oeps nestje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GodelieveGodelieve

Aangezien er weer iemand (Karen Soeters) bezig is met Marktplaats aan te klagen voor het helpen van broodfokkers, was ik uit nieuwsgierigheid eens aan het rondkijken op 2dehands.be - die zouden me dunkt ook eens aangeklaagd mogen worden, of misschien niet? Hoe herken je als gewone mens een broodfokker? Wie veel rondzoeft op internet en er al van gehoord heeft, weet dat men naar de plaatser van de ad moet kijken of die erg veel verschillende honden heeft, en is dat een goed teken van broodfok (of een slecht teken voor de pup). Verder bestond er destijds een lijst van broodfokkers.

Voor zover ik al links en rechts wat geklikt heb op honden aangeboden op 2dehands komen die bijna allemaal van fokkers die (volgens hun zeggen) goedgekeurd zijn, de nodige vergunningen hebben, en gezonde, hier geboren dieren aanbieden. Tot men de kennel in kwestie googelt en schrijnende verhalen leest van zieke beestjes die toch, ondanks wat de fokker de koper verzekerde, niet hier geboren zijn maar in het buitenland.

Maar hoe vindt men in hemelsnaam dan wel een goede pup?

Onze Mechelaar, nu 10j, kwam van een oeps nestje, onze Kira ook (2j en half, kerngezond). Beide gevonden op 2dehands. Dus niet iedereen die een hondje aanbiedt op 2dehands is een slechterik ????

Ik heb momenteel niet op zoek naar een hondje hoor, maar vind het wel leuk om naar hondenfotokes te kijken. Op 2dehands vindt men me dunkt ook veelal fokkers - vroeger kon men van in het begin van een zoektocht aanduiden of men al dan niet een veelplaatser wou, nu moet men eerst een hondenras selecteren en dan indien er eentje is, particulier aankruisen.

Wordt er ergens door iemand iets aan die broodfokkers gedaan hier in Vlaanderen? 

Ik ben ondertussen op pensioen en dacht zo, ik heb nu tijd en op de ene of de andere manier wil ik ook iets doen tegen broodfokkers, maar hoe/wat? Suggesties?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wordt er ergens door iemand iets aan die broodfokkers gedaan hier in Vlaanderen? 
Ik ben ondertussen op pensioen en dacht zo, ik heb nu tijd en op de ene of de andere manier wil ik ook iets doen tegen broodfokkers, maar hoe/wat? Suggesties? "

Da's mooi! Neem eens contact op met Gaia, zij kunnen elke steun in de strijd tegen broodfok gebruiken. hp-shiny

honden page profiel DagmarDagmar

om te adverteren heb je een HK nummer nodig, dus je zit sowieso al in de zakelijke sfeer als je via 2dehands zoekt.

 

Mij maakt het uit hoe  de ouderdieren zijn en waarop geselecteerd wordt. Wat de fokker er al dan niet aan verdient, maakt me niet uit.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

ABA (vzw anti broodfok actie) zet zich in België enorm in tegen broodfok! 
Dus als je organisatie wil steunen .... :D 

 

honden page profiel GodelieveGodelieve

" om te adverteren heb je een HK nummer nodig, dus je zit sowieso al in de zakelijke sfeer als je via 2dehands zoekt.
 
Mij maakt het uit hoe  de ouderdieren zijn en waarop geselecteerd wordt. Wat de fokker er al dan niet aan verdient, maakt me niet uit. "

Het gaat er niet om dat ze er aan verdienen, maar dat er

1/ dikwijls zieke hondjes zijn die volgens de fokker hier in Vlaanderen geboren zijn, terwijl ze soms van het buitenland komen en dat de papieren ogenschijnlijk in orde zijn maar dat het beestje toch Parvo of iets dergelijks heeft -

2/ onterecht gezegd wordt dat de beestjes in huiselijke sfeer vertoeven sinds ze geboren zijn en dat ze goed gesocialiseerd zijn

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Goed dat je iets will betekenen in de strijd tegen de broodfok van honden.hp-thumbsup

Ook andere diersoorten kunnen je hulp goed gebruiken. Zoals de haantjes die levend de shredder in gegooid worden, de koeien die een paar jaar lang elk jaar een kalf moeten krijgen, dit moeten afstaan en daarna naar de slacht mogen. De mannelijke kalfjes die nooit mogen leven. De varkens, de bontindustrie, de circusdieren, etc etc etc. etc. Zoveel ellende. Het wordt tijd dat we inzien dat dieren ook gevoelens hebben. En rechten zouden moeten hebben.

