Honden buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Wow, nee!! Absoluut niet. Hoe kom je hierbij? Sennenhonden zijn zelfstandig, maar never nooit niet een kennelhond/buitenhond. Die zijn veel te graag bij hun baas.
 
En het zijn mentaal echt doetjes... "

Eens, bovendien hebben ze geen ondervacht en zullen ze het alsnog koud krijgen in de winter. 

honden page profiel DagmarDagmar

" In Nederland verblijven ook zo nu en dan honden in asielen die op geen enkele andere manier geplaatst kunnen worden dan buiten en als waakhond. Dat zijn vaak Mechelse herders. Misschien is dat een idee? "

ja, dat is een idee.  Een vreselijk slecht, maar goed, het is eentje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" In Nederland verblijven ook zo nu en dan honden in asielen die op geen enkele andere manier geplaatst kunnen worden dan buiten en als waakhond. Dat zijn vaak Mechelse herders. Misschien is dat een idee? "

Nee ook geen goed idee.....een mechelseherder in zijn eentje in de tuin, swinters zijn zijn mensen hoofdzakelijk binnen, er zijn werkhonden van dit ras die zitten met elkaar buiten daar wordt mee gewerkt, is wat anders dan een hond willen hebben voor bewaking bij een gezin...waar de hond zo,n drie x per dag met de baas een wandeling maakt, men moet wel zijn energie in de mechelseherder steken anders worden het grote gaoten als er amper wat mee gedaan wordt....

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Een hond is een roedeldier en die horen bij hun mensen, dus als je een dier wil voor buiten en in een hok, neem dan een gans, zoals mijn trainer altijd terecht stelde.

Sorry, maar als iemand van de familie allergisch is (ben ik trouwens al van mijn geboorte af en extreem maar hond zit binnen of anders geen hond) dan neem je ofwel geen hond want het beestje telt ook en moet gelukkig worden ofwel neem je eentje die geen allergische reacties veroorzaakt en die dus wel degelijk mee binnen kan leven.

 

Het draait immers niet enkel om wat jullie willen, maar evenzeer om het geluk van de hond in kwestie.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Een hond is een roedeldier en die horen bij hun mensen, dus als je een dier wil voor buiten en in een hok, neem dan een gans, zoals mijn trainer altijd terecht stelde.
Sorry, maar als iemand van de familie allergisch is (ben ik trouwens al van mijn geboorte af en extreem maar hond zit binnen of anders geen hond) dan neem je ofwel geen hond want het beestje telt ook en moet gelukkig worden ofwel neem je eentje die geen allergische reacties veroorzaakt en die dus wel degelijk mee binnen kan leven.
 
Het draait immers niet enkel om wat jullie willen, maar evenzeer om het geluk van de hond in kwestie. "

Precies, ik ken geen hond die niet het liefst lekker bij de baas is, of dat nu een poolhond is of een naakthond.

En euh, 2 ganzen dan, want 1 is maar zielig hp-shiny

honden page profiel ............................

honden foto van ..............

Ik ben op zich niet zo voor buitenhonden omdat mijn ervaring ook is dat zelfs zeer zelfstandige honden toch wel erg graag bij hun bazen binnen zijn, maar mocht je dat toch willen, zou ik meer richting Kangal denken. Zeer waaks, zelfstandig, voorzien van enorme (winterharde) buitenvacht. Deze honden zitten nog weleens in het asiel, juist omdat ze niet goed binnen te houden zijn (algemeen gesproken dan) en mensen hen buiten niet kunnen bieden wat ze nodig hebben. Maar ik lees een beetje bij jullie dat dat wel zo is.

Ze kunnen wel erg hond onvriendelijk zijn, dat is wel iets om rekening mee te houden, ze kunnen niet zomaar los bij elke hond (in tegendeel vaak zelfs) maar goed, ik ken ook Duitse Doggen die niet zo aardig zijn (reuen dan vooral) met andere honden.

Mocht je toch voor een buitenhond gaan, kijk dan eens goed bij de berghonden. En laat je dan ook voorlichten door fokkers.

 

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

van een Duitse dog naar een labradoodle naar een Kangal...

serieus?

