Schijnzwanger tips

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hoi allemaal.

 

Willow is intussen alweer bijna 15 maanden oud, en moet begin december voor de 2e keer loops worden. 

 

Nu is ze na haar eerste loopsheid ontzettend schijnzwanger geworden, en er leek geen einde aan te komen. Kattig naar andere honden, heel bezitterig, enorm aanhankelijk, niemand met rust laten etc etc. Alle speeltjes heb ik weg gepakt want die wilde ze begraven, en later moesten ook de kleden in de manden, en de kussens op de bank verstopt worden, want ook daar hield ze zich mee bezig (ingraven, verstoppen etc) 

 

Nu is ze dus weer de oude, en kan het hele verhaal weer opnieuw beginnen ben ik bang. Ik zoek daarom naar iets wat de schijnzwangerschap kan voorkomen / verminderen. Even schijnzwanger hoort er bij natuurlijk, maar bij Willow heeft het bijna 2,5 / 3 maanden geduurd eer ze weer een beetje normaal deed. 

 

Ik hoor veel positieve verhalen over de Pseudo pregnancy van Puur, máár hier zit 52% alcohol in en dat staat mij een beetje tegen.. zijn er ook nog andere alternatieven? 

 

Als mensen tips hebben hoor ik het graag. 

 

En nog een foto van mijn knappe dame, want O wat is ze al mooi, en wat is ze leuk! 

539884.jpg

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Wat een mooie foto!!

 

Wij hebben dat ook geprobeerd maar had minimaal effect. Soms hoor ik ook positieve reacties maar ik vermoed dat het bij onze hond ook te extreem was. De dierenarts vertelde ons ook dat de kans groot was dat de schijnzwangerschap na elke loopsheid erger werd. Wij haalde ook alles weg, maar niks hielp. Heel vervelend ook voor de hond zelf. Wij hebben uiteindelijk besloten om de hond na de 2e loopsheid te laten helpen.. 

 

Misschien dat je de DA nog kunt vragen of ze er iets tegen hebben? 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Hier geen teven dus geen ervaring mee, maar een vriend van ons heeft een schijnzwangere teef gehad en die kreeg medicatie van de dierenarts waarna het gestopt was. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik weet niet of je er voor open staat maar met homeopatie kun je een eind komen. Ik geef de link even als voorbeeld, maar ik zou een dierenarts raadplegen die ook daarmee werkt.

 

https://www.robkalmeijer.nl/kynologie/De_duitse_herdershond/1988/09/page15b/index.html

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Zoveel alcohol krijgt je hond toch niet binnen met maximum 45 druppels per dag,

 

Dosering  
Doeldier Optimale dosering
Konijn 3 - 5 druppels
Kat 6 - 10 druppels
Hond 10 - 15 druppels
20 druppels = circa 1 ml.

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft, 3 maal daags.

 

https://www.medpets.nl/puur+pseudo-pregnancy/

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  
Zoveel alcohol krijgt je hond toch niet binnen met maximum 45 druppels per dag,
 
Dosering
 
Doeldier
Optimale dosering
Konijn
3 - 5 druppels
Kat
6 - 10 druppels
Hond
10 - 15 druppels
20 druppels
= circa 1 ml.
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft, 3 maal daags.
 
https://www.medpets.nl/puur+pseudo-pregnancy/
  "

Sowieso elk beetje alcohol heb ik liever niet (voor mijn hond hp-wink) als er ook andere alternatieven zijn. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Is er een reden waarom je haar niet laat steriliseren? Ik heb geen tips verder, nooit problemen mee gehad. Maar als mijn hond er last van had zou ik haar laten steriliseren. Of heb alleen jij er last van? Haha

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Is er een reden waarom je haar niet laat steriliseren? Ik heb geen tips verder, nooit problemen mee gehad. Maar als mijn hond er last van had zou ik haar laten steriliseren. Of heb alleen jij er last van? Haha "

Ik heb er geen last van, maar mijn hond wel, zichtbaar. 

 

De reden dat ik haar niet laat castreren is omdat ik haar ten eerste nog te jong vindt. Ik wil haar eerst volledig laten uitgroeien, zowel lichamelijk als mentaal. Daarbij komt zij uit een hele mooie combi met een erg laag inteelt percentage, zelfs iemand van de rasvereniging heeft me laten weten dat zij een goede zou zijn voor de fok, kwa dna en uiterlijk dan, ik heb verder nog niets laten testen bij haar, en onze eerste show is ivm covid helaas ook niet door gegaan. 

 

Over dit alles moet ik nog nadenken, en dat wil ik pas toen als ze volwassen is. Tot die tijd laat ik haar sowieso intact. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Groot gelijk Pascale, er zijn zeker homeopatiesche druppls voor schijndracht....wel is het zo dat als er eenmaal schijndracht is geweest dat het steeds herhaald en de kans op baarmoederontsteking groot is...vandaar maak een keuze voor homeopatische druppels...je weet het vast wel maar nog even een advies wat echt helpt, flinke wandelingen gaan maken apart, jij en Willow, lekker moe maken...desnoods aan de fiets, geen vele honden gaan ontmoeten, ook thuis alles wat kan triggeren, spelgoed knuffels en kleedjes weghalen, en het gedrag zoveel mogelijk negeren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sterkliniek bron... 

 

Wat te doen met een schijndrachtige hond?

Probeer het gedrag niet te veranderen want dat zal niet makkelijk gaan. Ook niet het gedrag belonen door haar veel aandacht te geven als ze overdreven aanhankelijk is.
Het is en blijft een hormonale verandering in de teef en deze is niet te beïnvloeden door u.

