gaan kijken?

 

Er zijn hier vast mensen, die je kunnen helpen met de zoektocht naar een goede fokker.

Er zitten hier mensen met een schat aan ervaring. Ze weten waar je op moet letten qua gezondheid, kunnen je helpen kijken naar de gezondheidsuitslagen en hier meer duidelijkheid in geven, kunnen helpen nazoeken of je een goede fokker te pakken hebt enz. enz.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat leuk Sver,  ik was 18 toen ik mijn eerste hondje  mocht hebben. Ga vaak kijken bij de pupjes neem er de tijd voor. En bekijk wat je met de tips hierboven doet, ze zijn allemaal goed en goed gemeend. Succes. Laat je het nog weten? Want wij zijn heel benieuwd.. 

honden page profiel SverSver

Hoi daar ben ik weer!

Ik heb gisteren gebeld met de vrouw van de puppies en heb het over mijn onzekerheden gehad wat betreft de ziektes en nog veel meer. Ze vertelde dat ze nog eens ging testen op patella. Later appte ze dat een poot patella graad 1 heeft en dat daar gefokt mee mag worden. Mijn moeder zei dat ze het risico wel wilde nemen. Ik moet de hond betalen, maar mocht er ooit iets gebeuren helpen ze me met de kosten.

 

Nu krijg ik deze ochtend een bericht van de vrouw dat ze zich afvraagd of ik de hond wel wil omdat ik niet enthousiast genoeg ben, me te druk maak over de ziekten (die 3000 euro kunnen kosten hallo????).. en of ik wel genoeg weet over de opvoeding. Ik kijk al maanden videos en lees boeken...

Ben zo verbaasd! Weet niet meer wat ik moet doen, ben er zelfs een beetje verdrietig van. Het kwam zo uit het niets. 

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Sver, ik blijf het een bijzondere vrouw vinden.

Ik krijg zo'n beetje het gevoel dat deze vrouw geen testen heeft laten uitvoeren. Vraag me ook af of deze vrouw serieus bezig is...

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Hoi daar ben ik weer!
Ik heb gisteren gebeld met de vrouw van de puppies en heb het over mijn onzekerheden gehad wat betreft de ziektes en nog veel meer. Ze vertelde dat ze nog eens ging testen op patella. Later appte ze dat een poot patella graad 1 heeft en dat daar gefokt mee mag worden. Mijn moeder zei dat ze het risico wel wilde nemen. Ik moet de hond betalen, maar mocht er ooit iets gebeuren helpen ze me met de kosten.
 
Nu krijg ik deze ochtend een bericht van de vrouw dat ze zich afvraagd of ik de hond wel wil omdat ik niet enthousiast genoeg ben, me te druk maak over de ziekten (die 3000 euro kunnen kosten hallo????).. en of ik wel genoeg weet over de opvoeding. Ik kijk al maanden videos en lees boeken...
Ben zo verbaasd! Weet niet meer wat ik moet doen, ben er zelfs een beetje verdrietig van. Het kwam zo uit het niets. 
 
 
  "

Wat een rare reactie van de fokker, ik vind het heel normaal dat je eerst onderzoek naar de fokker en gezondheid van de ouder honden en pup doet. Mocht je toch besluiten om de pup te kopen dan zal ik hem in ieder geval in de dierenverzekering doen.

honden page profiel SverSver

Ik heb de testuitslagen gezien. Dat is betrouwbaar.. Deze vrouw is alleen gewoon impulsief ofzo. Eerst mocht ik uit alle pups kiezen, toen alleen het grootste reutje (toen ik voor een reu gekozen had), toen mocht ik kiezen tussen de 2 reutjes als ze ouder zijn. Nu staat in het bericht alleen dat ik het grootste reutje mag.

Ik denk dat ze heel overweldigd is van het aantal marktplaatsreacties die zonder twijfel allemaal heel enthousiast zullen zijn. (Ik had al een maand contact met haar voor de advertentie)

Mijn zusje zegt dat ik niet te verdrietig of boos moet reageren omdat dat zonde is, en ik die vrouw na een paar maanden toch nooit meer zie. 

