Gaat die sloop fase ooit nog over.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maaike en GuusjeMaaike en Guusje

honden foto van Maaike en Guusje

Mijn kruisig jack russel maakt echt al haar speeltjes kapot. Gelukkig blijft het daar bij speeltjes. Gisteren weer een kong speeltje gekocht en binnen 5 min kapot. Ik had ook een speeltje wat haast onverwoestbaar was volgens de dieren winkel, was van brandweerslang gemaakt  maar ook die heeft het niet overleefd.

Ik hoop zo dat ze ooit gewoon met speeltjes gaat spelen ipv meteen slopen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het wordt met de tijd wel wat minder maar vaak hebben ze gewoon lol in het slopen, en is dat hun manier van 'spelen'hp-angel Het is belangrijk om er wel bij te blijven omdat ze stukken kunnen inslikken. Ik haal speeltjes ook altijd weg als ze niet meer heel zijn en laat geen speeltjes liggen als ik weg ben. 

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Mijn australian shepherd van ruim 4,5 sloopt nog steeds bijna elk speeltje wat zij krijgt. 

 

Bij mij liggen geen speeltjes op wat fleece vlechten in huis, die sloopt zij niet. 

honden page profiel DanielleDanielle

Mijn hond van 11 maanden oud vindt slopen ook gewoon heel leuk. Ben allang blij dat hij meubels en andere spullen van ons met rust laat, en dat hij alleen zijn eigen speeltjes sloopt. Maar goed, daarom koop ik ook nooit echt speeltjes meer maar knaaghout, touwen, etc. 

honden page profiel OdetteOdette

Onze vorige hondje sloopte ook al haar speeltjes en als ze kans kreeg ook het speelgoed van mijn kinderen. Het werd wel wat minder toen ze wat ouder was, maar ze bleef sloperig. Gelukkig is ze nooit aan de meubels begonnen. Ik hield mijn hart vast toen we Bacchus kregen (ik dacht grotere hond, nog grotere sloper). Maar Bacchus heeft echt nog nooit iets stuk gemaakt. Maar nu is hij ook geen kluiver. Wat ons vorige hondje wel weer was. Zij vond een flosstouw fantastisch en ik zorgde dat ze veel te kluiven had. Gaf haar nooit speeltjes of knuffels. Tennisbal vond ze ook prachtig, maar die vrat ze kaal. 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Soms is het idd gewoon een fase, helemaal bij puppy's. Maar wellicht kan je ook kijken waarom ze sloopt? Krijgt ze genoeg te kauwen (ben zelf fan van runderkophuid platen, doen ze lekker lang mee), krijgt ze genoeg uitdaging of is het verveling etc etc..

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Mijn hond is een selectieve sloper hp-shiny sommige speeltjes moéten kapot, zoals zo'n pluche bal van Ikea. Die heeft ze ooit open gekregen en steeds als ze ermee mág spelen (als ik erbij ben) trekt ze alle inhoud eruit terwijl ze rondstuitert in de tuin. Ik verzamel steeds alle inhoud en duw het weer terug. Als ze er weer mee mag spelen, zelfde verhaal. Maar ze wordt er zó blij van dat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen hem weg te gooien.

 

Andere speeltjes die ik op Aliexpress heb gekocht, blijven dan weer heel. Ondanks dezelfde inhoud. En ze sloopt trouwens ook geen meubilair gelukkig!

 

Wat ik weleens doe, is een 'sloopdoosje' geven. Gewoon een doosje van een online bestelling of zo'n Knorr Wereldgerecht waar ik dan een paar koekjes in stop en het dicht maak. Als ze de koekjes eruit heeft, mag ze samen met mij verder slopen. Ik houd de ene kant vast en zij trekt de andere helft eraf. Leuk spelletje om te doen samen, Luna ziet het dan ook echt als een taak die ze voor me moet uitvoeren. Doosje moet versnipperd worden, daar kan ik mijn baasje mee helpen wink en omdat het ook hersenwerk is, wordt ze er ook lekker moe van. Misschien kun jij dat ook eens proberen? Dan leert je hond misschien ook dat ze alleen mag slopen als jij haar iets aanbiedt wat ze mag slopen. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Het is hier ook over gegaan. Een (jonge) hond heeft een natuurlijke kauw(en sloop behoefte),zeker in de pubertijd, dan groeit en bloeit alles en worden ze wat nerveuzer in het lijf en koppie, wat mensen vaak doen als ze nerveus zijn is bijv. nagelbijten hp-wink
Hier gaf ik veel karton, doosjes, keukenrollen, wc rollen, lekker peuteren en slopen. Verder kocht ik knuffels bij de kringloop, daar werden dan vakkundig de armpjes/beentjes/staart rustig afgeknaagd, later volgt er een gat zodat de vulling er uitgetrokken kan worden...dat stop je dan weer terug en de volgende dag kan dat spelletje weer opnieuw gespeeld worden tongue-out

