Los lopen: maakt er een spelletje van

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Ik heb een heerlijk koppige puberhond die óveral een spelletje van maakt ;) We liepen vanmiddag in het bos (losloopgebied) en het was heel rustig, want het was nogal drassig weer. Nero liep lekker los. Ik zag in de verte mensen met een hond aankomen dus ik riep hem bij me en lijnde hem voor de zekerheid aan. De mensen kwamen dichterbij en toen overlegd dat we de honden los konden doen. Ze gingen lekker spelen, dus dat was helemaal prima.

 

Maar dan. Die mensen wilden weer verder lopen en lijnden hun hond aan. Nero was nog niet uitgespeeld, maar zag de bui al hangen. Ik moest hem wel aanlijnen, anders zou hij achter die mensen/hond aan blijven lopen. Alleen maakte Nero er een spelletje dus rende steeds van mij weg. Danste een beetje om me heen 'pak me dan!' en dan schoot ie weer weg, etc. Die mensen moesten wel lachen, want ze herkenden het ook wel ;) Maar HOE zorg ik ervoor dat ik hem kan aanlijnen zonder mee te gaan in zijn spelletje? Weglopen was dit keer geen optie want dat zou hij prima vinden, dan zou hij achter die hond aan blijven lopen. Wat dus niet de bedoeling was. Wie heeft er tips? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Lekkere snoepjes meenemen.

 

Onder de wandeling af en toe even roepen, belonen bij terugkomen. Even aanlijnen voor een paar meter en dan weer loslaten als dat mag.

 

Zo leer je dat terugkomen leuk is, beloond wordt.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja inderdaad, heel veel lekkere snoepjes meenemen, of een speeltje wat hij erg leuk vindt.

Hem vangen heeft geen zin, dan gaat hij dat elke keer doen.

Op den duur als hij wat ouder wordt, hoef je heus niet altijd zoveel voertjes mee te nemen, maar wel handig voor deze periode.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

En als je het spelletje van hem nou eens omgekeerd doet? Neem een leuk speeltje mee waar jullie samen mee kunnen spelen zoals een trektouw en dan van hem wegrennen met het speeltje en hem flink uitdagen? 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Als tussentijdse oplossing (aangezien opvoeden van lange adem is) kan je misschien een klein stukje met ze meelopen totdat je de kans hebt om je hond aan te lijnen? Misschien komt hij wel gewoon als jullie een stukje lopen ipv dat de honden aan het spelen zijn? 

honden page profiel JoëlleJoëlle

O zo herkenbaar. Moos kan prima terugkomen in het bos, maar als er andere honden zijn dan is het mis. Hij komt dan keurig terug en op het allerlaatste moment is hij van: haha ja nee toch niet. Op het moment houden we hem daarom aangelijnd en ga ik het nu weer langzaam opbouwen op een omheind veldje en steeds meer afleiding maken. Ik zou inderdaad aanraden om iets mee te nemen wat de hond erg leuk vind zodat hij naar je toekomt zoals een speeltje. Ik ga er persoonlijk vanuit dat het een fase en dat het vanzelf wel weer iets beter wordt, maar oefenen kan ook altijd helpen. Succes ermee.

Edit: Wat ik ook nog wel eens doe is mezelf heel leuk maken door te gaan rennen en snel bochtjes maken, dan krijgt Moos weer wat meer aandacht voor me en dan luister hij weer.

Volgende forumvraag: Gaat die sloop fase ooit nog over.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^