Beschuldigd van bijten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tommie 12Tommie 12

Toen ik vanmiddag met Tommie aan het wandelen was beschuldigd e een van de buurkinderen dat Tommie een koningspoedel van iets meer dan 6 maanden haar gebeten had. Mijn vriend zou toen met hem hebben gelopen. Ik weet dat dit kind van 4 jaar erg bang is voor honden. Tommie is dol op aangehaald worden en wordt graag door iedereen geaaid. Veel kinderen uit de buurt vragen mij ook altijd mogen wij Tommie aaien. Maak daar nooit een probleem van. Laat Tommie zitten kietelen hem achter de oren en hij laat zich rustig door een groep van 20 kinderen aaien. Zonder ook maar om zich heen te likken of wat. Ook heb ik hem nog nooit horen grommen of van zich af bijten bij andere honden. Of als ik hem per ongeluk een keer op zijn poot sta. Ik vraag mij dan ook af hoe serieus ik die beschuldiging moet nemen. Als je niet oppast gaat zo het verhaal rond dat Tommie een hond is die kinderen bijt. Hij loopt nooit los alleen op het speelveld met andere honden. Dus kan hem bij kinderen weg houden. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 2 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Het kind is 4 jaar, ik denk niet dat je dat heel serieus hoeft te nemen. Je kan het altijd even vragen aan je vriend maar verder kun je er niks mee.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 2 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Kun je dit niet gewoon aan je vriend vragen?

Daarnaast moet je altijd oppassen met honden en kinderen. Je hond door een groep kinderen zomaar laten aanhalen lijkt me daarom ook niet zo handig ( mits je het niet goed begeleid, ik weet niet hoe je dat aanpakt?). Dit kan best stressvol zijn voor de hond. Een hond is een hond en hoe lief ook moet je altijd oppassen met kinderen.

Ik zou duidelijkheid aan je vriend vragen wat er gebeurd is en anders aan het betreffende kind vragen wat er precies gebeurd is.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dat is een vraag voor je vriend, als je thuis bent, vraag je hem wat er gebeurd is dat het kind van 4 jaar zegt dat Tommie haar gebeten heeft, heeft de kleine je nog gezegd waar ? 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Denk dat een kind ook niet echt duidelijk het verschil weet tussen agressief bijten en puppy bijten (het kind kan natuurlijk ook geschrokken zijn van puppy bijten ). 

Persoonlijk zou ik mij niet druk maken om deze woorden, en mocht het een probleem zijn en je hoort via via van alles dan kun je altijd even een praatje met de ouders maken. 

honden page profiel NikiNiki 2 doggies

honden foto van Niki

Even voor de zekerheid navraag doen bij jouw vriend hoe het is gegaan en of ze uberhaubt wel aanwezig was. Wanneer het verhaal niet waar is, zou ik eventjes met haar gaan zitten (liefst met mama, als ze aanwezig is) en heel rustig uitleggen dat het niet leuk is als zij dat soort verhalen verteld. En dat jij dan niet weet of het echt of niet echt is. Wanneer het dan een keertje echt is, dat je haar dan minder snel zal geloven. Hoeft niet boos, gewoon rustig uitleggen. Kinderen van 4 zijn slim, daar kan je best een praatje mee maken. Al heeft de voorkeur zeker dat mama of papa daar bij zijn. 

honden page profiel Tommie 12Tommie 12

Mijn vriend heb ik natuurlijk gisteren direct gevraagd of Tommie gebeten heeft hij zegt van niet. Verder stond de moeder de bij tot het kind het vertelde. Die zei alleen maar ik was de niet bij. Daar kan ik dus ook niets mee. Zover ik mij kan herinneren is dit kind zelfs nog nooit op aai afstand geweest van Tommie. Als we de aan komen lopen ze al vanaf het begin gillend weg. Zelfs toen Tommie nog maar 2 maanden was. We laten het maar even op zijn beloop. Bedankt voor jullie reacties. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Dan zou er in elk geval een bijtwond moeten zijn lijkt me? En een artsbezoek geweest zijn? En wie was er dan bij het kind, het lijkt me nog te jong om alleen over straat te lopen.....allemaal gedachtes die bij me opkomen....

Misschien draaide Tommie zijn koppie naar haar toe en dacht ze vanuit haar angst dat hij nu wel zou gaan bijten oid. Ik  denk niet dat je het serieus hoeft te nemen.

 

Verder idd wel oppassen en hem niet door iedereen laten aaien, het kan ook weleens teveel worden voor hem, zoals al is aangegeven.

Volgende forumvraag: Grommen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^