Golden: van te kleine pup naar grote, jonge hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Toen we onze Golden Retriever in januari ophaalden met 9 weken, was het een kleine pup voor een Golden. Hij woog 4,5 kg. Dierenarts zei dat hij kleiner is dan gemiddeld en dat hij ook kleiner zal blijven dan de gemiddelde Golden reu. Volgens hen zou hij een teef-gewicht krijgen. Nu is hij 10 maanden oud en ik weeg hem elke maand. Hij heeft een mooi geleidelijke groeicurve. Maar waar hij 8 maanden geleden nog zo'n kleine pup was, is het nu een grote, jonge hond geworden! Hij weegt nu 31 kg en de dierenarts vermoed dat hij uiteindelijk ongeveer 35-36 kg gaat worden. Net iets zwaarder zelfs dan de gemiddelde volwassen Golden reu! Het zit bij hem ook niet in de breedte, hij heeft een slanke/sportieve bouw en er mag zelfs íetsje meer spek bij volgens de DA. (niet te veel want Goldens worden snel dik)

 

Natuurlijk vind ik het helemaal prima zo lang hij gezond is. Maar ik zat wel te denken waardoor het zou kunnen komen. Kan het door de voeding komen? Ik geef hem sinds enkele maanden kvv. Groeien honden die kvv krijgen harder/langer/sneller? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik denk dat de oorspronkelijke voorspelling niet klopte. Mijn Lucie was als pup verreweg de kleinste van het nest en is nu als volwassen hond 1 vd zwaarsten.

Volgende forumvraag: Neusriem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^