Los laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoëlleJoëlle

Haah weer eens een dubbele post

honden page profiel JoëlleJoëlle

Sorry twee dubbele post. Ik ben een beetje ongeduldig :D

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja maar ik weet niet of Moos het door heeft als het maar 1 keer gebeurt. Meestal doe je een oefening een aantal keer achter elkaar zodat ze door krijgen wat de bedoeling is. Nu wil ik geen uren achter elkaar met Moos oefenen, maar ik twijfel persoonlijk een beetje eraan of het werkt als we 3x per dag 1x iets ruilen met elkaar. "

Tuurlijk heeft Moos dat door.

Hij heeft toch ook in de gaten dat het succesvol is als ie met het speeltje weg loopt? 

 

Blijf bij het ene succesvolle moment. Daar heb je beide meer aan dan 1 succesvol moment en 5 falende momenten erop volgend.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Sorry twee dubbele post. Ik ben een beetje ongeduldig :-D "

1x drukken is meer dan voldoende. Geef je computer, tablet, telefoon of wat dan ook, even de tijd.

honden page profiel JoëlleJoëlle

" Tuurlijk heeft Moos dat door.
Hij heeft toch ook in de gaten dat het succesvol is als ie met het speeltje weg loopt? 
 
Blijf bij het ene succesvolle moment. Daar heb je beide meer aan dan 1 succesvol moment en 5 falende momenten. "

Ben benieuwd, ik moet ergens beginnen dus ga het proberen. Ik heb in mijn hoofd dat herhaling belangrijk is, dus vandaar dat ik dit niet als een succes zag en niet vaak geprobeerd heb. Ik zal het een tijdje proberen.

honden page profiel JoëlleJoëlle

" 1x drukken is meer dan voldoende. Geef je computer, tablet, telefoon of wat dan ook, even de tijd. "

Haha ja dat heb ik inmiddels begrepen, maar het gaat een beetje vanzelf om als het niet meteen door gaat om nog een keer te drukken omdat ik denk dat er dan iets is vastgelopen. Ik zal me proberen in de houden XD.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Eens met ukkepuck. Als iets maar 1x lukt, daar idd bij houden. Desnoods een half uur later nog eens 1x succesvol uitvoeren. Daar heedt je hond veel meer aan :) 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ben benieuwd, ik moet ergens beginnen dus ga het proberen. Ik heb in mijn hoofd dat herhaling belangrijk is, dus vandaar dat ik dit niet als een succes zag en niet vaak geprobeerd heb. Ik zal het een tijdje proberen. "

Ik leerde dat op de hondenschool. 1x succesvol oefening volbracht, dan gelijk ermee stoppen. Ga je door en door om maar steeds succes te blijven boeken, dan wordt een oefening saai, gaat de focus weg en wordt een oefening slordig afgemaakt of niet meer uitgevoerd.

 

Ga maar bij jezelf na; je zit op school, leert een moeilijk woord schrijven.

Je schrijft uiteindelijk het woord succesvol.

Is het dan nog leuk om het 10x vaker op te schrijven om vervolgens weer een foutje te maken, of is het leuker om trots te zijn op het 1x succesvol zijn en blijven voor die dag en het de volgende dag weer 1x succesvol opschrijven en weer dat ene succesvolle moment te behouden.

honden page profiel JoëlleJoëlle

" Ik leerde dat op de hondenschool. 1x succesvol oefening volbracht, dan gelijk ermee stoppen. Ga je door en door om maar steeds succes te blijven boeken, dan wordt een oefening saai, gaat de focus weg en wordt een oefening slordig afgemaakt of niet meer uitgevoerd.
 
Ga maar bij jezelf na; je zit op school, leert een moeilijk woord schrijven.
Je schrijft uiteindelijk het woord succesvol.
Is het dan nog leuk om het 10x vaker op te schrijven om vervolgens weer een foutje te maken, of is het leuker om trots te zijn op het 1x succesvol zijn en blijven voor die dag en het de volgende dag weer 1x succesvol opschrijven en weer dat ene succesvolle moment te behouden. "

Nou persoonlijk ben ik dus iemand die het nog 10x zou herhalen zodat ik zeker weet dat ik het woord goed ken en hem niet bij toeval een keer goed geschreven heb. Maar wat jij zegt kan ook kloppen. Dus ik ga het zeker proberen. Ik was gewoon echt in de veronderstelling dat een hond iets een aantal keer moest herhalen voordat ie door at wat de bedoeling was. Maar misschien kan dat dus ook wel met langere tussen poses van bijvoorbeeld een half uur.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Nou persoonlijk ben ik dus iemand die het nog 10x zou herhalen zodat ik zeker weet dat ik het woord goed ken en hem niet bij toeval een keer goed geschreven heb. Maar wat jij zegt kan ook kloppen. Dus ik ga het zeker proberen. Ik was gewoon echt in de veronderstelling dat een hond iets een aantal keer moest herhalen voordat ie door at wat de bedoeling was. Maar misschien kan dat dus ook wel met langere tussen poses van bijvoorbeeld een half uur. "

Maar waarom wil je zoveel herhalen? Dat is voor een hond echt niet leuk, je merkt zelf dat zn focus er niet meer is als je maar blijft herhalen. Laat 'm gewoon hond zijn. 1x per dag iets oefenen is meer dan genoeg. Een hond heeft meer aan samen een wandeling waarop die naar hartelust kan snuffelen en om lekker te ontspannen, dan 3x daags oefeningen doen die die echt wel kent.

 

honden page profiel JoëlleJoëlle

" Maar waarom wil je zoveel herhalen? Dat is voor een hond echt niet leuk, je merkt zelf dat zn focus er niet meer is als je maar blijft herhalen. Laat 'm gewoon hond zijn. 1x per dag iets oefenen is meer dan genoeg. Een hond heeft meer aan samen een wandeling waarop die naar hartelust kan snuffelen en om lekker te ontspannen, dan 3x daags oefeningen doen die die echt wel kent.
  "

Omdat ik dus in de veronderstelling was dat dat helpt. Maar begrijp me niet verkeerd. Ik bedoel met herhalen: Een paar keer per dag een paar minuutjes iets oefenen. Ik ga geen uren door of iets dergelijks. 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^