Graven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Hi iedereen, ik heb er al eerder topics over gemaakt maar mijn hond (golden retriever, 9 maanden) is een ontzettende graver. Nu is het eenmaal heel moeilijk om dat af te leren. In onze tuin hebben we 2 stukken gras, wat nu een groot maanlandschap is inmiddels. We willen de tuin binnenkort aanpakken en nu ben ik aan het nadenken over hoe ik dit kan oplossen. Want zijn graafbehoefte is heel hardnekkig, ik krijg het er niet uit.

 

Ik heb een poos geprobeerd om een stuk van het gras af te zetten met een hekje, waar hij wél mag graven. Hier maakte hij gretig gebruik van, maar groef op een gegeven moment onder het hekje door waardoor er alsnog een groot gat in het overige grasveld kwam. Het hekje hebben we inmiddels weggehaald en nu graaft hij zo'n beetje overal en nergens.

 

Hij weet overigens wel dat hij niet mag graven. Hij doet het op een plek waar wij hem niet in de gaten kunnen houden als we binnen zijn. Als we dan naar buiten lopen dan stopt hij gelijk met graven en schrikt hij overeind. En vaak als hij naar buiten wil, gaat hij liggen en kijkt hij ons aan tot we niet meer op hem letten. En dan gaat hij graven..

 

Hoe dan ook, we willen één gedeelte betegelen. Dit ook zodat we wat meer terras/zitplek hebben voor een grote loungeset. Maar één stuk grasveld wil ik wel graag behouden. Maar dat gras is dus helemaal naar de knoppen door het graven. Ik zat te denken aan kunstgras, maar misschien graaft hij dit ook wel kapot. Of eventueel nieuwe graszoden plaatsen en dan de hond extra goed in de gaten houden buiten, maar ook dan is de kans groot dat het gras binnen de kortste keren kapot is.

 

De beste oplossing zou zijn voor een plek waar de hond nog steeds wel mag graven. Ik zat te denken om bij het betegelen 1 of 2 vierkante meter open te laten waarin hij mag graven en er omheen betegelen. Zo kunnen we het zand ook nog steeds makkelijk terug vegen (dat vinden we overigens het nadeel van een echte verhoogde zandbak, je kunt het zand niet terug vegen). Alleen het nadeel van om een stukje heen betegelen is dat hij waarschijnlijk onder de tegels door gaat graven. Hij gaat dan op zijn zij liggen en met gestrekte poten graven. Dit doet hij nu namelijk ook onder de schutting door en hij is al bijna bij de buren...

 

Hoe hebben jullie dit opgelost? Heeft iemand tips voor mij? 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Ik zou hem eigenlijk voorlopig enkel nog aangelijnd de tuin in laten en erbij blijven. Graven = meteen terug naar binnen. 

 

Later kan je hem dan met kleine stapjes terug meer vrijheid geven, eventueel kan je ook buitencamera's zetten voor de plekken waar je hem niet kan zien

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Wij hebben een stuk kunstgras, Sam kan als een dolle graven, maar het kunstgras gaat niet kapot, wel moet je het gras overdreven vastzetten, want anders verschuift het.

Wij hebben het gewoon bij de bouwmarkt gekocht Hornbach, niet duur, dus als het stuk gaat is het makkelijk te vervangen. Maar tot nu toe gaat het niet stuk, je krijgt er van die haken bij om het vast te zetten, koop er maar veel, en zet om de 10 cm zo'n haakje in de grond..

 

Wees gerust, ik heb aan de andere kant van mijn tuin genoeg planten en vijver met riviertje voor de vogels en insecten.

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Hoe groot is het stuk gras wat je heel wilt houden? Wij hebben een aantal stukken gras waar onze Golden afgelopen winter veel heeft gegraafd. Hij begon vooral waar er al kale plekken waren, een beginnetje wat hij dan verder uitdiepte :-)

Wij hadden vroeger konijnen en wij hebben panelen van de ren gebruikt om op die kale plekken te leggen of daar waar er al gegraven was. Gelukkig hadden we veel panelen ;-) misschien kun je op marktplaats wat vinden? Of andere gaaspanelen?

En verder toch goed in de gaten houden of eventueel aan de lijn alhoewel wij dat laatste niet gedaan hebben want onze hond loopt constant in en uit.

Volgende forumvraag: Hond uitlaten met hele gezin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^