Valse chihuahua pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nienkenienke

Hallo ik heb een chihuahua puppy van 4 maandjes. Ik heb hem al sinds hij 9 weken is. Hij is “opgegroeid” met nog een chihuahua van 12 jaar en drie kinderen.

nu is het zo dat hij heel fel is en continue gaat blaffen als ik met hem buiten loop naar mensen en honden. Hij probeert de mensen ook te bijten. Bij honden weet ik het niet want ik en andere hondeneigenaren houDen hem uit voorzorg op afstand.

ik zou zo graag willen dat hij geen mensen aanvalt en gewoon normaal doet tegen passerende honden.

wie heeft de gouden tip? 

de dierenArts zei toen hij nog klein was dat het al een temperamentvolle hond is.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Is de hond niet gewoon onzeker? De wereld is nogal groot voor zn beestje. Hier ook een hond die als pup erg blafte en kon uitvallen. Wat wij deden was juist andere honden en mensen vermijden. De hond leren op mij te letten en netjes door te lopen. Met een speeltje oefenen al voor zij de andere hond zag, koekjes strooien op de grond. Ik liet de hond ook altijd aan de binnenkant lopen. Mocht het kunnen dan draaide ik om, om andere honden te vermijden. Nu is dat niet meer nodig want mijn hond weet dat ze op mij kan vertrouwen en we met een boog om andere honden heen lopen. Ze hoeven aan de lijn geen kennis te maken met anderen als ze dat niet prettig vinden. Voor een hond kan dit ook nogal bedreigend zijn. 

 

Hoe is de pup in huis?

 

Ook weer een bijzondere uitspraak van de dierenarts. Een hond is bij de dierenarts vaak gespannen, opgewonden of noem maar op wat bepalend kan zijn voor het gedrag op dat moment. Dat hoeft helemaal niks te zeggen over het gedrag verder van de hond.

 

Verder nog een tip: het boekje kalmerende signalen. Hier kun je veel uit halen. Ik heb zelf ook het boekje BAT 2.0 gebruikt, ook erg goed.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is de pup fysiek wel in orde? Een valse pup geloof ik niet zo in. Ik zou buiten een beetje afstand houden van andere wezens, blijkbaar is t too much.

honden page profiel Britt, Maui & Bodhi Britt, Maui & Bodhi

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Ga is voor de grap plat op je buik in de woonkamer liggen en laat bijvoorbeeld je kinderen langs je heen lopen. Zo ziet de wereld van je pup eruit. Alleen dan zijn er buiten ook nog grote honden, auto’s, vrachtwagens etc. Alles is veel groter dan hijzelf en dat is super intimiderend, je bent namelijk dan super kwetsbaar. 

Zoals hierboven benoemd kan het dan fijn voor hem zijn om in het begin de afstand tussen alles te vergroten waardoor de objecten, mensen en andere dieren door de afstand kleiner lijken. Deze afstand kan je heel langzaam weer kleiner maken. En goed meetmiddel om te kijken of hij hier klaar voor is, is voer. Honden stoppen namelijk met eten als de stress teveel is. 

Blijft hij dus voer aannemen? Dan is hij nog in staat om te leren. Neemt hij geen voer meer aan? Dan ga je de afstand vergroten tot hij wel weer voer aanneemt. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Maar hij is pas 4 maanden oud, en dan ook nog zo'n klein ras.

Het kan zijn dat de wereld nog te overweldigend voor hem is.

Je kan proberen hem meer te beschermen, geef hem meer rust wat betreft kennismaken met vreemde mensen/honden.

Je puppy moet zich ook veilig kunnen  voelen.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik ben met mijn moeilijke kruising chihuahua pup naar puppycursus gegaan, de problemen heb ik wel eerst besproken met de leidster die ook honden gedragstherapie gaf. Mijn hond bleek onzeker en bang en is hierom in de jongste groep geplaatst, hij hoorde qua leeftijd eigenlijk in de vervolggroep maar de wat oudere pups waren te overweldigend voor hem. Eerst heeft hij mogen kijken vanaf de arm om te zien hoe hij reageerde maar hij kon al snel meedoen met de jonge pups. De puppylessen heeft hij doorlopen, hierna zou hij in een vervolg klasje met kleine hondjes komen maar toen bleek dat hij ernstig ziek was en ben ik niet meer naar de vervolgcursus gegaan waar ik achteraf spijt van heb gehad. Mijn hondje heeft echt veel aan de cursus gehad en ik aan de tips en adviezen van de leidster.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik noem chihuahua's altijd chiwafwafs..

De meeste die ik uit de wijk ken, beginnen al van een afstand te blaffen naar mijn hele brave kleine hond. Ik vermoed altijd dat dat angst is voor alle grote dingen om hen heen. Eigenlijk zouden zulke kleine hondjes al op zeer jonge leeftijd met veel andere honden om moeten gaan en juist niet 'beschermd'  moeten worden.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Tot nu toe zo te lezen heeft weinig tot geen socialisatie plaatsgevonden. Op die manier kost de hond veel verkeerde energie en zal niet geliefd zijn bij anderen. Het is de bedoeling dat je in harmonie met je gezin en hondje leeft.

 

Lijkt me tijd om het voorbeeld van Marga na te doen en een cursus bij een hondenschool te volgen. Je kan dan ook alles waar je tegenaan loopt bij je chihuahua met de trainer bespreken. Je hondje moet duidelijk leren welk gedrag niet gewenst is.

 

Hier in de straat een gezin met 3 chi's die als een idioot te keer gaan als ik  met Casper aan kom fietsen. Casper heeft totaal geen interesse en negeert ze. Vroeg de eigenaar laatst of ik niet een eindje om kon fietsen.surprised Nee dus: zij hadden ruimte genoeg om zelf afstand te creëren op een naast hun gelegen grasveld. Bovendien veroorzaakt mijn dwergpoedel geen probleem.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik noem chihuahua's altijd chiwafwafs... 
De meeste die ik uit de wijk ken, beginnen al van een afstand te blaffen naar mijn hele brave kleine hond. Ik vermoed altijd dat dat angst is voor alle grote dingen om hen heen. Eigenlijk zouden zulke kleine hondjes al op zeer jonge leeftijd met veel andere honden om moeten gaan en juist niet 'beschermd'  moeten worden.
 
  "

Ik vermoed zelf dat dat niet altijd het probleem is of het probleem oplost. Hier komt het door teveel negatieve ervaringen met grote honden. Hier een angstige hond die inmiddels gelukkig niet meer uitvalt, maar altijd naar cursus geweest tussen de grote honden, hoopers lessen gevolgd met alleen maar grote honden, wat prima ging aangezien ze niet los rende. Regelmatig naar het los loop gebied en daar gaat het eigenlijk altijd mis. Elke dag is er wel een grote hond die op mijn hond afgestormd komt en voor geen meter luisterd. Mijn hond belandde laatst door een rottweiler die tegen haar op knalde een meter verderop neer, een andere hond komt er aan rennen en gaat er gelijk boven staan waardoor mijn hond geen kans heeft om weg te komen. Baasjes roepen van afstand constant: hij doet niks hoor. Maar niet rekening houdend met andere honden. Helaas. Ze blaft gelukkig niet meer, maar is wel bang.

Volgende forumvraag: Zindelijkheid??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^