Ik denk er even overna...

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik heb de testuitslagen gezien. Dat is betrouwbaar.. Deze vrouw is alleen gewoon impulsief ofzo. Eerst mocht ik uit alle pups kiezen, toen alleen het grootste reutje (toen ik voor een reu gekozen had), toen mocht ik kiezen tussen de 2 reutjes als ze ouder zijn. Nu staat in het bericht alleen dat ik het grootste reutje mag.
Ik denk dat ze heel overweldigd is van het aantal marktplaatsreacties die zonder twijfel allemaal heel enthousiast zullen zijn. (Ik had al een maand contact met haar voor de advertentie)
Mijn zusje zegt dat ik niet te verdrietig of boos moet reageren omdat dat zonde is, en ik die vrouw na een paar maanden toch nooit meer zie. 
Ik denk er even overna... "

Is dat iets wat je wil? Die vrouw toch nooit meer zien? Een band met je fokker is eigenlijk zo belangrijk. Je hoort daar altijd op terug te kunnen vallen. En dat als de pup nu wél patella blijkt te hebben? Ga je dan van, een jaar niet met haar gesproken te hebben, naar ineens: hey, kun jij de patella kosten betalen? Dat is ook niet netjes.. 

 

Welke testuitslagen heb je gezien en hoe zagen deze eruit? Neem aan dat je niet zomaar op de gezondheidsverklaring van de dierenarts doelt toch? 

honden page profiel SverSver

" Is dat iets wat je wil? Die vrouw toch nooit meer zien? Een band met je fokker is eigenlijk zo belangrijk. Je hoort daar altijd op terug te kunnen vallen. En dat als de pup nu wél patella blijkt te hebben? Ga je dan van, een jaar niet met haar gesproken te hebben, naar ineens: hey, kun jij de patella kosten betalen? Dat is ook niet netjes.. 
 
Welke testuitslagen heb je gezien en hoe zagen deze eruit? Neem aan dat je niet zomaar op de gezondheidsverklaring van de dierenarts doelt toch?  "
 
Nee dat wil ik eigenlijk niet. Als ik een hond bij haar haal wil ik het ook gewoon "oplossen" en goed contact behouden. Ik weet eigenlijk niet of ze de patella kosten zou vergoeden, vgm is het eigen risico. Dat hadden we geaccepteerd... Maar ik vind het gewoon zo erg dat ze me nu niet enthousiast genoeg vindt. Ik ga er even een middag overna denken en het er met mijn ouders over hebben straks. Ik wil gewoon zo graag een hond voor mijn tussenjaar voorbij is. Dan heb ik genoeg tijd voor opvoeding :)... We gaan het zien

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou vriendelijk contact houden en dan kun je altijd ja of nee zeggen.

 

Toevallig ben ik zelf ook met fokken bezig. De pupbemiddeling gaat via de rasvereniging, en die wordt overspoeld met mensen die duizenden euros bieden voor NU een pup. Daar moet je ook tegen kunnen. Zon mevrouw heeft daar geen ervaring mee en mensen kunnen heel hebberig en naar doen.

honden page profiel SverSver

Ja het is haar eerste nestje. Ik voel ook echt dat ze heel overweldigd is dus dat vind ik vervelend voor haar.

Aan de andere kant vind ik het bericht naar mij toe ontzettend onbeleefd???? Ik had al een maand contact en stond op nr 1 op haar lijst...

