Enkele vragen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos

honden foto van Marijn en Moos

Of en wanneer een hond pubert maakt me niet zoveel uit, ik kan daar wel het geinige van inzien. Wel vraag ik me af of hier de volgende dingen bij kunnen horen: het vaker plassen tijdens het wandelen, het uitdagen door speelse grom te gebruiken, overal dingen meenemen, tegen andere honden blaffen. Dit zijn dingen die nu opeens gebeuren, en het woord nee is Moos allergisch voor haha. Qua wandelen loopt Moos nog mooi mee, op dat gebied (nog) geen bananen in zijn oren.

 

Daarnaast nog een vraag: wanneer en waar en hoe kan ik het beste Moos zijn nagels knippen? Ik heb hier en daar wel wat tips gehad maar alles loopt erg uiteen. Moos zijn nagels worden nu wel érg scherp.

 

Tenslotte: ik ben op zoek naar een fijn tuigje voor Moos. Hebben jullie fijne hondentuigjes voor small/medium honden en is het wel handig als hij nog niet helemaal is uitgegroeid?

 

Bedankt!

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Qua tuigje heeft Nala nu een instaptuig. Iets anders past ze nog niet. Heel misschien past ze de Julius-K9 inmiddels wel, maar ik twijfel omdat dat geen Y-tuig is.

 

Het tuigje wat ik gekregen heb van mijn hulphonden-school is overigens zo'n tuigje waar je met beide pootjes instapt en dit vastmaakt. Past ze ook nog niet. Een tre-ponti tuigje is dat. Misschien kun je daar ook wel naar kijken? Ik geloof dat er wel een kleinere variant beschikbaar is dan wat ze van de school heeft gekregen, maar te klein kan daar niet in verband met de bedrukking dat ze in opleiding is.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Nagels knippen bij zo'n jonge hond lijkt me wat overdreven. Die slijten vanzelf hoor

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Matijn en moos, wat meer op straattegels asfalt lopen met de hond daar slijten de nagels mooi van, op gras en bospaden niet, zijn ze toch wat lang en scherp, vraag de trimster of zij ze even wil knippen dat zijn de kosten niet...

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Nagels knippen bij zo'n jonge hond lijkt me wat overdreven. Die slijten vanzelf hoor "

Wel handig om daar zo vroeg mogelijk mee te beginnen zodat ze eraan gewend zijn. Ik “knipte” Maui haar nagels al toen ze 8 weken oud was. Puur om het normaal te maken. Nu blijft ze gewoon op schoot liggen terwijl ik haar nagels doe. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik knip Ziva’s nagels ook, ook al zijn ze absoluut niet te lang. Maar ze worden desondanks behoorlijk scherp inderdaad!

Nagels zijn te lang als ze, wanneer de hond stil staat met de poten mooi recht neergezet, de grond raken. Als je er nog een blaadje papier onder kunt schuiven zijn ze niet te lang. Zijn ze te lang dan moet je sowieso knippen.

Die van Ziva blijven altijd wel mooi kort maar er zijn er een paar die scherp worden. Daarvan neem ik er elke week eentje en knip dan het puntje af, twee mm maar. Genoeg om het scherpe eraf te halen. Als dat bij Moos bij al zijn pootjes nodig is, zou je het bijvoorbeeld eens per maand kunnen doen. Ziva vindt het spannend dus ik probeer er maar één per week te doen.

 

Meer plassen: ja, daar kunnen ze in de pubertijd mee beginnen! Ik vind het zelf meestal wel prima maar als je er een hebt die bij elke grasspriet wil druppelen, of tegen persoonlijke spullen aan (hekjes/heggen), zou ik er toch iets van zeggen denk ik.

 

Uitdagen door te grommen, tegen andere honden blaffen: ja, hij kan best wat brutaler worden op deze leeftijd en dat kan zich op deze manier uiten. 
Overal dingen mee nemen weet ik niet goed wat je er mee bedoelt. Zijn het zijn eigen speeltjes of spullen waar hij vanaf moet blijven, is het thuis of ergens anders?

 

over tuigjes kan ik je niet adviseren.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ik heb voor mijn kleintje een op maat gemaakt tuigje van atelier d'ellis. Je kan ze een email sturen met de vraag of ze die net passend kunnen maken maar dat je dus nog veel ruimte hebt om het groter te maken?

 

En qua nagels zou ik idd oon zo vroeg mogelijk oefenen, als ze het spannend of vervelend vindt, maar enkele per keer zodat het snel klaar is :) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

I" Nagels knippen bij zo'n jonge hond lijkt me wat overdreven. Die slijten vanzelf hoor "

Hier zijn nimmer nagels geknipt, maar als er iemand vraagt over nagels van de hond die te scherp zijn zijn ze niet op natuurlijke manier afgesleten en een beginnende eigenaar zal niet een twee drie nagels durven te knippen....even laten voordoen bij een trimster...en vreemde ogen die houden de hond meestal wel rustig...smile

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Wel handig om daar zo vroeg mogelijk mee te beginnen zodat ze eraan gewend zijn. Ik “knipte” Maui haar nagels al toen ze 8 weken oud was. Puur om het normaal te maken. Nu blijft ze gewoon op schoot liggen terwijl ik haar nagels doe.  "

Zit zeker wat in, ze kunnen maar beter aan zo veel mogelijk gewend zijn

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Zit zeker wat in, ze kunnen maar beter aan zo veel mogelijk gewend zijn
  "

Ja als ik allemaal hoor waar je een jonge hond/pup aan had moet laten wennen, dan komt er met die van mij waarschijnlijk niks van terecht ;)

Volgende forumvraag: Graven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^