Zindelijkheid??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel daniquedanique

Hoi iedereen!

ik heb sinds 3 maanden een pup in huis van nu bijna 5 maanden, het gaat hartstikke goed en ben zo dol op haar! 
het enige puntje waar ik en m’n moeder soms moedeloos van worden is de zindelijkheid..

We gaan ongeveer om de 2 uur met haar naar buiten, de ene dag gaat het enorm goed, de andere dag totaal niet. Soms rent ze naar de voordeur als ze moet, en dan gaan we naar buiten, plasje doen en extreem belonen natuurlijk!

maar ook vaak gaat ze gewoon ongegeneerd in huis plassen alsof ze geen flauw idee heeft dat dat niet de bedoeling is? Op het moment dat ik haar betrap tijdens het plassen zeg ik nee! En til ik haar op naar buiten en ruim het op uit haar zicht. 

De hele nacht houd ze het makkelijk op! Dus ze kan het wel, ik snap nog niet helemaal hoe ik haar dus kan aanleren dat ze het op moet houden tot dat we naar buiten gaan.. we gaan dus om de Max. 2 uur met haar naar buiten tenzij ze al eerder aangeeft of we het al eerder vermoedden

 

iemand hele goeie tips voor ons? :) ik weet dat het nog zeker niet te laat is, ze is nog jong. Maar het zou fijn zijn als er een beetje vooruitgang in te zien is 

 

groetjes Danique en teddy

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Tip, niet boos worden. Eerder naar buiten gaan, proberen te ondervinden of er meer signalen zijn die de hond laat zien als ze nodig moet plassen.

 

Daarnaast kan het tot wel bijna een jaar duren voor een hond de controle van de sluitspieren goed heeft ontwikkeld.

Tot die tijd dus gewoon vaker naar buiten. Soms stapjes terug doen en soms wat stappen vooruit kunnen doen.

 

Het enige wat je dus kunt doen is naar de hond kijken wat die nodig heeft en daar naar handelen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Lekker zo door gaan. Ik zou geen nee zeggen, ze moet gewoon plassen.

Misschien nog wat vaker naar buiten en goed op signalen letten.

Suc6.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Zeker is het niet te laat, bijv ook volwassen straathonden kunnen het prima leren. Maar dat terzijde.

 

Heel goed om vaak met haar naar buiten te gaan. Het zijn vooral de momenten na slapen/spelen en eten dat ze moeten. Het is dan ook verstandig om dan iig naar buiten te gaan. 's nachts gaat al helemaal goed zeg je, dat is super hp-thumbsup Waarschijnlijk (net als bij kleine kinderen) is ze bij de ongelukjes te afgeleid om eraan te denken. En bij puppy's is het helaas wel zo; als ze moeten, moeten ze meteen haha. 

 

Probeer bovenstaande eens en kijk hoe dat gaat, wel even consequent volhouden. Gaat het dan nog steeds mis zou ik de urine eens laten controleren om te kijken of ze niet bijv een blaasontsteking heeft (vermoed ik niet gezien het dus in de nacht wel goed gaat). 

honden page profiel daniquedanique

Dankje voor jullie reacties!!

ja ik ga lekker zo door :) maar weet een van jullie hoe het dan werkt dat ze gaat begrijpen dat ze het op moet houden tot we uit gaan op vaste tijden?

ze kan het namelijk wel ophouden! Maar snapt nog niet helemaal dat ze soms even moet wachten haha 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dankje voor jullie reacties!!
ja ik ga lekker zo door :-) maar weet een van jullie hoe het dan werkt dat ze gaat begrijpen dat ze het op moet houden tot we uit gaan op vaste tijden?
ze kan het namelijk wel ophouden! Maar snapt nog niet helemaal dat ze soms even moet wachten haha  "

De sluitspieren zijn nog niet volledig ontwikkeld op deze leeftijd. De ene keer zou ze nodigde moeten dan de andere keer. Waardoor ze het de ene keer ook beter zou kunnen ophouden dan de andere keer. Ook zoals hierboven gezegd wordt, een pup kan te druk zijn en zodra het moet, dan moet het al. Dit heeft tijd nodig. Wij deden altijd 4 wandelronders (7uur, 1 uur, 6 uur en 11 uur) daarnaast gingen we elke keer tussendoor nog naar de overkant om de hond even op een grasveldje te zetten en te laten snuffelen. Zodra het plast, goed belonen zoals je doet. Zodra het binnen plast, niks zeggen. Een hond heeft niks aan nee, want het moet gewoon en kan het niet meer ophouden. Pak je hond op zonder commentaar en zet je hond gelijk buiten. Zo gaat je hond uit eindelijk de link wel leggen. Schrijf desnoods voor jezelf op, op welke momenten ze het wel eens binnen doet en probeer daar rekening mee te houden. Voor nu zou ik gewoon 4 wandelrondes doen en tussen de rondes door ook even de kans geven om te plassen. Verder zelf ook goed de hond in de gaten houden.. 

Volgende forumvraag: Pup 5 maanden eet opeens poep
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^