Onze toller pup is geboren!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Gefeliciteerd met de geboorte van je pup.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hebben jullie misschien een paar leuke ideeën voor een teefje? Roos

Zelf hou ik van een naam met betekenis, iets dat bij de hond past.

Misschien vind je iets leuks tussen de Schotse meisjesnamen (gezien je hond een Nova Scotia is hp-wink)

 

Off Topic: Er zijn fokkers die bewust voor stro kiezen (snel opgeruimd na bevalling) in de werpkist. Waar de teef bevalt kan ook te maken hebben met rust. Als de fokker een erg druk en lawaaierig huishouden heeft, kan het voor de teef erg fijn zijn om een rustige, aparte plaats te krijgen om te bevallen, dat scheelt een boel stress voor haar. Waar de pups de volgende weken opgroeien, weten we niet. Dus Topicstarter kan dit zelf aan de fokker vragen, als ze hier twijfel over heeft...

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Op de hondenschool haal ik de “schuurpups” er in een paar minuten uit hoor. Compleet overprikkeld, slechte stressverwerking, blaffend op het veld naar alles. 

Daarbij hebben we het hier over een Toller. Nou, laten dat nou net niet de meest stabiele honden zijn. Er zit ontzettend veel angst in en nerveusheid in het ras. Dan is een vroege en goede socialisatie alleen maar gewenst. Op de hondenschool heb ik ontzettend veel tollers gezien die angsthappers waren en continu naar alles snauwde. 

Dat is niet echt te vergelijken met een Bull terriër, Leonberger of Newfoundlander. 

Van een huishond anno 2020 wordt ontzettend veel prikkelverwerking verwacht dagelijks, dat kun je niet pas gaan trainen met 8 weken. Zeker niet bij een gevoelig ras waar al veel angst in zit. 

honden foto van ***Wienske en Djangie†***

Wat een leuk vooruitzicht, geniet van de voorpret!

Wat namen...Ainsley, Caja, Freyja

Jeetje wat een vooroordelen weer, gebaseerd op twee foto’s undecided Wie weet was het alleen maar tijdens de bevalling of zitten ze met stro gewoon in huis.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Op de hondenschool haal ik de “schuurpups” er in een paar minuten uit hoor. Compleet overprikkeld, slechte stressverwerking, blaffend op het veld naar alles. 
Daarbij hebben we het hier over een Toller. Nou, laten dat nou net niet de meest stabiele honden zijn. Er zit ontzettend veel angst in en nerveusheid in het ras. Dan is een vroege en goede socialisatie alleen maar gewenst. Op de hondenschool heb ik ontzettend veel tollers gezien die angsthappers waren en continu naar alles snauwde. 
Dat is niet echt te vergelijken met een Bull terriër, Leonberger of Newfoundlander. 
Van een huishond anno 2020 wordt ontzettend veel prikkelverwerking verwacht dagelijks, dat kun je niet pas gaan trainen met 8 weken. Zeker niet bij een gevoelig ras waar al veel angst in zit.  "

Nee maar ik heb ook andere rassen gekocht die niet in huis geboren waren ,

Tollers kunnen wat eenkennig zijn ,geen allemansvriendjes ,maar verder toch vrij makkelijke hondjes ,

Valt me trouwens wel op dat mensen ineens legio tollers of een ander ras waar het topic dan net over gaat ineens heel veel op hun school hebben ,terwijl je echt niet over spoelt wordt met tollers op hondenscholen .

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Nee maar ik heb ook andere rassen gekocht die niet in huis geboren waren ,
Tollers kunnen wat eenkennig zijn ,geen allemansvriendjes ,maar verder toch vrij makkelijke hondjes ,
Valt me trouwens wel op dat mensen ineens legio tollers of een ander ras waar het topic dan net over gaat ineens heel veel op hun school hebben ,terwijl je echt niet over spoelt wordt met tollers op hondenscholen . "

Er is bij ons een enorme tollerhype geweest waarbij ik 5 tollers in een klas had zitten en er zaten ook nog tollers in een andere klas. 

Ik zie wel vaker bepaalde “rassenhypes”. We worden nu bijvoorbeeld overspoeld met doodles. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Jezus ook en die schijnt ook groot geworden te zijn ? "

 

Intussen zijn we 2019 jaren verder in welvaart en beschaving.smile In jaar 1 zijn de eerste steden in Nederland ontstaan. Dieren liepen tussen de huizen. Afval werd  buiten gegooid. Mensen sliepen op de grond. Mensen werden niet ouder dan 40 jaar. Pas tijdens de Renaissance sliep men op matrassen van erwtenschillen, stro en soms veren. Het ongedierte werd geaccepteerd.