En voldoende kauwkluiven aanbieden, van huid.

Mijn overleden hond vond het  haar leven lang leuk om een buiten gevonden sjaal lekker uit elkaar te trekken en slopen hp-shiny hp-shiny of een gevonden tennisbal kaal te plukken, dingen die ze thuis nooit sloopte hp-heart

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Haha mijn hond is 3 en die sloopt echt ALLES wat we hem geven... helaas. Hij is daarom ook zo gek op kauwmateriaal denk ik. Ik hoop dat het over gaat bij jullie!

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Mijn overleden border collie mix sloopte ook altijd zijn speelgoed. Heeft nooit aan de meubels gezeten. Kauwmateriaal was voor even leuk, maar daarna ging hij weer verder met zijn speelgoed. Hij heeft wel een hele tijd gedaan met een speeltje dat Crunch heette. Als ze daarop bijten dan geeft dat hetzelfde geluid als dat ze op een plastic fles kauwen. Hier was hij gek op. Django heeft dit zijn hele leven gedaan. Dus zelfs toen hij de 10jaar gepasseerd was.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Nou, Charlii is 6 en krijgt ook geen speelgoed want idd binnen 5 minuten kassiewijle. Dus aan leeftijd is t niet gebonden. De ene hond sloopt wel en de andere doet jaren met zijn knuffels en ander leuk spul... 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

 
Wat ik weleens doe, is een 'sloopdoosje' geven. Gewoon een doosje van een online bestelling of zo'n Knorr Wereldgerecht waar ik dan een paar koekjes in stop en het dicht maak. Als ze de koekjes eruit heeft, mag ze samen met mij verder slopen. Ik houd de ene kant vast en zij trekt de andere helft eraf. Leuk spelletje om te doen samen, Luna ziet het dan ook echt als een taak die ze voor me moet uitvoeren. Doosje moet versnipperd worden, daar kan ik mijn baasje mee helpen  en omdat het ook hersenwerk is, wordt ze er ook lekker moe van. Misschien kun jij dat ook eens proberen? Dan leert je hond misschien ook dat ze alleen mag slopen als jij haar iets aanbiedt wat ze mag slopen.  "

Dat vind Bacchus trouwens ook prachtig. Hij krijgt altijd het binnenste van de keukenrol, was eerder bang dat hij het papier op zou eten maar dat doet hij niet. Ook inpakpapier vind het schitterend. Hij heeft echt een feestje op verjaardagen of kerst. Zit gewoon naast je te wachten tot hij het papiertje mag.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik las de titel en wilde eigenlijk antwoorden met NEE!! Hahahaha die van mij is nu anderhalf en is nog steeds aan 't slopen en bijten in alles. Word wel minder maar over is het zeker nog niet.

 

Sterkte haha en ik volg je topic! 

honden page profiel Maaike en GuusjeMaaike en Guusje

honden foto van Maaike en Guusje

Nou bereid mij Maar voor op haar hele leven. Dan valt het altijd mee.

Zodra hier een knuffel werd gesloopt haalde ik meteen de vulling er uit zodat ze alleen maar een leeg beertje heeft. Dit omdat ik bang ben dat ze het opeet. Dit had mijn vorige hond gedaan en moest zeggen dat dat niet fijn poept.

 

Ja Guusje heeft een hoog kauw behoefte maar geef haar niet teveel kauwmateriaal omdat ze daar dunne poep van krijgt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^