Ts heeft duidelijk geen ervaring, daar raad je toch geen kangal bij aan? Of een verknipte asielmechel?  Reken daarbij dat in moeilijke momenten het gezin niet te hulp zal schieten wegens allergie, dus dan heb je een hond die buiten eenzaam wegkwijnt. Gewoon omdat er een hond moest komen en de enige vereiste is dat hij buiten kan zitten want binnen kunnen ze er niet tegen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dagmar, helemaal waar topicopener heeft geen ervaring met honden, dan zijn mechelaars al geen goede optie en zeker geen Kangal....topicopener miet zich nog gaan verdiepen in de karakters van de honden die geen allergie op zijn gezin kunnen uitoefenen...het is toch niet zo dat het gezin totaal niet met de hond zal omgaan.....?

honden page profiel EugenieEugenie

We zullen niet kijken voor een Buitenhond maar voor een hondje tegen allergie die bij ons binnen kan leven 

 

bedankt voor alle antwoorden!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Geweldig....en het hoef natuurlijk niet maar het zou zeker leuk zijn als je ons als je een hond hebt het hier toch nog even aankaart en wat voor een, hoop dat je dat doet, en laat je gezin erover meepraten welke het wordt....smile

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Op HP komen met het plan om een buitenhond te nemen, ja, dat gaat helaas tegen het ideaalbeeld van de furmommies in. Betekent niet dat het slecht is..

 

Genoeg honden die het heerlijk vinden buiten en juist gefrustreerd raken als ze een leven moeten leiden van een huishond. Ik heb zelf een Tibetaan die ook het liefst een leven buiten zou willen leiden. Hoe vaak ik mijn nagels niet heb gebroken om hem in de avond binnen te krijgen..

 

Vele rashonden met een waak- en beschermfunctie zijn geschikt. Pyreneese berghonden, Tibetaanse mastiffs, Kaukasen, Roemeense herdershonden, kangals, Centraal-Aziatische herdershonden.. Die kunnen makkelijk de Nederlandse temperaturen aan. Als jij genoeg grond heb kan je best twee serieuze wakers nemen die het erf kunnen bewaken en buiten een prima leven kunnen leiden. Zorg voor goede binnenverblijven waar het warm is en dan hebben je honden niks te klagen. We leven niet in Siberië. Lees je wel goed in in de behoeftes en karaktereigenschappen van de rashonden, zeker van die ik heb genoemd. Honden als de kaukaas en kangal zijn pittige honden en zijn zeker geen doetjes. Een hovawart zou ook een optie kunnen zijn, die zijn minder pittig.

 

P.s.

Echt hypoallergene honden bestaan niet. Staar je dus niet blind op rassen waar dit bij beweerd wordt, maar ga vooral langs bij eigenaren en fokkers om te kijken of en hoe je familieleden reageren. Zeker wegblijven van al die doodlefokkers.

honden page profiel ............................

honden foto van ..............

" van een Duitse dog naar een labradoodle naar een Kangal...
serieus?
Ts heeft duidelijk geen ervaring, daar raad je toch geen kangal bij aan? Of een verknipte asielmechel?  Reken daarbij dat in moeilijke momenten het gezin niet te hulp zal schieten wegens allergie, dus dan heb je een hond die buiten eenzaam wegkwijnt. Gewoon omdat er een hond moest komen en de enige vereiste is dat hij buiten kan zitten want binnen kunnen ze er niet tegen. "

Wat een raar antwoord. Ik ben ook begonnen met een asielhond met rugzak. 

Is een kwestie van willen leren en je laten "onderwijzen". 

En wie zegt dat er niemand in het gezin ervaring heeft, dat staat er helemaal niet bij.

ik ga er vanuit dat als je aan een Duitse Dog denkt als gezin, er wel enige kennis is. Ik vind een Duitse Dog in veel opzichten niet onderdoen voor een Kangal. Een jonge DD is niet  bepaalt een makkie naar mijn ervaring. Blijft net zo goed een pure dog. Dus ik reageer gewoon op haar 1e idee. 

 

En wat is precies een makkelijke hond? Hier op HP lijkt alles wel "moeilijk" en alleen geschikt voor "ervaren" eigenaren. Maar hoe wordt je ervaren...... gewoon, door het te doen.

 

Ik lees dat TS/gezin voor een hond willen gaan voor in het gezin die geen allergie reactie opwekt. Dan heb ik maar 1 advies, zorg dat je met die gezinsleden een dag bij een fokker mag doorbrengen, en dan heb je misschien een indruk of het thuis ook gaat lukken.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Nee ook geen goed idee.....een mechelseherder in zijn eentje in de tuin, swinters zijn zijn mensen hoofdzakelijk binnen, er zijn werkhonden van dit ras die zitten met elkaar buiten daar wordt mee gewerkt, is wat anders dan een hond willen hebben voor bewaking bij een gezin...waar de hond zo,n drie x per dag met de baas een wandeling maakt, men moet wel zijn energie in de mechelseherder steken anders worden het grote gaoten als er amper wat mee gedaan wordt.... "

Ach ja....in een ideale wereld...

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Goede fokker dwergpoedel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^