 

Koeien, varkens, geiten etc. zijn staldieren, die op stro kunnen leven. Pups die huis/gezinshonden worden naar mijn mening niet en zeker geen kleinere honden zoals bijv. de Tollers. Juist bij honden met het teruggetrokken karakter van een Toller is het van belang om in de eerste 8 weken zoveel mogelijk aan de reuring van een gezin/mensen te wennen.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het is off topic. Maar wij hadden een toller geboren in 1990 een pup uit de eerste import honden in nederland. Veel stambomen gaan nog terug naar deze eerste reu, de vader van onze hind. Het was een verlegen hondje terughoudend maar zo lief, gehoorzaam baasgericht, beetje eigenwijs soms. Een heel andere hond dan de tegenwoordige, veel grotere tollers. Maar ze hebben mijn hart nog steeds gestolen. Was ook betrokken bij de eerste vereniging, vanaf het 1e uur.  Ik heb het ras van afstand gevolgd en zie hoe het inmiddels toch een veel gevraagde hond wordt. 

Vind het wel leuk Loesje dat jij de toller omschrijft als teruggetrokken karakter, want dat is precies wat passend was bij onze misty.  Misty de hond waarvan ik nog steeds zeg , morgen mag ze terugkomen, samen met de spets, het was zo,n fijn stel.

Ik hoop dat ts een heel fijn leven krijgt met de toller hond.

 

En mijn 1e hond, een heidewachtel, giga jachthond, 1977. Een hond geboren en opgegroeid de eerste 8 weken in een kennel, was toen heel gewoon.  Het is en blijft de meest gehoorzaamste hond die ik ooit gehad heb. Ik heb geen verschil gezien in raar gedrag of wat dan ook omdat ze uit een kennel kwam. Overigens geen schuur waar heel veel honden waren. Gewoon een particulier die drie honden had en naast haar werk veel tijd besteedde an de pups. Dat scheelt wel natuurlijk.

 

Misschien was ik te snel met mijn reactie over het stro, het viel mij op. Sorry, 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Van harte gefeliciteerd met jullie pup roos 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wat leuk een toller pup!hp-heart

Waar komt ze vandaan ?

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Onze fokker verzint de 'doopnamen' voor de pups, omdat die naam al na 10 dagen bekend moet zijn. Ik heb overigens super veel vertrouwen in onze fokker, we zijn al een keer wezen kijken bij de honden voordat ze pups kregen en het zijn super lieve mensen en honden. De roepnaam van de hond mogen we zelf verzinnen. Ik zat zelf te denken aan Jip, Toffee (vanwege de vachtkleur), Olive(vanwege de oogkleur), Oliver of Robin (Engels voor roodborstje). Als jullie nog ideeën hebben, dan hoor ik het graag.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Soms weet je de naam pas als je de hond 'in handen hebt'. 

Maar ik denk even mee en noem enkele van mijn favoriete namen :  Floortje,  Lotte, Femke, Berber, Famke, Hester.

En natuurlijk NOVA! 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Olive vind ik leuk voor een teefje!

Nova ook, maar misschien wel te verwijzend naar het ras. Ginger, Babs & Caya vind ik ook leuke namen!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Robin is leuk. Maar zoals Jantien zegt. Ook ik moet eerst een hond in handen hebben en voelen en aankijken en dan weet ik de naam. En wie weet is de stamboomnaam wel heel leuk 

honden page profiel KlaraKlara

Tip: Alle websites voor babynamen afspeuren. Die zijn vaak ook nog op thema (schots, herfst, rood etc.) 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

https://www.mijnvoornamen.nl/canadese-meisjesnamen.html

(Nova Scotia is een Canadese provincie).

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

" Ik zat zelf te denken aan Jip, Toffee (vanwege de vachtkleur), Olive(vanwege de oogkleur), Oliver of Robin (Engels voor roodborstje). Als jullie nog ideeën hebben, dan hoor ik het graag. "


Om een beetje in dezelfde stijl te blijven: Tawny, Hazel, Ruby..

Veel plezier met de voorpret en succes met de namenzoektocht. Namen voor teven blijf ik altijd extra lastig vinden. 

honden page profiel KlaraKlara

" https://www.mijnvoornamen.nl/canadese-meisjesnamen.html
(Nova Scotia is een Canadese provincie). "

Ja weet ik maar typisch Canadese namen bestaan natuurlijk niet echt. Voor de leuke gekke namen raad ik Schots, Iers Scandinavisch en Hongaars aan. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Onze fokker verzint de 'doopnamen' voor de pups, omdat die naam al na 10 dagen bekend moet zijn. Ik heb overigens super veel vertrouwen in onze fokker, we zijn al een keer wezen kijken bij de honden voordat ze pups kregen en het zijn super lieve mensen en honden. De roepnaam van de hond mogen we zelf verzinnen. Ik zat zelf te denken aan Jip, Toffee (vanwege de vachtkleur), Olive(vanwege de oogkleur), Oliver of Robin (Engels voor roodborstje). Als jullie nog ideeën hebben, dan hoor ik het graag. "

Toffee, bijzonder, dat zal je nimmer horen, favoriet bij mij...geniet van de voorbereiding....smile

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Hier heet de hond officieel Siënna Sevah, roepnaam Dyuna (Djoena)

 

Hier overigens stamboomnaam zelf kunnen kiezen. Wel met begin letter S.

 

Ik twijfelde enorm tussen Bubbles en Dyuna...toch gekozen voor de laatste hetgeen perfect bij haar pas....Bubbles is meer voor een lobbes, dat is zij allesbehalvetongue-out

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ruwharige Jack Russel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^