Pup 6 maanden bang om te wandelen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ArjenArjen

Hallo, wij hebben sinds vrijdag 18 september een pup (Nova) uit Roemenië van ongeveer 6 maanden, schat van een beest en heeft in die ene week al hele goede stappen gezet, ze blaft en bijt niet, is rustig, begint al goed aan ons te wennen en begint zelfs te spelen af en toe.

Ze is semi zindelijk, uit zichzelf gaat ze wel de tuin in als de deur openstaat, maar we moeten wel goed in de gaten houden dat ze het niet binnen doet.

Helaas zo op dr gemak als ze binnen is, zo angstig wordt ze als we met haar willen gaan lopen, zodra we de voordeur uitgaan begint ze al tegen te stribbelen met de staart tussen de benen, heel soms gaat die staart omhoog en begint ze te snuffelen, maar een auto die langsrijd of een andere hond in de buurt en alle alarmbellen gaan aan en dan begint ze hevig te trekken om weer naar huis te mogen, vooral het zien al van andere honden maakt haar heel bang, wat ik apart vind aangezien ze de afgelopen 2 maanden in een asiel met veel andere honden heeft gezeten.

Nu snap ik dat een week niks is om aan een hele nieuwe omgeving te wennen en we hebben alle tijd, ruimte en geduld om haar zo goed mogelijk te begeleiden, maar dit wil ik wel zo effectief mogelijk doen, vandaar de hoop op wat advies van mensen met meer ervaring :)

ik vind het niet erg om haar in de tuin haar ding te laten doen de komende weken, maar ik wil ook niet dat ze daar te comfortabel wordt en straks helemaal niet de voordeur uit wilt bijvoorbeeld.

Bij voorbaat dank voor evt tips en feedback.

539321.jpg

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Rustig blijven en het tempo van de hond volgen.

Als de hond ich ergens goed bij voelt, zet die zelf de volgende stap wel.

 

Er zijn hier veel mensen met herplaatsers, zij kunnen je vast verder begeleiden.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Geduld. Je zet een hondje uit Roemenië, niet 1,2 3 over in een huis, tuig, aan, buiten lopen met veel prikkels om zich heen. Wat speelt is waar komt de hond vandaan, kan van straat zijn, maar zonder enige vorm van riem of tuig, kan uit een fokboerderij zijn, waar hij altijd binnen heeft gezeten en nooit veel mensen, auto,s, of zo wie zo buiten heeft gezien. Buitenlandse hondjes, het is echt een project van maanden tot jaren, zie ik in mijn omgeving. Succes.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Geduld is een schone zaak.

Je hond is geen pup meer maar een jonge hond in de pubertijd.

 

Lees het artikel eens van de zeer ervaren gedragstherapeut en hondentrainer Monique Bladder over buitenlandse honden.

 

https://www.moniquebladder.nl/over-buitenlandse-honden/

 

Succes met het goed begeleiden van Nova naar een stabiele hond.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd met je hond, wat een mooie hond!

 

Herkenbare situatie met mijn beide herplaatsers. 

Ik heb zelf de eerste tijd heel kleine saaie rustige rondjes gemaakt, dat was al spannend genoeg. Andere honden zou ik nu niet opzoeken. Dus een flinke boog eromheen maken of desnoods terugkeren. Maar als je iemand kent met een rustige stabiele hond om samen op te lopen kan dat wel een steun zijn voor jouw hond.

Wij hadden vlak om de hoek een klein park waar verder heel weinig mensen komen en de eerste weken hebben we alleen daar gelopen en daarna langzaam uitgebreid in het tempo van de hond. 

 

 

 

honden page profiel ArjenArjen

Bedankt voor de reacties, ik ging er al vanuit dat geduld grootste factor zal zijn :)
Ik denk dat ik naar buiten via de voordeur voor nu even laat voor wat het is, we hebben een grote achtertuin, dus ik wil proberen om haar daar aan de riem te laten wennen en dan tzt via de tuin maar de wijde wereld in te gaan, achter is het ook een stuk rustiger dan voor dus minder prikkels.

Dobry, bedankt voor de tip, ik zal als ze wat meer gewend is eens kijken of er iemand met een stabiele hond mee wilt lopen, mijn broertje in de buurt heeft wel een franse bulldog, maar dat is echt een ongeleid projectiel :)

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mooi artikel Loesje. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe groot is ze? is er iets bekend over haar achtergrond? (alleen nieuwsgierighp-smile)

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Gefeliciteerd met je hondje hp-shiny

 

Op wat voor plaatsen wandel je met haar? Ik zou in ieder geval proberen om op rustige plaatsen te wandelen als ze verkeer en andere honden spannend vindt. Met de auto naar een bos bijvoorbeeld op een tijdstip dat het vaak rustig is. Als dit goed gaat kun je de prikkels langzaam opbouwen.

 

Ik heb helaas geen ervaring met honden die wandelen spannend vinden. Al onze opvangers vonden wandelen vanaf dag 1 leuk. Maar zo zou ik het doen als een van deze honden het buiten eng had gevonden. hp-smile

honden page profiel ImkeImke

honden foto van Imke

Hoi hoi,

Hier was het eigenlijk ook hetzelfde . De eerste maand wilde ze liever niet mee wandelen. Zeker  rond om huis wilde ze niet mee. Ze vond alles eng( saar komt uit Bosnië) ook honden terwijl ze daar ook met meerdere honden was. Geen hoge verwachtingen hebben de eerste tijd ze hebben gewoon wat tijd nodig. Ik ben wel blijven proberen korte stukjes en als ze niet meer durfde even optillen en na een aantal meters weer neer zetten. Vooral heel rustig blijven. Na een maandje begon onze saar het pas leuk te vinden om te gaan wandelen en nu 8 maanden later kijkt ze nergens meer van op en speelt ze met alle honden groot en klein. Succes!

Volgende forumvraag: Speels happen bij oppassers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^