Bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mdrmdr

Hoihou,

mijn pup (13 weken) bijt de laatste tijd ontzettend hard tot bloedens toe in handen en voeten. Het is speels bijten al gromt hij er wel vaak bij. Zodra hij echt TE hard bijt stop ik met spelen maar hij gaat gewoon door en probeert het dan vervolgens in mijn gezicht. Dit begint ontzettend vervelend te worden want als ik dan op de bank zit moet ik bijna blijven zitten omdat als ik opsta ik gebeten wordt. Kan ik hier iets aan doen want het doet gewoon pijn! Ik probeer het ook in te ruilen met een botje maar dat is 10 seconden en dan zijn mijn handen het doelwit weer.

honden page profiel SierramaxSierramax

honden foto van Sierramax

Mijn pup van bijna 12 weken doet hetzelfde. Ik merk zelf dat het erger en pijnlijker word als hij moe/overprikkeld is. Dan zet ik hem meestal met een lekkere kong de Bench in en slaapt hij vrij snel. 

honden page profiel mdrmdr

" Mijn pup van bijna 12 weken doet hetzelfde. Ik merk zelf dat het erger en pijnlijker word als hij moe/overprikkeld is. Dan zet ik hem meestal met een lekkere kong de Bench in en slaapt hij vrij snel.  "

Hoii,

ik ben bang dat hij de bench dan als ‘strafmiddel’ gaat zien ipv een veilige plek en dat hij er dan snachts niet meer in gaat

honden page profiel SierramaxSierramax

honden foto van Sierramax

Hoi Mille, 

Dat is begrijpelijk en heb ik ook gedacht. Echter als ik aan de hond merk dat hij echt moe is en ik uiteraard ook aan zijn behoeften voldaan heb, zet ik hem er gewoon lekker relaxed (nooit boos doen) met zijn kong in. If anything... gaat hij nu nog liever z’n Bench in. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hapgedrag kan verschillende oorzaken hebben, dus probeer steeds het groter geheel te bekijken: wat eraan vooraf gaat, zijn stemming, jullie activiteiten, de hele situatie.

De ene pup gaat happen als ie te hoog in de opwinding zit, de andere hapt omdat ie zich stierlijk verveelt en niet voldoende uitdaging krijgt, nog een andere omdat ie chagrijnig is,... 

Dus probeer eerst te achterhalen wat er aan de hand is, en dan kan je het probleem bij de oorzaak aanpakken. hp-smile

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

" Hoii,
ik ben bang dat hij de bench dan als ‘strafmiddel’ gaat zien ipv een veilige plek en dat hij er dan snachts niet meer in gaat "

 

Als hij overprikkeld is, heeft hij begeleiding nodig. Een bench kan voor hem juist een vorm van begeleiding zijn. Inderdaad nooit boos in de bench 'stoppen' maar altijd met een snoepje en een lekkere aai. Je kan natuurlijk ook kijken voor een andere vorm van begeleiding. Samen kluiven misschien? Meer vrij laten rondlopen zonder dat jij daar aandacht aan geeft?

honden page profiel ............................

honden foto van ..............

Ik denk dat je eerst goed moeten kijken wat de oorzaak is.
Er wordt wel erg makkelijk geroepen dat de hond "overprikkeld' is.
Voor zover zoiets al bestaat. 

 

Ik heb ooit bij een trainer gestaan met een (volwassen) hond die me beet als ik iets van hem vroeg, en niet zachtjes ook. En vroeg toen ook "is hij overprikkeld", die trainer schoot hard in de lach en zei "hij is in ieder geval erg GEprikkeld".

 

Het is wat Alaska zegt: wat is de reden. Het kan ook zijn dat de pup zich stierlijk verveelt. Is het een hondje met veel energie? Welk ras? wat doe je ermee? Pups willen leren, onderzoeken, ontdekken. Ik heb nog nooit een bench gebruikt, en hoewel ik me in sommige situaties (bv van hevig slopen op momenten die echt niet te monitoren zijn) moet een pup ook gewoon leren rust te nemen op plekken die gewoon in huis of in de tuin zijn. 

 

Gedrag op zichzelf zegt niet zoveel, het gaat erom wat er voor en er na zit.

Volgende forumvraag: Gewicht corgi
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^