Als het gedrag te ver doorschiet of als er duidelijke veranderingen aan een melkklier komen dan wordt het tijd om de dierenarts te raadplegen. Er zijn medicijnen beschikbaar die het proces beëindigen.
Het is van belang om pijn aan de melkklieren te voorkomen en zeker om de melkklierontsteking te voorkomen, dit kan namelijk verschrikkelijke vormen aannemen.

In de praktijk blijkt duidelijk dat de schijndracht in de tijd erger wordt, met andere woorden, hoe ouder de teef wordt hoe meer last ze krijgt. De meeste teven blijven loops worden naarmate ze ouder worden dus op een natuurlijke manier komt er geen eind aan de schijndracht. Niet zelden hebben deze dieren afwijkende eierstokken en ontwikkelen ze makkelijk een baarmoederontsteking op oudere leeftijd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pascale als je de homeopatische druppels niet wilt overleg dan met je dierenarts, niet iedere dierenarts is direct voor steriliseren hoor.

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Ik zou de volgende keer even met je dierenarts overleggen voor prolactineremmers. Als je je geld kwijt wilt aan geschud water zonder werking, moet je daarentegen inderdaad bij de homeopaat zijn. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik zou de volgende keer even met je dierenarts overleggen voor prolactineremmers. Als je je geld kwijt wilt aan geschud water zonder werking, moet je daarentegen inderdaad bij de homeopaat zijn.  "

Bijwerkingen van de prolactineremmers zijn ook niet leuk, homeopatische middelen hebben deze bijwerkingen niet.....en geschut water is het natuurlijk niet.  Ook zijn er diverse middelen op natuurlijke basis verkrijgbaar die het schijnzwangere gedrag en de bijkomende fysieke gevolgen terugdringen. Neem contact op met je dierenarts of een hollistische dierenarts.

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Logisch, want zonder werking heb je ook geen bijwerkingen.
En ieder die onterecht denkt dat “natuurlijke middelen” (zoals uit de fytotherapie) geen bijwerkingen hebben, kan nog eens van een koude kermis thuiskomen. “Natuurlijk” is bij lange na geen synoniem voor “veilig”. 

 

Maar heel eerlijk TS: elke intacte teef gaat hormonaal door schijndrachten heen en gedragsveranderingen horen daarbij, maar bij zulke langdurige en heftige veranderingen zou ik me eens achter de oren krabben of de teef wel zo geschikt is voor de fok. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

ze is nog maar 1 keer loops geweest? Het zou ook kunnen dat de impact nu minder groot is, 1ste keer zijn het een heleboel hormonen en veranderingen natuurlijk.

Ds had er van mijn teven het meeste last van, maar bijlange niet zo erg dat het echt een volledige verandering was.  Ik heb nooit iets gegeven.

Je kunt natuurlijk proberen, homeopathie heb ik ook geen positieve ervaringen mee (ook geen negatieve btw, ik merkte gewoon geen veranderingen).  Ik heb onlangs ook een middel van puur gebruikt bij 1 van de honden, maar wederom geen verschil.

Iedere hond is natuurlijk anders en als het allemaal niet werkte, zou het niet zo'n grote handel zijn..  Ik vind het ondanks mijn ervaringen, altijd wel iets dat het proberen waard is in alle geval. De kans dat het wél iets doet, is er immers zeker ook.

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

@Rocky, Toevallig ken ik 2 mensen waarbij homeopathische middelen wel degelijk hebben geholpen met het verminderen van een schijndracht. Ik heb niets tegen medicatie van een dierenarts, want is het nodig, dan is het nodig, maar ik probeer het liever eerst op deze manier. Wellicht is inderdaad de 2e keer schijnzwanger minder heftig dan de eerste keer. Zo niet, kan ik haar altijd nog andere medicatie toedienen. En haar om die reden nu al te laten castreren, nee.. liever niet. Ik wil eerst wachten totdat zij volledig stabiel is in karakter en is uitgegroeid.


Willemijn, voor afleiding zorgen deed ik al heel veel, maar dit scheen niet te werken helaas. Echter zal ze deze keer loops zijn wanneer ik in een ander land zit, op een andere plek, in een nieuw huis. Wellicht dat zij dan al zo veel nieuwe indrukken op doet en afleiding heeft, dat ook de schijnzwangerschap minder heftig is. Hier hoop ik op.


Dagmar, ja zou heel goed kunnen. En 1 keer loops geweest inderdaad, met 11 maanden. Sowieso is alles in Willow nogal 'heftig' en het lijkt alsof ze geregeld met zichzelf in de knoop zit. Ik hoop er inderdaad op dat de 2e keer minder heftig is, en dat 'test' ik dan liever eerst uit met homeopathische middelen. Mocht dat niet werken, heb ik er geen problemen mee om de 3e keer naar de dierenarts te gaan voor medicatie.


Overigens ben ik nu in contact met een dierenarts die ook niet tegen homeopathische druppels is. Zij zal me dat dingen aan raden waar zij positieve ervaringen mee heeft dus hopelijk zit daar wat tussen.

honden page profiel Louise1972Louise1972 3 doggies

honden foto van Louise1972

De alcohol vervliegt toch? De juiste hoeveelheid op een theelepeltje doen, uurtje of wat laten staan en dan geven.  Of is dat te simpel gedacht?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" De alcohol vervliegt toch? De juiste hoeveelheid op een theelepeltje doen, uurtje of wat laten staan en dan geven.  Of is dat te simpel gedacht? "

Alcohol vervliegt niet vanzelf, dan moet je t verhitten.

Maar er zijn heel veel middelen in tablet of korrelvorm.

Volgende forumvraag: Onze toller pup is geboren!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^