Bank reinigen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Vanochtend hoorde ik Nero beneden zachtjes piepen. Ik ging direct naar beneden en zag dat hij al diarree had gehad en heeft gespuugd: beide helaas op de bank achter gelaten. hp-cry Nu heb ik het gelijk schoon gemaakt met dettol en schoonmaakazijn, maar de geur zit er zó ingedrongen. Weet iemand hoe ik het er uit krijg? Het is een stoffen bank (helaas) maar wel een oude, tweedehandse bank (gelukkig). Dus over niet al te lange tijd gaat ie toch de deur uit, een professionele schoonmaker vind ik hiervoor voor deze bank ook niet nodig. Maar wil het natuurlijk wel zo fris en schoon mogelijk krijgen! Iemand tips? 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Ooo neee wat naar!! Arme Nero :(.. En arme jij want dat is niet zo fijn om op een stoffen bank te hebben...

Ik heb het een keer met de kat gehad. Ik heb toen echt heeel lang met een doekje met Andy eroverheen gewreven.. de geur is eruit gegaan.

 

Wat je ook kan proberen is soda eroverheen strooien en de volgende dag opzuigen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik heb hier ook goede ervaring met baking soda, dat over de plek strooien en dan wat azijn erover sprayen dan gaat het schuimen, en dit een tijd in laten werken, borstelen en wegzuigen.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Is een reiniger huren bij de gamma oid niet een optie? Ipv reinigingsmiddel gebruik je dan Biotex. Hier zitten enzymen in die biologisch materiaal afbreken.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

En anders HG. Een paardenmiddel, maar het werkt wel.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik zou er een kleed over doen dat je kunt wassen, eventueel daaronder een waterdichte matrasbeschermer oid. T zal nog wel eens vaker gebeuren.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

 

 

Wij hadden ook voor een uurtje een stoomreiniger gehuurd bij de karwei, kost bijna niks. Krijg je hem super mooi schoon, ook onder de hoes wordt er dan gereinigd.. 

 

Wij hebben bij onze nieuwe bank een all in house service bij genomen, komen ze voor elk dingetje de bank reinigen yell

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Link heeft dat ook een keer gehad met onze vorige bank... foot-in-mouth Bij ons konden de hoezen eraf (ook een stoffen bank was dat), misschien bij jou ook een optie? 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Ik heb een stoomreiniger van karcher en zou het daarmee doen, als dat geen optie is zou ik eerst met nat kuisen, gewoon water en wat schoonmaakmiddel en daarna met baking soda en stofzuiger en blijven herhalen tot het schoon is.

 

Ps, baking soda mengen met azijn heeft geen zin, er gebeurt dan een chemische reactie waardoor deze stoffen elkaar neutraliseren en dan blijft er enkel wat zout water over na het bruisen. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik ben heel tevreden over de meubelreiniger van hg, dit gebruik ik regelmatig om vlekken en geur uit de bank te krijgen. Mijn honden mogen op de bank en brengen meer tijd door op de bank als op de vloer dus regelmatig de bank reinigen is hier wel nodig.

honden page profiel ZelmoZelmo 3 doggies

honden foto van Zelmo

Met een stomer. 

honden page profiel DanielleDanielle

Bedankt voor alle reacties! Ik heb gister een flex biotex geleend van iemand en de stank is al een stuk minder! Morgen schaf ik een fles HG aan en dan hoop ik dat het voldoende is. Nero heeft gelukkig al sinds gistermiddag geen diarree meer! Ontlasting is weer perfect, zoals het hoort. Dat is dus gelukkig opgelost. Dekentjes over de bank heen leggen snachts gaan we nu ook doen. Goede tips!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Dekentjes op dd bank schelen ook tegen het huidvet. Aan de onderkant van de bank, waar Ziva vaak met haar rug tegenaan ligt, zitten bij ons bruine plekken. Gelukkig valt dat niet zo op. Ziva ligt ‘s nachts ook graag op de bank maar we leggen er elke avond dekens overheen en de stof van de kussens blijft mooi schoon.

Volgende forumvraag: honden jas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^