Op deze site staan ook wat organisaties waarij je je kunt aansluiten

http://www.thewakeupmovement.org/our-story/

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Volg onderstaande check list om niet bij broodfokkerijen en handelaren in pups uit Oost Europa terecht te komen

 

https://www.licg.nl/honden/de-puppy-checklist/

 


en verifieer de lijst koop hier nooit een puppy


http://www.koophiernooiteenpuppy.com/lijst-met-bekende-broodfokkers-2/

 

honden page profiel DagmarDagmar

" Het gaat er niet om dat ze er aan verdienen, maar dat er
1/ dikwijls zieke hondjes zijn die volgens de fokker hier in Vlaanderen geboren zijn, terwijl ze soms van het buitenland komen en dat de papieren ogenschijnlijk in orde zijn maar dat het beestje toch Parvo of iets dergelijks heeft -
2/ onterecht gezegd wordt dat de beestjes in huiselijke sfeer vertoeven sinds ze geboren zijn en dat ze goed gesocialiseerd zijn "

Je moet mij niet uitleggen wat broodfok is hoor.

Je vraagt toch hoe je als gewone mens kunt weten wat er broodfok is en wat niet. Daar antwoord ik op.

En als je op 2de hands zoekt, ben je dus sowieso al in de zakelijke sfeer bezig, gezien je een HK nummer moet hebben. Zo 'oeps' gaan die nesten er dus nooit zijn.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Je moet mij niet uitleggen wat broodfok is hoor.
Je vraagt toch hoe je als gewone mens kunt weten wat er broodfok is en wat niet. Daar antwoord ik op.
En als je op 2de hands zoekt, ben je dus sowieso al in de zakelijke sfeer bezig, gezien je een HK nummer moet hebben. Zo 'oeps' gaan die nesten er dus nooit zijn. "

Volgens mij gaat het TO vooral om wat ze kan doen in de “strijd” tegen broodfok, en niet zozeer de vraag waar je een goede pup koopt haha

honden page profiel DagmarDagmar

Ze zoekt en vindt haar honden zelf op 2de hands. 10 jaar geleden kon je daar particulier adverteren, nu niet meer. In je strijd tegen broodfok kun je dus al vermijden te zeggen dat je maar eens op 2de hands moet kijken. 

honden page profiel GodelieveGodelieve

" Ze zoekt en vindt haar honden zelf op 2de hands. 10 jaar geleden kon je daar particulier adverteren, nu niet meer. In je strijd tegen broodfok kun je dus al vermijden te zeggen dat je maar eens op 2de hands moet kijken.  "

Onze Kira 2,5 jaar geleden gevonden via 2dehands, het was een oeps nestje, geen handelaar. Verschillende keren bij de mensen thuis geweest (tot ze oud genoeg was om mee te mogen), gezellige boel, behalve de Witte Herder mama en Bruine Labrador mengeling papa hadden ze ook een Chihuahua en ook nog een Mopshond. En een paar kinderen. De papa hadden ze overgenomen van een kennis die die zelf niet meer kon houden en gezegd had dat het beestje gecastreerd was. Niet dus... ondertussen zijn die mensen gescheiden, heb nog af en toe contact op facebook met de mama.

Als ik nu kijk op tweedehands vind ik nog steeds hier en daar een particulier hoor. Maar het is zoeken... de meeste zijn er met meerdere advertenties van veel verschillende rassen. 

 

 

Volgende forumvraag: Border collie x labrador
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^