Schildklierproblemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WilWil

Onze Noa werd de laatste tijd erg mager ik vertrouwde het niet dus ben ik naar de dierenarts geweest, daar bloed afgenomen en alles bleek goed, nieren ,lever suiker, die waarden waren goed, de dierenarts kon verder eigenlijk niets vinden en voor de zekerheid nog getest op de schildklier.Dit was dus NIET goed hele hoge waarde dat wijst erop dat er een tumor zit , dit komt niet zo vaak voor bij honden , wel bij katten .De dierenarts had dit niet verwacht,  ik ben hier erg van geschrokken . Meestal  is zo'n tumor kwaadaardig met mogelijk uitzaaiingen daarvoor zou ze naar een specialist moeten en allerlei dure onderzoeken moeten ondergaan met scans onder narcose met jodium om te kijken of er uitzaaiingen zijn en of het te opereren is.Ze zal dan opgenomen moeten worden en al die narigheid meer.Noa hebt ook een hartruisje en ze is bijna 12 jaar!We hebben besloten om dit niet te doen en het te proberen met medicijnen wat te remmen. Ook meer en vaker eten geven zodat ze misschien weer wat dikker wordt ,Eten doet ze verder wel prima en poepen ook soms ook wat slappe ontlasting en wel veel drinken en plassen.Wel een heel  verhaal geworden maar moet het even  van me afschrijven Ik maak me best veel zorgen.

 

honden page profiel ............................

honden foto van ..............

Ik geloof dat ik toch wel zou willen weten of er een tumor zit. Honden zijn zo bizar hard voor zichzelf, dat tegen de tijd ze gaan tonen dat ze echt pijn hebben/ziek zijn, het vaak al zo ontzettend ver gevorderd is.

Of je dan nog allerlei behandelingen overhoop haalt.... dat ligt aan de uitkomst van het primaire onderzoek, maar dan kan je wel een weloverwogen beslissing nemen waar je altijd achter blijft staan. En je weet waar je aan toe bent en kan je de hond tijdig verder lijden besparen.

 

En een hartruis.. dat hebben veel (oudere) honden, en vaak overlijden ze daar niet aan -is ook mijn ervaring- mits ze tijdig en consequent op goede medicatie gaan en hun conditie en gewicht goed blijven (liever schraal dan te zwaar)

 

Maar..... iedere baas is anders en maakt zijn eigen afweging. Ik zou er dus niet tegen kunnen niet zeker te weten wat er speelt en dan maar te wachten tot iets te erg wordt. 

 

Ik heb een hond met een te trage schildklier gehad, dat bleek een tumor op de hypofyse, op het moment dat dat duidelijk was, hebben we hem laten inslapen. Destijds waren veel onderzoeken nog niet zo voorhanden, maar ik was zo blij dat we het wisten, veel dingen vielen daarmee op zijn plaats, en zo kon ik ook vrede hebben met zijn afscheid.

 

Heel veel sterkte met de afwegingen en met de hond.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een nare aandoening bij Noa. Ik kan me goed voorstellen dat je je grote zorgen maakt.

 

Ik heb hier geen ervaring mee. Beschouw dit ook maar als een upje. Hopelijk komen er nog reacties met ervaringen op dit gebied.

 

Heb je deze info van het specialistisch Medisch Centrum voor Dieren al gevonden over schildklierproblemen bij honden?.

https://www.mcvoordieren.nl/schildklier-hond

 

honden page profiel WilWil

Hallo Loesje,

Dank je wel voor het meedenken ik had deze info zelf ook al gevonden .

Noa is op dit moment erg rustig ,wel heeft ze een snelle ademhaling maar is absoluut niet benauwd.Eten gaat goed en ik geef haar nu drie keer per dag eten en ze eet het met smaak op.

Drinken doet ze wel veel, dus we moeten vaker korte stukjes naar buiten om te plassen en poepen.

Ze is wel snel moe. We moeten nog even geduld hebben of de medicijnen die ze krijgt aan slaan en over twee weken weer bloed prikken .En haar goed in de gaten houden mocht het slechter gaan dan gaan we uiteraard eerder.

Best spannend allemaal , 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat ontzettend naar, ik zou me ook zorgen maken. Voel je een verdikking in zijn hals? Het hoeft dus wat ik uit het verhaal snap niet perse een tumor te zijn waardoor de waardes omhoog gaan?

 

Ik ben dan iemand die wel nog  verder zou willen zoeken, wat als het iets is wat te verhelpen valt...

 

Een specialist, (endocrinoloog), maar die zal idd scans e.d.willen maken, maar dan heb je wel meer zekerheid, of anders misschien een goed holistisch dierenarts die hiermee bekend is, en  een goede voedingsdeskundige raadplegen bijv. ook veel honden hebben tekorten als bijv. B12, jodium, selenium, waardoor de schildklier niet goed kan functioneren. Ook stress kan meespelen bij schildklierproblemen.

 

 

 

 

honden page profiel WilWil

De dierenarts voelde een klein bolletje in de hals wat los zat en ze heen en weer kon halen .

Nu wil ik eerst even de medicijnen een kans geven om te kijken of de waarde omlaag gaat , daarna zien we wel hoe het verder gaat.

Over twee weken weer terug naar de dierenarts. Dank je voor je berichtje. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

In elk geval sterkte en toch nog zoveel mogelijk proberen te genieten van elkaar.

Wat krijgt hij voor medicatie?

honden page profiel WilWil

Dank je wel , Noa krijgt 2 keer per dag Thiafeline 5mg tabletje.

 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Heel veel sterkte toch hoop medcyn werk en je nog heel lang kan genieten samen 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^