Ik heb ook niet meer dan 2000 euro te bieden omdat ik nog zo jong ben. Ik wil dat ook niet, het voelt oneerlijk. Ik heb wel het idee dat mensen meer aan het bieden zijn.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja het is haar eerste nestje. Ik voel ook echt dat ze heel overweldigd is dus dat vind ik vervelend voor haar.
Aan de andere kant vind ik het bericht naar mij toe ontzettend onbeleefd???? Ik had al een maand contact en stond op nr 1 op haar lijst...
Ik heb ook niet meer dan 2000 euro te bieden omdat ik nog zo jong ben. Ik wil dat ook niet, het voelt oneerlijk. Ik heb wel het idee dat mensen meer aan het bieden zijn. "

Dan zeg je het contact op. Ga je op zoek naar een andere fokker. Je zult dan wel op een wachtlijst komen.

Maar als je graag een hond wilt van een goede fokker, dan lijkt me dat wachten meer dan waard.

Jammer dat het dan misschien niet lukt in dit jaar. Dan verder kijken naar het volgende jaar en je ouders willen vast helpen bij de opvoeding en oppassen op de pup.

 

Lukt dat niet, dan toch wachten tot na je studie en kijken of er dan een hond in je leven past.

 

Een hond is niet zomaar iets, daar moet je zeer veel tijd en aandacht aan besteden en dat wil je gewoon goed doen.

Ik krijg de indruk van je dat je heel goed weet waar je mee bezig bent.

Probeer ook je verstand te laten spreken.

honden page profiel DagmarDagmar

Je gaat toch niet zeggen dat die pup 2000 euro kost? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Hoi daar ben ik weer!
Ik heb gisteren gebeld met de vrouw van de puppies en heb het over mijn onzekerheden gehad wat betreft de ziektes en nog veel meer. Ze vertelde dat ze nog eens ging testen op patella. Later appte ze dat een poot patella graad 1 heeft en dat daar gefokt mee mag worden. Mijn moeder zei dat ze het risico wel wilde nemen. Ik moet de hond betalen, maar mocht er ooit iets gebeuren helpen ze me met de kosten.
 
Nu krijg ik deze ochtend een bericht van de vrouw dat ze zich afvraagd of ik de hond wel wil omdat ik niet enthousiast genoeg ben, me te druk maak over de ziekten (die 3000 euro kunnen kosten hallo????).. en of ik wel genoeg weet over de opvoeding. Ik kijk al maanden videos en lees boeken...
Ben zo verbaasd! Weet niet meer wat ik moet doen, ben er zelfs een beetje verdrietig van. Het kwam zo uit het niets. 
 
 
  "

Nog eens testen op patella ? Dat hoef je maar 1 x te doen als het gelijk bij de orthopeed gebeurd en 1 poot graad 1 ? Tja jullie keuze maar ik zou zeggen .hou de pup maar ,Gezondheid gaat boven alles en bij veel kleine rassen kan je ze wel in de verzekering doen ,maar ras gerelateerde eigenschappen zijn of niet verzekert ,of je betaald een hoge premie .

Waarschijnlijk heeft ze veel aanvraag gehad van mensen die niet zo doorvragen als jij doet ,en daarom is het voor haar makkelijker dit tegen je te zeggen .Sterkte met je beslissing .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik heb de testuitslagen gezien. Dat is betrouwbaar.. Deze vrouw is alleen gewoon impulsief ofzo. Eerst mocht ik uit alle pups kiezen, toen alleen het grootste reutje (toen ik voor een reu gekozen had), toen mocht ik kiezen tussen de 2 reutjes als ze ouder zijn. Nu staat in het bericht alleen dat ik het grootste reutje mag.
Ik denk dat ze heel overweldigd is van het aantal marktplaatsreacties die zonder twijfel allemaal heel enthousiast zullen zijn. (Ik had al een maand contact met haar voor de advertentie)
Mijn zusje zegt dat ik niet te verdrietig of boos moet reageren omdat dat zonde is, en ik die vrouw na een paar maanden toch nooit meer zie. 
Ik denk er even overna... "

Steeds wisselen van pup ? Ook al raar toch ?Als fokker hou je juist graag contact met je pupkopers ,als er vragen zijn moeten ze op je terug kunnen vallen .

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Tibetaanse Terriër pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^